Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » Шести Балкански винен фестивал 3-4 юни 2017 Гранд Хотел София

Шести Балкански винен фестивал 3-4 юни 2017 Гранд Хотел София

Шести Балкански винен  фестивал 3-4 юни 2017  Гранд Хотел София - winebg.info

На 3 и 4 юни ще се проведе шестото издание на Балканския винен фестивал, единственото събитие в България, на което може да се опитат вина от всички Балкански страни.
България ще бъде представена от 55 от най-добрите си изби, като тази година ще има много нови учасници. Вина от амфори отлежали в морето от Хърватска, свежи бели вина от Словения, румънски вина от Дунава, гръцки вина от остров Санторини, Пелопонес и Науса, турски вина от няколко от най-добрите изби, известни македонски и сръбски изби – очаква ви ИСТИНСКА БАЛКАНСКА ВИНЕНА ФИЕСТА!

За всички, които искат да знаят повече за виното за собственото удоволствие, за професионалистите, работещи с вино или просто за тези, които искат да впечатлят партньора си, когато поръчват вино в ресторант – мястото на срещата е известно!

Фестивалът ще отвори врати точно в 12:00 часа на 3 юни в градината на Гранд Хотел София.
BIWC 2017 ще предложи една истинска Балканска фиеста с над 500 вина за дегустация по време на фестивала, Балканско гурме и силна съпътстваща програма по време на изложението.
По време на изложението ще може да закупите вината, които сте харесали директно от изложителите на преференциална цена!
Само на BIWC ще си дадат среща четирима Masters of Wine ( 300 души в целия свят!)
Ето и някои от заглавията на майсторските класове:
Мистериозната ТАМЯНКА – Балканското винено съкровище с лектор Род Смит MW ще ни потопи в света на един от най-ароматните сортове на Балканите – прекрасен избор за горещите летни дни.
Председателят на BIWC Константинос Лазаракис MW ще изнесе майсторски клас с вълнуващото име В името на КСИНОМАВРОТО. Наложил се като един от най-тренди винени сортове в южната ни съседка, Ксиномаврото може безпроблемно да си съперничи с Баролото на Италия и Пино Ноара на Бургундия. Елате и се уверете!

Най-доброто от БАЛКАНИТЕ - персоналните фаворити на Каролайн Гилби MW ще бъдат представени от Каролайн Гилби MW.

Simply …THE BEST - Румъния – толкова близка и толкова малко позната с лектор Хория Хаснас ще ни представи неговата селекция от най-добрите румънски вина.

Българските вина ще бъдат представени с два майсторски класа: Местните БЪЛГАРСКИ сортове през погледа на Вили Гълъбова - едно чудесно пътешествие с местни български сортове и в Търсене на българската винена идентичност на Марин Атанасов, изнасян многократно в САЩ пред американската публика с небивал успех.

На 4 юни от 17 часа ще се изтегли и печелившия от голямата награда на BIWC 2017 – винен уикенд за двама в Uva Nestum Wine & Spa и Гърция! Всеки може да участва срещу закупен билет за Фестивала!
С билета си подкрепяте световната кампания, стартирала за пръв път в България #winelover against cancer. Не пропускайте Балканската винена фиеста в София на 3 и 4 юни!


Билети в мрежата на евентим и тикетпро. Повече информация на сайта на събитието: http://www.balkanswine.eu/bg/pages/Festival/Tickets/

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Компоненти на дегустацията I: Окото, Учител, режисьор и актьор ще говорят на WiFo за храна, вино и култура, Дефиле „Вино и гурме“ - Пловдив 2017, „Винени маршрути“ 2015 вече на пазара, Kera Tamara Chardonnay 2015 - Maryan Winery, Kera Tamara Chardonnay 2013 Maryan Winery, БАТА АГРО 2017 - Стара Загора, Розовите вина на България имат своето място и то се нарича Rose Wine Expo Kazanlak, Red Cuvee 2013 - Villa Yustina, Бутикова винарска изба Spiritus Sanctus, Новата тенденция вина с нискоалкохолно съдържание, 24 уникални подаръка за любителите на вино, Тероар - еп.3, Кой ще спечели “ЗЛАТНАТА ИЗБА 2016" на exporter.bg, Оцетът на милиардера от Бенджамин Уолъс, Мерло барик 2012 е единственото българско вино със златен медал Decanter, Мавруд 2008 "Винарска изба Брестовица", Брой 15 на Divino Magazine е вече на пазара!, Лошата реколта вдига продажбите на бутилирано вино, Време за бъчви!, Варна е на второ място по консумация на вино след София, Красимир Коев: Цената на виното няма да се увеличи заради дъждовете, Зеленчуци на скара - с бяло или червено вино?, За първи път на DiVino.Taste: вината на изложителите ще могат да се купуват, Още едно вино създадено от музиканти, Вино и стил - еп.2, Как да се лекуваме с вино, Шестото издание на Балканския международен винен конкурс и фестивал BIWC 2017 - с кауза против рака на гърдата, За виното – с любов ...и още нещо, Коя ще бъде напитката на 2017 година ?, Пластмасовите бутилки – предимства и недостатъци, DiVino.Taste 2015 - време е за нови срещи с българското вино, Кулинарни предизвикателства на фестивала „Вино и храна“, Виното и звездите, Пандизчии правят бяло вино

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове