Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » Посетители превзеха Винария 2017

Посетители превзеха Винария 2017

Посетители превзеха Винария 2017

Хиляди посетители превзеха щандовете на „Винария 2017“ в 11-а палата на Международен панаир Пловдив. Те дегустират висококачествени вина, предложени им от 60 производители от 18 държави. Особен бе интересът към щандовете на избите, спечелили „Златни ритони“ и медали от престижния международен конкурс за вина, ракии, винено бренди и спиртни напитки „Винария 2017“, организиран от Националната лозаро-винарска камара съвместно със Съюза на енолозите в България и в партньорство с Международен панаир Пловдив. Наградените вина привлякоха вниманието и на световните експерти Карлайн Гилби MW (мастер оф уайн), която следи развитието на българското винарство вече 20 години, и Маркус Берлингов от Германия, който е сомелиер No 1 за 2013 година.

Посетители превзеха Винария 2017

Градът на виното, който обединява и изложението за храни „Фудтех“, се превърна в притегателен център за пловдивчани и гости от страната и чужбина. По уличките се срещаха посетители от Англия, Италия, Германия, Франция, Сърбия, Македония, Русия, Молдова, Китай, Турция. Те дегустираха вина, предложени от производители и дистрибутори, избираха ги и ги купуваха в обособения магазин за напитки на преференциални цени. Сред атракциите бе дегустацията на сортови вина от библейски времена, която се проведе за първи път на „Винария“. Магистърът по технология на виното и винен маркетинг Николета Дикова представи едни от най-древните сортове вина, отлежавали в амфори, произвеждани в Италия, Армения, Грузия и Чили. Истински фурор сред технолози и винени професионалисти предизвика сортът „Арени“, oт който според експертите Ной е засадил първата лоза. Смятан е за най-благородния от арменските вина.

На щандовете на „Фудтех“ може да се опитат разнообразни колбаси и деликатеси, сирена, кашкавали и млечни продукти, лютеници, туршии по домашни рецепти, сладкиши, торти и богат асортимент изкушения. Изложителите представят и богат асортимент от кафе и напитки за ободряване, както и козметични продукти.

Посетители превзеха Винария 2017

Специални гости на „Винария 2017“ бяха звездите от радио и телевизионния ефир Димитър Туджаров – Шкумбата, д-р Мирослав Ненков, Михаил Дюзев и Иво Райчев. Те раздаваха автографи и се снимаха с многобройните си фенове на щанда на фирма „Леопард Трейдинг“ ООД. Водещите от радио „Дарик“ дегустираха не само специалната марка вино „Приятели мои“, произведена за хора, които обичат доброто настроение, компании и качествени напитки, но и се радваха на уютната атмосфера в Града на виното.

Посетители превзеха Винария 2017

В зоната на Националната асоциация на децата и младите хора с диабет за поредна година се измерват нивата на кръвна захар и холестерол. Тази сутрин се проведе здравословна работилница за деца. В нея се включиха и Гери, Сами и Катето, които имат диабет, но при днешното изследване показаха добри нива на захарта. Те приготвиха италиански каноли с помощта на Франческо Ла Гиглия. Всички участници в здравословната работилница получиха вода без захар с плодов вкус “Best”, халва „Дюсена“ и лакомства.

Градът на виното ще посреща любителите на висококачествени напитки и деликатеси към тях до 14 часа на 26 февруари в 11-а палата на Международен панаир Пловдив.

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Няма оценки

Тагове

Балканския винен фестивал е празник за душата, за сетивата и емоцията..., Debut Rose Cabernet Sauvignon 2014 - Via Verde, Фалира доставчик на вино за милиардери, Orange wine 2015 - Villa Melnik, Седми рожден ден на БАСВ в стил Roaring Twenties, Виното като ритуал и религия, Red Cuvee 2013 - Villa Yustina, Каква чаша да изберем ?, Международен панаир Пловдив ще е център на Световния винен конкурс, Wine Folly нова книга от издатеслство Гурме, Шест Златни ритони на ВИНАРИЯ 2018, Всичко, което трябва да знаете за розето, Pagane Rose Syrah 2014 - Villa Lyubimets, 100 литра мерло ще се лее на Дионисиевото шествие за „Винария“, Вино с марката Шалкенбош, Как се дегустира пенливо вино? Няколко от най-добрите пенливи предложения на пазара, ВИНАРНА СВИЩОВ – КУПАЖЪТ ОТ КЛАСИКА И СЪВРЕМЕННОСТ, С какви храни и ястия да поднесем Совиньон блан, Divino magazine - брой 2, Произходът има значение, ARTISTIQUE 2013 - Домейн Менада, Domaine Boyar Quantum Pinot Noir & Merlot 2010, СЕДМО ИЗДАНИЕ THE BALKANS INTERNATIONAL WINE COMPETITION & FESTIVAL (BIWC 2018), Кога отлежалото вино е по-хубаво?, Ръст на изложителите на БАТА АГРО 2018, Пандизчии правят бяло вино, София се превръща отново в столица на българското вино!, Viognier 2014 - Spiritus Sanctus, Кой пие най-много вино по света, Джулайфест 2017 в Бургас - представя български вина и интересни винени маршрути, УСПЕХ ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ВИНА НА ПРОВАЙН 2016 И ДОБРА ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕТО ИМ В CОNCOURS MONDIAL DE BRUXELLES, Японски учени доказаха: бяло вино се сервира само с риба, Солта подобрява вкуса на виното, Rose 2016 - Terra Tangra, Rose - 2016 Orbelia Winery

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове