Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » Чуждестранни лектори за тайните на местните винени сортове на ВИНАРИЯ 2017

Чуждестранни лектори за тайните на местните винени сортове на ВИНАРИЯ 2017

Чуждестранни лектори за тайните на местните винени сортове на ВИНАРИЯ 2017


Лектори от Франция, Италия, Гърция и Румъния ще разкрият тайните на различните винени сортове в рамките на ВИНАРИЯ 2017.
Френският дегустатор Пол Демелнер ще представи сортовото разнообразие на Европа и в частност на Средиземноморието. Като член на екипа на неправителствената организация "Wine Mosaic“ той ще разкрие дейността й, насочена към защита и промоция на оригинални сортове грозде от региона на Средиземноморието. Причината за създаването й е фактът, че стандартизацията на винените сортове грозде представлява заплаха за разнообразието им, тъй като около 30 основни винени сорта преобладават в около 70% от производството на Дионисиевата напитка в света. Идеята на Wine Mosaic е да създаде мрежа от изследователи и ампелографи, журналисти и блогъри, производители, дистрибутори и сомелиери, потребителите и любителите на виното и да им помогне да намерят необходимите средства и начини за продажба и насърчаване на консумацията на вина, направени от застрашени местни и исторически или традиционни сортове грозде. Лекцията на Пол Демелнер ще се проведе на 23.02.2017 г. от 14 часа в конферентната зала на 10-а палата на панаирния комплекс. След това Константинос Бакасиетас ще презентира потенциалът на гръцките и балканските винени сортове.

Барбара Скот ще представи метода Ghill-out като алтернатива на студената стабилизация. Скот е маркетингов директор на „Enartis“, която предлага съпътстващи материали за винарската промишленост и прилага цялостна система за качество, гарантираща чисти продукти в съответствие с новите тенденции в сектора. Лекцията на италианския специалист ще се състои от 11 часа на 24.02.2017 г. в 10-а палата.

Чуждестранни лектори за тайните на местните винени сортове на ВИНАРИЯ 2017
Снимка архив Николета Дикова

Същия ден, 24 февруари, магистърът по енология и винен маркетинг Николета Дикова ще проведе майсторски клас „Винификация в амфора“. Събитието ще се състои в конферентната зала на 11-а палата от 11.30 часа и е резервирано само за технолози и винени професионалисти.

Сред лекторите на „Винария 2017“ е и Лаурентиу Хородник от Румъния. Той е основател на винения блог www.oenolog.ro, член на ADAR и основател на Vademecum Club. Хородник е част от журито на международния конкурс за вино в Букурещ. Още в първия ден на изложението, 22 февруари, Хородник ще представи вина от румънски местни сортове в конферентната зала на 10-а палата на Международен панаир Пловдив.

Във втория ден на „Винария“ – 23.02.2017 г. в 11-а палата на панаирния комплекс посетителите ще имат възможност да дегустират наградените вина от Международния конкурс „Винария 2017“. Откритите дегустации са традиционна част от съпътстващата програма на "Винария" отпреди повече от 20 години.

Организатори на събитията в програмата по повод 25-ата годишнина от създаване на международната специализирана изложба за лозарство и винарство „Винария“ са Националната лозаро-винарска камара и Съюзът на енолозите в България с подкрепата на Международен панаир Пловдив.

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

БУРГАСКИ ФЕСТИВАЛ НА ВИНОТО 2015 - Майсторски клас на тема "Совиньон блан", Българските сортове и регионалният характер на вината по време на DiVino.Taste 2017, Насладете се на живота с новата книга на Gourmet Publishing, Two Rivers Chardonnay Barrique 2014 - Gulbanis Wine, Филип Харманджиев: биодинамичното земеделие е свобода и селянин, това звучи гордо!, „ФУДТЕХ 2017“: МЕСТНИТЕ ХРАНИ СА НОВОТО ГУРМЕ, Пино Гриджо - с много лица, Машина превръща водата във вино за три дни, За пръв път от години има баланс между търсене и предлагане на вино, Оригинални мебели от винени бутилки, 55 са отличените български вина на DWWA 2016, С коктейл от ракия представят България като домакин на Concours Mondial de Bruxelles, Кое вино подхожда най-много на зодията ви, Топ сомелиер на Белгия представи българското вино в Брюксел, Правят град на виното, Marselan 2015 - Rupel Winery, Над 4000 души посетиха третото издание на форума за българско вино DiVino.Taste!, Cabernet Sauvignon 2015 - Spiritus Sanctus, Участници - Сомелиер на годината 2017, Любка и Никола Зикатанови за Вила Мелник, С какво вино е подходящо да готвим, Дебютантите от „Винария 2016“ ще участват в Concоurs Mondial de Bruxelles, Как да си направим сангрия, Odrysia Gris 2015 - Arcadia Vineyards, Винарска Изба Тера Тангра, Търсенето на свежи и плодови вина засяга пазара на бъчви, Най-добрият сомелиер на България за 2013 е Пламен Димитров, Chardonnay barrigue Santa Maria 2013, 3 вина бяха отличени с престижния приз „Златен ритон“ в тазгодишния конкурс на „Винария“, Българските местни сортове, Има нещо странно в това вино, Посетители на Августиада 2013 получиха награди, Ванилена сол - нов роман от издателство Гурме, София отново стана столица на българското вино с DiVino.Taste 2015, DiVino.Taste 2014 за четвърти път представи най-доброто от българското вино

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове