Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » Уникалният формат на Града на виното впечатли световните енолози

Уникалният формат на Града на виното впечатли световните енолози

Уникалният формат на Града на виното впечатли световните енолози

Уникален е форматът на „Винария“, защото малките и големите винопроизводители са поставени при равни условия на изложението. В една прекрасна и уютна обстановка са събрани изби от страната и чужбина и може да се добие представа за производството, за различните сортове, които предлагат избите. Това сподели един от световните експерти Карлайн Гилби, която наблюдава развитието на родното винопроизводство от 20 години. Според нея този вариант дава възможност посетителите да се впечатляват не толкова от дизайна на щандовете, колкото от продукта вино и неговото качество. В същото време в палатата гостите на изложението могат да посетят гурме зоната, да отдъхнат в приятна, приятелска и уютна обстановка.
„Винария стана изложение, на което мога да видя голям брой значими български винопроизводители и да събера достатъчно впечатления за развитието на сектора. Освен това времето на провеждане на изложбата е подходящо, тъй като има възможност да се дегустират и вината от последна реколта, което е още един плюс за Града на виното“, посочи Карлайн Гилби.

„На щандовете на повечето фирми присъстваха и самите технолози, което ми позволи да задам конкретни професионални въпроси към точните хора. Дегустирах много добри вина – едни, които са подходящи за вътрешния пазар и други – за международните. Това, което ме впечатли е, че повечето винарски изби вече правят експерименти както в лозята, така и в своите изби, при което се получава интересна мозайка от вина с различи стилове“, коментира Карлайн Гилби. Тя е на мнение, че българските винопроизводители успешно работят с местните сортове Гъмза, Широка мелнишка лоза, Мавруд, Рубин и други, които са атрактивни за международните пазари и могат да привлекат вниманието на търговците на вино. Според нея трябва да се обърне внимание на спецификата на различните микрорайони.

Карлайн Гилби е впечатлена и от развитието в работата на българските технолози. Вината, които създават, са много добре изпълнени както като продукт, така и технологично. Това се постига с добри лозя, с отглеждането и обгрижването им, както и с използването на съвременните технологии в бранша.
„Вече има вина с български характер. Дизайнът на опаковките също е много модерен и атрактивен. Информацията на етикета би могла повече да помага на потребителя при избора на дадено вино“, допълни още Гилби. Като ценител и познавач тя сподели, че от България с удоволствие би си купила вина от сортовете Гъмза, Шардоне и купажи от международни сортове.

Карлайн Гилби е била няколко пъти член на международния конкурс за вина, ракии, винено бренди и спиртни напитки „Винария“. Познава в детайли българския лозаро-винарски бранш. Тя е световен експерт по вино, винен журналист и писател, член на журита на авторитетни международни конкурси.

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Иво Върбанов: Малките, занаятчийски изби, са част от организма “Българско Вино”, „50 постни рецепти“ - новата книга на Gourmet Publishing, Градът на виното обединява агробизнеса и хранително-вкусовата индустрия, Мегафорумът за агробизнес, вино и храни в Пловдив става по-мащабен, Българските местни сортове, България е на 7 място по брой спечелени медали на Concours Mondial de Bruxelles, 11 романтични идеи за винен туризъм в България, Топ 10 за 2015 на Wine Spectator, Yamantiev’s Viognier Single Vineyard 2012, Августиада 2016 награди, Най-популярните червени вина, Розе Свети Илия 2009, Тероар - еп.5, „Винени маршрути“ 2015 вече на пазара, Debut Rose Cabernet Sauvignon 2014 - Via Verde, Топ 10 на джаджите за любители на вино, Ethno Chardonnay 2010, По-сухо? По-леко? Как да избера вино по мой вкус?, Новото лице на испанското вино, 50 винарски изби в надпревара за приза „Златен ритон“, Фестивал вино и храна - Варна 2015 г., От вълшебно грозде до чудотворно вино, Terra Tangra Algara Merlot & Syrah 2012, Какво е тероар ?, Сотерн – Меката на френските десертни вина, Предлагат на търг уникална колекция с вина на Domaine de la Romanee-Conti, Gorchivka Rose Gabernet & Merlot 2013, Пандизчии правят бяло вино, От шегата до фестивала - #ВарнаWINEkend 2017, Любими български рецепти - нова книга от издателство Гурме, Международни дегустации „Наградени вина и високоалкохолни напитки“ Винария 2015, Blanc Cuvee 2012 Villa Yustina / Вила Юстина, Готови ли сте за БАЛКАНСКА ВИНЕНА ФИЕСТА ?, IMAGE Reserva Red 2014 - Villa Bassarea, Разрешено ли е виното по време на пости ?

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове