Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » 40 кукери и гайдари ще разтресат Пловдив на Дионисиевото шествие за „Винария“

40 кукери и гайдари ще разтресат Пловдив на Дионисиевото шествие за „Винария“

40 кукери и гайдари ще разтресат Пловдив на  Дионисиевото шествие за „Винария“На снимката: Прочутите гайдари от Калофер отново ще поведат Дионисиевото шествие, което предшества откриването на Международната изложба „Винария“.

Гайдарски мелодии и кукерски игри ще разтресат центъра на Пловдив по време на Дионисиевото шествие на 18 февруари. Близо 40 музиканти и танцьори на прочутата трупа от Калофер пристигат под тепетата за празненството по повод предстоящата Международната изложба за лозарство и винарство „Винария“. Кулминацията ще е на площад „Стефан Стамболов“, където ще се лее младо червено вино на известна изба.

Шествието ще тръгне в 11.30 ч. от градинката до Римския стадион, ще мине по Главната улица и ще стигне до фонтана пред кметството. Там ще бъде инсталирана 50-литрова бъчва и всеки може да опита новата реколта. Фолклорен спектакъл на ансамбъл „Тракия“ ще повиши градуса на празника и отново ще вдъхнови присъстващите да се хванат на хоро.

С общата наздравица на пловдивчани и гостите на града ще бъде даден символичен старт на „Винария 2017“. Тя ще се проведе от 22 до 26 февруари в Международен панаир Пловдив, който е организатор на проявата заедно с Нацианалната лозаро-винарска камара.

На “Винария 2017” ще има вина с високо качество, интересен стил и характер, въпреки трудните моменти в сектора, заяви Станимир Стоянов, председател на Съюза на енолозите в България. Ценителите могат да видят и опитат новите колекции на повече от 55 български и чуждестранни изби в Града на виното и деликатесите. Открита дегустация на 23 февруари ще представи носителите на отличия от Международния конкурс за вина и спиртни напитки, най-голямото събитие в съпътстващата програма на изложбата.
Тя привлича вниманието и на много чуждестранни експерти. Най-добрият сомелиер на Германия Маркус Берлингоф и еножурналистката от Великобритания Каролайн Гилби идват в Пловдив специално за „Винария“. Лекции ще изнасят енолози от Франция, Италия, Гърция и Румъния.

Специална презентация ще ориентира производителите как да излязат на винения пазар в САЩ. Тя се организира от Сдружение „Бранд маркетинг организация за световни вина“, която популяризира и изнася български напитки на американския пазар.

За първи път у нас ще има презентация с дегустация на италиански, грузински и чилийски вина, направени в съдове от глина, керамика и грес. Интересът към този древен метод се възражда в началото на 21.век и той вече се използва от стотици майстори в Европа. Модерният вариант на старинната технологията ще бъде представен на майсторския клас „Винификация в амфора“ на 24 февруари. Новост за „Винария“ е и дегустацията „Шоколад и вино“, която ще се проведе същия ден.

Наред с гроздовите еликсири, посетителите могат да пробват и различни видове храни, които предлагат участници в Международната изложба „Фудтех“ и които превръщат Града на виното и деликатесите в кръстопът на вкусове. Неговата оригинална визия и панорамата от изискани продукти привлякоха миналата година близо 40 000 гости от страната и чужбина.

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Няма оценки

Тагове

Агнешко: с розе или червено?, Тероар - еп.4, Enigma "Experience" 2009 - ВИ Малката Звезда, Хайде на училище…по бира!, Чушки със сирене - с какво вино да ги комбинираме?, Вино - цени и рекорди, Защо французите получават рядко инфаркт?, София ще се превърне в Балканска столица на виното на 28-29 май 2016, Чаши за вино, Седем български вина с медали от China Wine & Spirits Awards, „Ожених се за веганка“ от Фаусто Брици, новата книга на издателство Gourmet Publishing, Rose 2015 - Spiritus Sanctus, Разпознавате ли хубавото вино, Български тероари, Terra Tangra Cuvee 2006, Китай е на първо място в света по консумация на червено вино, Нов върх за българското винопроизводство - 109 медала за български вина от Concours Mondial de Bruxelles, Божоле нуво - 2016, Солта подобрява вкуса на виното, Rigid Elm Rose 2015 - Nisovo, Наградиха победителите от два световни конкурса: Concours Mondial и Spirits Selection 2017, Франция стана световен шампион на сляпа дегустация на вино, Дегустация на шоколад с различни български вина ще е сред акцентите в съпътстващата програма на ВИНАРИЯ 2017, Розе Свети Илия 2009, Terra Tangra Winery, Фотогалерия: Най-добрите розета бяха отличени за трети път, Отново е време за празника DiVino.Taste !, Edoardo Miroglio Sant’ Ilia Pinot Noir 2008, Alexandra Estate Rose Mourvedre & Grenache 2015, ПОТЕНЦИАЛЪТ НА БЪЛГАРСКИЯ ТУРИЗЪМ И ВИНОПРОИЗВОДСТВО Е ОГРОМЕН е мнението на чуждестранни и български дегустатори в Concours Mondial de Bruxelles 2016, Бутикова винарска изба Spiritus Sanctus, 3 вина бяха отличени с престижния приз „Златен ритон“ в тазгодишния конкурс на „Винария“, Лятно предложение: две български вина от димят и тамянка, Нова книга от издателство Гурме - Сладка теорема, Енолог на годината е Стоян Стоянов, Карнобат

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове