Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » Коя ще бъде напитката на 2017 година ?

Коя ще бъде напитката на 2017 година ?

Коя ще бъде напитката на 2017 година ? - winebg.info

Освежаващо като бяло вино, но с наситеността на червеното, оранжевото вино се радва на все по-голяма популярност и се очертава да се превърне в напитката на 2017 г.
Познато още като „четвъртото вино“, то получава името си заради цвета, но не съдържа никакви цитрусови плодове.

Коя ще бъде напитката на 2017 година ? - winebg.info

Ако при направата на бялото вино гроздовият сок се разделя от ципите, при оранжевото вино те остават. Процесът, познат като контакт с ципата, води до производството на танини. Ципите може да останат във виното между седмица и година, за да се получи характерният цвят и вкус.
Добавки, включително и мая, рядко се използват. Резултатът е вино, което е по-ядково и плодово на вкус.
Оранжевото вино бързо придоби популярност по света. Лондонският Ritz добави дори 5 оранжеви вина към своята висококачествена винена селекция с 800 вина Livre du Vin, а продавачите в Ню Йорк отчитат изключителна популярност.

Коя ще бъде напитката на 2017 година ? - winebg.info

Оранжевите вина в момента изживяват своето възраждане, след като имат вековна традиция в Грузия, но в последните години се произвеждат в Италия и Словения.
Амелия Сингър, която е винен експерт, заявява пред Evening Standard, че най-добрите оранжеви вина имат "впечатляващ аромат, в комбинация с интензивен вкус на мед и свежи плодове и интензивността на танините.“
И ако не всеки може да позволи бутилка рядко оранжево вино, не пречи да опитаме от това, което е масово производство.

Източник: Link

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Ранна мелнишка лоза, Wine & Food Festival - Варна 22 - 24 април 2016, Ден на виното на река Дунав, DiVino.Taste 2016 показва, че виното е за всички !, Създадоха първото в света вино, ароматизирано с кола, ВИЖТЕ СПЕЧЕЛИЛИТЕ И НАГРАДЕНИ ВИНА ОТ КОНКУРСИТЕ НА WINE FEST BURGAS 2015, Melnik 55 - 2016 - Orbelia Winery, Откриха „Световното по вино“ в Пловдив 10 пъти повече български винопроизводители ще борят вина от цял свят, Видеоурок: цветовете на виното, Domaine Boyar Quantum Pinot Noir & Merlot 2010, Българските независими лозаро-винари с достойно представяне в Лондон, 24 медала за българските вина на Mundus Vini 2013, Продукти на "Домейн Менада" серия Менада, Излезе брой 10 на DiVino Magazine!, Угощението на Бабет и други анекдоти на съдбата от издателство Гурме, Три аржентински вина от малбек, В предаването "За виното и хората" на 02.06.2013, Divino magazine - брой 1, Каталог на българското вино 2013, Нова марка вина LEGIO I - Винарна Свищов, Какви са ползите от пиенето на вино?, Cattleya Sauvignon Blanc & Chardonnay 2015 - Angelus Estate, Вина от местни сортове със силно присъствие на ВИНАРИЯ 2018, Как да разберем “Натуралните вина”, Пандизчии правят бяло вино, Вино и стил - еп.9, Мидалидаре Естейт, Как да си гледате на… вино?, Cabernet Sauvignon 2015 - Spiritus Sanctus, ВИП зона за ексклузивни вина за първи път на ВИНАРИЯ 2018, Виното "Кианти" е прочуто от 300 години, първото контролирано наименование, Световни топ експерти ще оценяват вината по време на Балканския винен конкурс и фестивал, Видове винени сноби и как да се справяме с тях, Среща с Георги Николов Сомелиер номер 1 за 2015 г., 1 милион евро за колекция редки вина

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове