Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » Уникалният формат на Града на виното впечатли световните енолози

Уникалният формат на Града на виното впечатли световните енолози

Уникалният формат на Града на виното впечатли световните енолози

Уникален е форматът на „Винария“, защото малките и големите винопроизводители са поставени при равни условия на изложението. В една прекрасна и уютна обстановка са събрани изби от страната и чужбина и може да се добие представа за производството, за различните сортове, които предлагат избите. Това сподели един от световните експерти Карлайн Гилби, която наблюдава развитието на родното винопроизводство от 20 години. Според нея този вариант дава възможност посетителите да се впечатляват не толкова от дизайна на щандовете, колкото от продукта вино и неговото качество. В същото време в палатата гостите на изложението могат да посетят гурме зоната, да отдъхнат в приятна, приятелска и уютна обстановка.
„Винария стана изложение, на което мога да видя голям брой значими български винопроизводители и да събера достатъчно впечатления за развитието на сектора. Освен това времето на провеждане на изложбата е подходящо, тъй като има възможност да се дегустират и вината от последна реколта, което е още един плюс за Града на виното“, посочи Карлайн Гилби.

„На щандовете на повечето фирми присъстваха и самите технолози, което ми позволи да задам конкретни професионални въпроси към точните хора. Дегустирах много добри вина – едни, които са подходящи за вътрешния пазар и други – за международните. Това, което ме впечатли е, че повечето винарски изби вече правят експерименти както в лозята, така и в своите изби, при което се получава интересна мозайка от вина с различи стилове“, коментира Карлайн Гилби. Тя е на мнение, че българските винопроизводители успешно работят с местните сортове Гъмза, Широка мелнишка лоза, Мавруд, Рубин и други, които са атрактивни за международните пазари и могат да привлекат вниманието на търговците на вино. Според нея трябва да се обърне внимание на спецификата на различните микрорайони.

Карлайн Гилби е впечатлена и от развитието в работата на българските технолози. Вината, които създават, са много добре изпълнени както като продукт, така и технологично. Това се постига с добри лозя, с отглеждането и обгрижването им, както и с използването на съвременните технологии в бранша.
„Вече има вина с български характер. Дизайнът на опаковките също е много модерен и атрактивен. Информацията на етикета би могла повече да помага на потребителя при избора на дадено вино“, допълни още Гилби. Като ценител и познавач тя сподели, че от България с удоволствие би си купила вина от сортовете Гъмза, Шардоне и купажи от международни сортове.

Карлайн Гилби е била няколко пъти член на международния конкурс за вина, ракии, винено бренди и спиртни напитки „Винария“. Познава в детайли българския лозаро-винарски бранш. Тя е световен експерт по вино, винен журналист и писател, член на журита на авторитетни международни конкурси.

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Любими български рецепти - нова книга от издателство Гурме, Aplauz - Каберне Совиньон Резерва 2011 Вила мелник, Cattleya Sauvignon Blanc & Chardonnay 2015 - Angelus Estate, Угощението на Бабет и други анекдоти на съдбата от издателство Гурме, Колибри Розе 2012 - ВИ Манастира, Divino magazine - брой 3, Десертни червени сортове, Брюксел, Хага и Рим дегустират българските вина с медали от „Световното по вино” 2016, Местните български сортове трябва да бъдат презентирани по света е мнението на чуждестранни енолози на ВИНАРИЯ 2017, Les Nuits Blanches Gris 2015 - Katarzyna Estate, Rose 2015 - Spiritus Sanctus, С вкус на Прованс, Топ 10 на кулинарния туризъм в Европа, Винената бутилка, Rose 2014 - Santa Maria, Rose Wine Expo 2016 - Информация в аванс !, Колекция шампанско Armand de Briganc Dynastie за $500 000, Местно време, БНТ2 Благоевград - 10 юли 2013, Виното и България, Как се съчетават постни ястия с червено вино?, “Tирбушон” от бъдещето, Melnik 55 - Logodaj Winery 2015, Ванилена сол - нов роман от издателство Гурме, 5 начина да подобрим вкуса на виното, Над 200 претенденти се борят за наградите на изложбата „Винария“, Discover.Vino World представя: вината от Италия и Франция на българския пазар, Балканският международен винен конкурс издаде каталог с отличените изби, Уникална винарска изба, В салона на виното за 15-и път, Лятно предложение: две български розета от мавруд!, Отличниците на „Винария 2016“ представят България на световен конкурс, 4 Season winter 2013 Villa Yustina, Фестивал вино и храна - Варна 2015 г., Сравнителна видео дегустация на рубин и пинотаж, Съчетаването на вино и храна е сред акцентите на DiVino.Taste 2013

BGtop.net Sait1.com БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове