Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » СЛЕДВАЩОТО ПОКОЛЕНИЕ С ПОГЛЕД КЪМ БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ ВИНЕН ПАЗАР

СЛЕДВАЩОТО ПОКОЛЕНИЕ С ПОГЛЕД КЪМ БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ ВИНЕН ПАЗАР

СЛЕДВАЩОТО ПОКОЛЕНИЕ С ПОГЛЕД КЪМ БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ ВИНЕН ПАЗАР- winebg.info


Това е мотото на тазгодишния конкурс „Сомелиер на годината 2017“, който ще се състои за четвърта поредна година в Хотел Маринела-София и носи всички признаци да се превърне в истинско състезание на сомелиерите от новото поколение. Повече от половината регистрирали се участници до момента са носители на сребърни и бронзови медали от предишни издания, но едва след изтичането на крайния срок и интервютата на 22-ри март ще стане ясно колко и кои ще отидат на следващия ден на полуфинала. Заставайки на сомелиерския щанд, за да представят вината и да обслужват посетителите на откритата дегустация „Вино на годината 2017“ , която за първи тази година ще се проведе в централното фоайе на Хотел Маринела, те ще имат възможността да се срещнат не само с посетителите, но и с множеството представители на Европейския парламент, които по това време ще бъдат гости на хотела.

СЛЕДВАЩОТО ПОКОЛЕНИЕ С ПОГЛЕД КЪМ БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ ВИНЕН ПАЗАР- winebg.info
Ментори и Жури - Венцислав Любенов, Бояна Сирянова и Коста Канариев

Вината, с които избите участват в гласуването за избор на носителите на приза „Вино на годината“ и тази година ще трябва да отговарят на двата основни критерия: едно вино от един винен бранд с етикет, който присъства или ще бъде пуснат на пазара през 2017-та и само от една от посочените реколти (за белите 2015-2016, за розетата – 2014-2016 и за червените 2013-2016).

„Вино на годината“ не е класация, а избор на посетителите на откритата дегустация, направен с участието и помощта на сомелиерите. Изложението и сомелиерския щанд, на който се представят част от най-добрите вина на избите, които подкрепят конкурса, осигурява както за състезателите, така и за избите полезна обратна връзка с почитателите на виното.

meatsmeatsmeatsmeatsmeatsmeats

Това е единствения форум на виното, на който от една страна, посетителите на откритата дегустация получават възможност не само да опитат най-новите реколти, винени брандове, региони и пр. на едни от най-добрите български и чужди винопроизводители, но и да гласуват без да дават оценки за онези вина, които най-много им харесват и отговарят на техните предпочитания, а от друга, да осъществят близка среща със сомелиерската професия и да придобият по-широка представа за нейното значение за развитието на винения пазар и винената култура.

И тази година в програмата не липсват новите моменти, чрез които талантливите и амбициозни участници в конкурса да могат да се изявят пред журито и гостите и да бъдат забелязани, за да имат шанса да продължат в сомелиерската професия като част от „NEXT GENERATION“ – новото поколение, което се явява достоен приемник на най-добрите браншови професионалисти.

Гала винената вечеря ще посрещне гостите с един от най-известните коктейли APEROL SPRITZ, ще стартира с аперитив FREIХENET CAVA и ще премине през различни двойки бели, розета и червени вина от избите Черноморско злато, Братя Минкови, Съединение, Домейн Мараш, Бетър Халф и Ялово, поднесени със специално приготвено също по двойки гурме меню. Този път надпреварата за титлата шестимата допуснати не само ще трябва да представят вината и да отговорят на въпроси на журито, но ще решават на живо видео задачи, заснети с участието на сомелиера Слави Райчев – едно от вече познатите лица , част от „NEXT GENERATION“.

СЛЕДВАЩОТО ПОКОЛЕНИЕ С ПОГЛЕД КЪМ БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ ВИНЕН ПАЗАР- winebg.info
Сомелиер на годината финал 2016

Очарователната двойка водещи от миналогодишното издание Стефан Илчев и Наско от БГ Радио отново ще се грижи за синхрона в работата на двете журита – професионалното и на избите, за увереността на 6-мата финалисти и за настроението на гостите. Винената вечеря и представянето на състезателите, съчетани с церемонията по връчването на приза „Вино на годината“ в 16-те категории и музикалните паузи имат за цел не само да създадат приятна и незабравима атмосфера, но и да накарат гостите (професионалисти от бранша, любители, почитатели и ценители на виното, винената и гурме култура) да се почувстват незаменима част от събитието.

ИЗТЕГЛЕТЕ ПРОГРАМАТА НА СОМЕЛИЕР НА ГОДИНАТА 2017

СЛЕДВАЩОТО ПОКОЛЕНИЕ С ПОГЛЕД КЪМ БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ ВИНЕН ПАЗАР- winebg.info
Илиян Петракиев - Сомелиер на годинат 2016
СЛЕДВАЩОТО ПОКОЛЕНИЕ С ПОГЛЕД КЪМ БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ ВИНЕН ПАЗАР- winebg.info
Тримата медалисти - Сомелиер на годината 2016


Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

15 италиански вина с призове от „Винария 2015“, Вино за вегетарианци…Хмм!?, Какво вино за кое сирене е подходящо, Wine Folly нова книга от издатеслство Гурме, Топ 10 винени барове в Париж !, „Анжелус Естейт“ (Angel’s estate) гони признание за перла на българското винарство, Червено Вино - общ преглед, Two Rivers Chardonnay Barrique 2014 - Gulbanis Wine, Живко Енчев е победителя в Сомелиер на годината 2017, Sense of Tears rose 2015 - Maryan Winery, GastronomiX 2016, DiVino Топ 50 за 2015, Особености на консумацията на алкохол по света, Виното сваля килограми и освобождава от стреса, Компоненти на дегустацията III: Вкусът, В Северна или Южна България се отглеждат по-добри червени вина?, С какви храни и ястия да поднесем Розе, С дъх на рубин под Трихълмието, Пино Гриджо - с много лица, Известни марки и бутикови изби идват на изложбата „Винария 2017“ в Пловдив, Новата тенденция вина с нискоалкохолно съдържание, Катаржина Естейт и Вила Юстина са първите носители на наградата „Златната изба на България“ за 2015 г., Кой ще спечели “ЗЛАТНАТА ИЗБА 2016" на exporter.bg, Звукът на виното, Сотерн – Меката на френските десертни вина, ГРАДЪТ НА ВИНОТО СЕ РАЗРАСТВА И ПЕЧЕЛИ ВСЕ ПОВЕЧЕ ФЕНОВЕ, Инж. Божидар Донков спечели приза „Енолог на Винария 2015“, Повече от 5000 души посетиха четвъртото издание на DiVino.Taste, Motif - Melnik 55 2014 - Via Verde, Китайски винен тигър, Coravin- иновативна джаджа, Американците пият повече италианско вино от самите италианци, Времената, в които България се гордееше със своето вино, Разпознавате ли хубавото вино, Тероар - еп.5

BGtop.net Sait1.com БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове