Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » Близо 45 000 посетители събра мегафорумът за агробизнес, вино и храни в Пловдив

Близо 45 000 посетители събра мегафорумът за агробизнес, вино и храни в Пловдив

Близо 45 000 посетители събра мегафорумът за агробизнес, вино и храни в  Пловдив
Фермите стават смарт, потребителите търсят местни продукти


Близо 45 000 посетители от страната и чужбина разгледаха мегафорума за селско стопанство, винена и хранителна индустрия в Международен панаир Пловдив от 22 до 26 февруари. Специалистите бяха шест пъти повече в сравнение с предишното издание. Така единството по рода си на Балканите икономическо събитие завърши с рекорд, както и започна, тъй като на старта тази година новите участници бяха 25%.

Фермите стават смарт – това е новата тенденцията, очертана от предпочитанията на посетителите. Според наблюденията на изложители голям е бил интересът към „умните“ технологии и изделия за земеделието и животновъдството, демонстрирани на изложбата „Агра 2017“.

Фермери от България и съседните държави купуваха предимно трактори, инвентар, семена и овошки, торове и препарати за растителна защита. Много от дебютиращите изложители се похвалиха, че са сключили сделки за всички машини, които предлагаха, още на втория ден. Един от големите и редовни участници в изложбата влезе в Топ 3 по продажба на трактори в страната.

Търсени бяха и смартпредложенията, като компютъризирани системи за управление на стопанствата, автоматизирани линии за хранене и обслужване на животните, многофункционална техника, последно поколение хибриди и торове, методи и съоръжения за биопроизводство на различни култури, технологиите за безорна сеитба и за отглеждане на слънчоглед.

Специалистите от винената и хранителната индустрия също се ориентират към авангардно оборудване за преработка на суровините, защото им дава възможност да разширят и подобрят асортимента, бяха категорични изложители, предлагащи иновации за двата бранша в изложенията „Винария“ и „Фудтех“. Те отбелязаха, че са имали повече посетители от миналата година.
Градът на виното и деликатесите бе препълнен през петте дни. Близо 50 000 чаши бяха използвани при дегустациите.

Българските вина са много добре изпълнени, а това се постига с добри лозя и със съвременни технологии, заяви световно известният експерт Каролайн Гилби. Тя смята, че избите успешно работят с местните сортове „Мавруд“, „Рубин“, „Гъмза“ и други, които са атрактивни за международните пазари. Те впечатлиха и хилядите посетителите. И дебютанти, и големи изложители оцениха като успешно своето участие във „Винария 2017“.

Освен вината от местни сортове, предпочитани бяха и типичните нашенски храни и специалитети, предложени във „Фудтех 2017“. Те грабнаха единадесет награди в конкурса „Изборът на потребителя“ в силна конкуренция с италиански изделия. Фаворити станаха кисело мляко, сирена, телешка пастърма, гоорноряховски суджук, лютеница, слънчогледова халва, сушени вишни. Призьорите са заложили на качествени суровини, традиционни рецепти и модерни технологии, за да предложат здравословни и вкусни продукти за трапезата на българите, обясниха специалисти.

В мегафорума бяха включени и изложенията „Хорека Пловдив“, „Апи България“, „Вкусове от Италия“. Тази година в него участваха над 700 фирми от 33 държави, бяха демонстрирани 56 новости, повечето от които световни и европейски.

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Няма оценки

Тагове

Най-популярните червени вина, Звукът на виното, Маратон за ценители на виното и храната в Международен панаир Пловдив, Каква чаша да изберем ?, Вино и стил - еп.3, Cor Caroli Rose 2015 Afuzov Winery, Enigma Experience 2010 Винарска изба Малката звезда, Продукти Spirits Sanctus - Sensus, Sensus ver. 2, Как да комбинираме вино и салата, Японски учени доказаха: бяло вино се сервира само с риба, Продукти на ЛВК "Винарска изба Брестовица" марки, Направете си сангрия, Discover.Vino World представя: вината от Италия и Франция на българския пазар, Pagane Rose Syrah 2014 - Villa Lyubimets, Истинското вино - бариера пред рака!, Пийте вино Вестерос, като любимите си герои от "Game Of Thrones", Отновo е време за DiVino.Taste!, Discover.Vino Южна Америка – 08 октомври 2015, Какво да направим с неизпитото вино?, Филип Харманджиев: биодинамичното земеделие е свобода и селянин, това звучи гордо!, Яна Петкова: Един живот не стига за хубавото вино, MOTIF merlot 2014 - Via Verde, Винен уикенд 2013, Виното издава характера на човека, ІІІ БУРГАСКИ ФЕСТИВАЛ НА ВИНОТО, Сомелиер на годината 2016 стана младият Илиян Петракиев, Златния киликс при Черноморско Злато - Rose Wine Expo 2017, Предлагат на търг уникална колекция с вина на Domaine de la Romanee-Conti, Wine & Food Festival - Варна 22 - 24 април 2016, За бъчвите и виното, Как да разчетеш етикета на шампанското, Розе от България и от Прованс, 16 класически шардонета от Шабли, Пет български вина получиха „Златен ритон“ на ВИНАРИЯ 2016, Колко и как да пием вино

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове