Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » Чуждестранни лектори за тайните на местните винени сортове на ВИНАРИЯ 2017

Чуждестранни лектори за тайните на местните винени сортове на ВИНАРИЯ 2017

Чуждестранни лектори за тайните на местните винени сортове на ВИНАРИЯ 2017


Лектори от Франция, Италия, Гърция и Румъния ще разкрият тайните на различните винени сортове в рамките на ВИНАРИЯ 2017.
Френският дегустатор Пол Демелнер ще представи сортовото разнообразие на Европа и в частност на Средиземноморието. Като член на екипа на неправителствената организация "Wine Mosaic“ той ще разкрие дейността й, насочена към защита и промоция на оригинални сортове грозде от региона на Средиземноморието. Причината за създаването й е фактът, че стандартизацията на винените сортове грозде представлява заплаха за разнообразието им, тъй като около 30 основни винени сорта преобладават в около 70% от производството на Дионисиевата напитка в света. Идеята на Wine Mosaic е да създаде мрежа от изследователи и ампелографи, журналисти и блогъри, производители, дистрибутори и сомелиери, потребителите и любителите на виното и да им помогне да намерят необходимите средства и начини за продажба и насърчаване на консумацията на вина, направени от застрашени местни и исторически или традиционни сортове грозде. Лекцията на Пол Демелнер ще се проведе на 23.02.2017 г. от 14 часа в конферентната зала на 10-а палата на панаирния комплекс. След това Константинос Бакасиетас ще презентира потенциалът на гръцките и балканските винени сортове.

Барбара Скот ще представи метода Ghill-out като алтернатива на студената стабилизация. Скот е маркетингов директор на „Enartis“, която предлага съпътстващи материали за винарската промишленост и прилага цялостна система за качество, гарантираща чисти продукти в съответствие с новите тенденции в сектора. Лекцията на италианския специалист ще се състои от 11 часа на 24.02.2017 г. в 10-а палата.

Чуждестранни лектори за тайните на местните винени сортове на ВИНАРИЯ 2017
Снимка архив Николета Дикова

Същия ден, 24 февруари, магистърът по енология и винен маркетинг Николета Дикова ще проведе майсторски клас „Винификация в амфора“. Събитието ще се състои в конферентната зала на 11-а палата от 11.30 часа и е резервирано само за технолози и винени професионалисти.

Сред лекторите на „Винария 2017“ е и Лаурентиу Хородник от Румъния. Той е основател на винения блог www.oenolog.ro, член на ADAR и основател на Vademecum Club. Хородник е част от журито на международния конкурс за вино в Букурещ. Още в първия ден на изложението, 22 февруари, Хородник ще представи вина от румънски местни сортове в конферентната зала на 10-а палата на Международен панаир Пловдив.

Във втория ден на „Винария“ – 23.02.2017 г. в 11-а палата на панаирния комплекс посетителите ще имат възможност да дегустират наградените вина от Международния конкурс „Винария 2017“. Откритите дегустации са традиционна част от съпътстващата програма на "Винария" отпреди повече от 20 години.

Организатори на събитията в програмата по повод 25-ата годишнина от създаване на международната специализирана изложба за лозарство и винарство „Винария“ са Националната лозаро-винарска камара и Съюзът на енолозите в България с подкрепата на Международен панаир Пловдив.

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Търговци изкупиха всички бутилки от вината със „Златен ритон“, Divino magazine - брой 5, Electo Selection Cabernet Sauvignon 2012 Вила Любимец, Винария 2012, 24 експоната са шампионите на „Агра“, Фудтех“ и „Винария“, Дегустация на белгийски шоколад с български вина за първи път на ВИНАРИЯ 2017, Merlot & Syrah Резерва 2013 Four Friends, Gorchivka Rose Gabernet & Merlot 2013, Най-добрият сомелиер на България за 2013 е Пламен Димитров, La Bella 2015 - Rose Katarzyna Estate, Златните ритони от „Винария 2016“ представи на специална дегустация сомелиер No 1 на България за 2012 година Вихрен Велков, Как да съхраняваме виното, Вино, секс и още нещо ..., За пети път София ще се превърне в Балканска столица на виното V юбилейно издание на БАЛКАНСКИЯ ВИНЕН КОНКУРС И ФЕСТИВАЛ 2016, Четвърти фестивал „Хляб и Вино“ в Парк-хотел „Стара Загора“, С какви храни и ястия да поднесем Розе, Вили Гълабова - за българското вино, културата на виното и домакинството на Пловдив през 2016 на CMB., Chardonnay 2015 - Spiritus Sanctus, С дъх на рубин под Трихълмието, Дъб и вино – неповторима комбинация, Истинското вино - бариера пред рака!, Кино и вино – Международен София филм фест 2015, Над 47 000 посетители разгледаха мегафорума за агробизнес, вино и храни в Пловдив, Melnik 55 - 2016 - Orbelia Winery, Как да съхраняваме виното, По-малко от ден остава до началото на DiVino.Taste 2013, Winter Taste: Сира и шоколад – едно пикантно и вкусно събитие от DiVino, Bio Rose Bouquet & Mavrud 2015 - Edoardo Miroglio, Траминерите на България, Вино и стил - еп.4, Cabernet Franc 2013 - Gulbanis Wine, БАТА АГРО 2017 - Стара Загора, Rose Anita 2016 - Rupel Winery, Тракийски съдове и рисуване с вино са сред атракциите на Международната изложба „Винария 2016“, Храни и напитки за туризма и съпътстваща индустрия - лято 2018

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове