Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » Уникалният формат на Града на виното впечатли световните енолози

Уникалният формат на Града на виното впечатли световните енолози

Уникалният формат на Града на виното впечатли световните енолози

Уникален е форматът на „Винария“, защото малките и големите винопроизводители са поставени при равни условия на изложението. В една прекрасна и уютна обстановка са събрани изби от страната и чужбина и може да се добие представа за производството, за различните сортове, които предлагат избите. Това сподели един от световните експерти Карлайн Гилби, която наблюдава развитието на родното винопроизводство от 20 години. Според нея този вариант дава възможност посетителите да се впечатляват не толкова от дизайна на щандовете, колкото от продукта вино и неговото качество. В същото време в палатата гостите на изложението могат да посетят гурме зоната, да отдъхнат в приятна, приятелска и уютна обстановка.
„Винария стана изложение, на което мога да видя голям брой значими български винопроизводители и да събера достатъчно впечатления за развитието на сектора. Освен това времето на провеждане на изложбата е подходящо, тъй като има възможност да се дегустират и вината от последна реколта, което е още един плюс за Града на виното“, посочи Карлайн Гилби.

„На щандовете на повечето фирми присъстваха и самите технолози, което ми позволи да задам конкретни професионални въпроси към точните хора. Дегустирах много добри вина – едни, които са подходящи за вътрешния пазар и други – за международните. Това, което ме впечатли е, че повечето винарски изби вече правят експерименти както в лозята, така и в своите изби, при което се получава интересна мозайка от вина с различи стилове“, коментира Карлайн Гилби. Тя е на мнение, че българските винопроизводители успешно работят с местните сортове Гъмза, Широка мелнишка лоза, Мавруд, Рубин и други, които са атрактивни за международните пазари и могат да привлекат вниманието на търговците на вино. Според нея трябва да се обърне внимание на спецификата на различните микрорайони.

Карлайн Гилби е впечатлена и от развитието в работата на българските технолози. Вината, които създават, са много добре изпълнени както като продукт, така и технологично. Това се постига с добри лозя, с отглеждането и обгрижването им, както и с използването на съвременните технологии в бранша.
„Вече има вина с български характер. Дизайнът на опаковките също е много модерен и атрактивен. Информацията на етикета би могла повече да помага на потребителя при избора на дадено вино“, допълни още Гилби. Като ценител и познавач тя сподели, че от България с удоволствие би си купила вина от сортовете Гъмза, Шардоне и купажи от международни сортове.

Карлайн Гилби е била няколко пъти член на международния конкурс за вина, ракии, винено бренди и спиртни напитки „Винария“. Познава в детайли българския лозаро-винарски бранш. Тя е световен експерт по вино, винен журналист и писател, член на журита на авторитетни международни конкурси.

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Merlot & Syrah Резерва 2013 Four Friends, Ползата от червеното вино била преувеличена, Domaine Bessa Valley с нова визуална идентичност, вдъхновена от Панагюрското съкровище, РЕКОРДЕН БРОЙ ПРОБИ ВИНА В 23-ГОДИШНАТА ИСТОРИЯ НА CОNCOURS MONDIAL DE BRUXELLES СЕ ПРЕДСТАВЯТ В ПЛОВДИВ, Брой 16 на DiVino Magazine е вече на пазара!, Вино според характера, За осми път Rose Wine Expo събира розовите вина на България, Melnik 55 - Rupel Winery 2015, ГРАДЪТ НА ВИНОТО СЕ РАЗРАСТВА И ПЕЧЕЛИ ВСЕ ПОВЕЧЕ ФЕНОВЕ, Pentagram Pinot Noir 2010 Черноморско Злато, Slow Food гостува на DiVino.Taste, Коя ще бъде напитката на 2017 година ?, Розе - Малката Звезда 2012, Големите вина от пино ноар, Contour Pinot Noir 2011- Изба Карабунар, Зеленчуци на скара - с бяло или червено вино?, Угощението на Бабет и други анекдоти на съдбата от издателство Гурме, Пловдив става вино столица през ноември, Винен уикенд 2013, Продукти на Spiritus Sanctus - Мускат Джиало, Вионие, Розе, Как се съчетават постни ястия с червено вино?, Десертни бели сортове, Дървена бутилка пресъздава отлежаването в барик, Meandra 2012 - Domain Marash, Балканският международен винен конкурс издаде каталог с отличените изби, Rose 2015 - Spiritus Sanctus, Merul Selection Reserve 2010 - Rumelia, Винената бутилка, КАК ДА ОХЛАДИТЕ ВИНО ЗА 20 МИНУТИ, Виното и България, Angel's share Syrah 2016 - Midalidare Estate, Разрешено ли е виното по време на пости ?, Бакхус организира първия уличен гурме фестивал в България - “StrEAT Fest”, Midalidare ROCK in the wine valley, Debut Rose Cabernet Sauvignon 2014 - Via Verde

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове