Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » ДЕФИЛЕ „ВИНО И ГУРМЕ“ 6 - 7 май 2017

ДЕФИЛЕ „ВИНО И ГУРМЕ“ 6 - 7 май 2017

ДЕФИЛЕ  „ВИНО И ГУРМЕ“  6 - 7 май 2017- winebg.info

Празникът Дефиле „Вино и гурме“ е естествено продължение на утвърдения в България фестивал „Дефиле на младото вино“ и цели популяризирането на българското вино и кухня, както и развитието на винения, кулинарния и културен туризъм чрез организиране и провеждане на дегустации на вина и ястия през месец май на територията на Стария град в Пловдив.

Основната идея на Дефиле „Вино и гурме“ е създаването на атрактивна възможност за посещение на гости от страната и чужбина в Стария град на Пловдив в началото на активния туристически сезон. Основните целеви групи на събитието са пълнолетни граждани и гости на град Пловдив.

Предстои третото издание на Дефиле „Вино и гурме“ – 06 - 07.05.2017г. Празненствата по откриването започват на 06.05.2017 от 12:00 ч. в Стария град, където се състои символичното откриване на пролетния сезон на виното. Посетителите ще имат възможност да се насладят на достойнствата на българските вина и ястия в неповторимата атмосфера на старинен Пловдив. Дегустациите са с начален час 12:00 и продължават до 20:00 часа.

Акцент в Дефиле „Вино и Гурме” е богатата съпътстващата програма, която включва атрактивни събития като изложби, лекции и дегустации, кулинарни работилници и филмови прожекции. В двата дни на фестивала посетителите могат да се запознаят отблизо с историята на Пловдив и културата на виното и храната.

ДЕФИЛЕ  „ВИНО И ГУРМЕ“  6 - 7 май 2017- winebg.info

Всеки желаещ да се наслади на виното може да закупи карнетки с жетони, които се продават пред или във всяка къща, в която се предлага дегустация. Всеки жетон дава право на една дегустация. Стъклени чаши, гравирани с логото на фестивала, се предлагат заедно с жетони. Обективна класация по интереса на публиката към винарските изби - участници в празника и тяхната продукция се прави по броя на жетоните, с които посетителите са дегустирали. Кулинарните изкушения, се предлагат на цени между 1 лв. и 5 лв. на всяка една от локациите.

Повече информация на Facebook: Дефиле „Вино и гурме“

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Над 200 претенденти се борят за наградите на изложбата „Винария“, Българин в Топ 20 на винарите в Калифорния, Едно фино, моля!, Alexandra Estate, Как да сготвим миди с вино, 11 романтични идеи за винен туризъм в България, Брой 13 на DiVino Magazine е вече на пазара!, Варна е на второ място по консумация на вино след София, Големите вина от пино ноар, Рапърът Джей Зи си купи елитна марка шампанско, Sense of Tears Dimyat 2013 - Maryan Winery, Бакхус организира първия уличен гурме фестивал в България - “StrEAT Fest”, Domaine Boyar Quantum Pinot Noir & Merlot 2010, Изпращаме мостри за „Световното по вино“ през 2017г., 15 начина да държим чаша за вино. Кой е правилният?, Винотерапия за красота, Броени дни остават до откриването на IV Фестивал на виното Бургас, Motif - Melnik 55 2014 - Via Verde, За пети път София ще се превърне в Балканска столица на виното V юбилейно издание на БАЛКАНСКИЯ ВИНЕН КОНКУРС И ФЕСТИВАЛ 2016, Чаша вино на ден предпазва костите от изтъняване, Експериментът - майка на виненото разнообразие, Кой пие най-много вино по света, Terra Tangra Algara Merlot & Syrah 2012, Мерло барик 2012 е единственото българско вино със златен медал Decanter, Кратък урок за ароматите във виното, 40 кукери и гайдари ще разтресат Пловдив на Дионисиевото шествие за „Винария“, Над 360 проби вина, ракии, винено бренди и спиртни напитки се състезават за Златен ритон на ВИНАРИЯ 2017, Колко добре действа на тялото ви греяното вино, Коркът остава във виното, “Да готвиш за Пикасо” от Камий Обре Новата книга на Издателство Гурме, Бургаски Винен Фестивал 2016 Карта / Wine Fest Burgas 2016 map, РЕЗУЛТАТИ ОТ БАЛКАНСКИЯ ВИНЕН КОНКУРС 2014, Кино и вино на "София филм фест", Discover.Vino - Другата Европа, 4 признака, че сме алергични към вино

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове