Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » СЛЕДВАЩОТО ПОКОЛЕНИЕ С ПОГЛЕД КЪМ БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ ВИНЕН ПАЗАР

СЛЕДВАЩОТО ПОКОЛЕНИЕ С ПОГЛЕД КЪМ БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ ВИНЕН ПАЗАР

СЛЕДВАЩОТО ПОКОЛЕНИЕ С ПОГЛЕД КЪМ БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ ВИНЕН ПАЗАР- winebg.info


Това е мотото на тазгодишния конкурс „Сомелиер на годината 2017“, който ще се състои за четвърта поредна година в Хотел Маринела-София и носи всички признаци да се превърне в истинско състезание на сомелиерите от новото поколение. Повече от половината регистрирали се участници до момента са носители на сребърни и бронзови медали от предишни издания, но едва след изтичането на крайния срок и интервютата на 22-ри март ще стане ясно колко и кои ще отидат на следващия ден на полуфинала. Заставайки на сомелиерския щанд, за да представят вината и да обслужват посетителите на откритата дегустация „Вино на годината 2017“ , която за първи тази година ще се проведе в централното фоайе на Хотел Маринела, те ще имат възможността да се срещнат не само с посетителите, но и с множеството представители на Европейския парламент, които по това време ще бъдат гости на хотела.

СЛЕДВАЩОТО ПОКОЛЕНИЕ С ПОГЛЕД КЪМ БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ ВИНЕН ПАЗАР- winebg.info
Ментори и Жури - Венцислав Любенов, Бояна Сирянова и Коста Канариев

Вината, с които избите участват в гласуването за избор на носителите на приза „Вино на годината“ и тази година ще трябва да отговарят на двата основни критерия: едно вино от един винен бранд с етикет, който присъства или ще бъде пуснат на пазара през 2017-та и само от една от посочените реколти (за белите 2015-2016, за розетата – 2014-2016 и за червените 2013-2016).

„Вино на годината“ не е класация, а избор на посетителите на откритата дегустация, направен с участието и помощта на сомелиерите. Изложението и сомелиерския щанд, на който се представят част от най-добрите вина на избите, които подкрепят конкурса, осигурява както за състезателите, така и за избите полезна обратна връзка с почитателите на виното.

meatsmeatsmeatsmeatsmeatsmeats

Това е единствения форум на виното, на който от една страна, посетителите на откритата дегустация получават възможност не само да опитат най-новите реколти, винени брандове, региони и пр. на едни от най-добрите български и чужди винопроизводители, но и да гласуват без да дават оценки за онези вина, които най-много им харесват и отговарят на техните предпочитания, а от друга, да осъществят близка среща със сомелиерската професия и да придобият по-широка представа за нейното значение за развитието на винения пазар и винената култура.

И тази година в програмата не липсват новите моменти, чрез които талантливите и амбициозни участници в конкурса да могат да се изявят пред журито и гостите и да бъдат забелязани, за да имат шанса да продължат в сомелиерската професия като част от „NEXT GENERATION“ – новото поколение, което се явява достоен приемник на най-добрите браншови професионалисти.

Гала винената вечеря ще посрещне гостите с един от най-известните коктейли APEROL SPRITZ, ще стартира с аперитив FREIХENET CAVA и ще премине през различни двойки бели, розета и червени вина от избите Черноморско злато, Братя Минкови, Съединение, Домейн Мараш, Бетър Халф и Ялово, поднесени със специално приготвено също по двойки гурме меню. Този път надпреварата за титлата шестимата допуснати не само ще трябва да представят вината и да отговорят на въпроси на журито, но ще решават на живо видео задачи, заснети с участието на сомелиера Слави Райчев – едно от вече познатите лица , част от „NEXT GENERATION“.

СЛЕДВАЩОТО ПОКОЛЕНИЕ С ПОГЛЕД КЪМ БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ ВИНЕН ПАЗАР- winebg.info
Сомелиер на годината финал 2016

Очарователната двойка водещи от миналогодишното издание Стефан Илчев и Наско от БГ Радио отново ще се грижи за синхрона в работата на двете журита – професионалното и на избите, за увереността на 6-мата финалисти и за настроението на гостите. Винената вечеря и представянето на състезателите, съчетани с церемонията по връчването на приза „Вино на годината“ в 16-те категории и музикалните паузи имат за цел не само да създадат приятна и незабравима атмосфера, но и да накарат гостите (професионалисти от бранша, любители, почитатели и ценители на виното, винената и гурме култура) да се почувстват незаменима част от събитието.

ИЗТЕГЛЕТЕ ПРОГРАМАТА НА СОМЕЛИЕР НА ГОДИНАТА 2017

СЛЕДВАЩОТО ПОКОЛЕНИЕ С ПОГЛЕД КЪМ БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ ВИНЕН ПАЗАР- winebg.info
Илиян Петракиев - Сомелиер на годинат 2016
СЛЕДВАЩОТО ПОКОЛЕНИЕ С ПОГЛЕД КЪМ БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ ВИНЕН ПАЗАР- winebg.info
Тримата медалисти - Сомелиер на годината 2016


Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Излезе брой 9 на DiVino Magazine!, Учител, режисьор и актьор ще говорят на WiFo за храна, вино и култура, Enigma Experience 2010 - Malkata Zvezda, Броени часове до „Фестивал вино и храна” - Варна 2018 г, Световни топ експерти ще оценяват вината по време на Балканския винен конкурс и фестивал, Cattleya Sauvignon Blanc & Chardonnay 2015 - Angelus Estate, Откриха „Световното по вино“ в Пловдив 10 пъти повече български винопроизводители ще борят вина от цял свят, Discover.Vino представя вината на Бордо и Долината на Рона !, Най-скъпите видове шампанско в света, Дегустация на белгийски шоколад с български вина за първи път на ВИНАРИЯ 2017, Започна събирането на мостри за „световното по вино“, Concours Mondial de Bruxelles, Кога отлежалото вино е по-хубаво?, Започна обратното броене на българската винена класация DiVino Топ 50, Viognier 2015 - Spiritus Sanctus, Rose Wine Expo 2016 - Информация в аванс !, Expressions Misket & Muscat 2015 - Via Verde, За виното – с любов ...и още нещо, Участници - Бургаски Винен Фестивал 2016, Храни и напитки за туризма и съпътстваща индустрия - лято 2018, Угощението на Бабет и други анекдоти на съдбата от издателство Гурме, Акценти Винзавод Асеновград, AplauZ Chardonnay Sur Lie 2015 - Villa Melnik, Domaine Bessa Valley с нова визуална идентичност, вдъхновена от Панагюрското съкровище, Фестивал вино и храна - Варна 2015 г., 10 причини да пием розе, Villa Bassarea Chardonnay 2015, Как се дегустира пенливо вино? Няколко от най-добрите пенливи предложения на пазара, Wine Folly нова книга от издатеслство Гурме, Как се дегустира пенливо вино? Няколко от най-добрите пенливи предложения на пазара, 5 години Балкански винен форум, Продукти Spirits Sanctus - Sensus, Sensus ver. 2, Syrah 2014 - Villa Bassarea, Motif - Melnik 55 2014 - Via Verde, БУРГАСКИЯТ ФЕСТИВАЛ НА ВИНОТО 2015 СТАРТИРА НА 30 ЮЛИ, Откриват „Световното по вино“ – Concours Mondial de Bruxelles, във Валядолид

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове