Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Храна и Вино » На Трапезата на Wine & Food Society

На Трапезата на Wine & Food Society

Wine & Food Society

За пръв път ценителите ще имат възможността да се насладят на ястия, приготвени с продукти от производители, участващи в Селекцията на Wine & Food Society. За незапознатите това са изключително прецизно подбрани висококачествени вина и храни, които, поради спецификата на българския пазар, просто не стигат да крайния клиент и могат да бъдат открити само чрез нас.

Wine & Food Society

За да бъдем максимално близки до автентичните приготвяне, съхранение и вкусове на свинското месо, седмица преди „ ON THE TABLE with Wine & Food Society ”, което ще проведе на 18-ти февруари вечерта и на 19-ти по обяд в механата на Хотел Свети Иван Рилски, гр.Банско, се прави „коледа” на 120-килограмово прасе, гледано при свободни условия и хранено по подходящия начин, с придружаващите подобно събитие ритуали.

Wine & Food Society

Подходящите части от месото ще бъдат консервирани в буркани по домашна рецепта и ще „зреят” в продължение на една седмица, след което ще бъдат превърнати в кулинари шедьоври от топ готвачите на нашите домакини заедно с другите части от прасето. Вечерта ще се изпълни с вкусовите аромати на домашно опечен хляб, специално приготвени по домашни рецепти туршии, колбаси и сирена.

Wine & Food Society

Удоволствието ще бъде пълно, тъй като гостите на това пиршество на възприятията ще си сипват от храната сами от КАКВОТО и КОЛКОТО поискат. Изненадите за небцето ще продължат, защото сред типично българските ястия ще има и такива, приготвени с придобилата световна известност със своите вкусови и здравословни качества японска гъба „шийтаке”, но отгледана в Карловския балкан. Другата чисто българска изненада, която е на път да превземе световната кулинарна сцена и ще присъства на „ON THE TABLE with Wine & Food Society”, е българското сирене с трюфели, от което се произвеждат само 1000 кг годишно. Разбира се всичко това е обилно полято с ракия /греяна и студена/, както и вина от Селекцията на Wine & Food Society.

Wine & Food Society

На другия ден освен крем от сирене с манатарки и трюфели върху топъл хляб, домашни сладка, любителите на супите, за отстраняване на сутрешното главоболие, ще бъдат изненадани с „Куркуда” – традиционна чорба от северна България, която е част от ритуала при колене на прасе. Еликсира, който, за тези които са го опитвали, превъзхожда шкембе чорбата в пъти, се случва от зелев сок и малки парченца шарено свинско месо.... Спазвайки традицията, гостите ще си сипват от КАКВОТО и КОЛКОТО поискат.

Wine & Food Society

Сътрапезниците от „ON THE TABLE with Wine & Food Society” ще имат и възможността да закупят веднага или да им бъдат доставени продуктите и напитките, придружавали ги в това приключение.
Цената за вечерното „от КАКВОТО и КОЛКОТО поискат” е 50 лева. Напитките са отделно, според нуждите на всеки.
Цената за обедното „от КАКВОТО и КОЛКОТО поискат” е 30 лева. Напитките са отделно, според нуждите на всеки.
Можем до приемем само 30 сътрапезници.
Плащането е предварително по банков път.
За повече информация : ON THE TABLE with Wine & Food Society
За пояснения:
Може да се свържете с нас на: 0898 571 069, office@winefoodsociety.com
На лични съобщение в страницата на Wine & Food Society

Wine & Food Society

На събитието, което ще се проведе в град Банско на 18-ти и 19-ти февруари в. Това дава възможност да влезете във Селекцията на Wine & Food Society и да бъдете презентирани на българския и европейския пазар, като вино създадено специално за тази селекция. Wine & Food Society е наследник на Българско Винено Общество, което е създадено през 2006 година.

Wine & Food Society

Тема:
Представяне на домашната кулинария, чрез продукти на участниците в : месни и зеленчукови, колбаси и сирена от които се приготвят разнообразни кулинарни формати.
1. За достигане на максимални вкусови качества и уникалност на събитието се заколва едно прасе с придружаващите ритуали: греяна ракия, печене на скара и т.н.
А / Месото се приготвя в тави със съответните подправки и се затваря в буркани.
Б/ Месото със съответните подправки се затваря в буркани и се вари до готовност.
Месото от бурканите се приготвят в кухнята на ресторанта с: домашно кисело зеле, царски боб, домашни консерви от зелен боб, както и ястия от главата, краката и субпродуктите. Сервира се на блок-маса и всеки си сипва, колкото иска.
Менюто включва още: домашни колбаси, туршии, люти чушки, прясно направен хляб - „домашен”, сирене, десерти с домашни сладка, мед,

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [2 Гласували]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Divino magazine - брой 3, Кулинарно кино с гурме вечери, Discover.Vino World представя: вината от Италия и Франция на българския пазар, Каква чаша да изберем ?, Седми рожден ден на БАСВ в стил Roaring Twenties, С вкус на Прованс, WINEPROFILE 2017 - Фестивал на Виното, Световни дипломати и политици от Европейския парламент дегустират български вина в Брюксел, Най-популярните бели вина, Започна обратното броене на българската винена класация DiVino Топ 50, Rose Wine Expo 2014 - 7-8 Юни, Viognier 2015 - Spiritus Sanctus, Какво да направим с неизпитото вино?, Spiritus Sanctus - Merlot 2015, Българските независими лозаро-винари с достойно представяне в Лондон, Седмото издание на „Дефиле на младото вино” 23 - 29 ноември 2015 Пловдив, Цените на виното по света, Как да съхраним своето вино?, Wine & Food Festival - Варна 22 - 24 април 2016, DiVino.Taste отново представя най-доброто от българското вино!, Арт салон Любов и вино 2016 от 28 януари, Българско сирене за българско вино !, Акценти Винзавод Асеновград, 13 енолози са номинирани в тазгодишния конкурс Енолог на годината, организиран от СЕБ, Предлагат на търг уникална колекция с вина на Domaine de la Romanee-Conti, Приятели и посланици на българското виното в Лондон, Франсис Форд Копола ни кани във винения парк, Кристи Кентърбъри: “Искам хората да научат повече за българските вина”, Вино според характера, Градът на виното обединява агробизнеса и хранително-вкусовата индустрия, РЕЗУЛТАТИ ОТ БАЛКАНСКИЯ ВИНЕН КОНКУРС 2014, Leva Shraz reserve 2013 - Винекс Славянци, Класирането на Фестивала на виното и културното наследство Августиада 2014, Craft Spirits Taste – ЧИСТ ЗРЯЛ МАЛЦ, Колекционирането на вино като инвестиция

BGtop.net BulgarianTOP.com Sait1.com БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове