Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » Мидалидаре естейт спечели Августиада 2017

Мидалидаре естейт спечели Августиада 2017

Мидалидаре естейт спечели Августиада 2017 - winebg.info

Червеното вино Angel's Share Syrah 2016 на старозагорската винарна Мидалидаре естейт намиращо се в с. Могилово грабна първата награда на Фестивала за вино и културно наследство Августиада, който се проведе в Стара Загора. Според производителите то е насочено към хората, които имат винена култура, консумират редовно и търсят добри вина, но не са склонни да плащат висока цена за това.

Мидалидаре естейт спечели Августиада 2017 - winebg.info

Сребърната награда отиде при бялото сухо вино на винарна TODOROFF - 4 FRIENDS - Шардоне, Мускат и Совиньон Блан 2016, а на трето място посетителите на изложението класираха Istar Траминер на винарна „Бонония естейт”.

Мидалидаре естейт спечели Августиада 2017 - winebg.info

Мидалидаре естейт спечели Августиада 2017 - winebg.info

Мидалидаре естейт спечели Августиада 2017 - winebg.info

И трите награди бяха връчени от новата Царица на Августиада Мартина Танева.

Над 30 винарски изби показаха най-новите си продукти на шестия Фестивал на виното и културното наследство. Той се организира от Търговско-промишлена палата Стара Загора и „Ойнорама консултинг”, с подкрепата на община Стара Загора.

Освен на хубаво вино, посетителите на изложението се насладиха и на кулинарните специалитети представени от традиционния партньор Метро Академия с шеф Юри Велев и старозагорската фирма Аякс. Проведе се майсторски клас „Непознатите винени съкровища на Гърция”, воден от Галина Нифору. Гала вечерята беше по традиция в Държавна опера Стара Загора и премина с концерт-спектакъл и стилна вечеря във фоайето на Операта, на която организаторите на Августиада раздадоха пакети и почетни грамоти от спонсори и партньори.

В рамките на фестивала в зала 33 на Регионален исторически музей се проведе Семинар (жива лаборатория) и бе открит щанд за биоикономика по проект BioSTEP. Изложението представя разнообразие от продукти, които съдържат компоненти, произведени от възобновяеми суровини или чрез биологични процедури-рокли, направени от млечни остатъци, чаши за кафе от кафена утайка или подметки за маратонки от оризови люспи и други. Традицонната конференция пък бе посветена на българското вино и винения туризъм.

Трима от гласувалите посетители на изложението, изтеглени по жребий получиха бутилка от виното, което спечели първо място на Августиада 2017. Това са Пепа Запрянова, Стефан Капитанов и Веселин Методиев.

Мидалидаре естейт спечели Августиада 2017 - winebg.info
ANGEL'S SHARE SYRAH 2016
ВИНО, ДОСТОЙНО ЗА АНГЕЛИ!
Реколта: 2016
Лозов масив: местност Дабовец
Сорт: 100% Сира
Още от древни времена се знае, че небесните ангели слизат всяка нощ на земята, за да вземат своя дял от бъчвите, пълни с божествената напитка - била тя вино или уиски. И понеже крилатите създания са безплътни и скромни, техния дял, наричан „ангелски“ (Angel`s share) e само няколко процента от обема на бъчвите, които производителите после с радост допълваме. Дали се надяваме по този начин да умилостивят боговете или смятаме, че тази амброзия ще се върне чрез небесните създания към растенията, от които зависи целият ни труд, не е толкова важно. Главното е, че по-голямата част от божествената напитка, достойна за ангелите, остава за нас – хората.
Вдъхновени от тази небесна история, виното Angel`s Share, изцяло от Сира е вече в наличност - наслади му се!

Използвани са материали от: Link, Link, Link

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Вино и стил - еп.3, Най-популярните цитати на известни личности за виното, Винен салон - Rose Wine Expo 2017, Започна събирането на мостри за „световното по вино“, Concours Mondial de Bruxelles, 5 основни етапа за начинаещи винолюбители ПРЕДИ дегустация, Българските сортове са акцент в програмата на Divino.Taste, Защо французите получават рядко инфаркт?, За втора поредна година конкурс за наградата на exporter.bg - “ЗЛАТНАТА ИЗБА”, Wine Folly нова книга от издатеслство Гурме, Телиш/Кастра Рубра, Траминерите на България, Световните винени сортове, Седмото издание на „Дефиле на младото вино” 23 - 29 ноември 2015 Пловдив, Merlot & Syrah Reserve 2014 - Four Friends, Младото вино отново на Дефиле в Пловдив, Международен панаир Пловдив ще е център на Световния винен конкурс, Открийте вкуса на Бургундия, Елзас и Лоара!, Светът е по-вкусен с домашен хляб и хубаво вино, USB Wine - изтеглете вино направо от лозята!, IMAGE Reserva Red 2014 - Villa Bassarea, Как да се ориентираме на винения пазар, Открийте вкуса на Бургундия, Елзас и Лоара!, Syrah 2014 - Villa Bassarea, Въведение в сомелиерството с Йордан Кирилчев и Благой Кузмански, Брюксел, Хага и Рим дегустират българските вина с медали от „Световното по вино” 2016, Готвим бъдещето с GastronomiX 2016 9-11 ноември, София, Интер Експо Център, СИХРЕ, DiVino.Taste отправя поглед към вината от Балканите, 25 начина за повторно използване на старите бъчви, Сомелиер на годината 2016 стана младият Илиян Петракиев, Мъж доживя до 107 години, променяйки едно-единствено нещо в менюто си!, Футуристичен винен бутик, 5 основни етапа за начинаещи винолюбители ПРЕДИ дегустация, Rigid Elm Rose 2015 - Nisovo, Участници - Бургаски Винен Фестивал 2016, 5 магазинa за вино които ще ви изумят

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове