Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » ДЕФИЛЕ „ВИНО И ГУРМЕ“ 6 - 7 май 2017

ДЕФИЛЕ „ВИНО И ГУРМЕ“ 6 - 7 май 2017

ДЕФИЛЕ  „ВИНО И ГУРМЕ“  6 - 7 май 2017- winebg.info

Празникът Дефиле „Вино и гурме“ е естествено продължение на утвърдения в България фестивал „Дефиле на младото вино“ и цели популяризирането на българското вино и кухня, както и развитието на винения, кулинарния и културен туризъм чрез организиране и провеждане на дегустации на вина и ястия през месец май на територията на Стария град в Пловдив.

Основната идея на Дефиле „Вино и гурме“ е създаването на атрактивна възможност за посещение на гости от страната и чужбина в Стария град на Пловдив в началото на активния туристически сезон. Основните целеви групи на събитието са пълнолетни граждани и гости на град Пловдив.

Предстои третото издание на Дефиле „Вино и гурме“ – 06 - 07.05.2017г. Празненствата по откриването започват на 06.05.2017 от 12:00 ч. в Стария град, където се състои символичното откриване на пролетния сезон на виното. Посетителите ще имат възможност да се насладят на достойнствата на българските вина и ястия в неповторимата атмосфера на старинен Пловдив. Дегустациите са с начален час 12:00 и продължават до 20:00 часа.

Акцент в Дефиле „Вино и Гурме” е богатата съпътстващата програма, която включва атрактивни събития като изложби, лекции и дегустации, кулинарни работилници и филмови прожекции. В двата дни на фестивала посетителите могат да се запознаят отблизо с историята на Пловдив и културата на виното и храната.

ДЕФИЛЕ  „ВИНО И ГУРМЕ“  6 - 7 май 2017- winebg.info

Всеки желаещ да се наслади на виното може да закупи карнетки с жетони, които се продават пред или във всяка къща, в която се предлага дегустация. Всеки жетон дава право на една дегустация. Стъклени чаши, гравирани с логото на фестивала, се предлагат заедно с жетони. Обективна класация по интереса на публиката към винарските изби - участници в празника и тяхната продукция се прави по броя на жетоните, с които посетителите са дегустирали. Кулинарните изкушения, се предлагат на цени между 1 лв. и 5 лв. на всяка една от локациите.

Повече информация на Facebook: Дефиле „Вино и гурме“

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Чаши за вино, Cabernet Franc 2013 - Gulbanis Wine, Винарна "Малката звезда", София отново стана столица на българското вино с DiVino.Taste 2015, Тероар - еп.3, Продукти на Винарна "Малката звезда" серия: Енигма, Angel's share Syrah 2016 - Midalidare Estate, Levent Riesling 2015 - Rousse Winery, Винарска изба Four Friends, С какви храни и ястия да поднесем Совиньон блан, Продукти на VIA VERDE, Време за бъчви!, Големите вина от пино ноар, Вино и стил - еп.10, БАТА АГРО - най-атрактивното събитие за агробизнес у нас, Пет рецепти с червено вино, Mystery Debut - Cabernet Sauvignon 2015 Afuzov Winery, Между по-кисело и по-сладичко вино, VIA VERDE, Дефиле на младото вино 2016, Rose Wine Expo 2014 - 7-8 Юни, Готови ли сте за БАЛКАНСКА ВИНЕНА ФИЕСТА ?, Съпътстващата програма - WINE FEST BURGAS 2015 изложбен център "Флора", Discover.Vino World: целият винен свят в една чаша, За сиренето и виното, Zitara Mavrud 2015 - Four Friends, Серия SPANCHA 2016 - Rupel Winery, Магнум бутилка с образа на Хитлер бе продадена на търг за 1500 лири, Топ 10 винени барове в Париж !, Яна Петкова: Един живот не стига за хубавото вино, Levent Riesling 2015 - Rousse Winery, Угощението на Бабет и други анекдоти на съдбата от издателство Гурме, Конкурсът за наградата на сайта exporter.bg “Златната изба” на финалната права, Приключения по пътя на виното, Кърмит Линч, Продукти на Вила Мелник: „Villa Melnik”

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове