Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » Коя ще бъде напитката на 2017 година ?

Коя ще бъде напитката на 2017 година ?

Коя ще бъде напитката на 2017 година ? - winebg.info

Освежаващо като бяло вино, но с наситеността на червеното, оранжевото вино се радва на все по-голяма популярност и се очертава да се превърне в напитката на 2017 г.
Познато още като „четвъртото вино“, то получава името си заради цвета, но не съдържа никакви цитрусови плодове.

Коя ще бъде напитката на 2017 година ? - winebg.info

Ако при направата на бялото вино гроздовият сок се разделя от ципите, при оранжевото вино те остават. Процесът, познат като контакт с ципата, води до производството на танини. Ципите може да останат във виното между седмица и година, за да се получи характерният цвят и вкус.
Добавки, включително и мая, рядко се използват. Резултатът е вино, което е по-ядково и плодово на вкус.
Оранжевото вино бързо придоби популярност по света. Лондонският Ritz добави дори 5 оранжеви вина към своята висококачествена винена селекция с 800 вина Livre du Vin, а продавачите в Ню Йорк отчитат изключителна популярност.

Коя ще бъде напитката на 2017 година ? - winebg.info

Оранжевите вина в момента изживяват своето възраждане, след като имат вековна традиция в Грузия, но в последните години се произвеждат в Италия и Словения.
Амелия Сингър, която е винен експерт, заявява пред Evening Standard, че най-добрите оранжеви вина имат "впечатляващ аромат, в комбинация с интензивен вкус на мед и свежи плодове и интензивността на танините.“
И ако не всеки може да позволи бутилка рядко оранжево вино, не пречи да опитаме от това, което е масово производство.

Източник: Link

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Продукти на Вила Мелник: „Aplauz”, С какви храни и ястия да поднесем Розе, Винарска изба Марян, Един ден в Града на Виното, За пръв път от години има баланс между търсене и предлагане на вино, Петият юбилеен Балкански винен конкурс и фестивал 2016 стартира с много силна програма, Соаве - Виното на Данте, AplauZ - Merlot & Syrah Reserve 2011 Villa Melnik, Брой 17 на Divino Magazine е вече на пазара!, За доброто вино - да се вслушаме във вътрешния ни глас, Rose 2015 - Spiritus Sanctus, Какви са ползите от пиенето на вино?, Българските сортове са акцент в програмата на Divino.Taste, Старозагорка популяризира наше вино в кътче, защитено от ЮНЕСКО, Истинското вино - бариера пред рака!, Излезе брой 7 на DiVino Magazine!, Продукти на ЛВК "Винарска изба Брестовица" марки, Оригинални мебели от винени бутилки, Cor Caroli Rose 2015 Afuzov Winery, Продукти на Вила Мелник: „Villa Melnik”, Готови ли сте за БАЛКАНСКА ВИНЕНА ФИЕСТА ?, Участници - Бургаски Винен Фестивал 2016, С какво вино е подходящо да готвим, Как да изберем изгодно чаши за вино в четири лесни стъпки, Ветеранът актьор Жерар Депардийо се снима във френски филм който се сравнява с хитовия "Отбивки"., Коркът остава във виното, Поляци търсят наши изби за създаване на нови брандове, Как се съчетават постни ястия с червено вино?, Изба Боровица, Червено Вино - общ преглед, Todoroff Boutigue Rainbow Silver 2013, Кои са лозаро-винарските райони в България?, Наградиха победителите от „Световното по вино“, Concours Mondial de Bruxelles, За Дефилето на младото вино и някои мисли за реколта 2014, Сира в бутилката

BGtop.net BulgarianTOP.com Sait1.com БГ чарт BGtop100 Best BG Site BgTop100.net Линкове