Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Храна и Вино » Summer.Taste Просеко & Зехтин - празнувайте лятото!

Summer.Taste Просеко & Зехтин - празнувайте лятото!

Summer.Taste Просеко & Зехтин - празнувайте лятото! - winebg.info

Когато става дума за италианско пенливо, в съзнанието на повечето любители на вино изниква чаша златисто игриво просеко. И няма как да не е така. Чаша просеко е добър старт за следобедните срещи по италиански и перфектна компания за многобройните варианти на антипасти. Освен това просеко е номер едно пенливо вино от Италия по производство и износ.
Дали фрицанте или спуманте, просеко (важно е да се уточни) е и географско име, и сорт грозде, и тип вино! Само че от 2009 насам с използването на името просеко италианските производители трябва да бъдат по-внимателни. Prosecco обозначава вино с контролирано наименование за произход (DOC и DOCG). Prosecco DOC има строго дефиниран географски произход - провинциите Венето и Фриули-Венеция Джулия. Просекото от областта Конеляно Валдобиадене е с най-високия статус, който може да бъде присъден на италианско вино – DOCG (контролирано и гарантирано наименование за произход). За да се избегнат усложненията, възникващи от припокриването на имената на виното и сорта просеко, който се отглежда на много по-обширна територия в Италия, за обозначаване на сорта вече се използва един от синонимите му – Glera (глера).
За да установите качествените прилики и разлики в просеко от различните зони и в различни стилове, ние от DiVino ви даваме отлична възможност през това лято!

Заповядайте на 6 юли 2017, четвъртък, на нашето събитие Summer.Taste Просеко и Зехтин 2017 в търговския център на кулите Софарма, където ще се проведе най-голямата дегустация на просеко в София за сезона.

Вина от най-добрите италиански производители на просеко ще ви очакват, но заедно с тях сме приготвили и още иненади! Ще има дегустация на някои видове от най-специалните зехтини с благороден произход – вълшебно изражение на средиземноморското слънце и климат. Лично вносителите ще разкажат особеностите и историята на всеки един от продуктите.
Течното злато, както още финикийците наричали зехтина, понякога е извлечено от плодовете на вековни или дори хилядолетни дървета. Също като виното, зехтинът представлява древен еликсир, но докато лозите едва доживяват сто години, дълголетието на маслините ни позволява да ядем и да правим зехтин от плодовете на дървета, изхранвали хората преди две и повече хилядолетия.

Известен в миналото у нас като „дървено масло“ зехтинът носи значителни ползи за здравето, което се потвърждава от стотици научни изследвания. А и никое друго олио не притежава такъв вкусов диапазон – стотиците сортове маслини и различните условия на отглеждане правят зехтина изключително разнообразен. Така се ражда възможността да се съчетават качествата на даден зехтин с конкретно ястие, както се прави и с вината. И още: зехтинът е единственото традиционно олио, което се приготвя по толкова прост и натурален начин. Но, за да носи ползи за здравето ни и удоволствие за небцето, зехтинът трябва да е extra virgin и да е с високо качество!
На събитието ви очакват и още удоволствия като прясно изпечен хляб от Ивелина Иванова, директор на Кулинарно училище Меню, както и изложба, посветена на зехтина.

Току-що издаденият от Gourmet Publishing шпионски кулинарен трилър на Йоханес Марио Зимел “Може и без хайвер” ще бъде представен и ще се предлага със специална отстъпка. Книгата, която е международен бестселър, се публикува за пръв път на български език.

Кога:
6 юли, четвъртък, 16:00-20:30 часа
Къде:
Sopharma Business Towers, Търговски център, етаж 2, пред Gourmet Publishing
Вход:
10 лева (стойността на билета се приспада при покупки в магазин Vintage Club по време на събитието).

Билети може да закупите и онлайн на: https://www.vintageclub.bg/product/summer-taste-2017-bilet-kniga-1916
Summer.Taste Просеко и Зехтин 2017 ви очаква!

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Над 47 000 посетители разгледаха мегафорума за агробизнес, вино и храни в Пловдив, Kera Tamara Chardonnay 2013 Maryan Winery, За пети път София ще се превърне в Балканска столица на виното V юбилейно издание на БАЛКАНСКИЯ ВИНЕН КОНКУРС И ФЕСТИВАЛ 2016, 12 от най-впечатляващите винарни по света, Над 47 000 посетители разгледаха мегафорума за агробизнес, вино и храни в Пловдив, Cabernet Sauvignon 2015 - Spiritus Sanctus, USB Wine - изтеглете вино направо от лозята!, Изба Боровица, St-Rose La Grande Belezza 2016 - Alexandra Estate, Беса Валей, Агнешко: с розе или червено?, Винарска изба "Ямантиев", Червено Вино - общ преглед, Terra Tangra Cuvee 2006, Експериментът - майка на виненото разнообразие, DiVino определи най-добрите вина за 2014, Филип Харманджиев: биодинамичното земеделие е свобода и селянин, това звучи гордо!, Вили Гълабова - за българското вино, културата на виното и домакинството на Пловдив през 2016 на CMB., Издателство ГУРМЕ Ви кани на премиера на готварската книга „Така би сготвила баба ти“ на Петър Стоянович, Съпътстващата програма - WINE FEST BURGAS 2015 изложбен център "Флора", Всички френски вина съдържат пестициди, За виното – с любов ...и още нещо, Красимир Коев: Цената на виното няма да се увеличи заради дъждовете, Колко добре действа на тялото ви греяното вино, Продукти Spirits Sanctus - Каберне Совиньон, Каберне Фран, Мерло, Сира,, 35 оригинални етикети за вино, НАД 15 ХИЛЯДИ ПОСЕТИХА ГРАДЪТ НА ВИНОТО В ПЪРВИТЕ ДВА ДНИ НА ВИНАРИЯ 2015, Terra Tangra Algara Merlot & Syrah 2012, Вино, узряло с музика, и арт бутилки дебютират на „Винария 2018“, Българското вино – дар от тракийските богове, Как да се ориентираме на винения пазар, От вълшебно грозде до чудотворно вино, Международни дегустации „Наградени вина и високоалкохолни напитки“ Винария 2015, Пластмасовите бутилки – предимства и недостатъци, Как да съчетаваме пица и вино

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове