Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » България е на 7 място по брой спечелени медали на Concours Mondial de Bruxelles

България е на 7 място по брой спечелени медали на Concours Mondial de Bruxelles

България е на 7 място по брой спечелени медали на Concours Mondial de Bruxelles- winebg.info

Първи сме по съотношение мостри – спечелени медали с близо 40% успеваемост

Валядолид-София, 15 май 2017 г.

България се представи успешно на 24-издание на „Световното по вино“ – Concours Mondial de Bruxelles, което се проведе преди седмица във Валядолид. На страната ни се присъждат общо 58 медала – 1 голям златен, 23 златни, 34 сребърни. 38 от медалите са за червено вино, 13 за бяло и 7 за розе. Допълнително България спечели 3 награди за органично и био вино. Най-много отличия за родината (46 медала) са извоювали производителите от Тракийската равнина.

България се нарежда на 7 място по брой на спечелените медали. Пред нея са Испания, Франция, Италия, Португалия, Чили и Китай, а след нас остават държави с дългогодишни традиции във винопроизводството като Южна Африка и Гърция.

Страната ни е на първо място по съотношение брой мостри – брой получени медали. С 58 спечелени медала от 146 мостри, процентът на успеваемост на страната ни е 39,73%. Испания - страната с най-много медали (619 медала от 2002 мостри), е с 30,92% успеваемост (виж фиг.1).

„За трета поредна година България постига високи резултати в Конкурса“, коментира Меглена Михова, представителят на Concours Mondial de Bruxelles за България. „Средната успеваемост е 29%, а успеваемостта на страната ни е около 40%. Това показва, че у нас се произвеждат вина на много високо ниво и поддържаме постоянство в качеството“, допълва тя.

България е на 7 място по брой спечелени медали на Concours Mondial de Bruxelles- winebg.info

9080 вина от 50 държави се състезаваха по време на Concours Mondial 2017 във Валядолид. Бяха присъдени общо 2642 медала, от които 90 големи златни, 853 златни, 1699 сребърни. Най-много големи златни медала спечелиха страните Испания, Португалия, Франция и Италия. Близо 58% от наградените вина са от ценовата категория до 8,5 евро. 693 мостри на органични и био вина взеха участие в Конкурса. От тях 165 получиха медал. Мострите от стари реколти вина бяха 30, от които награди получават 20, като 9 от тях отиват в Португалия.

Пълният списък на наградените български вина може да видите на адрес: http://results.concoursmondial.com/ след въвеждане на държавата.

Concours Mondial de Bruxelles е най-престижният независим винен конкурс в света и единственият международен конкурс, в който се прави проверка на наградените вина, за да се гарантира последователност при качеството.Скорошно неформално проучване сред съдиите показа, че тази проверка, както и високото качество на контролните тестове, е сред най-важните черти на Конкурса.Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Няма оценки

Тагове

Rose - 2016 Orbelia Winery, Празничното настроение идва с Craft Beer Taste!, Midalidare ROCK in the wine valley, ФЕСТИВАЛ ВИНО И ХРАНА – една история с вкус Варна, 21 – 23 април 2017, Грузинци правят вино в глинени съдове, заровени в земята, Сотерн – Меката на френските десертни вина, Чаши за вино, Три български червени вина за края на лятото, Зеленчуци на скара - с бяло или червено вино?, Международни дегустации „Наградени вина и високоалкохолни напитки“ Винария 2015, Световни дипломати и политици от Европейския парламент дегустират български вина в Брюксел, Chardonnay Gorchivka 2013, България със 7 медала от 17-ия Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles; близо 40 % от изпратените мостри са с награда, Защо да изберем българското вино ?, Любими български рецепти - нова книга от издателство Гурме, Приключи Балкански винен фестивал 2015, какво дегустирахме и какво научихме., Новото лице на испанското вино, Divino magazine - брой 5, Какво вино за кое сирене е подходящо, DiVino.Taste 2016 показва, че виното е за всички !, Виното сваля килограми и освобождава от стреса, Вино за вегетарианци…Хмм!?, Топ 10 на най – скъпите вина в света, Открийте вкуса на Бургундия, Елзас и Лоара!, Стандартната бутилка за вино, Шестото издание на Балканския международен винен конкурс и фестивал BIWC 2017 - с кауза против рака на гърдата, Винен уикенд 2013, Китай е на първо място в света по консумация на червено вино, Международни дегустации „Наградени вина и високоалкохолни напитки“ Винария 2015, IMAGE Reserva Red 2014 - Villa Bassarea, Световни винени експерти идват в София за Балканския винен конкурс и фестивал, РЕЗУЛТАТИ ОТ БАЛКАНСКИЯ ВИНЕН КОНКУРС 2014, Вила Мелник, Divino magazine - брой 3, Edoardo Miroglio Sant’ Ilia Pinot Noir 2008

BGtop.net Sait1.com БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове