Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » „ФУДТЕХ 2017“: МЕСТНИТЕ ХРАНИ СА НОВОТО ГУРМЕ

„ФУДТЕХ 2017“: МЕСТНИТЕ ХРАНИ СА НОВОТО ГУРМЕ

„ФУДТЕХ 2017“: МЕСТНИТЕ ХРАНИ СА НОВОТО ГУРМЕ

Местните храни са новото гурме, показва изложението „Фудтех 2017“. То събира български и чуждестранни компании от хранителната индустрия от 22 до 26 февруари в Международен панаир Пловдив. Типични продукти на региони от България, Италия, Гърция и други страни ще бъдат демонстрирани в Града на виното и деликатесите, който се превръща в кръстопът на вкусове.

Предстоящото 23-о издание на Международната изложба за храни и напитки, опаковки, машини и технологии ще бъде по-силно и по-интересно от предишното. Очаква се участниците да са двойно повече в сравнение с миналата година, а Градът на виното и деликатесите се оказа тесен да побере всички желаещи фирми.

Експозициите на българските производители предлагат по-широка гама месни и млечни продукти, плодови и зеленчукови консерви, захарни и сладкарски изделия, биохрани, традиционни и модерни специалитети. Акцентира се на автентичните съставки и методи за преработка, за да се съхранят типичните качества. Кисело мляко, сирене, сметана и масло, направени по най-стари рецепти, показва една от най-големите ферми у нас. За първи път ще има колбаси от дивечово месо, различни видове брашно и зърнени храни, органичен оцет.

Големият интерес към „Фудтех 2017“ се дължи на възможността новите колекции да бъдат представени в Града на виното и деликатесите, който миналата година привлече близо 40 000 гости от страната и чужбина. Българските специалитети впечатлиха посетителите, въпреки силната конкуренция на италиански производители.
Сега изложбата “Вкусове от Италия” също е двойно по-голяма, а изкушаващите щандове изтъкват кулинарната слава на Сицилия. Тя е представена от биовино, десертно вино от Марсала и ликьори от цитруси, прошуто и колбаси от планината Неброд, месо от черни прасета, което е много по-здравословно от обикновеното свинско, ядки, паста и шамфастък от Бронте, люто сирене, различни изделия от прочутите праскови, отглеждани в Бирона.

Простотата на локалните кухни вече измества висшата кулинария, твърдят експерти. На тази тенденция е посветена и конференцията „Бъдеще за местните храни“, която се организира от фондация „LocalFood.bg“ и Slow Food България. На форума ще се дискутира как специфичните за всеки регион ресурси и опит може да бъдат използвани за бизнес със занаятчийски и фермерски храни. Предвидено е изложение на такива продукти със специално географско означение.
Даровете на природата, превърнати от новите технологии във вкусни и здравословни храни, са водещ акцент и на „Фудтех 2017“. Най-добрите ще бъдат отличени в конкурса „Изборът на потребителя“. Наред с фирми от хранителната индустрия, в изложбата участват компании, предлагащи технологии и машини, опаковки и етикети, кодиращи и маркиращи системи.

„Фудтех“ и “Вкусове от Италия” отново са част от мегафорума за агробизнес, вино, храни и туризъм. По същото време се провеждат още четири международни изложби: „Агра“ със секция „БиоАгра“ - за селско стопанство, „Винария“ - за лозарство и винарство, „Хорека Пловдив“ - за оборудване за хотели, заведения и търговски обекти, и „Апи България” - за пчеларство.

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Големите вина от пино ноар, Rose 2016 - Terra Tangra, Винарна "Малката звезда", С дъх на рубин под Трихълмието, Дегустация на испански вина от по-слабо познати области, Новите вина на Вила Мелник за 2016, Какво вино за кое сирене е подходящо, Рекорден брой български винарни в Белгия, Холандия и Люксембург, Фалира доставчик на вино за милиардери, DiVino.Taste 2015 обзор !, Празничното настроение идва с Craft Beer Taste!, Винарска изба Брестовица, Essence Chardonnay Barrique 2014 - Malkata Zvezda Winery, Костадинка Рахова-Димитрова стана Енолог на България за 2017, Angel's share Syrah 2016 - Midalidare Estate, Discover.Vino - Другата Европа, Melnik 55 - 2016 - Orbelia Winery, Expressions Merlot & Syrah 2015 - Via Verde, Вино с марката Шалкенбош, Вино и стил - еп.3, Лятно предложение: две български вина от димят и тамянка, Започна обратното броене до DiVino.Taste 2016, DiVino Топ 50 за 2015, Експертите са типичен пример за винената мода., Агнешко: с розе или червено?, Продукти на Винарска изба "Ямантиев" - Серии, Бяло вино с месо? Естествено!, Chardonnay Gorchivka 2013, С ГРАНДИОЗЕН УСПЕХ ПРИКЛЮЧИ 23-ОТО ИЗДАНИЕ НА CONCOURS MONDIAL В ПЛОВДИВ, Вино за вегетарианци…Хмм!?, Пуснаха на пазара най-скъпата бутилка вино, Бутилиране на вино в домашни условия, Топ 10 винени барове в Париж !, DiVino Топ 50 за 2015, Domaine Bessa Valley с нова визуална идентичност, вдъхновена от Панагюрското съкровище

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове