Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » България е на 7 място по брой спечелени медали на Concours Mondial de Bruxelles

България е на 7 място по брой спечелени медали на Concours Mondial de Bruxelles

България е на 7 място по брой спечелени медали на Concours Mondial de Bruxelles- winebg.info

Първи сме по съотношение мостри – спечелени медали с близо 40% успеваемост

Валядолид-София, 15 май 2017 г.

България се представи успешно на 24-издание на „Световното по вино“ – Concours Mondial de Bruxelles, което се проведе преди седмица във Валядолид. На страната ни се присъждат общо 58 медала – 1 голям златен, 23 златни, 34 сребърни. 38 от медалите са за червено вино, 13 за бяло и 7 за розе. Допълнително България спечели 3 награди за органично и био вино. Най-много отличия за родината (46 медала) са извоювали производителите от Тракийската равнина.

България се нарежда на 7 място по брой на спечелените медали. Пред нея са Испания, Франция, Италия, Португалия, Чили и Китай, а след нас остават държави с дългогодишни традиции във винопроизводството като Южна Африка и Гърция.

Страната ни е на първо място по съотношение брой мостри – брой получени медали. С 58 спечелени медала от 146 мостри, процентът на успеваемост на страната ни е 39,73%. Испания - страната с най-много медали (619 медала от 2002 мостри), е с 30,92% успеваемост (виж фиг.1).

„За трета поредна година България постига високи резултати в Конкурса“, коментира Меглена Михова, представителят на Concours Mondial de Bruxelles за България. „Средната успеваемост е 29%, а успеваемостта на страната ни е около 40%. Това показва, че у нас се произвеждат вина на много високо ниво и поддържаме постоянство в качеството“, допълва тя.

България е на 7 място по брой спечелени медали на Concours Mondial de Bruxelles- winebg.info

9080 вина от 50 държави се състезаваха по време на Concours Mondial 2017 във Валядолид. Бяха присъдени общо 2642 медала, от които 90 големи златни, 853 златни, 1699 сребърни. Най-много големи златни медала спечелиха страните Испания, Португалия, Франция и Италия. Близо 58% от наградените вина са от ценовата категория до 8,5 евро. 693 мостри на органични и био вина взеха участие в Конкурса. От тях 165 получиха медал. Мострите от стари реколти вина бяха 30, от които награди получават 20, като 9 от тях отиват в Португалия.

Пълният списък на наградените български вина може да видите на адрес: http://results.concoursmondial.com/ след въвеждане на държавата.

Concours Mondial de Bruxelles е най-престижният независим винен конкурс в света и единственият международен конкурс, в който се прави проверка на наградените вина, за да се гарантира последователност при качеството.Скорошно неформално проучване сред съдиите показа, че тази проверка, както и високото качество на контролните тестове, е сред най-важните черти на Конкурса.



Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Няма оценки

Тагове

Катаржина пуска ново бяло вино - Соната от Шопен, Black Label Cabernet Sauvignon 2015 - Terra Tangra, Костадинка Рахова-Димитрова стана Енолог на България за 2017, За пръв път от години има баланс между търсене и предлагане на вино, Как да бутилираме виното?, Бургаски Винен Фестивал 2016 Карта / Wine Fest Burgas 2016 map, Wine Folly нова книга от издатеслство Гурме, Продукти Spirits Sanctus - Sensus, Sensus ver. 2, Отличниците на „Винария 2016“ представят България на световен конкурс, Търсете най-новото издание на DiVino Guide Българските вина!, Гроздовите семки са извор на здраве, DiVino.Taste 2014 за четвърти път представи най-доброто от българското вино, Продукти на Вила Мелник: „Villa Melnik”, 15 италиански вина с призове от „Винария 2015“, Жените които пият две чаши вино на ден имат по-добър секс отколкото тези които не пият, Пуснаха на пазара най-скъпата бутилка вино, Фалира доставчик на вино за милиардери, Кратък урок за ароматите във виното, Продукти на Винарна "Малката звезда" серия: MZ и Света гора, Discover.Vino World представя: вината от Италия и Франция на българския пазар, Продукти на Вила Мелник: „Aplauz”, Китай е на първо място в света по консумация на червено вино, С вкус на Прованс, Фестивал вино и храна - Варна 2015 г., Шести Балкански винен фестивал 3-4 юни 2017 Гранд Хотел София, Дебютантите от „Винария 2017“ с престижни отличия и бутикови вина, Chardonnay 2015 - Spiritus Sanctus, Община Асеновград ще отваря пак Музей на виното, Чуждестранни лектори за тайните на местните винени сортове на ВИНАРИЯ 2017, Пет рецепти с червено вино, Ветеранът актьор Жерар Депардийо се снима във френски филм който се сравнява с хитовия "Отбивки"., Expressions Misket & Muscat 2015 - Via Verde, 10 яки вица за виното, с които винаги може да кажете НАЗДРАВЕ!, Coravin- иновативна джаджа, 15 италиански вина с призове от „Винария 2015“

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове