Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » България е на 7 място по брой спечелени медали на Concours Mondial de Bruxelles

България е на 7 място по брой спечелени медали на Concours Mondial de Bruxelles

България е на 7 място по брой спечелени медали на Concours Mondial de Bruxelles- winebg.info

Първи сме по съотношение мостри – спечелени медали с близо 40% успеваемост

Валядолид-София, 15 май 2017 г.

България се представи успешно на 24-издание на „Световното по вино“ – Concours Mondial de Bruxelles, което се проведе преди седмица във Валядолид. На страната ни се присъждат общо 58 медала – 1 голям златен, 23 златни, 34 сребърни. 38 от медалите са за червено вино, 13 за бяло и 7 за розе. Допълнително България спечели 3 награди за органично и био вино. Най-много отличия за родината (46 медала) са извоювали производителите от Тракийската равнина.

България се нарежда на 7 място по брой на спечелените медали. Пред нея са Испания, Франция, Италия, Португалия, Чили и Китай, а след нас остават държави с дългогодишни традиции във винопроизводството като Южна Африка и Гърция.

Страната ни е на първо място по съотношение брой мостри – брой получени медали. С 58 спечелени медала от 146 мостри, процентът на успеваемост на страната ни е 39,73%. Испания - страната с най-много медали (619 медала от 2002 мостри), е с 30,92% успеваемост (виж фиг.1).

„За трета поредна година България постига високи резултати в Конкурса“, коментира Меглена Михова, представителят на Concours Mondial de Bruxelles за България. „Средната успеваемост е 29%, а успеваемостта на страната ни е около 40%. Това показва, че у нас се произвеждат вина на много високо ниво и поддържаме постоянство в качеството“, допълва тя.

България е на 7 място по брой спечелени медали на Concours Mondial de Bruxelles- winebg.info

9080 вина от 50 държави се състезаваха по време на Concours Mondial 2017 във Валядолид. Бяха присъдени общо 2642 медала, от които 90 големи златни, 853 златни, 1699 сребърни. Най-много големи златни медала спечелиха страните Испания, Португалия, Франция и Италия. Близо 58% от наградените вина са от ценовата категория до 8,5 евро. 693 мостри на органични и био вина взеха участие в Конкурса. От тях 165 получиха медал. Мострите от стари реколти вина бяха 30, от които награди получават 20, като 9 от тях отиват в Португалия.

Пълният списък на наградените български вина може да видите на адрес: http://results.concoursmondial.com/ след въвеждане на държавата.

Concours Mondial de Bruxelles е най-престижният независим винен конкурс в света и единственият международен конкурс, в който се прави проверка на наградените вина, за да се гарантира последователност при качеството.Скорошно неформално проучване сред съдиите показа, че тази проверка, както и високото качество на контролните тестове, е сред най-важните черти на Конкурса.Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Няма оценки

Тагове

Roze Wine Expo 2016 новото старо лице на българското вино, Вино и стил - еп.4, Дегустация на шоколад с различни български вина ще е сред акцентите в съпътстващата програма на ВИНАРИЯ 2017, 11 романтични идеи за винен туризъм в България, Виното помага и на бъбреците, УСПЕХ ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ВИНА НА ПРОВАЙН 2016 И ДОБРА ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕТО ИМ В CОNCOURS MONDIAL DE BRUXELLES, Приключения по пътя на божолето, Contour Pinot Noir 2011- Изба Карабунар, НОВА КАТЕГОРИЯ ЗА СТАРИ ВИНА ЗА ПЪРВИ ПЪТ НА CОNCOURS MONDIAL DE BRUXELLES В ПЛОВДИВ, Дрождите влияят много върху аромата на виното, Продукти на "Домейн Менада" серия Дамена, Ethno Chardonnay 2010, Sauvignon Blanc Barrel Fermented 2015 - Maryan Winery, Подземна спираловидна домашна изба, Евкалипт или боровинка; шоколад или ванилия?, Винарски изби в частни домове, За пети път София ще се превърне в Балканска столица на виното V юбилейно издание на БАЛКАНСКИЯ ВИНЕН КОНКУРС И ФЕСТИВАЛ 2016, Галина Нифору ден преди Августиада 2015, Розе от България и от Прованс, 24-членно жури ще оценява най-добрите вина на ВИНАРИЯ 2017, БЪЛГАРИЯ Е В ТОП 10 НА ВИНЕНИТЕ ДЕСТИНАЦИИ В СВЕТА, Посетители на Августиада 2013 получиха награди, Sense of Tears Dimyat 2013 - Maryan Winery, Пловдив стана първия град с винен тур в България, Винарска изба “Манастира”, 120 души се включиха в лиричен конкурс на община Асеновград, Фалира доставчик на вино за милиардери, Голямата пролетна дегустация - SPRING WINE TASTING, WINEPROFILE 2017 - Фестивал на Виното, Фестивала на виното розе / Rose Wine Expo 2015 приключи, От вълшебно грозде до чудотворно вино, Как се дегустира пенливо вино? Няколко от най-добрите пенливи предложения на пазара, Pentagram Pinot Noir 2010 Черноморско Злато, Новите лица на ризлинг, Соаве - Виното на Данте

BGtop.net BulgarianTOP.com Sait1.com БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове