Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » България е на 7 място по брой спечелени медали на Concours Mondial de Bruxelles

България е на 7 място по брой спечелени медали на Concours Mondial de Bruxelles

България е на 7 място по брой спечелени медали на Concours Mondial de Bruxelles- winebg.info

Първи сме по съотношение мостри – спечелени медали с близо 40% успеваемост

Валядолид-София, 15 май 2017 г.

България се представи успешно на 24-издание на „Световното по вино“ – Concours Mondial de Bruxelles, което се проведе преди седмица във Валядолид. На страната ни се присъждат общо 58 медала – 1 голям златен, 23 златни, 34 сребърни. 38 от медалите са за червено вино, 13 за бяло и 7 за розе. Допълнително България спечели 3 награди за органично и био вино. Най-много отличия за родината (46 медала) са извоювали производителите от Тракийската равнина.

България се нарежда на 7 място по брой на спечелените медали. Пред нея са Испания, Франция, Италия, Португалия, Чили и Китай, а след нас остават държави с дългогодишни традиции във винопроизводството като Южна Африка и Гърция.

Страната ни е на първо място по съотношение брой мостри – брой получени медали. С 58 спечелени медала от 146 мостри, процентът на успеваемост на страната ни е 39,73%. Испания - страната с най-много медали (619 медала от 2002 мостри), е с 30,92% успеваемост (виж фиг.1).

„За трета поредна година България постига високи резултати в Конкурса“, коментира Меглена Михова, представителят на Concours Mondial de Bruxelles за България. „Средната успеваемост е 29%, а успеваемостта на страната ни е около 40%. Това показва, че у нас се произвеждат вина на много високо ниво и поддържаме постоянство в качеството“, допълва тя.

България е на 7 място по брой спечелени медали на Concours Mondial de Bruxelles- winebg.info

9080 вина от 50 държави се състезаваха по време на Concours Mondial 2017 във Валядолид. Бяха присъдени общо 2642 медала, от които 90 големи златни, 853 златни, 1699 сребърни. Най-много големи златни медала спечелиха страните Испания, Португалия, Франция и Италия. Близо 58% от наградените вина са от ценовата категория до 8,5 евро. 693 мостри на органични и био вина взеха участие в Конкурса. От тях 165 получиха медал. Мострите от стари реколти вина бяха 30, от които награди получават 20, като 9 от тях отиват в Португалия.

Пълният списък на наградените български вина може да видите на адрес: http://results.concoursmondial.com/ след въвеждане на държавата.

Concours Mondial de Bruxelles е най-престижният независим винен конкурс в света и единственият международен конкурс, в който се прави проверка на наградените вина, за да се гарантира последователност при качеството.Скорошно неформално проучване сред съдиите показа, че тази проверка, както и високото качество на контролните тестове, е сред най-важните черти на Конкурса.Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Няма оценки

Тагове

Бутилките от вино в двора и градината, Варна е на второ място по консумация на вино след София, 40-ти Световен конгрес по лозарство и винарство в България, София ще се превърне в Балканска столица на виното на 28-29 май 2016, Domaine Bessa Valley с нова визуална идентичност, вдъхновена от Панагюрското съкровище, Кои са най-големите митове и истини за виното?, Ръст на изложители и държави на ВИНАРИЯ 2017, С коктейл от ракия представят България като домакин на Concours Mondial de Bruxelles, Най-популярните цитати на известни личности за виното, One Red 2013 - Better Half, ГРАДЪТ НА ВИНОТО СЕ РАЗРАСТВА И ПЕЧЕЛИ ВСЕ ПОВЕЧЕ ФЕНОВЕ, 5 типа мъже, 5 сорта вино, на които те приличат, Представят България като домакин на световен винен конкурс в САЩ, Enigma Syrah 2014 - Malkata Zvezda, Българско сирене за българско вино !, Enigma "Experience" 2009 - ВИ Малката Звезда, Вили Гълабова - за българското вино, културата на виното и домакинството на Пловдив през 2016 на CMB., Вино и стил - еп.2, Какво да направим с неизпитото вино?, ARTISTIQUE 2013 - Домейн Менада, В салона на виното за 15-и път, 3 вина бяха отличени с престижния приз „Златен ритон“ в тазгодишния конкурс на „Винария“, Домейн Менада, Дегустация на шоколад с различни български вина ще е сред акцентите в съпътстващата програма на ВИНАРИЯ 2017, Агнешко: с розе или червено?, Domaine Bessa Valley с нова визуална идентичност, вдъхновена от Панагюрското съкровище, Стартира Международно винарско изложение „BLUE & WINE EXPO“ 2016, Откриват „Световното по вино“ – Concours Mondial de Bruxelles, във Валядолид, ФЕСТИВАЛ ВИНО И ХРАНА гр. Варна 2015, Виното вече има свой дом в Бургас, Операция на Европол срещу мрежа за фалшиви вина от Romanee-Conti, Остават броени дни до откриването на Балкански фестивал на ракията в София, ДИРЕКТОРЪТ НА CONCOURS MONDIAL DE BRUXELLES ТОМА КОСТЕНОБЪЛ ЩЕ ВРЪЧИ ЛИЧНО НАГРАДИТЕ НА 18 БЪЛГАРСКИ ВИНОПРОИЗВОДИТЕЛИ, Звукът на виното, Три съвета за успешен винен тур!

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове