Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното

Статии: Култура на виното

Цветелина Николова – българката с най-високо отличие по винен мениджмънт
Цветелина Николова – българката с най-високо отличие по винен мениджмънт - winebg.info

В заключителната вечер на 40-тия юбилеен световен конкрес по лозарство и винарство й бяха връчени диплома „Магистър на науките по Винен мениджмънт“ и международна диплома


Изпращаме мостри на ракия за известен световен конкурс
Изпращаме мостри на ракия за известен световен конкурс - winebg.info

Българските производители на алкохол изпращат мостри за участие в един от най-авторитетните международни конкурси за спиртни напитки в света - Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles. 17-то издание на Конкурса ще се проведе от 22 до 24 август в Чили, град Ла Серена. Крайният срок за регистрация и изпращане на мостри е 23 юни 2017 г.


Коя ще бъде напитката на 2017 година ?
Коя ще бъде напитката на 2017 година ? - winebg.info

Освежаващо като бяло вино, но с наситеността на червеното, оранжевото вино се радва на все по-голяма популярност и се очертава да се превърне в напитката на 2017 г.


Ден на виното и любовта 14 февруари
Ден на виното и любовта 14 февруари

На 14 февруари отбелязваме два празника, които съчетават в себе си виното и любовта. Днес е ден на всички лозари или известен още като Трифон Зарезан, в чест на свети Трифон.


ЧЕТВЪРТИ БАЛКАНСКИ ФЕСТИВАЛ НА РАКИЯТА И СПИРТНИТЕ НАПИТКИ
Снимка

Обратното броене до старта на четвъртото издание на Балканския фестивал на ракията и спиртните напитки започна и вече с нетърпение очакваме така желания празник в началото на зимата и дегустациите, с които ще ни посрещнат участниците.


България може да бъде известна не само с ракия и вино
Снимка winebg.info

Наградиха родните производители, спечелили 7 медала от 17-ия Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles


Божоле нуво - 2016
Снимка winebg.info

Виното се характеризира с розово-виолетов оттенък и силно изразен плодов вкус. Поднася се леко охладено (около 13°C).


Топ сомелиер на Белгия представи българското вино в Брюксел
Снимка

Ерик Бошман, професионален дегустатор и журналист, носител на десетки престижни награди, сред които признанието за „Най-добър сомелиер на Белгия”....

Тагове

За първи път на DiVino.Taste: вината на изложителите ще могат да се купуват, Как да се насладим на истинското вино, ВИНАРНА СВИЩОВ – КУПАЖЪТ ОТ КЛАСИКА И СЪВРЕМЕННОСТ, WiFo – да поговорим за вино и храна, Вкусът на българското вино преди и сега – какво се промени?, Времената, в които България се гордееше със своето вино, Yamantiev’s Viognier Single Vineyard 2012, Откриха „Световното по вино“ в Пловдив 10 пъти повече български винопроизводители ще борят вина от цял свят, Как изглеждат българските вина шест години по-късно?, Технология за производство на червено вино, Дрождите влияят много върху аромата на виното, Машина превръща водата във вино за три дни, Среща с Георги Николов Сомелиер номер 1 за 2015 г., Търговци изкупиха всички бутилки от вината със „Златен ритон“, Топ 10 на най – скъпите вина в света, Шестия Балкански винен конкурс и фестивал 2017 стартира с много силна програма, НАД 15 ХИЛЯДИ ПОСЕТИХА ГРАДЪТ НА ВИНОТО В ПЪРВИТЕ ДВА ДНИ НА ВИНАРИЯ 2015, Легендите за чукането с чаши, Нов роман от издателство Гурме - Майсторът на вино от Ноа Гордън, Александра Естейт Розе 2013 Мурведър и Гренаш, Изба Румелия спечели Гранд Трофея на BIWC 2017, Над 600 вина от 60 изби ще бъдат предствени по време на Балканския международен винен фестивал, Розе Свети Илия 2009, Дрождите влияят много върху аромата на виното, Бяло вино с месо? Естествено!, Debut Rose Cabernet Sauvignon 2014 - Via Verde, Най-скъпите видове шампанско в света, Грозде за вино или десертно грозде – каква е разликата?, 5 години Балкански винен форум, Villa Bassarea Chardonnay 2015, Повече от 5000 души посетиха четвъртото издание на DiVino.Taste, С вкус на Прованс, Discover.Vino представя вината на Южна Франция, Wine & Food Festival - Варна 22 - 24 април 2016, Брой 15 на Divino Magazine е вече на пазара!

BGtop.net BulgarianTOP.com Sait1.com БГ чарт BGtop100 Best BG Site BgTop100.net Линкове