Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Сортове, райони, технология

Статии: Сортове, райони, технология

Защо виното се съхранява в бъчви?
Снимка

След процеса на ферментация, при който захарта се превръща в алкохол и въглероден диоксид, повечето вина трябва да се оставят да узреят, за да добият своя оптимален вкус .


Виното "Кианти" е прочуто от 300 години, първото контролирано наименование
Снимка

В Тоскана вино се прави от векове на фона на хълмовете, кипарисите, маслинените дръвчета и древните села с вековна история.


Топ 5 на най-големите производители на вино в света
Снимка

Светът на виното бавно се променя. През последните няколко десетилетия световното производство на вино се преориентира...


„Анжелус Естейт“ (Angel’s estate) гони признание за перла на българското винарство
Снимка

„Анжелус Естейт“ е акционерно дружество с основни акционери фамилия Ангелови, собственици на „Градус“. Винарската изба е разположена край с. Баня, Новозагорско, върху 14 000 кв. м разгъната площ, от които половината са вкопани под земята.


Грозде за вино или десертно грозде – каква е разликата?
Снимка

Комерсиално култивираното грозде попада в две категории: предназначено за сурова консумация под формата на плод и такова за производство на вино.


Бутилиране на вино в домашни условия
Снимка

Вие сте майстор, който е произвел вино достойно да остане в годините назад. Браво !


За тялото на едно вино – леко, средно леко или тежко
Снимка

Един от основните начини да анализираме и говорим за едно вино е като обсъдим външния му вид, тегло и плътност.


Как да си изберем Розе! Наръчник за стиловете розово вино.
Снимка

Някой някога е казал, че розето е мъжествена и изтънчена напитка. Може и да не ви се вярва, заради неговия розов цвят, но сега поне събудихме любопитството Ви.

Тагове

Насладете се на живота с новата книга на Gourmet Publishing, Pure Pink Rose 2016 - Domaine Boyar, Маратон за ценители на виното и храната в Международен панаир Пловдив, Японски учени доказаха: бяло вино се сервира само с риба, Какви са ползите от пиенето на вино?, Винарска изба Вила Мелник представя новите си вина на Трифон Зарезан!, Българското вино – дар от тракийските богове, Най-популярните цитати на известни личности за виното, Тракийски съдове и рисуване с вино са сред атракциите на Международната изложба „Винария 2016“, Радослав Радев, председател на НЛВК: Винопроизводители настояват за достъп до финансиране, Wine & Food Festival - Варна 22 - 24 април 2016, С какви храни и ястия да поднесем Розе, РЕЗУЛТАТИ ОТ БАЛКАНСКИЯ ВИНЕН КОНКУРС 2014, Summer.Taste Просеко & Зехтин - празнувайте лятото!, Една чаша вино е равна на един час във фитнеса. И още 11 причини защо да пием божествената напитка, Как да изберем изгодно чаши за вино в четири лесни стъпки, Merlot & Syrah Reserve 2014 - Four Friends, NEW WINES OF ANCIENT THRACE ще покаже своите еликсири на изложенията ПроВайн Шанхай от 7 до 9 ноември и Hong Kong International Wine & Spirits Fair от 10 до 12 ноември 2016, Продукти на Вила Мелник: „Villa Melnik”, Пет рецепти с червено вино, Discover.Vino представя вината на Южна Франция, Българин в Топ 20 на винарите в Калифорния, Александра Естейт Розе 2013 Мурведър и Гренаш, Дебютантите от „Винария 2017“ с престижни отличия и бутикови вина, ІІІ Бургаски фестивал на виното стартира на 28 юли, Как да си направим сангрия, Divino magazine - брой 6, Как изглеждат българските вина шест години по-късно?, VVV Карта на винените маршрути в Мелнишкия регион, Виното - характеристика и особености, Отново е време за празника DiVino.Taste !, Melnik 55 - Rupel Winery 2015, Седми рожден ден на БАСВ в стил Roaring Twenties, САЛОН НА ВИНОТО 2017, 3 стила шардоне и как да ги откриете

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове