Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » България с най-високото отличие от световен конкурс за високоалкохолни напитки

България с най-високото отличие от световен конкурс за високоалкохолни напитки

България с най-високото отличие от световен конкурс за високоалкохолни напитки  - winebg.info

Страната ни спечели три медала от Spirits Selection by Concours Mondial

София, 8 септември 2017 г. Общо три медала спечели България от международния конкурс Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles, За първи път на страната ни беше присъдено най-високото отличие – Голям златен медал (Grand Gold). Той е за 15-годишното бренди Black Sea Gold (2002г). Двата златни медала са за 3-годишното, отлежало в дъбови бъчви, уиски Black Ram и за 25-годишното бренди Black Sea Gold.

„За първи път Spirits Selection присъжда своята най-голяма награда на български напитки“, коментира Кристоф Сепулведа от „Пробежекс“, представителят на конкурса за България. „Освен хубаво вино, България прави и качествени високоалкохолни напитки“, допълва Меглена Михова от „Пробежекс“. „Spirits Selection избра България за следващата страна-домакин. Вярваме, че това ще помогне на българските производители да намерят по-голямо признание на международните пазари, а България да бъде открита от международната общност не само като винена дестинация, но и като производител на високоалкохолни напитки“, допълва тя.
България участва в Spirits Selection за първи път през 2015г. и още с първото си участие печели отличия. За три години на страната ни са присъдени общо 14 медала. Българското бренди e отличено за втора поредна година, а българското уиски – за първи път тази година. Останалите медали на страната ни от Spirits Selection през годините са за българска ракия, текила, водка и джин.

Общо 24 Големи златни медала са присъдени т.г. на Spirits Selection. Те са за байжиу от Китай; писко от Чили; арманяк, коняк, водка и ром от Франция; ром от Гватемала; уиски от Индия; ликьор и грапа от Италия; ром от о-в Мартиника; мескал и текила от Мексико; шотландско уиски от Шотландия; бренди от Словакия; уиски от Тайланд и вермут от Испания. Франция е с най-много Големи златни медали (8). Следват я Мексико (3), Италия и Испания (всяка една с по един). Петте страни с най-много отличия (Голям златен, Златен и Сребърен) през 2017 г. са: Франция (вкл. Гваделупа, Мартиника и Реюнион), Китай, Мексико, Италия и Тайланд. За първи път през 2017 г. Конкурсът отличи и био алкохол – водката Ekiss от Франция, която е едно от четирите „открития“ (Revelations) на Spirits Selection.

Тазгодишното издание на Spirits Selection се проведе в Ла Серена, Чили, от 22 до 24 август. 66 съдии от 22 държави оцениха 1140 високоалкохолни напитки. В надпреварата участваха 54 страни-производители от Европа, Азия, Северна и Южна Америка. Не всяка държава, подала мостри за надпреварата, печели медал.

Следващият град-домакин на Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles е Пловдив. Конкурсът ще се проведе от 21 до 23 август 2018 г. в „Града на тепетата“ с подкрепата на Министерството на икономиката и на община Пловдив.
Spirits Selection by Concours Mondial е единственият пътуващ конкурс в света и единственият, който прави проверка на качеството на наградените напитки. Представителят на Конкурса за България е „Пробежекс“.

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Няма оценки

Тагове

Световни винени експерти идват в София за Балканския винен конкурс и фестивал, София ще се превърне в Балканска столица на виното на 28-29 май 2016, Шест български вина получиха „Златен ритон“ на ВИНАРИЯ 2017, Ivan Alexander Grand Cuvee Single Vineyard 2011 Maryan Winery, Да отслабнем с вино!, DiVino Guide Българските вина 2016 е в помощ на всеки любител на виното, Изповедта на Мишел Ролан, Депардийо пиел по 14 бутилки вино на ден, Повече от 5000 души посетиха четвъртото издание на DiVino.Taste, ДИРЕКТОРЪТ НА CONCOURS MONDIAL DE BRUXELLES ТОМА КОСТЕНОБЪЛ ЩЕ ВРЪЧИ ЛИЧНО НАГРАДИТЕ НА 18 БЪЛГАРСКИ ВИНОПРОИЗВОДИТЕЛИ, Изпращаме мостри за „Световното по вино“ през 2017г., Rose Anita 2016 - Rupel Winery, „ФУДТЕХ 2017“: МЕСТНИТЕ ХРАНИ СА НОВОТО ГУРМЕ, Новото лице на испанското вино, Любими български рецепти - нова книга от издателство Гурме, Перу на вкус: кухнята като социално оръжие, Етикет при поднасянето и консумация на бяло вино, Новите вина на Spiritus Sanctus за 2017, Фондю и вино, Стая и шампанско в Ню Йорк за 25 хил. долара, Технология за производство на червено вино, Red Cuvee 2015 - Four Friends, Тероар - еп.2, Виното не вреди на бременността, Винарска изба „Едоардо Миролио“ спечели приза „Изба на годината“ на ВИНАРИЯ 2015, Етикети за вино / Wine labels, Сотерн – Меката на френските десертни вина, СЛЕДВАЩОТО ПОКОЛЕНИЕ С ПОГЛЕД КЪМ БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ ВИНЕН ПАЗАР, Четвърто издание на Фестивал на виното Бургас е от 28 до 30 юли, Всички френски вина съдържат пестициди, Винарска изба Рупел, St-Rose La Grande Belezza 2016 - Alexandra Estate, WiFo е първият форум за вино и храна, Грозде за вино или десертно грозде – каква е разликата?, Тракия Cabernet Sauvignon Reserve 2012 Винарска изба "Манастира"

BGtop.net BulgarianTOP.com Sait1.com БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове