Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » Дегустация на шоколад с различни български вина ще е сред акцентите в съпътстващата програма на ВИНАРИЯ 2017

Дегустация на шоколад с различни български вина ще е сред акцентите в съпътстващата програма на ВИНАРИЯ 2017

Дегустация на шоколад с различни български вина ще е сред акцентите в съпътстващата програма на ВИНАРИЯ 2017

По повод 25-ата годишнина на международната специализирана изложба „Винария“ Националната лозаро-винарска камара подготвя богата съпътстваща програма. Сред акцентите в нея е дегустацията на висококачествен белгийски шоколад с различни български вина.

Според специалистите по-леките и елегантни ароматни вина подхождат на по-мек и маслен шоколад. Пенливите вина от сортовете Шардоне и Мискет, хармонично се съчетават с белия шоколад. С Мускат или Ризлинг, както и с Пино ноар или с младо Мерло чудесно се комбинира финият млечен шоколад, а червените вина с пикантни нюанси са изключително подходящи за тъмните и горчиви шоколади, които мощно въздействат върху сетивата. Колкото по-тъмен е шоколадът, толкова по-силно е усещането на танините.

Експертите съветват при експериментирането с различни видове шоколади да се започва от по-леките и постепенно да се върви към по-тъмните. Учените препоръчват чаша червено вино и парче шоколад всеки ден, за да сме здрави. Според тях червеното вино и шоколадът са полезни за повишаване на имунитета, за сърцето, като помагат срещу артрит и настинки. Изследване от университета в английския град Нортъмбри показва, че шоколадът и виното имат положително влияние върху работата на мозъка. В тъмните шоколади и във виното се съдържат полифеноли, които разширяват кръвоносните съдове, като ускоряват притока на кръв към мозъка. Заедно с кръвта там попадат кислород и захари и в резултат на това човек започва да се справя по-бързо и лесно със сложните изчисления.

„Ще се опитаме да покажем съчетаването на различни видове висококачествени шоколади със съответстващите им български вина, което до момента не сме правили на „Винария“, коментира председателят на Националната лозаро-винарска камара Радослав Радев. Той прогнозира, че това събитие със сигурност ще предизвика любопитството не само на специалистите, но и на любителите на Дионисиевата напитка и на сладките изкушения.

Дегустацията „Вино и шоколад“ ще се проведе за първи път в рамките на „Винария 2017“. Посетителите на изложението ще имат възможността да се насладят на „Тръпката на сладко тайнство и омайно вълшебство“ на 24 февруари 2017 г. от 13 часа в дегустационната зала на 11-а палата на панаирния комплекс в Пловдив.
Инициативата се организира в партньорство с Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите и вносителя на белгийски шоколад у нас “Пуратос България” АД.

Международната изложба „Винария“ заедно с изложението за храни и напитки „Фудтех“ и зоната „Вкусове от Италия“ са част от третото издание на мегафорума за агробизнес, храни, вино и туризъм, който е единствен на Балканите. Той се организира от Международен панаир Пловдив и включва още три изложби – международната селскостопанска изложба „Агра“, в чиито рамки се провежда и специализираното изложение „БиоАгра“, „Хорека Пловдив“, която предлага обзавеждане за хотели, заведения и търговски обекти, и „Апи България“, където може да се види всичко за пчеларството.

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Започна обратното броене на българската винена класация DiVino Топ 50, Фондю и вино, Дебютантите от „Винария 2016“ ще участват в Concоurs Mondial de Bruxelles, DIVINO TOP 50 - Най-добрите български вина за 2016, Микро дегустация на мега Пиемонте, Над 4000 души посетиха третото издание на форума за българско вино DiVino.Taste!, Contour Pinot Noir 2011- Изба Карабунар, Как да се насладим на истинското вино, Изпращаме мостри за „Световното по вино“ през 2017г., Santa Maria - Cabernet Sauvignon & Petit Verdot & Merlot 2012, Винзавод Асеновград, За пети път София ще се превърне в Балканска столица на виното V юбилейно издание на БАЛКАНСКИЯ ВИНЕН КОНКУРС И ФЕСТИВАЛ 2016, Orange wine 2015 - Villa Melnik, Четвърти фестивал „Хляб и Вино“ в Парк-хотел „Стара Загора“, Les Nuits Blanches Gris 2015 - Katarzyna Estate, Contour Rose 2014 - Изба Карабунар, Кино Гурме & Домейн Бойар предлагат неустоима комбинация от качествени филми и специално вино, Магнум бутилка с образа на Хитлер бе продадена на търг за 1500 лири, Roze Wine Expo 2016 новото старо лице на българското вино, Един ден в Града на Виното, Винарска изба Марян, Над 4000 души посетиха третото издание на форума за българско вино DiVino.Taste!, Световни дипломати и политици от Европейския парламент дегустират български вина в Брюксел, Rose Angelica 2016 - Chateau Copsa, Дефиле на младото вино 2016, Франсис Форд Копола ни кани във винения парк, С ГРАНДИОЗЕН УСПЕХ ПРИКЛЮЧИ 23-ОТО ИЗДАНИЕ НА CONCOURS MONDIAL В ПЛОВДИВ, ІІІ Бургаски фестивал на виното стартира на 28 юли, Soli Rose 2016 - Edoardo Miroglio, Бордо на опашка за наши бъчви, БАТА АГРО - най-атрактивното събитие за агробизнес у нас, ХХV МЕЖДУНАРОДНА ИЗЛОЖБА ЗА ЛОЗАРСТВО И ВИНАРСТВО „ВИНАРИЯ”, Събират мостри на български ракии за престижен световен конкурс, Как да си гледате на… вино?, Добра година за винопроизводителите

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове