Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » Дегустация на шоколад с различни български вина ще е сред акцентите в съпътстващата програма на ВИНАРИЯ 2017

Дегустация на шоколад с различни български вина ще е сред акцентите в съпътстващата програма на ВИНАРИЯ 2017

Дегустация на шоколад с различни български вина ще е сред акцентите в съпътстващата програма на ВИНАРИЯ 2017

По повод 25-ата годишнина на международната специализирана изложба „Винария“ Националната лозаро-винарска камара подготвя богата съпътстваща програма. Сред акцентите в нея е дегустацията на висококачествен белгийски шоколад с различни български вина.

Според специалистите по-леките и елегантни ароматни вина подхождат на по-мек и маслен шоколад. Пенливите вина от сортовете Шардоне и Мискет, хармонично се съчетават с белия шоколад. С Мускат или Ризлинг, както и с Пино ноар или с младо Мерло чудесно се комбинира финият млечен шоколад, а червените вина с пикантни нюанси са изключително подходящи за тъмните и горчиви шоколади, които мощно въздействат върху сетивата. Колкото по-тъмен е шоколадът, толкова по-силно е усещането на танините.

Експертите съветват при експериментирането с различни видове шоколади да се започва от по-леките и постепенно да се върви към по-тъмните. Учените препоръчват чаша червено вино и парче шоколад всеки ден, за да сме здрави. Според тях червеното вино и шоколадът са полезни за повишаване на имунитета, за сърцето, като помагат срещу артрит и настинки. Изследване от университета в английския град Нортъмбри показва, че шоколадът и виното имат положително влияние върху работата на мозъка. В тъмните шоколади и във виното се съдържат полифеноли, които разширяват кръвоносните съдове, като ускоряват притока на кръв към мозъка. Заедно с кръвта там попадат кислород и захари и в резултат на това човек започва да се справя по-бързо и лесно със сложните изчисления.

„Ще се опитаме да покажем съчетаването на различни видове висококачествени шоколади със съответстващите им български вина, което до момента не сме правили на „Винария“, коментира председателят на Националната лозаро-винарска камара Радослав Радев. Той прогнозира, че това събитие със сигурност ще предизвика любопитството не само на специалистите, но и на любителите на Дионисиевата напитка и на сладките изкушения.

Дегустацията „Вино и шоколад“ ще се проведе за първи път в рамките на „Винария 2017“. Посетителите на изложението ще имат възможността да се насладят на „Тръпката на сладко тайнство и омайно вълшебство“ на 24 февруари 2017 г. от 13 часа в дегустационната зала на 11-а палата на панаирния комплекс в Пловдив.
Инициативата се организира в партньорство с Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите и вносителя на белгийски шоколад у нас “Пуратос България” АД.

Международната изложба „Винария“ заедно с изложението за храни и напитки „Фудтех“ и зоната „Вкусове от Италия“ са част от третото издание на мегафорума за агробизнес, храни, вино и туризъм, който е единствен на Балканите. Той се организира от Международен панаир Пловдив и включва още три изложби – международната селскостопанска изложба „Агра“, в чиито рамки се провежда и специализираното изложение „БиоАгра“, „Хорека Пловдив“, която предлага обзавеждане за хотели, заведения и търговски обекти, и „Апи България“, където може да се види всичко за пчеларството.

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Китайски винен тигър, Тера Тангра Органик 2013 / Terra Tangra Organic 2013, За доброто вино - да се вслушаме във вътрешния ни глас, Terra Tangra Algara Merlot & Syrah 2012, Българските местни сортове, Винарски изби в България с възможност за дегустация, Приятели и посланици на българското виното в Лондон, Red Cuvee 2013 - Villa Yustina, Bergule – Mavrud 2011 Вила Мелник, Продадоха имението на Робин Уилямс за 18.1 млн. долара, Изба Боровица, Винените курсове на Midalidare Rock in the wine valley, Rose Wine Expo 2016 - Информация в аванс !, Мебели от бъчви - креативни хрумвания !, Chardonnay AplauZ Villa Melnik - 2013, Изба Боровица, Винен уикенд 2013, Винарска изба Four Friends, Градът на виното обединява агробизнеса и хранително-вкусовата индустрия, 4 Seasons Summer Gewurztraminer - 2015 Villa Yustina, Black Label Cabernet Sauvignon 2015 - Terra Tangra, Вино и стил - еп.5, Пътят към по-добро здраве – чаша червено вино, Какво не знаем за червените вина, 15 италиански вина с призове от „Винария 2015“, Евкалипт или боровинка; шоколад или ванилия?, Meandra 2012 - Domain Marash, За виното – с любов ...и още нещо, За сиренето и виното, Rose Wine Expo 2016 - Информация в аванс !, Особености на консумацията на алкохол по света, Винарска изба „Едоардо Миролио“ спечели приза „Изба на годината“ на ВИНАРИЯ 2015, Колекция шампанско Armand de Briganc Dynastie за $500 000, И замириса на..., 11 романтични идеи за винен туризъм в България

BGtop.net Sait1.com БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове