Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Сортове, райони, технология

Статии: Сортове, райони, технология

Защо виното се съхранява в бъчви?
Снимка

След процеса на ферментация, при който захарта се превръща в алкохол и въглероден диоксид, повечето вина трябва да се оставят да узреят, за да добият своя оптимален вкус .


Виното "Кианти" е прочуто от 300 години, първото контролирано наименование
Снимка

В Тоскана вино се прави от векове на фона на хълмовете, кипарисите, маслинените дръвчета и древните села с вековна история.


Топ 5 на най-големите производители на вино в света
Снимка

Светът на виното бавно се променя. През последните няколко десетилетия световното производство на вино се преориентира...


„Анжелус Естейт“ (Angel’s estate) гони признание за перла на българското винарство
Снимка

„Анжелус Естейт“ е акционерно дружество с основни акционери фамилия Ангелови, собственици на „Градус“. Винарската изба е разположена край с. Баня, Новозагорско, върху 14 000 кв. м разгъната площ, от които половината са вкопани под земята.


Грозде за вино или десертно грозде – каква е разликата?
Снимка

Комерсиално култивираното грозде попада в две категории: предназначено за сурова консумация под формата на плод и такова за производство на вино.


Бутилиране на вино в домашни условия
Снимка

Вие сте майстор, който е произвел вино достойно да остане в годините назад. Браво !


За тялото на едно вино – леко, средно леко или тежко
Снимка

Един от основните начини да анализираме и говорим за едно вино е като обсъдим външния му вид, тегло и плътност.


Как да си изберем Розе! Наръчник за стиловете розово вино.
Снимка

Някой някога е казал, че розето е мъжествена и изтънчена напитка. Може и да не ви се вярва, заради неговия розов цвят, но сега поне събудихме любопитството Ви.

Тагове

Шато Копса, Продукти на Винарска изба Марян, "Аромати от сърцето на дома" на Йоана, Перу на вкус: кухнята като социално оръжие, Sense of Tears Rose 2013 Maryan Winery, Как ние възприемаме виното?, Гръцката изба Сигалас от остров Санторини грабна Гранд Трофея на петото юбилейно издание на Балканския международен винен конкурс ( BIWC ) 2016, От вълшебно грозде до чудотворно вино, Бяло вино и риба?, Тероар - еп.3, Какво ще опитате на WiFo, На път ли е Българското виното да влезе в червената книга със застрашени видове., Кой ще сади лозя с евросубсидии, Дом на виното в София, Уникалният формат на Града на виното впечатли световните енолози, Най-добрите вина от 10 години са представени на „Винария 2016“ според топ медалистите, Продукти на Вила Мелник: „Villa Melnik”, Как да разберем “Натуралните вина”, Традицията да се празнува новото БОЖОЛЕ стана на 63 години, Създадоха първото в света вино, ароматизирано с кола, Как да се избавим от излишните килограми, Винарския бранш на България се събирана форум в Обзор, Zitara Sauvignon Blanc "Four Friends" 2014, Дефиле "Вино и Гурме" 2016 / Wine and Gourmet Parade 2016, AplauZ Chardonnay Sur Lie 2015 - Villa Melnik, Discover.Vino представя специалните вина!, Rose Wine Expo 2016 - Информация в аванс !, За пети път София ще се превърне в Балканска столица на виното V юбилейно издание на БАЛКАНСКИЯ ВИНЕН КОНКУРС И ФЕСТИВАЛ 2016, Divino magazine - Брой 4, Кристи Кентърбъри: “Искам хората да научат повече за българските вина”, Queen Elena Cuvee 2012 Maryan Winery, Тероар - еп.1, Как да изберем изгодно чаши за вино в четири лесни стъпки, Ethno Chardonnay 2010, Как да се насладим на истинското вино

BGtop.net BulgarianTOP.com Sait1.com БГ чарт BGtop100 Best BG Site BgTop100.net Линкове