Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » Шестото издание на Балканския международен винен конкурс и фестивал BIWC 2017 - с кауза против рака на гърдата

Шестото издание на Балканския международен винен конкурс и фестивал BIWC 2017 - с кауза против рака на гърдата

Шестото издание на Балканския международен винен конкурс и фестивал <strong>BIWC 2017</strong> - с кауза против рака на гърдата -<br />
 winebg.info
Шестото издание на Балканския винен конкурс и фестивал ще се проведе от 1 до 4 юни 2017 година в Гранд Хотел София. България отново ще бъде в центъра на вниманието на световната винена общност и затова една от целите, които Форумът си поставя е стартиране на Кампания против рака на гърдата, която върви в целия свят под мотото: #winelover against cancer, за повишаване на осведомеността и начините за превенция на заболяването. По време на изложението могат да бъдат закупени специални фанелки, средствата от които, както и средствата от продажбата на билетите за Фестивала ще отидат за нужите на болните, които преминават лечение или се нуждаят от такова.

В тази кампания участват вече над 20 000 души от целия свят, които са обединени в групата #winelover. Кампанията стартира през 2015 година и ще се проведе за първи път в България. Идеята за кампанията дойде от това, че създателят на светновното движение #winelover, Луиз Алберто ще бъде част от международното жури на Балканския винен конкурс 2017. Той, както и д-р Патрик Фарел MW са инициаторите на
благородната кауза, в която ще се включат много фирми и организации, подкрепящи идеята, и които искат да помогнат за тази чувствителна за жените тема.

Един от партньорите на #BIWC2017 #winelover agaist cancer e Balkan Fashion Week (5-10 юни 2017), които ще излъчат старта на кампанията на живо от София към Пaриж, Бaрселона, Ню Йорк, Лондон, Москва, Токио, Лисабон, Милано и др.

Шестото издание на Балканския конкурс и фестивал отново ще събъре 4 топ Masters of Wine – председателят на журито Константинос Лазаракис MW - Гърция, Каролайн Гилби MW– Великобритания, Кристи Кентърбъри MW– САЩ и Род Смит MW – Франция.
Организаторите са подготвили много богата съпътстваща програма, както за винените професионалисти, така и за любителите на виното.

За повече информация може да се обръщате към:
Нели Русева , Мениджър Комуникации BIWC: 0886 555 865, mail: pr@balkanswine.eu
Галина Нифору, Директор BIWC: 0885 731 331, mail: niforou@balkanswine.eu

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Петият юбилеен Балкански винен конкурс и фестивал 2016 стартира с много силна програма, Започна обратното броене до DiVino.Taste 2016, Дрождите влияят много върху аромата на виното, Мегафорумът за агробизнес, вино и храни в Пловдив става по-мащабен, Продукти Spirits Sanctus - Sensus, Sensus ver. 2, Как да се ориентираме на винения пазар, Над 4000 души посетиха третото издание на форума за българско вино DiVino.Taste!, Съчетаването на вино и храна е сред акцентите на DiVino.Taste 2013, Българските сортове и регионалният характер на вината по време на DiVino.Taste 2017, Изпращаме мостри за „Световното по вино“ през 2017г., Дрождите влияят много върху аромата на виното, Bergule Melnik 55 реколта 2011, Започна събирането на мостри за „световното по вино“, Concours Mondial de Bruxelles, Канадец прави вино от домати, С какво вино е подходящо да готвим, Български совиньон блан, реколта 2012, Alexandra Estate - Merlot 2013, Domaine Bessa Valley отбелязва празника на виното Трифон Зарезан, Bergule – Mavrud 2011 Вила Мелник, Червено Вино - общ преглед, Балканският международен винен конкурс издаде каталог с отличените изби, Храни и напитки за туризма и съпътстваща индустрия - лято 2018, Виното - характеристика и особености, Каталог Августиада 2015, Rose - 2016 Orbelia Winery, Vinoar - Пийте за здраве !, Зеленчуци на скара - с бяло или червено вино?, Казанлък - столица на виното „Розе", Топ 5 на най-големите производители на вино в света, СЕДМО ИЗДАНИЕ THE BALKANS INTERNATIONAL WINE COMPETITION & FESTIVAL (BIWC 2018), Рекорден интерес към България като домакин на най-престижния независим винен конкурс в света, Concurs Mondial de Bruxelles, DiVino.Taste отново представя най-доброто от българското вино!, Pentagram Pinot Noir 2010 Черноморско Злато, Продукти на "Домейн Менада" серия Дамена, Базар на изкуствата "Изкуство, вино, любов и шоколад"

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове