Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Сортове, райони, технология

Статии: Сортове, райони, технология

Защо виното се съхранява в бъчви?
Снимка

След процеса на ферментация, при който захарта се превръща в алкохол и въглероден диоксид, повечето вина трябва да се оставят да узреят, за да добият своя оптимален вкус .


Виното "Кианти" е прочуто от 300 години, първото контролирано наименование
Снимка

В Тоскана вино се прави от векове на фона на хълмовете, кипарисите, маслинените дръвчета и древните села с вековна история.


Топ 5 на най-големите производители на вино в света
Снимка

Светът на виното бавно се променя. През последните няколко десетилетия световното производство на вино се преориентира...


„Анжелус Естейт“ (Angel’s estate) гони признание за перла на българското винарство
Снимка

„Анжелус Естейт“ е акционерно дружество с основни акционери фамилия Ангелови, собственици на „Градус“. Винарската изба е разположена край с. Баня, Новозагорско, върху 14 000 кв. м разгъната площ, от които половината са вкопани под земята.


Грозде за вино или десертно грозде – каква е разликата?
Снимка

Комерсиално култивираното грозде попада в две категории: предназначено за сурова консумация под формата на плод и такова за производство на вино.


Бутилиране на вино в домашни условия
Снимка

Вие сте майстор, който е произвел вино достойно да остане в годините назад. Браво !


За тялото на едно вино – леко, средно леко или тежко
Снимка

Един от основните начини да анализираме и говорим за едно вино е като обсъдим външния му вид, тегло и плътност.


Как да си изберем Розе! Наръчник за стиловете розово вино.
Снимка

Някой някога е казал, че розето е мъжествена и изтънчена напитка. Може и да не ви се вярва, заради неговия розов цвят, но сега поне събудихме любопитството Ви.

Тагове

Какво ще опитате на WiFo, Viognier 2014 - Spiritus Sanctus, Българската Санта Сара вече си има своя винарна, Брой 15 на Divino Magazine е вече на пазара!, Продадоха имението на Робин Уилямс за 18.1 млн. долара, Записването за участие в състезанието за титлата "Сомелиер на годината" приключи !, Blanc Cuvee на Вила Юстина със злато от Канада, Melnik 55 - Logodaj Winery 2015, САЛОН НА ВИНОТО 2017, Vestibule Wine Ambassador, Нова марка вина LEGIO I - Винарна Свищов, Цвета Тановска и Катя Йончева: "Тенденциите в българската винена индустрия са положителни", Zitara Syrah 2014 - Four Friends, Какво ще опитате на WiFo, Разрешено ли е виното по време на пости ?, Особености на консумацията на алкохол по света, Пластмасовите бутилки – предимства и недостатъци, VIA VERDE, Шести Балкански винен фестивал 3-4 юни 2017 Гранд Хотел София, В предаването "За виното и хората" на 02.06.2013, Едно фино, моля!, Кое вино подхожда най-много на зодията ви, Търсете най-новото издание на DiVino Guide Българските вина!, В предаването "За виното и хората" на 02.06.2013, Как да избираме вино по празниците, DiVino.Taste 2016 показва, че виното е за всички !, За Дефилето на младото вино и някои мисли за реколта 2014, Sense of Tears Rose 2013 Maryan Winery, Над 360 проби вина, ракии, винено бренди и спиртни напитки се състезават за Златен ритон на ВИНАРИЯ 2017, БАТА АГРО 2017 - Стара Загора, Нова книга от издателство Гурме - Сладка теорема, Още за “FACES”- официалното вино на световното по футбол в Бразилия, Цените на виното по света, LEGIO I Sauvignon Blanc 2014 - Винарна Свищов, Продукти на Винарна Свищов

BGtop.net BulgarianTOP.com Sait1.com БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове