Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » 40 кукери и гайдари ще разтресат Пловдив на Дионисиевото шествие за „Винария“

40 кукери и гайдари ще разтресат Пловдив на Дионисиевото шествие за „Винария“

40 кукери и гайдари ще разтресат Пловдив на  Дионисиевото шествие за „Винария“На снимката: Прочутите гайдари от Калофер отново ще поведат Дионисиевото шествие, което предшества откриването на Международната изложба „Винария“.

Гайдарски мелодии и кукерски игри ще разтресат центъра на Пловдив по време на Дионисиевото шествие на 18 февруари. Близо 40 музиканти и танцьори на прочутата трупа от Калофер пристигат под тепетата за празненството по повод предстоящата Международната изложба за лозарство и винарство „Винария“. Кулминацията ще е на площад „Стефан Стамболов“, където ще се лее младо червено вино на известна изба.

Шествието ще тръгне в 11.30 ч. от градинката до Римския стадион, ще мине по Главната улица и ще стигне до фонтана пред кметството. Там ще бъде инсталирана 50-литрова бъчва и всеки може да опита новата реколта. Фолклорен спектакъл на ансамбъл „Тракия“ ще повиши градуса на празника и отново ще вдъхнови присъстващите да се хванат на хоро.

С общата наздравица на пловдивчани и гостите на града ще бъде даден символичен старт на „Винария 2017“. Тя ще се проведе от 22 до 26 февруари в Международен панаир Пловдив, който е организатор на проявата заедно с Нацианалната лозаро-винарска камара.

На “Винария 2017” ще има вина с високо качество, интересен стил и характер, въпреки трудните моменти в сектора, заяви Станимир Стоянов, председател на Съюза на енолозите в България. Ценителите могат да видят и опитат новите колекции на повече от 55 български и чуждестранни изби в Града на виното и деликатесите. Открита дегустация на 23 февруари ще представи носителите на отличия от Международния конкурс за вина и спиртни напитки, най-голямото събитие в съпътстващата програма на изложбата.
Тя привлича вниманието и на много чуждестранни експерти. Най-добрият сомелиер на Германия Маркус Берлингоф и еножурналистката от Великобритания Каролайн Гилби идват в Пловдив специално за „Винария“. Лекции ще изнасят енолози от Франция, Италия, Гърция и Румъния.

Специална презентация ще ориентира производителите как да излязат на винения пазар в САЩ. Тя се организира от Сдружение „Бранд маркетинг организация за световни вина“, която популяризира и изнася български напитки на американския пазар.

За първи път у нас ще има презентация с дегустация на италиански, грузински и чилийски вина, направени в съдове от глина, керамика и грес. Интересът към този древен метод се възражда в началото на 21.век и той вече се използва от стотици майстори в Европа. Модерният вариант на старинната технологията ще бъде представен на майсторския клас „Винификация в амфора“ на 24 февруари. Новост за „Винария“ е и дегустацията „Шоколад и вино“, която ще се проведе същия ден.

Наред с гроздовите еликсири, посетителите могат да пробват и различни видове храни, които предлагат участници в Международната изложба „Фудтех“ и които превръщат Града на виното и деликатесите в кръстопът на вкусове. Неговата оригинална визия и панорамата от изискани продукти привлякоха миналата година близо 40 000 гости от страната и чужбина.

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Няма оценки

Тагове

БУРГАСКИЯТ ФЕСТИВАЛ НА ВИНОТО 2015 СТАРТИРА НА 30 ЮЛИ, Особености на консумацията на алкохол по света, Глювайн - вино срещу грип и простуда, Акценти Винзавод Асеновград, Винарски изби в частни домове, Виното намалява шансовете за забременяване, Винени бели сортове, Merul Rose 2015 - Rumelia Wine Cellar, Four Friends Reserve Cabernet Sauvignon & Cabernet Franc 2013, Участници - Бургаски Винен Фестивал 2016, Вили Гълабова - за българското вино, културата на виното и домакинството на Пловдив през 2016 на CMB., Българското вино – дар от тракийските богове, „50 постни рецепти“ - новата книга на Gourmet Publishing, Джулайфест 2017 в Бургас - представя български вина и интересни винени маршрути, Балканският международен винен конкурс издаде каталог с отличените изби, 5 години Балкански винен форум, Винария 2016, Винарска изба Вила Мелник представя новите си вина на Трифон Зарезан!, Балканският международен винен конкурс и фестивал се превръща в мегафорум, Продукти на "Домейн Менада" серия Менада, Каталог Августиада 2015, 15 чуждестранни експерти в журито на "Винария 2015", Базар на изкуствата "Изкуство, вино, любов и шоколад", Discover.Vino представя вината на Бордо и Долината на Рона !, Натюрморт за начинаещи дегустатори, Над 300 марки качествени вина очакват посетителите на ІV Бургаски фестивал на виното, Meandra 2012 - Domain Marash, Продукти на ЛВК "Винарска изба Брестовица" серии, Приключения по пътя на божолето, Midalidare ROCK in the wine valley, 50 повода да празнуваме българското вино, Световни дипломати и политици от Европейския парламент дегустират български вина в Брюксел, Българин в Топ 20 на винарите в Калифорния, За Дефилето на младото вино и някои мисли за реколта 2014, Продадоха имението на Робин Уилямс за 18.1 млн. долара

BGtop.net BulgarianTOP.com Sait1.com БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове