Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » Посетители превзеха Винария 2017

Посетители превзеха Винария 2017

Посетители превзеха Винария 2017

Хиляди посетители превзеха щандовете на „Винария 2017“ в 11-а палата на Международен панаир Пловдив. Те дегустират висококачествени вина, предложени им от 60 производители от 18 държави. Особен бе интересът към щандовете на избите, спечелили „Златни ритони“ и медали от престижния международен конкурс за вина, ракии, винено бренди и спиртни напитки „Винария 2017“, организиран от Националната лозаро-винарска камара съвместно със Съюза на енолозите в България и в партньорство с Международен панаир Пловдив. Наградените вина привлякоха вниманието и на световните експерти Карлайн Гилби MW (мастер оф уайн), която следи развитието на българското винарство вече 20 години, и Маркус Берлингов от Германия, който е сомелиер No 1 за 2013 година.

Посетители превзеха Винария 2017

Градът на виното, който обединява и изложението за храни „Фудтех“, се превърна в притегателен център за пловдивчани и гости от страната и чужбина. По уличките се срещаха посетители от Англия, Италия, Германия, Франция, Сърбия, Македония, Русия, Молдова, Китай, Турция. Те дегустираха вина, предложени от производители и дистрибутори, избираха ги и ги купуваха в обособения магазин за напитки на преференциални цени. Сред атракциите бе дегустацията на сортови вина от библейски времена, която се проведе за първи път на „Винария“. Магистърът по технология на виното и винен маркетинг Николета Дикова представи едни от най-древните сортове вина, отлежавали в амфори, произвеждани в Италия, Армения, Грузия и Чили. Истински фурор сред технолози и винени професионалисти предизвика сортът „Арени“, oт който според експертите Ной е засадил първата лоза. Смятан е за най-благородния от арменските вина.

На щандовете на „Фудтех“ може да се опитат разнообразни колбаси и деликатеси, сирена, кашкавали и млечни продукти, лютеници, туршии по домашни рецепти, сладкиши, торти и богат асортимент изкушения. Изложителите представят и богат асортимент от кафе и напитки за ободряване, както и козметични продукти.

Посетители превзеха Винария 2017

Специални гости на „Винария 2017“ бяха звездите от радио и телевизионния ефир Димитър Туджаров – Шкумбата, д-р Мирослав Ненков, Михаил Дюзев и Иво Райчев. Те раздаваха автографи и се снимаха с многобройните си фенове на щанда на фирма „Леопард Трейдинг“ ООД. Водещите от радио „Дарик“ дегустираха не само специалната марка вино „Приятели мои“, произведена за хора, които обичат доброто настроение, компании и качествени напитки, но и се радваха на уютната атмосфера в Града на виното.

Посетители превзеха Винария 2017

В зоната на Националната асоциация на децата и младите хора с диабет за поредна година се измерват нивата на кръвна захар и холестерол. Тази сутрин се проведе здравословна работилница за деца. В нея се включиха и Гери, Сами и Катето, които имат диабет, но при днешното изследване показаха добри нива на захарта. Те приготвиха италиански каноли с помощта на Франческо Ла Гиглия. Всички участници в здравословната работилница получиха вода без захар с плодов вкус “Best”, халва „Дюсена“ и лакомства.

Градът на виното ще посреща любителите на висококачествени напитки и деликатеси към тях до 14 часа на 26 февруари в 11-а палата на Международен панаир Пловдив.

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Няма оценки

Тагове

КАК ДА ОХЛАДИТЕ ВИНО ЗА 20 МИНУТИ, За първи път на DiVino.Taste: вината на изложителите ще могат да се купуват, Дефиле на младото вино 2014 - Програма и участници, Казанлък - столица на виното „Розе", Най-скъпо продаденото бяло вино, Тракия Cabernet Sauvignon Reserve 2012 Винарска изба "Манастира", Катаржина Естейт и Вила Юстина са първите носители на наградата „Златната изба на България“ за 2015 г., Вила Юстина, Най-добрите дестинации за винен туризъм в света за 2014, 15 любопитни факта за виното, “Yes Chef“ - „Една от великите кулинарни истории на нашето време.“, Поставки Вино - "Винарни" - VLASOS, Angel - Syrah & Merlot 2014 - Angel's Estate, Фестивал утвърждава Варна като гурме дестинация, Седми рожден ден на БАСВ в стил Roaring Twenties, La Bella 2015 - Rose Katarzyna Estate, Rubin 2013 - Santa Maria, Essence - Marselan & Merlot 2011 Винарна "Малката Звезда", Три съвета за успешен винен тур!, Rose 2014 - Santa Maria, Иво Върбанов: Малките, занаятчийски изби, са част от организма “Българско Вино”, Разберете как се лекува с вино! Всичко за енотерапията на едно място !, Divino magazine - брой 6, България може да бъде известна не само с ракия и вино, Cabernet Franc 2013 - Gulbanis Wine, Микро дегустация на мега Пиемонте, Десертни червени сортове, Бутилките от вино в двора и градината, Как да се справим с безсънието, Излезе новото издание на „Дегустацията, или как да опознаем виното“, Domaine Boyar Quantum Pinot Noir & Merlot 2010, Градът на виното обединява агробизнеса и хранително-вкусовата индустрия, Подземна спираловидна домашна изба, Rigid Elm Rose 2015 - Nisovo, Илиян Петракиев - Сомелиер на 2016 годината

BGtop.net BulgarianTOP.com Sait1.com БГ чарт BGtop100 Best BG Site BgTop100.net Линкове