Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » Чуждестранни лектори за тайните на местните винени сортове на ВИНАРИЯ 2017

Чуждестранни лектори за тайните на местните винени сортове на ВИНАРИЯ 2017

Чуждестранни лектори за тайните на местните винени сортове на ВИНАРИЯ 2017


Лектори от Франция, Италия, Гърция и Румъния ще разкрият тайните на различните винени сортове в рамките на ВИНАРИЯ 2017.
Френският дегустатор Пол Демелнер ще представи сортовото разнообразие на Европа и в частност на Средиземноморието. Като член на екипа на неправителствената организация "Wine Mosaic“ той ще разкрие дейността й, насочена към защита и промоция на оригинални сортове грозде от региона на Средиземноморието. Причината за създаването й е фактът, че стандартизацията на винените сортове грозде представлява заплаха за разнообразието им, тъй като около 30 основни винени сорта преобладават в около 70% от производството на Дионисиевата напитка в света. Идеята на Wine Mosaic е да създаде мрежа от изследователи и ампелографи, журналисти и блогъри, производители, дистрибутори и сомелиери, потребителите и любителите на виното и да им помогне да намерят необходимите средства и начини за продажба и насърчаване на консумацията на вина, направени от застрашени местни и исторически или традиционни сортове грозде. Лекцията на Пол Демелнер ще се проведе на 23.02.2017 г. от 14 часа в конферентната зала на 10-а палата на панаирния комплекс. След това Константинос Бакасиетас ще презентира потенциалът на гръцките и балканските винени сортове.

Барбара Скот ще представи метода Ghill-out като алтернатива на студената стабилизация. Скот е маркетингов директор на „Enartis“, която предлага съпътстващи материали за винарската промишленост и прилага цялостна система за качество, гарантираща чисти продукти в съответствие с новите тенденции в сектора. Лекцията на италианския специалист ще се състои от 11 часа на 24.02.2017 г. в 10-а палата.

Чуждестранни лектори за тайните на местните винени сортове на ВИНАРИЯ 2017
Снимка архив Николета Дикова

Същия ден, 24 февруари, магистърът по енология и винен маркетинг Николета Дикова ще проведе майсторски клас „Винификация в амфора“. Събитието ще се състои в конферентната зала на 11-а палата от 11.30 часа и е резервирано само за технолози и винени професионалисти.

Сред лекторите на „Винария 2017“ е и Лаурентиу Хородник от Румъния. Той е основател на винения блог www.oenolog.ro, член на ADAR и основател на Vademecum Club. Хородник е част от журито на международния конкурс за вино в Букурещ. Още в първия ден на изложението, 22 февруари, Хородник ще представи вина от румънски местни сортове в конферентната зала на 10-а палата на Международен панаир Пловдив.

Във втория ден на „Винария“ – 23.02.2017 г. в 11-а палата на панаирния комплекс посетителите ще имат възможност да дегустират наградените вина от Международния конкурс „Винария 2017“. Откритите дегустации са традиционна част от съпътстващата програма на "Винария" отпреди повече от 20 години.

Организатори на събитията в програмата по повод 25-ата годишнина от създаване на международната специализирана изложба за лозарство и винарство „Винария“ са Националната лозаро-винарска камара и Съюзът на енолозите в България с подкрепата на Международен панаир Пловдив.

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Bergule - Розе Мелник 55 2012 Вила Мелник, Новите вина на Вила Мелник за 2016, Wines of The Ages 2017 - Пловдив, Остават броени дни до откриването на Балкански фестивал на ракията в София, Syrah 2014 - Villa Bassarea, Discover.Vino World представя: вината от Италия и Франция на българския пазар, Шест български вина получиха „Златен ритон“ на ВИНАРИЯ 2017, Най-добрите храни-приятели на вино, Време за бъчви!, Нов върх за българското винопроизводство - 109 медала за български вина от Concours Mondial de Bruxelles, Как изглеждат българските вина шест години по-късно?, Енолог на годината 2015, WINE FEST BURGAS 2015 - Участници и билети, IMAGE Reserva Red 2014 - Villa Bassarea, В Северна или Южна България се отглеждат по-добри червени вина?, Продукти на ЛВК "Винарска изба Брестовица" марки, С коктейл от ракия представят България като домакин на Concours Mondial de Bruxelles, Винарна Свищов, Viognier 2015 - Spiritus Sanctus, Оранжево вино - същност, производство и консумация, AplauZ Viognier Sur Lie 2015 - Villa Melnik, Rose Wine Expo 2016 - Информация в аванс !, Какво е Малолактичната ферментация ?, Живко Енчев е победителя в Сомелиер на годината 2017, Светът е по-вкусен с домашен хляб и хубаво вино, За Дефилето на младото вино и някои мисли за реколта 2014, Готвим бъдещето с GastronomiX 2016 9-11 ноември, София, Интер Експо Център, СИХРЕ, Втори фестивал "Хляб и Вино" 2015 - Стара Загора, Sensus 2009 Spiritus Sanctus, България може да бъде известна не само с ракия и вино, Кулинарно кино с гурме вечери, Тероар - еп.5, Мегафорумът за агробизнес, вино и храни в Пловдив става по-мащабен, Ден на отворените врати Gourmet Publishing, Брюксел, Хага и Рим дегустират българските вина с медали от „Световното по вино” 2016

BGtop.net BulgarianTOP.com Sait1.com БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове