Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » 40 кукери и гайдари ще разтресат Пловдив на Дионисиевото шествие за „Винария“

40 кукери и гайдари ще разтресат Пловдив на Дионисиевото шествие за „Винария“

40 кукери и гайдари ще разтресат Пловдив на  Дионисиевото шествие за „Винария“На снимката: Прочутите гайдари от Калофер отново ще поведат Дионисиевото шествие, което предшества откриването на Международната изложба „Винария“.

Гайдарски мелодии и кукерски игри ще разтресат центъра на Пловдив по време на Дионисиевото шествие на 18 февруари. Близо 40 музиканти и танцьори на прочутата трупа от Калофер пристигат под тепетата за празненството по повод предстоящата Международната изложба за лозарство и винарство „Винария“. Кулминацията ще е на площад „Стефан Стамболов“, където ще се лее младо червено вино на известна изба.

Шествието ще тръгне в 11.30 ч. от градинката до Римския стадион, ще мине по Главната улица и ще стигне до фонтана пред кметството. Там ще бъде инсталирана 50-литрова бъчва и всеки може да опита новата реколта. Фолклорен спектакъл на ансамбъл „Тракия“ ще повиши градуса на празника и отново ще вдъхнови присъстващите да се хванат на хоро.

С общата наздравица на пловдивчани и гостите на града ще бъде даден символичен старт на „Винария 2017“. Тя ще се проведе от 22 до 26 февруари в Международен панаир Пловдив, който е организатор на проявата заедно с Нацианалната лозаро-винарска камара.

На “Винария 2017” ще има вина с високо качество, интересен стил и характер, въпреки трудните моменти в сектора, заяви Станимир Стоянов, председател на Съюза на енолозите в България. Ценителите могат да видят и опитат новите колекции на повече от 55 български и чуждестранни изби в Града на виното и деликатесите. Открита дегустация на 23 февруари ще представи носителите на отличия от Международния конкурс за вина и спиртни напитки, най-голямото събитие в съпътстващата програма на изложбата.
Тя привлича вниманието и на много чуждестранни експерти. Най-добрият сомелиер на Германия Маркус Берлингоф и еножурналистката от Великобритания Каролайн Гилби идват в Пловдив специално за „Винария“. Лекции ще изнасят енолози от Франция, Италия, Гърция и Румъния.

Специална презентация ще ориентира производителите как да излязат на винения пазар в САЩ. Тя се организира от Сдружение „Бранд маркетинг организация за световни вина“, която популяризира и изнася български напитки на американския пазар.

За първи път у нас ще има презентация с дегустация на италиански, грузински и чилийски вина, направени в съдове от глина, керамика и грес. Интересът към този древен метод се възражда в началото на 21.век и той вече се използва от стотици майстори в Европа. Модерният вариант на старинната технологията ще бъде представен на майсторския клас „Винификация в амфора“ на 24 февруари. Новост за „Винария“ е и дегустацията „Шоколад и вино“, която ще се проведе същия ден.

Наред с гроздовите еликсири, посетителите могат да пробват и различни видове храни, които предлагат участници в Международната изложба „Фудтех“ и които превръщат Града на виното и деликатесите в кръстопът на вкусове. Неговата оригинална визия и панорамата от изискани продукти привлякоха миналата година близо 40 000 гости от страната и чужбина.

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Няма оценки

Тагове

Колекционирането на вино като инвестиция, Lenea Rose 2016 - Domain Marash, София отново стана столица на българското вино с DiVino.Taste 2015, Merul Rose 2015 - Rumelia Wine Cellar, Как да бутилираме виното?, Мъж доживя до 107 години, променяйки едно-единствено нещо в менюто си!, Мерло барик 2012 е единственото българско вино със златен медал Decanter, Китай е на първо място в света по консумация на червено вино, Вино, секс и още нещо ..., Айсвайн или "Ледено вино", IMAGE Reserva Red 2014 - Villa Bassarea, Фондю и вино, Viognier 2015 - Spiritus Sanctus, Телиш/Кастра Рубра, Старозагорка популяризира наше вино в кътче, защитено от ЮНЕСКО, Aureos merlot 2009 reserve Винарна Свищов, Enigma Experience 2010 - Malkata Zvezda, Американците пият повече италианско вино от самите италианци, Винарска Изба Тера Тангра, ПРОГРАМА НА 7-ИЯ МЕЖДУНАРОДЕН ЕНОЛОГИЧЕН СЕМИНАР ЕНОФОРУМ БЪЛГАРИЯ 2016, Солта подобрява вкуса на виното, Александра Естейт Розе 2013 Мурведър и Гренаш, Най-скъпо продаденото бяло вино, Истинското вино - ловец на свободни радикали!, Шато Копса, 24 експоната са шампионите на „Агра“, Фудтех“ и „Винария“, Pentagram Pinot Noir 2010 Черноморско Злато, Едно фино, моля!, Пет грешни мита за българското вино, Sensus 2009 Spiritus Sanctus, V БАЛКАНСКИ ФЕСТИВАЛ НА РАКИЯТА И СПИРТНИТЕ НАПИТКИ, Световни винени експерти идват в София за Балканския винен конкурс и фестивал, Храни за вино и вино за храната, Розовите вина на България имат своето място и то се нарича Rose Wine Expo Kazanlak, Marselan 2015 - Rupel Winery

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове