Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » Дефиле „Вино и гурме“ - Пловдив 2017

Дефиле „Вино и гурме“ - Пловдив 2017

Дефиле  „Вино и гурме“ - Пловдив 2017- winebg.info

Третото издание на най-масовото събитие за винен и гурме туризъм в страната - фестивалът Дефиле „Вино и гурме” ще се проведе през първия уикенд на месец май в град Пловдив. Поредица от дегустации на водещи български винопроизводители в съчетания с висша кулинария, съпроводени с лекции, както и богата културна програма са подготвили организаторите от Съвет по туризъм – Пловдив.
Посетителите на Дефиле „Вино и гурме” ще могат да се насладят на рекорден брой комбинации на вино и гурме – над 300 вида от кулинарните изкушения в съчетание с над 50 вида вина на 20 водещи винопроизводители от цялата страна.

Дегустациите ще се проведат в неповторимата атмосфера на 8 емблематични места в Стария град, сред които галерии, музеи и ресторанти. На всяка една локация ще може да се опитат съчетания на вино и храна, приготвени специално за събитието от 12 водещи Шеф готвачи.

Официалното откриване на Дефиле „Вино и гурме” е в събота, 6-ти май, от 12 часа в подножието на Стария град – на ул. Съборна 2-4 със специалното участие на Духовия оркестър на Пловдив. Тогава специално за именниците от 13 часа на Лапидариума ще се танцува традиционното Гергьовско хоро.

В дните на Дефилето – 6 –ти и 7 - ми май, на територията на Стария град, ще върви и съпътстваща програма. Тя включва кулинарни работилници, на които всеки гост ще може да готви заедно с петима от най-атрактивните пловдивски Шеф готвачи. Част от програмата е и изложба на картини.
В двата дни на фестивала дегустациите на вино и храна в стартират в 12 часа и продължават до 20 часа. Всеки желаещ да се наслади на виното може да закупи карнетки с жетони, които се продават пред или във всяка къща, в която се предлага дегустация. Всеки жетон дава право на една дегустация. Стъклени чаши, гравирани с логото на фестивала, се предлагат заедно с жетони. Обективна класация по интереса на публиката към винарските изби - участници в празника и тяхната продукция се прави по броя на жетоните, с които посетителите са дегустирали. Кулинарните изкушения се предлагат на цени между 1 лв. и 5 лв.

Наградите за най-удачно съчетание на вино и храна, съгласно регламента, определени от международната дегустационна комисия, ще бъдат връчени по време на „Вечер на пролетното вино”, гала вечеря, която ще се състои на 6-ти май.

Съвет по туризъм - Пловдив и Община Пловдив организират Дефиле „Вино и гурме” в активно сътрудничество с ОИ „Старинен Пловдив” и Университет по хранителни технологии - Пловдив, професионални гимназии и висшите учебни заведения, кетеринг-фирмите, производителите на сувенири и всички участници във винения бизнес, както и институциите свързани с културата и изкуството в града. Официални спонсори са: Актуал Индъстрис ООД, Техно Акташ АД, Кривицки и сие, Димитър Маджаров ЕООД и Вода Клисура. Медийни партньори на събитието са БНР – програма „Хоризонт“, БТА, БНТ2, Катра ФМ, Дарик радио и Дарик нюз.

Дефиле  „Вино и гурме“ - Пловдив 2017- winebg.info


ПРОГРАМА
6 МАЙ


ОФИЦИАЛНО ОТКРИВАНЕ с участие на ДУХОВ ОРКЕСТЪР ПЛОВДИВ
12ч. СТАРИЯ ГРАД – ул. Съборна 2-4

ГЕРГЬОВСКО ХОРО В ПЛОВДИВ
Танцувайте традиционно Гергьовско хоро с КБНТ Чановете
13ч. ЛАПИДАРИУМ

РИСУВАНЕ НА ЖИВО - БОГДАН ВЪРБАНОВ
13ч.- 14 ч. КУЛТУРЕН ЦЕНТЪР „БЯЛАТА КЪЩА“

ПРИГОТВЯНЕ НА МЕСО ЧРЕЗ ОПУШВАНЕ
ШЕФ КАЛИНИН и ШЕФ СТАНЧЕВ представят технология за бавно приготвяне на месо чрез опушване
14 ч. – 15ч. КУЛТУРЕН ЦЕНТЪР „БЯЛАТА КЪЩА“

ТАЙНИТЕ НА ХЛЯБА - МАГИЯ И НАУКА
Работилница за малки и големи с ГЕОРГИ ЛЕФТЕРОВ – МАЙСТОРА
16 ч – 18ч. КЪЩА ГЕОРГИАДИ

7 МАЙ

ЗЕЛЕНА РАБОТИЛНИЦА ЗА ДЕЦА
Ръчно изработване на безглутенови лакомства
12 ч. – 14 ч. КЪЩА ГЕОРГИАДИ

ДА ГОТВИМ ЗАЕДНО С ШЕФ ЧАКЪРОВ
Солена кулинарна работилница с традиционни български продукти
14 ч. – 15ч. РЕЗИДЕНЦИЯ ТРАКИЙСКИ СТАН

СЛАДКА КУЛИНАРНА РАБОТИЛНИЦА
Потопете се в тайните на сладкарството с ШЕФ ГОГОВ
16 ч – 17ч. РЕСТОРАНТ ЩАСТЛИВЦИ ПОД ТЕПЕТО

НАТЮРМОРТ
Изложба на Богдан Върбанов
12 ч. - 18 ч КУЛТУРЕН ЦЕНТЪР БЯЛАТА КЪЩА

Дефиле  „Вино и гурме“ - Пловдив 2017- winebg.info

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Wines of The Ages 2017 - Пловдив, Българин в Топ 20 на винарите в Калифорния, Orange wine 2015 - Villa Melnik, Шато Копса, Посетители на Августиада 2013 получиха награди, DiVino.Taste представя: какво ни очаква през новия европейски програмен период, Българските сортове и регионалният характер на вината по време на DiVino.Taste 2017, Виното не вреди на бременността, Schalkenbosch Edenhof - Pinotage 2015, Виното "Кианти" е прочуто от 300 години, първото контролирано наименование, Най-добрите дестинации за винен туризъм в света за 2014, Продукти на "Домейн Менада" серия Черга, Катаржина Естейт и Вила Юстина са първите носители на наградата „Златната изба на България“ за 2015 г., ROSE WINE EXPO KAZANLAK 2015 ПРОГРАМА, Чаша вино на ден предпазва костите от изтъняване, Cabernet Franc & Cebernet Sauvignon - Angel 2013 - Angelus Estate, Над 360 проби вина, ракии, винено бренди и спиртни напитки се състезават за Златен ритон на ВИНАРИЯ 2017, Чушки със сирене - с какво вино да ги комбинираме?, AplauZ - Merlot 2012 Villa Melnik, УСПЕХ ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ВИНА НА ПРОВАЙН 2016 И ДОБРА ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕТО ИМ В CОNCOURS MONDIAL DE BRUXELLES, ПОТЕНЦИАЛЪТ НА БЪЛГАРСКИЯ ТУРИЗЪМ И ВИНОПРОИЗВОДСТВО Е ОГРОМЕН е мнението на чуждестранни и български дегустатори в Concours Mondial de Bruxelles 2016, София се превръща отново в столица на българското вино!, Винарска изба Four Friends, От вълшебно грозде до чудотворно вино, Дефиле на младото вино 2014 - Програма и участници, РЕЗУЛТАТИ ОТ БАЛКАНСКИЯ ВИНЕН КОНКУРС 2014, Как да сервираме и консумираме бяло вино?, One Red 2013 - Better Half, Цветелина Николова – българката с най-високо отличие по винен мениджмънт, Продукти на ЛВК "Винарска изба Брестовица" марки, Всички френски вина съдържат пестициди, Оцетът на милиардера от Бенджамин Уолъс, Продукти на Винарна "Малката звезда" серия: Енигма, Насладете се на живота с новата книга на Gourmet Publishing, Грозде за вино или десертно грозде – каква е разликата?

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове