Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Сортове, райони, технология

Статии: Сортове, райони, технология

Защо виното се съхранява в бъчви?
Снимка

След процеса на ферментация, при който захарта се превръща в алкохол и въглероден диоксид, повечето вина трябва да се оставят да узреят, за да добият своя оптимален вкус .


Виното "Кианти" е прочуто от 300 години, първото контролирано наименование
Снимка

В Тоскана вино се прави от векове на фона на хълмовете, кипарисите, маслинените дръвчета и древните села с вековна история.


Топ 5 на най-големите производители на вино в света
Снимка

Светът на виното бавно се променя. През последните няколко десетилетия световното производство на вино се преориентира...


„Анжелус Естейт“ (Angel’s estate) гони признание за перла на българското винарство
Снимка

„Анжелус Естейт“ е акционерно дружество с основни акционери фамилия Ангелови, собственици на „Градус“. Винарската изба е разположена край с. Баня, Новозагорско, върху 14 000 кв. м разгъната площ, от които половината са вкопани под земята.


Грозде за вино или десертно грозде – каква е разликата?
Снимка

Комерсиално култивираното грозде попада в две категории: предназначено за сурова консумация под формата на плод и такова за производство на вино.


Бутилиране на вино в домашни условия
Снимка

Вие сте майстор, който е произвел вино достойно да остане в годините назад. Браво !


За тялото на едно вино – леко, средно леко или тежко
Снимка

Един от основните начини да анализираме и говорим за едно вино е като обсъдим външния му вид, тегло и плътност.


Как да си изберем Розе! Наръчник за стиловете розово вино.
Снимка

Някой някога е казал, че розето е мъжествена и изтънчена напитка. Може и да не ви се вярва, заради неговия розов цвят, но сега поне събудихме любопитството Ви.

Тагове

С какви храни и ястия да поднесем Розе, И бялото вино е полезно за сърцето?, Излезе брой 10 на DiVino Magazine!, 120 души се включиха в лиричен конкурс на община Асеновград, Вино - цени и рекорди, Топ 10 винени барове в Париж !, Фестивал утвърждава Варна като гурме дестинация, Рекорден брой изложители във ВИНАРИЯ 2015, Насладете се на живота с новата книга на Gourmet Publishing, Златните ритони от „Винария 2016“ представи на специална дегустация сомелиер No 1 на България за 2012 година Вихрен Велков, Contour Pinot Noir 2011- Изба Карабунар, ДЕГУСТАЦИОНЕН КОНКУРС ЗА НАЙ - ДОБРО МЛАДО ВИНО НА 2015, Виното като ритуал и религия, Ден на виното и любовта 14 февруари, Винен аромат от Асеновград, Среща с Георги Николов Сомелиер номер 1 за 2015 г., Vinoar - Пийте за здраве !, Slow Food гостува на DiVino.Taste, Monogram Cabernet Sauvignon 2009 Villa Yustina, 6-ото издание на DiVino.Taste приключи, но приятните спомени остават задълго, Bergule - Syrah & Viognier 2013 Вила Мелник, LEGIO I Sauvignon Blanc 2014 - Винарна Свищов, Старозагорка популяризира наше вино в кътче, защитено от ЮНЕСКО, Продукти на Винарна "Малката звезда" серия: MZ и Света гора, Merlot 2013 - Dives Winery, Мерло барик 2012 е единственото българско вино със златен медал Decanter, Местно време, БНТ2 Благоевград - 10 юли 2013, Записването за участие в състезанието за титлата "Сомелиер на годината" приключи !, ДЕГУСТАЦИОНЕН КОНКУРС ЗА НАЙ - ДОБРО МЛАДО ВИНО НА 2015, Terra Tangra Cuvee 2006, Chardonnay Gorchivka 2013, Какво е Малолактичната ферментация ?, DiVino Топ 50 за 2015, Видове винени сноби и как да се справяме с тях, Вино и стил - еп.2

BGtop.net BulgarianTOP.com Sait1.com БГ чарт BGtop100 Best BG Site BgTop100.net Линкове