Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » Дефиле „Вино и гурме“ - Пловдив 2017

Дефиле „Вино и гурме“ - Пловдив 2017

Дефиле  „Вино и гурме“ - Пловдив 2017- winebg.info

Третото издание на най-масовото събитие за винен и гурме туризъм в страната - фестивалът Дефиле „Вино и гурме” ще се проведе през първия уикенд на месец май в град Пловдив. Поредица от дегустации на водещи български винопроизводители в съчетания с висша кулинария, съпроводени с лекции, както и богата културна програма са подготвили организаторите от Съвет по туризъм – Пловдив.
Посетителите на Дефиле „Вино и гурме” ще могат да се насладят на рекорден брой комбинации на вино и гурме – над 300 вида от кулинарните изкушения в съчетание с над 50 вида вина на 20 водещи винопроизводители от цялата страна.

Дегустациите ще се проведат в неповторимата атмосфера на 8 емблематични места в Стария град, сред които галерии, музеи и ресторанти. На всяка една локация ще може да се опитат съчетания на вино и храна, приготвени специално за събитието от 12 водещи Шеф готвачи.

Официалното откриване на Дефиле „Вино и гурме” е в събота, 6-ти май, от 12 часа в подножието на Стария град – на ул. Съборна 2-4 със специалното участие на Духовия оркестър на Пловдив. Тогава специално за именниците от 13 часа на Лапидариума ще се танцува традиционното Гергьовско хоро.

В дните на Дефилето – 6 –ти и 7 - ми май, на територията на Стария град, ще върви и съпътстваща програма. Тя включва кулинарни работилници, на които всеки гост ще може да готви заедно с петима от най-атрактивните пловдивски Шеф готвачи. Част от програмата е и изложба на картини.
В двата дни на фестивала дегустациите на вино и храна в стартират в 12 часа и продължават до 20 часа. Всеки желаещ да се наслади на виното може да закупи карнетки с жетони, които се продават пред или във всяка къща, в която се предлага дегустация. Всеки жетон дава право на една дегустация. Стъклени чаши, гравирани с логото на фестивала, се предлагат заедно с жетони. Обективна класация по интереса на публиката към винарските изби - участници в празника и тяхната продукция се прави по броя на жетоните, с които посетителите са дегустирали. Кулинарните изкушения се предлагат на цени между 1 лв. и 5 лв.

Наградите за най-удачно съчетание на вино и храна, съгласно регламента, определени от международната дегустационна комисия, ще бъдат връчени по време на „Вечер на пролетното вино”, гала вечеря, която ще се състои на 6-ти май.

Съвет по туризъм - Пловдив и Община Пловдив организират Дефиле „Вино и гурме” в активно сътрудничество с ОИ „Старинен Пловдив” и Университет по хранителни технологии - Пловдив, професионални гимназии и висшите учебни заведения, кетеринг-фирмите, производителите на сувенири и всички участници във винения бизнес, както и институциите свързани с културата и изкуството в града. Официални спонсори са: Актуал Индъстрис ООД, Техно Акташ АД, Кривицки и сие, Димитър Маджаров ЕООД и Вода Клисура. Медийни партньори на събитието са БНР – програма „Хоризонт“, БТА, БНТ2, Катра ФМ, Дарик радио и Дарик нюз.

Дефиле  „Вино и гурме“ - Пловдив 2017- winebg.info


ПРОГРАМА
6 МАЙ


ОФИЦИАЛНО ОТКРИВАНЕ с участие на ДУХОВ ОРКЕСТЪР ПЛОВДИВ
12ч. СТАРИЯ ГРАД – ул. Съборна 2-4

ГЕРГЬОВСКО ХОРО В ПЛОВДИВ
Танцувайте традиционно Гергьовско хоро с КБНТ Чановете
13ч. ЛАПИДАРИУМ

РИСУВАНЕ НА ЖИВО - БОГДАН ВЪРБАНОВ
13ч.- 14 ч. КУЛТУРЕН ЦЕНТЪР „БЯЛАТА КЪЩА“

ПРИГОТВЯНЕ НА МЕСО ЧРЕЗ ОПУШВАНЕ
ШЕФ КАЛИНИН и ШЕФ СТАНЧЕВ представят технология за бавно приготвяне на месо чрез опушване
14 ч. – 15ч. КУЛТУРЕН ЦЕНТЪР „БЯЛАТА КЪЩА“

ТАЙНИТЕ НА ХЛЯБА - МАГИЯ И НАУКА
Работилница за малки и големи с ГЕОРГИ ЛЕФТЕРОВ – МАЙСТОРА
16 ч – 18ч. КЪЩА ГЕОРГИАДИ

7 МАЙ

ЗЕЛЕНА РАБОТИЛНИЦА ЗА ДЕЦА
Ръчно изработване на безглутенови лакомства
12 ч. – 14 ч. КЪЩА ГЕОРГИАДИ

ДА ГОТВИМ ЗАЕДНО С ШЕФ ЧАКЪРОВ
Солена кулинарна работилница с традиционни български продукти
14 ч. – 15ч. РЕЗИДЕНЦИЯ ТРАКИЙСКИ СТАН

СЛАДКА КУЛИНАРНА РАБОТИЛНИЦА
Потопете се в тайните на сладкарството с ШЕФ ГОГОВ
16 ч – 17ч. РЕСТОРАНТ ЩАСТЛИВЦИ ПОД ТЕПЕТО

НАТЮРМОРТ
Изложба на Богдан Върбанов
12 ч. - 18 ч КУЛТУРЕН ЦЕНТЪР БЯЛАТА КЪЩА

Дефиле  „Вино и гурме“ - Пловдив 2017- winebg.info

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

24 уникални подаръка за любителите на вино, Евкалипт или боровинка; шоколад или ванилия?, Бяло вино и риба?, Петото юбилейно издание на Балканския Международен Винен Конкурс и Фестивал 2016 стартира със силна съпътстваща програма, Три български червени вина за края на лятото, LEGIO I Sauvignon Blanc 2014 - Винарна Свищов, Виното не вреди на бременността, 13 енолози са номинирани в тазгодишния конкурс Енолог на годината, организиран от СЕБ, Expressions Misket & Muscat 2015 - Via Verde, Kera Tamara Sauvignon Blanc 2013 - Maryan Winery, Sense of Tears rose 2015 - Maryan Winery, Santa Maria - Cabernet Sauvignon & Petit Verdot & Merlot 2012, Вино и майсторлъшки мезета превземат Мелник, Натюрморт за начинаещи дегустатори, Най-скъпо продадените вина в света, Vinoar - Пийте за здраве !, Винени фестивали и изложения, Ползата от червеното вино била преувеличена, Кино и вино на "София филм фест", Expressions Merlot & Syrah 2015 - Via Verde, Винарска изба Рупел, 7-ото издание на DiVino.Taste приключи, вече имаме първите седем!, Enigma Experience Merlot & Cabernet Sauvignon 2007, Как да се ориентираме на винения пазар, Българското вино – дар от тракийските богове, Sees Rose 2016 - Midalidare Estate, Розе от България и от Прованс, Как ние възприемаме виното?, Стая и шампанско в Ню Йорк за 25 хил. долара, 3 вина бяха отличени с престижния приз „Златен ритон“ в тазгодишния конкурс на „Винария“, Шато Копса, Orange wine 2015 - Villa Melnik, Тракийски съдове и рисуване с вино са сред атракциите на Международната изложба „Винария 2016“, Discover.Vino - Другата Европа, „Анжелус Естейт“ (Angel’s estate) гони признание за перла на българското винарство

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове