Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » Потребителите ги превръщаме в свои фенове, коментират победителите във „Винария 2017“

Потребителите ги превръщаме в свои фенове, коментират победителите във „Винария 2017“

Потребителите ги превръщаме в свои фенове, коментират победителите във „Винария 2017“

На 25-ото издание на „Винария“ се завърнаха част от традиционните изложители, след кратко отсъствие. Те бяха сред отличените в престижния международен конкурс за вина, ракии, винено бренди и спиртни напитки.
„Златен ритон“ и два златни медала от „Винария 2017“ грабна „Винекс Преслав“ АД. Винен „Оскар“ получи „Rubaiyat red blend“ (2012) в категория „Червени сортови и купажни вина от по-стари реколти“. То включва сортовете Каберне Совиньон, Каберне фран, Сира и Малбек. „Имаме два „Златни ритона“ за бели вина, но за първи път получаваме престижния приз за червено вино, което е голямо признание за нас“, коментира изпълнителният директор на дружеството Тодор Тодоров. Той допълни: „Очаквахме да получим медали и за белите вина, но според приетия регламент на конкурса, че само 30% от подадените проби могат да бъдат отличени, не можаха да бъдат сред наградените. Такъв е случаят с белия ни „Рубин“ (2013), получил оценка, която е достатъчна за медал, но за съжаление остана без приз“. Тодоров уточни, че това вино е спечелило златен медал на конкурса „MUNDUS VINI“, Германия миналата година. „Участваме на „Винария“ след 3-годишно отсъствие и сме решили да продължим и занапред“, увери Тодор Тодоров.

Потребителите ги превръщаме в свои фенове, коментират победителите във „Винария 2017“

Голяма част от реколтата на винарската изба е от собствени лозови масиви, разположени на около 940 дка, като 240 дка от тях са нови насаждения, които са реализирани с подкрепата на Програмата за развитие на лозарството и винарството в района на Нови пазар. До момента много добре се приемат на пазара нашите вина от сортовете Шардоне, Ризлинг и Пино ноар. Предстои да пуснем в търговската мрежа нова серия вина „Хан Крум“ от сортовете Шардоне, Траминер, Мускат, Совиньон блан, Розе, Каберне, Мерло и Сира, като клиентите могат да ги очакват през май. Те ще се предлагат в три ценови класа – нисък, среден и висок между 7 и 15 лв.

Потребителите ги превръщаме в свои фенове, коментират победителите във „Винария 2017“

Сред получилите отличия от конкурса на "Винария" 2017 бе и винарска изба „Тера Тангра“, която е участвала с 8 проби, половината от които бяха отличени: „Тера Тангра Шардоне барик“ (2015) и „Тера Тангра Малбек“ (2015) със златен медал, а „Ятрус Совиньон блан“ (2015) и „Органик Мавруд“ (2016) със сребърен.
Избата е създадена през 2000 г., когато двамата българи – Емил Зайчев и Робърт Станев по съвет на свой френски приятел закупуват 100 дка земя и засаждат лозя в района на Сакар. Още от първата реколта получават около 2 тона вино и изпращат проби във Франция, които са оценени от експерти с над 90 от възможни 100 точки. Блестящите резултати стимулират собствениците и те закупуват още земя в района. В момента избата разполага с 3500 дка собствени лозя. От 12 години залагат на сортовете Сира, Мерло, Рубин и Мавруд. „Според нас Сакар е утвърден регион и с перспектива, като идеята ни е да го наложим като микрорайон, известен с определени вина“, коментира технологът на винарната Димо Хаджиев. Той увери, че цялото лозе е сертифицирано за биологично грозде. „Целта ни е да наложим на пазара качествени вина от собствени лозя, произведени от уникален тероар“, увери Хаджиев.
Винарската изба е една от първите в страната, която изнася червено вино в Северна Европа. „Органик Мавруд“ се приема там много добре. То е сочно, топло със собствен характер и е чудесно средство за подобряване на здравословния начин на живот. Изключително щастливи сме, че нашият Мавруд бе оценен и от международното жури на „Винария 2017“ и спечели златен медал“, каза Димо Хаджиев. Той допълни, че са получили златен медал и за червено вино от по-стари реколти „Малбек“, което показва, че работят отлично и с международни сортове.
На „Винария 2017“ избата се представи с 15 вина. Ценовият диапазон на вината е от 7 до 20 лв., но предлагат и бутикови серии, които се купуват от аукциони.
След 3-годишно отсъствие от "Винария" на сцената отново се появи "Черноморско злато" АД. Това е изба не само с дълбоки традиции, но и с модерен поглед на своите технолози – еднакво силни както в производството на вино, така и на уникални ракии и винено бренди. Това беше доказано по неоспорим начин - много златни и сребърни медали и два Златни Ритона за “Villa Marvella Каберне Фран” (2016) и „Gradn Prix Golden Rhythm Розе“ (2016). В международния конкурс бяха отличени със златен медал още 12 вина, гроздови и плодови ракии и винено бренди, а със сребърен – 4 напитки, произведени от „Черноморско злато“ АД.
„СИС Индустрийс“ ООД достойно защити престижното си име със златни и сребърни отличия, а „Вила Ямбол“ ЕАД освен медалите и Златен ритон за „Кабиле Шардоне/Совиньон блан“ (2016) завоюва и "Бъчвата на НЛВК" – приз за най-много наградени вина в конкурса "Винария" 2017.

