Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Сортове, райони, технология

Статии: Сортове, райони, технология

Защо виното се съхранява в бъчви?
Снимка

След процеса на ферментация, при който захарта се превръща в алкохол и въглероден диоксид, повечето вина трябва да се оставят да узреят, за да добият своя оптимален вкус .


Виното "Кианти" е прочуто от 300 години, първото контролирано наименование
Снимка

В Тоскана вино се прави от векове на фона на хълмовете, кипарисите, маслинените дръвчета и древните села с вековна история.


Топ 5 на най-големите производители на вино в света
Снимка

Светът на виното бавно се променя. През последните няколко десетилетия световното производство на вино се преориентира...


„Анжелус Естейт“ (Angel’s estate) гони признание за перла на българското винарство
Снимка

„Анжелус Естейт“ е акционерно дружество с основни акционери фамилия Ангелови, собственици на „Градус“. Винарската изба е разположена край с. Баня, Новозагорско, върху 14 000 кв. м разгъната площ, от които половината са вкопани под земята.


Грозде за вино или десертно грозде – каква е разликата?
Снимка

Комерсиално култивираното грозде попада в две категории: предназначено за сурова консумация под формата на плод и такова за производство на вино.


Бутилиране на вино в домашни условия
Снимка

Вие сте майстор, който е произвел вино достойно да остане в годините назад. Браво !


За тялото на едно вино – леко, средно леко или тежко
Снимка

Един от основните начини да анализираме и говорим за едно вино е като обсъдим външния му вид, тегло и плътност.


Как да си изберем Розе! Наръчник за стиловете розово вино.
Снимка

Някой някога е казал, че розето е мъжествена и изтънчена напитка. Може и да не ви се вярва, заради неговия розов цвят, но сега поне събудихме любопитството Ви.

Тагове

Кой пие най-много вино по света, Дом на виното в София, България не си пада особено по виното, показва изследване, Класирането на Фестивала на виното и културното наследство Августиада 2014, Enigma "Experience" 2009 - ВИ Малката Звезда, Най-добрите храни-приятели на вино, Бяло вино с месо? Естествено!, Италианският списък, Кой ще сади лозя с евросубсидии, Вино и стил - еп.3, Аншоа, розмарин и вино – тайната на вечния живот?, Наградите на Августиада`2013, Перу на вкус: кухнята като социално оръжие, Santa Sara Bin 42 Rubin 2011 / Санта Сара Бин 42 Рубин 2011, Terra Tangra Cuvee 2006, Monogram Cabernet Sauvignon 2009 Villa Yustina, Изпращаме мостри за „Световното по вино“ през 2017г., AplauZ Viognier Sur Lie 2015 - Villa Melnik, Дебютантите от „Винария 2016“ ще участват в Concоurs Mondial de Bruxelles, Schalkenbosch Edenhof - Pinotage 2015, Red Cuvee 2015 - Four Friends, Цените на виното по света, Бордо на опашка за наши бъчви, Дегустация: златното шардоне на България, Пет рецепти с червено вино, 15 чуждестранни експерти в журито на "Винария 2015", Новият бр. 76 на сп. Меню е вече на пазара, Sense of Tears Dimyat 2013 - Maryan Winery, Известни марки и бутикови изби идват на изложбата „Винария 2017“ в Пловдив, “Tирбушон” от бъдещето, Фестивала на виното розе / Rose Wine Expo 2015 приключи, България със 7 медала от 17-ия Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles; близо 40 % от изпратените мостри са с награда, Маратон за ценители на виното и храната в Международен панаир Пловдив, Пловдив ще бъде домакин на 8 то издание на DWCC 2015 през октомври 2015!, Петото юбилейно издание на Балканския Международен Винен Конкурс и Фестивал 2016 стартира със силна съпътстваща програма

BGtop.net BulgarianTOP.com Sait1.com БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове