Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » Топ 10 на най – скъпите вина в света

Топ 10 на най – скъпите вина в света

СПОДЕЛИНомер 10 1996 Screaming Eagle Cabernet Sauvignon Napa Valley
цена от: $2,249
Единственото вино в списъка на Napa Valley е от 1996 година, богато и плътно десертното вино “Screaming Eagle” каберне сувиньон с вкус на касис, мента и тютюн ще осетите този аромат, когато бутилката е отворена. Миксираният букет е подкрепен с аромати на слива, череша и ягода, като завършекът е подкрепен със силни танини.

Номер 9
1999 Domaine de la Romanee Conti La Tache
цена от: $2,499
Това вино е плътен бургундски букет от аромат на малини, ягоди, дъб и билки.

С много изразителен вкус, лека кисела нишка и копринена консистенция. С умерено количество на танини, на които трябва бавно да се наслаждавате.

Номер 8
1961 Chateau La Mission Haut Brion Pessac Leognan
цена от: $2,795
Това бордо започва с аромати на мока, кестен и тютюн. То е с богат и сластолюбив вкус със сладка жилка. Вие ще откриете кедър, тютюн и шоколадови вкусове, силни и гладки танини. Можете да пиете това чудесно вино през 2020 за оптимален ефект на качествата му.

Номер 7
1961 Chateau Palmer Margaux
цена от: $2,999
Друго страхотно червено вино от 1961г. създадено от зрял букет грозде. Ще забележите аромати на трюфел и стафида при отварянето на бутилката. Със сладък вкус, който ще е още по – добър за вас през 2015 година.

Номер 6
2000 Chateau Petrus Pomerol
цена от: $3,949
Най-младото вино на нашия списък, червеното мерло от 2000 г. от замъкът "Petrus Pomerol". Изключително хвалено вино с аромат от червени череши, дъб, маслини и теменужки. То гъделичка небцето и придава вкус подходящ за мерлото на трюфел, печено месо и плодова напитка. За да засили качествата си ви препоръчваме да го приберете в избата си за около 30 – 40 години.

Номер 5
1961 Chateau Trotanoy Pomerol
цена от: $4,595
1961 година беше силна година за много французи при гроздоберите и това вино не е никакво изключение. През 1961г. в замъка “Trotanoy Pomerol” е създадено. Неговият букет се характеризира с аромати на череша, малина, слива и карамел.

Номер 4
1997 Diamond Creek Vineyards Cabernet Sauvignon Lake Vineyard
цена от: $4,999.99
Смело, тъмно и плътно вино с аромат на кедър, стафида, анасон и минерали. Трудно е за намиране, но се постарайте, защото скоро ще е най – доброто вино на пазара.

Номер 3
1996 Chateau La Mondotte Saint Emilion
цена от: $5,400
Друго сравнително младо вино, което е оценено с титлата най – добро по критерии сладост и силен вкус. При дегустирането му вие ще откриете аромат и вкус на малко малина, минерали и карамел. Това е внушителен дебют на имението “Saint Emilion”.

Номер 2
1982 Chateau Lafleur Pomerol
цена от: $5,850
Това 25-годишно вино започва с аромати на череши, минерали, сладки плодове, трюфел и тютюн. Силно концентрирано вино. И се препоръчва като деликатес на ценители.

Номер 1
1997 Domaine de la Romanee Conti Romanee Conti
цена от: $6,999
Създадено от избите в областта Romanee Conti – плътно, богато червено бургундско вино с аромат на слива, стафида и смола – гали езика и небцето ви като коприна. Експертите са категорични, че качествата ще му се засилят с времето още повече и затова го препоръчват да бъде консумирано не по – рано от 2009 година.

Link

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [2 Гласували]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Пекин става световна столица на виното през 2018 г., Българското вино: по-малко, по-добро, по-скъпо, Етикети за вино / Wine labels, Излезе брой 11 на DiVino Magazine, DiVino.Taste отправя поглед към вината от Балканите, Оцетът на милиардера от Бенджамин Уолъс, Как да избираме вино по празниците, 10 причини да станете любител на виното, Виното като любовник, Посетители на Августиада 2013 получиха награди, Експериментът - майка на виненото разнообразие, Опознайте необятния свят на виното с DIscover.VINO World 2017!, Започна събирането на мостри за „световното по вино“, Concours Mondial de Bruxelles, Какво е тероар ?, Микро дегустация на мега Пиемонте, Костадинка Рахова-Димитрова стана Енолог на България за 2017, Продукти на "Вила Юстина", VVV Карта на винените маршрути в Мелнишкия регион, Най-добрите храни-приятели на вино, Топ сомелиер на Белгия представи българското вино в Брюксел, Edoardo Miroglio Sant’ Ilia Pinot Noir 2008, Търговци изкупиха всички бутилки от вината със „Златен ритон“, Мъж доживя до 107 години, променяйки едно-единствено нещо в менюто си!, Всичко, което трябва да знаете за розето, Rigid Elm Rose 2015 - Nisovo, Какво да направим с неизпитото вино?, Tamianka - 2016 Rupel Winery, Вино и стил - еп.8, Предлагат на търг уникална колекция с вина на Domaine de la Romanee-Conti, Винария 2016, България с най-високото отличие от световен конкурс за високоалкохолни напитки, Pentagram Pinot Noir 2010 Черноморско Злато, Продукти на Spiritus Sanctus - Мускат Джиало, Вионие, Розе, Светът е по-вкусен с домашен хляб и хубаво вино, Вино и майсторлъшки мезета превземат Мелник

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове