Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » България е на 7 място по брой спечелени медали на Concours Mondial de Bruxelles

България е на 7 място по брой спечелени медали на Concours Mondial de Bruxelles

България е на 7 място по брой спечелени медали на Concours Mondial de Bruxelles- winebg.info

Първи сме по съотношение мостри – спечелени медали с близо 40% успеваемост

Валядолид-София, 15 май 2017 г.

България се представи успешно на 24-издание на „Световното по вино“ – Concours Mondial de Bruxelles, което се проведе преди седмица във Валядолид. На страната ни се присъждат общо 58 медала – 1 голям златен, 23 златни, 34 сребърни. 38 от медалите са за червено вино, 13 за бяло и 7 за розе. Допълнително България спечели 3 награди за органично и био вино. Най-много отличия за родината (46 медала) са извоювали производителите от Тракийската равнина.

България се нарежда на 7 място по брой на спечелените медали. Пред нея са Испания, Франция, Италия, Португалия, Чили и Китай, а след нас остават държави с дългогодишни традиции във винопроизводството като Южна Африка и Гърция.

Страната ни е на първо място по съотношение брой мостри – брой получени медали. С 58 спечелени медала от 146 мостри, процентът на успеваемост на страната ни е 39,73%. Испания - страната с най-много медали (619 медала от 2002 мостри), е с 30,92% успеваемост (виж фиг.1).

„За трета поредна година България постига високи резултати в Конкурса“, коментира Меглена Михова, представителят на Concours Mondial de Bruxelles за България. „Средната успеваемост е 29%, а успеваемостта на страната ни е около 40%. Това показва, че у нас се произвеждат вина на много високо ниво и поддържаме постоянство в качеството“, допълва тя.

България е на 7 място по брой спечелени медали на Concours Mondial de Bruxelles- winebg.info

9080 вина от 50 държави се състезаваха по време на Concours Mondial 2017 във Валядолид. Бяха присъдени общо 2642 медала, от които 90 големи златни, 853 златни, 1699 сребърни. Най-много големи златни медала спечелиха страните Испания, Португалия, Франция и Италия. Близо 58% от наградените вина са от ценовата категория до 8,5 евро. 693 мостри на органични и био вина взеха участие в Конкурса. От тях 165 получиха медал. Мострите от стари реколти вина бяха 30, от които награди получават 20, като 9 от тях отиват в Португалия.

Пълният списък на наградените български вина може да видите на адрес: http://results.concoursmondial.com/ след въвеждане на държавата.

Concours Mondial de Bruxelles е най-престижният независим винен конкурс в света и единственият международен конкурс, в който се прави проверка на наградените вина, за да се гарантира последователност при качеството.Скорошно неформално проучване сред съдиите показа, че тази проверка, както и високото качество на контролните тестове, е сред най-важните черти на Конкурса.Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Няма оценки

Тагове

Бяло вино и риба?, Потребителите ги превръщаме в свои фенове, коментират победителите във „Винария 2017“, Откриха „Световното по вино“ в Пловдив 10 пъти повече български винопроизводители ще борят вина от цял свят, Градът на виното обединява агробизнеса и хранително-вкусовата индустрия, Meandra 2012 - Domain Marash, Gorchivka Rose Gabernet & Merlot 2013, Ден на виното на река Дунав, Топ 10 на най – скъпите вина в света, Пандизчии правят бяло вино, 24-членно жури ще оценява най-добрите вина на ВИНАРИЯ 2017, Как да се справим с безсънието, Тероар - еп.5, Приключения по пътя на божолето, Легендите за чукането с чаши, Търсенето на свежи и плодови вина засяга пазара на бъчви, Лятно предложение: две български вина от димят и тамянка, Топ 10 за 2015 на Wine Spectator, Изба Румелия спечели Гранд Трофея на BIWC 2017, Villa Melnik - Family Tradition Cabernet & Merlot 2011, DiVino.Taste 2015 обзор !, 24 уникални подаръка за любителите на вино, Пет български вина получиха „Златен ритон“ на ВИНАРИЯ 2016, Villa Melnik - Family Tradition Cabernet & Merlot 2011, Мебели от бъчви - креативни хрумвания !, Rose - 2016 Orbelia Winery, Two Rivers Chardonnay Barrique 2014 - Gulbanis Wine, Продадоха имението на Робин Уилямс за 18.1 млн. долара, Как да убием 10 милиона болестотворни бактерии за половин час!, Колко и как да пием вино, Рекорден брой изложители във ВИНАРИЯ 2015, Топ 10 дестинации за винен туризъм, MH WINE SELECTION, Истинското вино - бариера пред рака!, Гроздовите семки са извор на здраве, Със силно международно участие започна конкурсът за Винария 2014

BGtop.net BulgarianTOP.com Sait1.com БГ чарт BGtop100 Best BG Site BgTop100.net Линкове