Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » Близо 45 000 посетители събра мегафорумът за агробизнес, вино и храни в Пловдив

Близо 45 000 посетители събра мегафорумът за агробизнес, вино и храни в Пловдив

Близо 45 000 посетители събра мегафорумът за агробизнес, вино и храни в  Пловдив
Фермите стават смарт, потребителите търсят местни продукти


Близо 45 000 посетители от страната и чужбина разгледаха мегафорума за селско стопанство, винена и хранителна индустрия в Международен панаир Пловдив от 22 до 26 февруари. Специалистите бяха шест пъти повече в сравнение с предишното издание. Така единството по рода си на Балканите икономическо събитие завърши с рекорд, както и започна, тъй като на старта тази година новите участници бяха 25%.

Фермите стават смарт – това е новата тенденцията, очертана от предпочитанията на посетителите. Според наблюденията на изложители голям е бил интересът към „умните“ технологии и изделия за земеделието и животновъдството, демонстрирани на изложбата „Агра 2017“.

Фермери от България и съседните държави купуваха предимно трактори, инвентар, семена и овошки, торове и препарати за растителна защита. Много от дебютиращите изложители се похвалиха, че са сключили сделки за всички машини, които предлагаха, още на втория ден. Един от големите и редовни участници в изложбата влезе в Топ 3 по продажба на трактори в страната.

Търсени бяха и смартпредложенията, като компютъризирани системи за управление на стопанствата, автоматизирани линии за хранене и обслужване на животните, многофункционална техника, последно поколение хибриди и торове, методи и съоръжения за биопроизводство на различни култури, технологиите за безорна сеитба и за отглеждане на слънчоглед.

Специалистите от винената и хранителната индустрия също се ориентират към авангардно оборудване за преработка на суровините, защото им дава възможност да разширят и подобрят асортимента, бяха категорични изложители, предлагащи иновации за двата бранша в изложенията „Винария“ и „Фудтех“. Те отбелязаха, че са имали повече посетители от миналата година.
Градът на виното и деликатесите бе препълнен през петте дни. Близо 50 000 чаши бяха използвани при дегустациите.

Българските вина са много добре изпълнени, а това се постига с добри лозя и със съвременни технологии, заяви световно известният експерт Каролайн Гилби. Тя смята, че избите успешно работят с местните сортове „Мавруд“, „Рубин“, „Гъмза“ и други, които са атрактивни за международните пазари. Те впечатлиха и хилядите посетителите. И дебютанти, и големи изложители оцениха като успешно своето участие във „Винария 2017“.

Освен вината от местни сортове, предпочитани бяха и типичните нашенски храни и специалитети, предложени във „Фудтех 2017“. Те грабнаха единадесет награди в конкурса „Изборът на потребителя“ в силна конкуренция с италиански изделия. Фаворити станаха кисело мляко, сирена, телешка пастърма, гоорноряховски суджук, лютеница, слънчогледова халва, сушени вишни. Призьорите са заложили на качествени суровини, традиционни рецепти и модерни технологии, за да предложат здравословни и вкусни продукти за трапезата на българите, обясниха специалисти.

В мегафорума бяха включени и изложенията „Хорека Пловдив“, „Апи България“, „Вкусове от Италия“. Тази година в него участваха над 700 фирми от 33 държави, бяха демонстрирани 56 новости, повечето от които световни и европейски.

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Няма оценки

Тагове

Брюксел, Хага и Рим дегустират българските вина с медали от „Световното по вино” 2016, Световните винени сортове, Излезе брой 10 на DiVino Magazine!, Bergule Viognier 2012 - Villa Melnik, Дрождите влияят много върху аромата на виното, Как да комбинираме вино и салата, Розовите вина на България имат своето място и то се нарича Rose Wine Expo Kazanlak, Франсис Форд Копола ни кани във винения парк, Тера Тангра Органик 2013 / Terra Tangra Organic 2013, Над 7500 посетители дневно идват на мегафорума в Международен панаир Пловдив, Дрождите влияят много върху аромата на виното, 5 основни етапа за начинаещи винолюбители ПРЕДИ дегустация, Виното "Кианти" е прочуто от 300 години, първото контролирано наименование, 10 яки вица за виното, с които винаги може да кажете НАЗДРАВЕ!, Vinoar - Пийте за здраве !, Ivan Alexander Grand Cuvee Single Vineyard 2011 Maryan Winery, DiVino.Taste 2016 предлага много повече от дегустация на най-добрите български вина, Пиянството на зодиакалните знаци, Уникалният формат на Града на виното впечатли световните енолози, Чуждестранни лектори за тайните на местните винени сортове на ВИНАРИЯ 2017, Съпътстващата програма - WINE FEST BURGAS 2015 изложбен център "Флора", Aplauz - Каберне Совиньон Резерва 2012 Вила Mелник, Дефиле на младото вино 2014 - Програма и участници, Фестивал вино и храна - Варна 2015 г., Aplauz Syrah Reserve 2011 - Villa Melnik, Катаржина пуска ново бяло вино - Соната от Шопен, NEW WINES OF ANCIENT THRACE ще покаже своите еликсири на изложенията ПроВайн Шанхай от 7 до 9 ноември и Hong Kong International Wine & Spirits Fair от 10 до 12 ноември 2016, Местните български сортове трябва да бъдат презентирани по света е мнението на чуждестранни енолози на ВИНАРИЯ 2017, 37 отличени вина от България на Concours Mondial de Bruxelles, Всичко, което трябва да знаете за розето, WINEPROFILE 2017 - Фестивал на Виното, Соаве - Виното на Данте, 15 любопитни факта за виното, Wine Folly нова книга от издатеслство Гурме, Топ 10 дестинации за винен туризъм

BGtop.net BulgarianTOP.com Sait1.com БГ чарт BGtop100 Best BG Site BgTop100.net Линкове