Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » Чуждестранни лектори за тайните на местните винени сортове на ВИНАРИЯ 2017

Чуждестранни лектори за тайните на местните винени сортове на ВИНАРИЯ 2017

Чуждестранни лектори за тайните на местните винени сортове на ВИНАРИЯ 2017


Лектори от Франция, Италия, Гърция и Румъния ще разкрият тайните на различните винени сортове в рамките на ВИНАРИЯ 2017.
Френският дегустатор Пол Демелнер ще представи сортовото разнообразие на Европа и в частност на Средиземноморието. Като член на екипа на неправителствената организация "Wine Mosaic“ той ще разкрие дейността й, насочена към защита и промоция на оригинални сортове грозде от региона на Средиземноморието. Причината за създаването й е фактът, че стандартизацията на винените сортове грозде представлява заплаха за разнообразието им, тъй като около 30 основни винени сорта преобладават в около 70% от производството на Дионисиевата напитка в света. Идеята на Wine Mosaic е да създаде мрежа от изследователи и ампелографи, журналисти и блогъри, производители, дистрибутори и сомелиери, потребителите и любителите на виното и да им помогне да намерят необходимите средства и начини за продажба и насърчаване на консумацията на вина, направени от застрашени местни и исторически или традиционни сортове грозде. Лекцията на Пол Демелнер ще се проведе на 23.02.2017 г. от 14 часа в конферентната зала на 10-а палата на панаирния комплекс. След това Константинос Бакасиетас ще презентира потенциалът на гръцките и балканските винени сортове.

Барбара Скот ще представи метода Ghill-out като алтернатива на студената стабилизация. Скот е маркетингов директор на „Enartis“, която предлага съпътстващи материали за винарската промишленост и прилага цялостна система за качество, гарантираща чисти продукти в съответствие с новите тенденции в сектора. Лекцията на италианския специалист ще се състои от 11 часа на 24.02.2017 г. в 10-а палата.

Чуждестранни лектори за тайните на местните винени сортове на ВИНАРИЯ 2017
Снимка архив Николета Дикова

Същия ден, 24 февруари, магистърът по енология и винен маркетинг Николета Дикова ще проведе майсторски клас „Винификация в амфора“. Събитието ще се състои в конферентната зала на 11-а палата от 11.30 часа и е резервирано само за технолози и винени професионалисти.

Сред лекторите на „Винария 2017“ е и Лаурентиу Хородник от Румъния. Той е основател на винения блог www.oenolog.ro, член на ADAR и основател на Vademecum Club. Хородник е част от журито на международния конкурс за вино в Букурещ. Още в първия ден на изложението, 22 февруари, Хородник ще представи вина от румънски местни сортове в конферентната зала на 10-а палата на Международен панаир Пловдив.

Във втория ден на „Винария“ – 23.02.2017 г. в 11-а палата на панаирния комплекс посетителите ще имат възможност да дегустират наградените вина от Международния конкурс „Винария 2017“. Откритите дегустации са традиционна част от съпътстващата програма на "Винария" отпреди повече от 20 години.

Организатори на събитията в програмата по повод 25-ата годишнина от създаване на международната специализирана изложба за лозарство и винарство „Винария“ са Националната лозаро-винарска камара и Съюзът на енолозите в България с подкрепата на Международен панаир Пловдив.

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Бакхус организира първия уличен гурме фестивал в България - “StrEAT Fest”, Дегустация на испански вина от по-слабо познати области, Змийско вино спира косопада, вдига самолета, Вили Гълабова - за българското вино, културата на виното и домакинството на Пловдив през 2016 на CMB., Фондю и вино, Чаши за вино, Пиянството на зодиакалните знаци, Перу на вкус: кухнята като социално оръжие, Debut Rose Cabernet Sauvignon 2014 - Via Verde, Най-добрите дестинации за винен туризъм в света за 2014, Rose Wine Expo 2016 - Информация в аванс !, Syrah 2013 - Bratanov, Брой 14 на Divino Magazine е вече на пазара!, ФЕСТИВАЛ ВИНО И ХРАНА – една история с вкус Варна, 21 – 23 април 2017, Акценти Винзавод Асеновград, Отново е време за празника DiVino.Taste !, ІІІ БУРГАСКИ ФЕСТИВАЛ НА ВИНОТО, Винзавод Асеновград, 10 интригуващи предания и легенди за виното, Българското вино – дар от тракийските богове, Чуждестранни лектори за тайните на местните винени сортове на ВИНАРИЯ 2017, Община Асеновград ще отваря пак Музей на виното, Машина превръща водата във вино за три дни, Колибри Розе 2012 - ВИ Манастира, Debut Rose Cabernet Sauvignon 2014 - Via Verde, Cattleya Sauvignon Blanc & Chardonnay 2015 - Angelus Estate, България е на 7 място по брой спечелени медали на Concours Mondial de Bruxelles, Legio I Sauvignon Blanc 2015 - Svishtov Winery, България ще избира своя Сомелиер на 2015 година, Кулинарни предизвикателства на фестивала „Вино и храна“, Учени препоръчаха червено вино за диабетици, Любими български рецепти - нова книга от издателство Гурме, 24 медала за българските вина на Mundus Vini 2013, За пръв път от години има баланс между търсене и предлагане на вино, Градът на виното обединява агробизнеса и хранително-вкусовата индустрия

BGtop.net Sait1.com БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове