Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » От шегата до фестивала - #ВарнаWINEkend 2017

От шегата до фестивала - #ВарнаWINEkend 2017

От шегата до фестивала - #ВарнаWINEkend 2017  - winebg.info

Той е Георги Ванков почти на 27 г., от гр. Варна. Завършил агрономство и технология на виното. Има няколко винени кампании в България – „ВИ Варна“, Нова Зеландия – „Вила Мария“, Австралия - "Зилзи Уайнс". В момента работи като технолог в семейната фирма, произвеждаща винарски консумативи за малките и домашни винопроизводители. Амбицията му е да развие бъдещия си винен проект – „Изба Одесос“.

От шегата до фестивала - #ВарнаWINEkend 2017  - winebg.info От шегата до фестивала - #ВарнаWINEkend 2017  - winebg.info

#ВарнаWINEkend 2017 е второто издание на различното винено събитие, което организирам.
2016-та година реших да събера колеги и приятели за уикенд във Варна, което прерасна в идея за дегустация, а по-късно в идея за събитие, имащо за цел да привлече различен тип публика – младежката аудитория. Резултатът ( с минимални средства от страна на участниците и огромен ентусиазъм от всички миналогодишни ВИНОвници ) : 4-часова дегустация, 10 изби, над 60 вида вино, около 1000 посетители и безброй усмивки. След приятните емоции и стотиците отзиви от изложители и посетители, е невъзможно да оставим събитието еднократно.
Като второ издание, разполагащо с повече площ и възможност за покупка на вино, амбицията ми е да представя двайсет изби, съответно и вината за дегустация ще бъдат двойно повече, надявам се и посетителите.

От шегата до фестивала - #ВарнаWINEkend 2017  - winebg.info

Акценти: Събитието е без вход. Срещу възвращаем депозит от 5 лв. всеки посетител ще получи стъклена чаша и ще има възможността да опита и закупи вина от различни региони на страната, като ще наблегнем на местните сортове, които би трябвало да са истинското лице на винена България.

От шегата до фестивала - #ВарнаWINEkend 2017  - winebg.info От шегата до фестивала - #ВарнаWINEkend 2017  - winebg.info
Идеята ми е да построя мост между две страни на младото поколение – колегите, които работят във винената индустрия и младите хора, които имат желание да опознаят света на виното, но не са имали досега възможността да го направят. Според мен това е един широк кръг от хора, който не бива да бъде подценяван. А за да се привлече вниманието на един млад човек днес, трябва да се подходи по един по-различен и нестандартен начин, да се говори на неговия „език“.
Мястото на събитието е Винен бар Морска тераса, Крайбрежна алея, Варна на 22-ри юли от 20:00 ч.

Използвани са материали от: The Wine Inside

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

И бялото вино е полезно за сърцето?, Enigma Experience 2010 - Malkata Zvezda, Българската Санта Сара вече си има своя винарна, Акценти в програмата на DiVino.Taste 2014: вината от северното поречие на Рона, Чушки със сирене - с какво вино да ги комбинираме?, Готови ли сте за БАЛКАНСКА ВИНЕНА ФИЕСТА ?, DiVino.Taste 2016 показва, че виното е за всички !, Edoardo Miroglio Sant’ Ilia Pinot Noir 2008, Сомелиер на годината 2016 стана младият Илиян Петракиев, Viognier 2015 - Spiritus Sanctus, Експериментът - майка на виненото разнообразие, 5 магазинa за вино които ще ви изумят, С дъх на рубин под Трихълмието, Новите лица на ризлинг, Розе от България и от Прованс, Световни топ експерти ще оценяват вината по време на Балканския винен конкурс и фестивал, Музиката променя аромата и плътността на виното, Вино, Храна и Туризъм 2017, Местните сортове – още един шанс за българските вина, Анна Дундакова: Българското вино е част от националното богатство на страната, Топ 10 на джаджите за любители на вино, Българските сортове са акцент в програмата на Divino.Taste, Ден на виното на река Дунав, Salty Hills 2012 - Black Sea Gold / Солените хълмове 2012 - Черноморско злато, Виното издава характера на човека, Wine & Food Festival - за шеста поредна година, 4 Seasons Summer Gewurztraminer - 2015 Villa Yustina, България е на 7 място по брой спечелени медали на Concours Mondial de Bruxelles, Речник на дегустационните термини, Red Cuvee 2013 - Villa Yustina, Седмото издание на „Дефиле на младото вино” 23 - 29 ноември 2015 Пловдив, Красимир Коев: Цената на виното няма да се увеличи заради дъждовете, VINOAR - Organic Aronia, Над 47 000 посетители разгледаха мегафорума за агробизнес, вино и храни в Пловдив, Градът на виното обединява агробизнеса и хранително-вкусовата индустрия

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове