Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » Дегустация на шоколад с различни български вина ще е сред акцентите в съпътстващата програма на ВИНАРИЯ 2017

Дегустация на шоколад с различни български вина ще е сред акцентите в съпътстващата програма на ВИНАРИЯ 2017

Дегустация на шоколад с различни български вина ще е сред акцентите в съпътстващата програма на ВИНАРИЯ 2017

По повод 25-ата годишнина на международната специализирана изложба „Винария“ Националната лозаро-винарска камара подготвя богата съпътстваща програма. Сред акцентите в нея е дегустацията на висококачествен белгийски шоколад с различни български вина.

Според специалистите по-леките и елегантни ароматни вина подхождат на по-мек и маслен шоколад. Пенливите вина от сортовете Шардоне и Мискет, хармонично се съчетават с белия шоколад. С Мускат или Ризлинг, както и с Пино ноар или с младо Мерло чудесно се комбинира финият млечен шоколад, а червените вина с пикантни нюанси са изключително подходящи за тъмните и горчиви шоколади, които мощно въздействат върху сетивата. Колкото по-тъмен е шоколадът, толкова по-силно е усещането на танините.

Експертите съветват при експериментирането с различни видове шоколади да се започва от по-леките и постепенно да се върви към по-тъмните. Учените препоръчват чаша червено вино и парче шоколад всеки ден, за да сме здрави. Според тях червеното вино и шоколадът са полезни за повишаване на имунитета, за сърцето, като помагат срещу артрит и настинки. Изследване от университета в английския град Нортъмбри показва, че шоколадът и виното имат положително влияние върху работата на мозъка. В тъмните шоколади и във виното се съдържат полифеноли, които разширяват кръвоносните съдове, като ускоряват притока на кръв към мозъка. Заедно с кръвта там попадат кислород и захари и в резултат на това човек започва да се справя по-бързо и лесно със сложните изчисления.

„Ще се опитаме да покажем съчетаването на различни видове висококачествени шоколади със съответстващите им български вина, което до момента не сме правили на „Винария“, коментира председателят на Националната лозаро-винарска камара Радослав Радев. Той прогнозира, че това събитие със сигурност ще предизвика любопитството не само на специалистите, но и на любителите на Дионисиевата напитка и на сладките изкушения.

Дегустацията „Вино и шоколад“ ще се проведе за първи път в рамките на „Винария 2017“. Посетителите на изложението ще имат възможността да се насладят на „Тръпката на сладко тайнство и омайно вълшебство“ на 24 февруари 2017 г. от 13 часа в дегустационната зала на 11-а палата на панаирния комплекс в Пловдив.
Инициативата се организира в партньорство с Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите и вносителя на белгийски шоколад у нас “Пуратос България” АД.

Международната изложба „Винария“ заедно с изложението за храни и напитки „Фудтех“ и зоната „Вкусове от Италия“ са част от третото издание на мегафорума за агробизнес, храни, вино и туризъм, който е единствен на Балканите. Той се организира от Международен панаир Пловдив и включва още три изложби – международната селскостопанска изложба „Агра“, в чиито рамки се провежда и специализираното изложение „БиоАгра“, „Хорека Пловдив“, която предлага обзавеждане за хотели, заведения и търговски обекти, и „Апи България“, където може да се види всичко за пчеларството.

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Дървена бутилка пресъздава отлежаването в барик, Melnik 55 - Logodaj Winery 2015, Компоненти на дегустацията III: Вкусът, Discover.Vino World: целият винен свят в една чаша, Rose 2015 - Spiritus Sanctus, България с най-високото отличие от световен конкурс за високоалкохолни напитки, Merul Rose 2015 - Rumelia Wine Cellar, По-малко от ден остава до началото на DiVino.Taste 2013, DiVino.Taste 2013, Как да комбинираме вино и салата, Перу на вкус: кухнята като социално оръжие, За доброто вино - да се вслушаме във вътрешния ни глас, РЕЗУЛТАТИ ОТ БАЛКАНСКИЯ ВИНЕН КОНКУРС 2014, DiVino Топ 50 за 2015, Австрия в бяло, Кой пие най-много вино по света, Винотерапия за красота, Ранна мелнишка лоза, Три български червени вина за края на лятото, Soli Rose 2016 - Edoardo Miroglio, Как се дегустира пенливо вино? Няколко от най-добрите пенливи предложения на пазара, Живко Енчев - Виното рано или късно се превръща в начин на живот..., Новите тенденции в света на храните и напитките показва Международен панаир Пловдив, Discover.Vino Северна Италия, Големите чаши предизвикват обемна измама и водят до напиване, Кино и вино на "София филм фест", Вино с образа на Хитлер смути норвежки туристи в Италия, Кога отлежалото вино е по-хубаво?, Виното – без вода, захар и с ограничено количество серен диоксид, Cabernet Franc 2013 - Spiritus Sanctus, Канадец прави вино от домати, Десертни бели сортове, Чушки със сирене - с какво вино да ги комбинираме?, Вила Юстина, По-сухо? По-леко? Как да избера вино по мой вкус?

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове