Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » Дегустация на шоколад с различни български вина ще е сред акцентите в съпътстващата програма на ВИНАРИЯ 2017

Дегустация на шоколад с различни български вина ще е сред акцентите в съпътстващата програма на ВИНАРИЯ 2017

Дегустация на шоколад с различни български вина ще е сред акцентите в съпътстващата програма на ВИНАРИЯ 2017

По повод 25-ата годишнина на международната специализирана изложба „Винария“ Националната лозаро-винарска камара подготвя богата съпътстваща програма. Сред акцентите в нея е дегустацията на висококачествен белгийски шоколад с различни български вина.

Според специалистите по-леките и елегантни ароматни вина подхождат на по-мек и маслен шоколад. Пенливите вина от сортовете Шардоне и Мискет, хармонично се съчетават с белия шоколад. С Мускат или Ризлинг, както и с Пино ноар или с младо Мерло чудесно се комбинира финият млечен шоколад, а червените вина с пикантни нюанси са изключително подходящи за тъмните и горчиви шоколади, които мощно въздействат върху сетивата. Колкото по-тъмен е шоколадът, толкова по-силно е усещането на танините.

Експертите съветват при експериментирането с различни видове шоколади да се започва от по-леките и постепенно да се върви към по-тъмните. Учените препоръчват чаша червено вино и парче шоколад всеки ден, за да сме здрави. Според тях червеното вино и шоколадът са полезни за повишаване на имунитета, за сърцето, като помагат срещу артрит и настинки. Изследване от университета в английския град Нортъмбри показва, че шоколадът и виното имат положително влияние върху работата на мозъка. В тъмните шоколади и във виното се съдържат полифеноли, които разширяват кръвоносните съдове, като ускоряват притока на кръв към мозъка. Заедно с кръвта там попадат кислород и захари и в резултат на това човек започва да се справя по-бързо и лесно със сложните изчисления.

„Ще се опитаме да покажем съчетаването на различни видове висококачествени шоколади със съответстващите им български вина, което до момента не сме правили на „Винария“, коментира председателят на Националната лозаро-винарска камара Радослав Радев. Той прогнозира, че това събитие със сигурност ще предизвика любопитството не само на специалистите, но и на любителите на Дионисиевата напитка и на сладките изкушения.

Дегустацията „Вино и шоколад“ ще се проведе за първи път в рамките на „Винария 2017“. Посетителите на изложението ще имат възможността да се насладят на „Тръпката на сладко тайнство и омайно вълшебство“ на 24 февруари 2017 г. от 13 часа в дегустационната зала на 11-а палата на панаирния комплекс в Пловдив.
Инициативата се организира в партньорство с Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите и вносителя на белгийски шоколад у нас “Пуратос България” АД.

Международната изложба „Винария“ заедно с изложението за храни и напитки „Фудтех“ и зоната „Вкусове от Италия“ са част от третото издание на мегафорума за агробизнес, храни, вино и туризъм, който е единствен на Балканите. Той се организира от Международен панаир Пловдив и включва още три изложби – международната селскостопанска изложба „Агра“, в чиито рамки се провежда и специализираното изложение „БиоАгра“, „Хорека Пловдив“, която предлага обзавеждане за хотели, заведения и търговски обекти, и „Апи България“, където може да се види всичко за пчеларството.

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Как да се ориентираме на винения пазар, Вино и майсторлъшки мезета превземат Мелник, България не си пада особено по виното, показва изследване, Cabernet Franc & Cebernet Sauvignon - Angel 2013 - Angelus Estate, Vestibule Wine Ambassador, Вила Юстина, Gorchivka - Cabernet Sauvignon 2011 - Винарна Свищов, В предаването "За виното и хората" на 02.06.2013, Enigma Experience 2010 Винарска изба Малката звезда, Технология за производство на червено вино, Отновo е време за DiVino.Taste!, Дървена бутилка пресъздава отлежаването в барик, Domaine Bessa Valley с нова визуална идентичност, вдъхновена от Панагюрското съкровище, Кулинарни предизвикателства на фестивала „Вино и храна“, С дъх на рубин под Трихълмието, Каква чаша да изберем ?, Винарска изба Рупел, Балканският международен винен конкурс и фестивал се превръща в мегафорум, ARTISTIQUE 2013 - Домейн Менада, Операция на Европол срещу мрежа за фалшиви вина от Romanee-Conti, Дегустация: златното шардоне на България, Топ 10 винени барове в Париж !, Discover.Vino World представя: вината от Италия и Франция на българския пазар, Между по-кисело и по-сладичко вино, Излезе брой 10 на DiVino Magazine!, Кой пие най-много вино по света, Bergule Chardonnay & Viognier 2013 Вила Мелник, Kera Tamara Chardonnay 2015 - Maryan Winery, MH WINE SELECTION, На Трапезата на Wine & Food Society, Sense of Tears Dimyat 2013 - Maryan Winery, Световни топ експерти ще оценяват вината по време на Балканския винен конкурс и фестивал, Лятно предложение: две български розета от мавруд!, Разрешено ли е виното по време на пости ?, Discover.Vino - Другата Европа

BGtop.net BulgarianTOP.com Sait1.com БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове