Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Видео Вино » За пръв път на български език световният бестселър „Може и без хайвер“ на Йоханес Марио Зимел от издателство Gourmet Publishing

За пръв път на български език световният бестселър „Може и без хайвер“ на Йоханес Марио Зимел от издателство Gourmet Publishing

За пръв път на български език  световният бестселър „Може и без хайвер“ на Йоханес Марио Зимел  от издателство Gourmet Publishing  - winebg.info

Романът е класически шпионски кулинарен трилър в два неразделни тома: книга 1 и книга 2, където са описани дръзките приключения заедно с изисканите готварски рецепти на Томас Лийвен, таен агент по неволя.

Капризите на съдбата отвеждат далеч от любимия му Лондон Томас Лийвен - любимец на жените, миролюбец и кулинар - и той е принуден против волята си да работи като таен агент на цели четири държави: Англия, Франция, Германия и Съединените щати - по време на и след Втората световна война.

Кулинарната част на романа включва рецепти за изисканите менюта, които Лийвен приготвя за своите приятели или понякога за враговете си по време на разнообразните му премеждия. Умението на тайния агент да приготвя вкусна храна решава в благоприятна посока немалко от сложните ситуации, в които го вкарва животът. А да си топ шпионин по време на Втората световна война и в периода след нея е твърде сложно и тежко, особено ако си заклет пацифист като Томас Лийвен.

Считан за литературно съкровище, романът “Може и без хайвер” на Йоханес Марио Зимел става международен бестселър малко след като е издаден за пръв път. През 1961 по него е създаден игрален филм, а през 70-те романът има и телевизионна адаптация в серии, всяка от които завършва с кратко готварско шоу! Чести са сравненията с Джеймс Бонд на Ян Флеминг и с романите на Джон льо Каре, но творбата на Зимел е още по-богата, и то не само заради интересната кулинарна част. Историята е разказана с хумористично-ироничен тон, а главният герой определено не желае да има нищо общо с тайните служби, правителствените институции или с убийствата и години наред той е изобретателен таен агент – изцяло против волята си.
По какъв начин Лийвен успява да надхитри своите германски, британски, френски и американски висшестоящи, а същевременно да спаси много хора, и то без да отстъпва от представи си за морал и чест… точно това изгражда един от най-забавните и оригинални шпионски трилъри в световната литература.

Кулинарните авантюри на Лийвен са разказани със също толкова интересни и внимателни подробности, с каквито са изпъстрени и шпионските му авантюри. Така те дават възможност и вдъхновение на читателите да приготвят всяка от рецептите. Колкото до жените, е, накрая той среща онази, единствената... Ще разберете повече, ако прочетете този увлекателен трилър.

Със своите талантливо написани романи, характерни с непреходна актуалност и обществена значимост, както и с детските си книги, роденият във Виена и живял в Цюрих Йоханес Марио Зимел (1924 - 2009) се нарежда сред най-успешните съвременни автори в света. Книгите му са издадени в 40 държави. Носител е на Почетния кръст на Австрия първа степен за наука и изкуство, а през 1991 е удостоен от ООН с награда за върхови постижения в писателската общност.

За пръв път на български език  световният бестселър „Може и без хайвер“ на Йоханес Марио Зимел  от издателство Gourmet Publishing  - winebg.info За пръв път на български език  световният бестселър „Може и без хайвер“ на Йоханес Марио Зимел  от издателство Gourmet Publishing  - winebg.info


Романът “Може и без хайвер” е разделен в две книги за удобство при четенето. Двете книги са неразделни и поотделно не изграждат смислова и художествена цялост.

Книгата може да закупите в книжарниците или онлайн тук: https://www.vintageclub.bg/product/mozhe-hayver-komplekt-yohanes-mario-zimel-1912

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Вино и стил - еп.1, WINEPROFILE 2017 - Фестивал на Виното, Santa Sara Bin 42 Rubin 2011 / Санта Сара Бин 42 Рубин 2011, СЛЕДВАЩОТО ПОКОЛЕНИЕ С ПОГЛЕД КЪМ БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ ВИНЕН ПАЗАР, Как да си изберем Розе! Наръчник за стиловете розово вино., Bergule - Розе Мелник 55 2012 Вила Мелник, Брой 14 на Divino Magazine е вече на пазара!, Wine Folly нова книга от издатеслство Гурме, В Израел ще пресъздадат виното на Исус, Поставки Вино - "Винарни" - VLASOS, Мегафорумът за агробизнес, вино и храни стартира с рекорд, Брюксел, Хага и Рим дегустират българските вина с медали от „Световното по вино” 2016, Дегустация: златното шардоне на България, Стартира Международно винарско изложение „BLUE & WINE EXPO“ 2016, Чуждестранни лектори за тайните на местните винени сортове на ВИНАРИЯ 2017, Събират мостри на български ракии за престижен световен конкурс, VINOAR - Organic Aronia, Sensus 2009 Spiritus Sanctus, Chardonnay 2015 - Spiritus Sanctus, Над 200 претенденти се борят за наградите на изложбата „Винария“, Вино - цени и рекорди, Gulbanis Wine - Syrah 2011, Wines of The Ages 2017 - Пловдив, Vestibule Wine Ambassador, Как да си направим сангрия, Международни дегустации „Наградени вина и високоалкохолни напитки“ Винария 2015, St-Rose La Grande Belezza 2016 - Alexandra Estate, Вино и стил - еп.5, Motif - Melnik 55 2014 - Via Verde, Една чаша вино е равна на един час във фитнеса. И още 11 причини защо да пием божествената напитка, 40-ти Световен конгрес по лозарство и винарство в България, Какво е Малолактичната ферментация ?, За втора поредна година връчваме наградата на exporter.bg - “ЗЛАТНАТА ИЗБА”, Остават броени дни до откриването на Балкански фестивал на ракията в София, Винарска изба Вила Мелник представя новите си вина на Трифон Зарезан!

BGtop.net BulgarianTOP.com Sait1.com БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове