Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » Дегустация на шоколад с различни български вина ще е сред акцентите в съпътстващата програма на ВИНАРИЯ 2017

Дегустация на шоколад с различни български вина ще е сред акцентите в съпътстващата програма на ВИНАРИЯ 2017

Дегустация на шоколад с различни български вина ще е сред акцентите в съпътстващата програма на ВИНАРИЯ 2017

По повод 25-ата годишнина на международната специализирана изложба „Винария“ Националната лозаро-винарска камара подготвя богата съпътстваща програма. Сред акцентите в нея е дегустацията на висококачествен белгийски шоколад с различни български вина.

Според специалистите по-леките и елегантни ароматни вина подхождат на по-мек и маслен шоколад. Пенливите вина от сортовете Шардоне и Мискет, хармонично се съчетават с белия шоколад. С Мускат или Ризлинг, както и с Пино ноар или с младо Мерло чудесно се комбинира финият млечен шоколад, а червените вина с пикантни нюанси са изключително подходящи за тъмните и горчиви шоколади, които мощно въздействат върху сетивата. Колкото по-тъмен е шоколадът, толкова по-силно е усещането на танините.

Експертите съветват при експериментирането с различни видове шоколади да се започва от по-леките и постепенно да се върви към по-тъмните. Учените препоръчват чаша червено вино и парче шоколад всеки ден, за да сме здрави. Според тях червеното вино и шоколадът са полезни за повишаване на имунитета, за сърцето, като помагат срещу артрит и настинки. Изследване от университета в английския град Нортъмбри показва, че шоколадът и виното имат положително влияние върху работата на мозъка. В тъмните шоколади и във виното се съдържат полифеноли, които разширяват кръвоносните съдове, като ускоряват притока на кръв към мозъка. Заедно с кръвта там попадат кислород и захари и в резултат на това човек започва да се справя по-бързо и лесно със сложните изчисления.

„Ще се опитаме да покажем съчетаването на различни видове висококачествени шоколади със съответстващите им български вина, което до момента не сме правили на „Винария“, коментира председателят на Националната лозаро-винарска камара Радослав Радев. Той прогнозира, че това събитие със сигурност ще предизвика любопитството не само на специалистите, но и на любителите на Дионисиевата напитка и на сладките изкушения.

Дегустацията „Вино и шоколад“ ще се проведе за първи път в рамките на „Винария 2017“. Посетителите на изложението ще имат възможността да се насладят на „Тръпката на сладко тайнство и омайно вълшебство“ на 24 февруари 2017 г. от 13 часа в дегустационната зала на 11-а палата на панаирния комплекс в Пловдив.
Инициативата се организира в партньорство с Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите и вносителя на белгийски шоколад у нас “Пуратос България” АД.

Международната изложба „Винария“ заедно с изложението за храни и напитки „Фудтех“ и зоната „Вкусове от Италия“ са част от третото издание на мегафорума за агробизнес, храни, вино и туризъм, който е единствен на Балканите. Той се организира от Международен панаир Пловдив и включва още три изложби – международната селскостопанска изложба „Агра“, в чиито рамки се провежда и специализираното изложение „БиоАгра“, „Хорека Пловдив“, която предлага обзавеждане за хотели, заведения и търговски обекти, и „Апи България“, където може да се види всичко за пчеларството.

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

10 интересни факта за виното, които трябва да знаете, DiVino.Taste 2015 обзор !, Старозагорка популяризира наше вино в кътче, защитено от ЮНЕСКО, Schalkenbosch Edenhof - Pinotage 2015, Винарска изба “Манастира”, Digi.Taste или къде се пресичат виното и виртуалната среда, Над 300 проби вина, ракии, винено бренди и спиртни напитки се състезават за Златен ритон на ВИНАРИЯ 2018 20-членно жури оценява най-добрите вина на ВИНАРИЯ 2018, Cattleya Sauvignon Blanc & Chardonnay 2015 - Angelus Estate, Излезе брой 10 на DiVino Magazine!, Кой пие най-много вино по света, Cattleya Sauvignon Blanc & Chardonnay 2015 - Angelus Estate, Изследвайте планетата на виното с DISCOVER.VINO WORLD 2018, Ако сънуваш вино, Най-нелепите въпроси за виното, Речник на дегустационните термини, Новите вина на Вила Мелник за 2016, Divino magazine - Брой 4, Изпращаме мостри за „Световното по вино“ през 2017г., Изследвайте планетата на виното с DISCOVER.VINO WORLD 2018, ХХV МЕЖДУНАРОДНА ИЗЛОЖБА ЗА ЛОЗАРСТВО И ВИНАРСТВО „ВИНАРИЯ”, Как да съчетаваме пица и вино, От домашно вино може да пропееш, но и да ти прилошее, Sensus 2009 Spiritus Sanctus, Машина превръща водата във вино за три дни, Cabernet Franc 2013 - Gulbanis Wine, Monogram Cabernet Sauvignon 2009 Villa Yustina, ПРИ ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ИНТЕРЕС СТАРТИРА 23-ТО ИЗДАНИЕ НА CОNCOURS MONDIAL DE BRUXELLES В ПЛОВДИВ, Стая и шампанско в Ню Йорк за 25 хил. долара, Откриват „Световното по вино“ – Concours Mondial de Bruxelles, във Валядолид, „ФУДТЕХ 2017“: МЕСТНИТЕ ХРАНИ СА НОВОТО ГУРМЕ, Aplauz - Мелник 55 Резерва 2011 Вила Мелник, Още едно вино създадено от музиканти, София ще се превърне в Балканска столица на виното на 28-29 май 2016, Франсис Форд Копола ни кани във винения парк, Domaine Boyar Quantum Pinot Noir & Merlot 2010

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове