Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » Близо 45 000 посетители събра мегафорумът за агробизнес, вино и храни в Пловдив

Близо 45 000 посетители събра мегафорумът за агробизнес, вино и храни в Пловдив

Близо 45 000 посетители събра мегафорумът за агробизнес, вино и храни в  Пловдив
Фермите стават смарт, потребителите търсят местни продукти


Близо 45 000 посетители от страната и чужбина разгледаха мегафорума за селско стопанство, винена и хранителна индустрия в Международен панаир Пловдив от 22 до 26 февруари. Специалистите бяха шест пъти повече в сравнение с предишното издание. Така единството по рода си на Балканите икономическо събитие завърши с рекорд, както и започна, тъй като на старта тази година новите участници бяха 25%.

Фермите стават смарт – това е новата тенденцията, очертана от предпочитанията на посетителите. Според наблюденията на изложители голям е бил интересът към „умните“ технологии и изделия за земеделието и животновъдството, демонстрирани на изложбата „Агра 2017“.

Фермери от България и съседните държави купуваха предимно трактори, инвентар, семена и овошки, торове и препарати за растителна защита. Много от дебютиращите изложители се похвалиха, че са сключили сделки за всички машини, които предлагаха, още на втория ден. Един от големите и редовни участници в изложбата влезе в Топ 3 по продажба на трактори в страната.

Търсени бяха и смартпредложенията, като компютъризирани системи за управление на стопанствата, автоматизирани линии за хранене и обслужване на животните, многофункционална техника, последно поколение хибриди и торове, методи и съоръжения за биопроизводство на различни култури, технологиите за безорна сеитба и за отглеждане на слънчоглед.

Специалистите от винената и хранителната индустрия също се ориентират към авангардно оборудване за преработка на суровините, защото им дава възможност да разширят и подобрят асортимента, бяха категорични изложители, предлагащи иновации за двата бранша в изложенията „Винария“ и „Фудтех“. Те отбелязаха, че са имали повече посетители от миналата година.
Градът на виното и деликатесите бе препълнен през петте дни. Близо 50 000 чаши бяха използвани при дегустациите.

Българските вина са много добре изпълнени, а това се постига с добри лозя и със съвременни технологии, заяви световно известният експерт Каролайн Гилби. Тя смята, че избите успешно работят с местните сортове „Мавруд“, „Рубин“, „Гъмза“ и други, които са атрактивни за международните пазари. Те впечатлиха и хилядите посетителите. И дебютанти, и големи изложители оцениха като успешно своето участие във „Винария 2017“.

Освен вината от местни сортове, предпочитани бяха и типичните нашенски храни и специалитети, предложени във „Фудтех 2017“. Те грабнаха единадесет награди в конкурса „Изборът на потребителя“ в силна конкуренция с италиански изделия. Фаворити станаха кисело мляко, сирена, телешка пастърма, гоорноряховски суджук, лютеница, слънчогледова халва, сушени вишни. Призьорите са заложили на качествени суровини, традиционни рецепти и модерни технологии, за да предложат здравословни и вкусни продукти за трапезата на българите, обясниха специалисти.

В мегафорума бяха включени и изложенията „Хорека Пловдив“, „Апи България“, „Вкусове от Италия“. Тази година в него участваха над 700 фирми от 33 държави, бяха демонстрирани 56 новости, повечето от които световни и европейски.

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Няма оценки

Тагове

Продукти на Винарна "Малката звезда" серия: MZ и Света гора, Местно време, БНТ2 Благоевград - 10 юли 2013, Произходът има значение, Траминерите на България, DiVino Топ 50 за 2015, Как да се насладим на истинското вино, „Анжелус Естейт“ (Angel’s estate) гони признание за перла на българското винарство, Голямата пролетна дегустация - SPRING WINE TASTING, Blanc Cuvee 2012 Villa Yustina / Вила Юстина, 25 произведения от коркови тапи, Създадоха първото в света вино, ароматизирано с кола, За пети път София ще се превърне в Балканска столица на виното V юбилейно издание на БАЛКАНСКИЯ ВИНЕН КОНКУРС И ФЕСТИВАЛ 2016, Coravin- иновативна джаджа, Дегустационни комисии на V национален конкурс за розе "ЗЛАТЕН КИЛИКС" - Казанлък 05 юни 2015, Фотогалерия: Най-добрите розета бяха отличени за трети път, ПРИ ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ИНТЕРЕС СТАРТИРА 23-ТО ИЗДАНИЕ НА CОNCOURS MONDIAL DE BRUXELLES В ПЛОВДИВ, Дегустация на испански вина от по-слабо познати области, Santa Sara Bin 42 Rubin 2011 / Санта Сара Бин 42 Рубин 2011, Защо да изберем българското вино ?, Levent Riesling 2015 - Rousse Winery, Лятото продължава: две розета от широка мелнишка лоза, Alexandra Estate - Merlot & Cabernet Sauvignon & Petit Verdot 2014, Три съвета за успешен винен тур!, Една чаша вино е равна на един час във фитнеса. И още 11 причини защо да пием божествената напитка, Чаша вино на ден предпазва костите от изтъняване, Пресконференция - шести Балкански винен фестивал 2017, Красимир Коев: Цената на виното няма да се увеличи заради дъждовете, Угощението на Бабет и други анекдоти на съдбата от издателство Гурме, Над 360 проби вина, ракии, винено бренди и спиртни напитки се състезават за Златен ритон на ВИНАРИЯ 2017, Гроздовите семки са извор на здраве, Международни дегустации „Наградени вина и високоалкохолни напитки“ Винария 2015, AplauZ Viognier Sur Lie 2015 - Villa Melnik, Съчетаването на вино и храна е сред акцентите на DiVino.Taste 2013, Компоненти на дегустацията I: Окото, Микро дегустация на мега Пиемонте

BGtop.net BulgarianTOP.com Sait1.com БГ чарт BGtop100 Best BG Site BgTop100.net Линкове