Потребителите ги превръщаме в свои фенове, коментират победителите във „Винария 2017“

Сред традиционно отличените напитки на „Винария“ бяха вината на „Логодаж“. Тази година избата участва с четири проби, две от които бяха отличени: естествено пенливо вино „Сатен“ (2013) със златен медал и „Нобиле розе“ със сребърен. Избата притежава два „Златни ритона“ от „Винария“ за „Нобиле Шардоне“ и за „Хипноза резерва“ и десетки златни отличия. Участва в престижния винен форум от 2000 г. „Логодаж“ е създадена преди 20 години в Мелнишкия район, който е благоприятен за отглеждане на лозя, разположен на територията на бивш вулкан. „В избата следваме две основни линии – да създаваме вина от местни сортове, които са характерни за поречието на река Струма и да създаваме вина, чието качество изпреварва цената. Държим нашите вина да бъдат комплимент за клиента“, посочи търговският директор на „Логодаж“ Методи Георгиев. Той коментира, че на тазгодишното издание на „Винария“ почти всички вина, дегустирани от посетителите на изложбата, са били оценени с 50% до 100% по-високи цени, отколкото струват на пазара. „За нас са важни не само отличията от престижни международни и български конкурси, а и констатацията на клиента, който да каже: „Това е моето вино“ и потребителите да ги превръщаме във фенове“, заяви Методи Георгиев.

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Няма оценки

Тагове

Любка и Никола Зикатанови за Вила Мелник, Теодосий Спасов открива "Дефиле на младото вино - 2016", Как да сервираме и консумираме бяло вино?, Остават броени дни до откриването на Балкански фестивал на ракията в София, Cheval de Katarzyna - 2016, Villa Bassarea Chardonnay 2015, Craft Beer Taste събира микропивовари и вносители на крафт бири!, По-сухо? По-леко? Как да избера вино по мой вкус?, Как се дегустира пенливо вино? Няколко от най-добрите пенливи предложения на пазара, Оригинални мебели от винени бутилки, Времената, в които България се гордееше със своето вино, Рекорден брой български винарни в Белгия, Холандия и Люксембург, 120 души се включиха в лиричен конкурс на община Асеновград, Пекин става световна столица на виното през 2018 г., Стартира конкурсът за наградата на сайта exporter.bg “ЗЛАТНАТА ИЗБА”, Monogram Cabernet Sauvignon 2009 Villa Yustina, Местно време, БНТ2 Благоевград - 10 юли 2013, Готвим бъдещето с GastronomiX 2016 9-11 ноември, София, Интер Експо Център, СИХРЕ, Джейми Гууд: “Тук сме, за да разкажем историята”, Мавруд 2008 "Винарска изба Брестовица", Вино и стил - еп.10, Евкалипт или боровинка; шоколад или ванилия?, 15 начина да държим чаша за вино. Кой е правилният?, Кулинарно кино с гурме вечери, Традиционните храни и гурме деликатеси на Международната изложба „Фудтех 2018“, Шести Балкански винен фестивал 3-4 юни 2017 Гранд Хотел София, Гроздовите семки са извор на здраве, Muscat Giallo 2013 - Spiritus Sanctus, Domaine Boyar Quantum Pinot Noir & Merlot 2010, Революционно: ще отваряме коркова тапа без тирбушон!, Дебютантите от „Винария 2016“ ще участват в Concоurs Mondial de Bruxelles, Enigma Syrah 2014 - Malkata Zvezda, Изба Румелия спечели Гранд Трофея на BIWC 2017, Какво издава виното за характера на човека ?, Дървена бутилка пресъздава отлежаването в барик

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове