Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Храна и Вино » Summer.Taste Просеко & Зехтин - празнувайте лятото!

Summer.Taste Просеко & Зехтин - празнувайте лятото!

Summer.Taste Просеко & Зехтин - празнувайте лятото! - winebg.info

Когато става дума за италианско пенливо, в съзнанието на повечето любители на вино изниква чаша златисто игриво просеко. И няма как да не е така. Чаша просеко е добър старт за следобедните срещи по италиански и перфектна компания за многобройните варианти на антипасти. Освен това просеко е номер едно пенливо вино от Италия по производство и износ.
Дали фрицанте или спуманте, просеко (важно е да се уточни) е и географско име, и сорт грозде, и тип вино! Само че от 2009 насам с използването на името просеко италианските производители трябва да бъдат по-внимателни. Prosecco обозначава вино с контролирано наименование за произход (DOC и DOCG). Prosecco DOC има строго дефиниран географски произход - провинциите Венето и Фриули-Венеция Джулия. Просекото от областта Конеляно Валдобиадене е с най-високия статус, който може да бъде присъден на италианско вино – DOCG (контролирано и гарантирано наименование за произход). За да се избегнат усложненията, възникващи от припокриването на имената на виното и сорта просеко, който се отглежда на много по-обширна територия в Италия, за обозначаване на сорта вече се използва един от синонимите му – Glera (глера).
За да установите качествените прилики и разлики в просеко от различните зони и в различни стилове, ние от DiVino ви даваме отлична възможност през това лято!

Заповядайте на 6 юли 2017, четвъртък, на нашето събитие Summer.Taste Просеко и Зехтин 2017 в търговския център на кулите Софарма, където ще се проведе най-голямата дегустация на просеко в София за сезона.

Вина от най-добрите италиански производители на просеко ще ви очакват, но заедно с тях сме приготвили и още иненади! Ще има дегустация на някои видове от най-специалните зехтини с благороден произход – вълшебно изражение на средиземноморското слънце и климат. Лично вносителите ще разкажат особеностите и историята на всеки един от продуктите.
Течното злато, както още финикийците наричали зехтина, понякога е извлечено от плодовете на вековни или дори хилядолетни дървета. Също като виното, зехтинът представлява древен еликсир, но докато лозите едва доживяват сто години, дълголетието на маслините ни позволява да ядем и да правим зехтин от плодовете на дървета, изхранвали хората преди две и повече хилядолетия.

Известен в миналото у нас като „дървено масло“ зехтинът носи значителни ползи за здравето, което се потвърждава от стотици научни изследвания. А и никое друго олио не притежава такъв вкусов диапазон – стотиците сортове маслини и различните условия на отглеждане правят зехтина изключително разнообразен. Така се ражда възможността да се съчетават качествата на даден зехтин с конкретно ястие, както се прави и с вината. И още: зехтинът е единственото традиционно олио, което се приготвя по толкова прост и натурален начин. Но, за да носи ползи за здравето ни и удоволствие за небцето, зехтинът трябва да е extra virgin и да е с високо качество!
На събитието ви очакват и още удоволствия като прясно изпечен хляб от Ивелина Иванова, директор на Кулинарно училище Меню, както и изложба, посветена на зехтина.

Току-що издаденият от Gourmet Publishing шпионски кулинарен трилър на Йоханес Марио Зимел “Може и без хайвер” ще бъде представен и ще се предлага със специална отстъпка. Книгата, която е международен бестселър, се публикува за пръв път на български език.

Кога:
6 юли, четвъртък, 16:00-20:30 часа
Къде:
Sopharma Business Towers, Търговски център, етаж 2, пред Gourmet Publishing
Вход:
10 лева (стойността на билета се приспада при покупки в магазин Vintage Club по време на събитието).

Билети може да закупите и онлайн на: https://www.vintageclub.bg/product/summer-taste-2017-bilet-kniga-1916
Summer.Taste Просеко и Зехтин 2017 ви очаква!

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Bergule Chardonnay & Viognier 2013 Вила Мелник, Винени фестивали и изложения, Айсвайн или "Ледено вино", Фестивал утвърждава Варна като гурме дестинация, Търговци изкупиха всички бутилки от вината със „Златен ритон“, ПОСЕТЕТЕ V-ТО ЮБИЛЕЙНО ИЗДАНИЕ НА ROSE WINE EXPO KAZANLAK 2015, “Tирбушон” от бъдещето, Tamianka - 2016 Rupel Winery, ДЕФИЛЕ „ВИНО И ГУРМЕ“ 6 - 7 май 2017, Merlot & Syrah Reserve 2014 - Four Friends, Alexandra Estate - Merlot 2013, Domaine Boyar Quantum Pinot Noir & Merlot 2010, Първи фестивал на вина от местни сортове в Казанлък, DiVino.Taste отправя поглед към вината от Балканите, Four Friends Reserve Cabernet Sauvignon & Cabernet Franc 2013, Винен уикенд 2013, 10 причини да станете любител на виното, Въпрос с повишена трудност !, Дебютантите от „Винария 2016“ ще участват в Concоurs Mondial de Bruxelles, Merlot & Syrah Резерва 2013 Four Friends, Ранна мелнишка лоза, Български тероари, Пловдив ще бъде домакин на 8 то издание на DWCC 2015 през октомври 2015!, Рекорден интерес към България като домакин на най-престижния независим винен конкурс в света, Concurs Mondial de Bruxelles, Фотогалерия: Най-добрите розета бяха отличени за трети път, Как да се избавим от излишните килограми, БЪЛГАРИЯ Е В ТОП 10 НА ВИНЕНИТЕ ДЕСТИНАЦИИ В СВЕТА, Винарския бранш на България се събирана форум в Обзор, Cabernet Franc 2013 - Gulbanis Wine, Ден на виното и любовта 14 февруари, Мерло барик 2012 е единственото българско вино със златен медал Decanter, С вкус на Прованс, Винарска Изба Тера Тангра, Rose 2015 - Spiritus Sanctus, Вино и майсторлъшки мезета превземат Мелник

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове