Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Храна и Вино » На Трапезата на Wine & Food Society

На Трапезата на Wine & Food Society

Wine & Food Society

За пръв път ценителите ще имат възможността да се насладят на ястия, приготвени с продукти от производители, участващи в Селекцията на Wine & Food Society. За незапознатите това са изключително прецизно подбрани висококачествени вина и храни, които, поради спецификата на българския пазар, просто не стигат да крайния клиент и могат да бъдат открити само чрез нас.

Wine & Food Society

За да бъдем максимално близки до автентичните приготвяне, съхранение и вкусове на свинското месо, седмица преди „ ON THE TABLE with Wine & Food Society ”, което ще проведе на 18-ти февруари вечерта и на 19-ти по обяд в механата на Хотел Свети Иван Рилски, гр.Банско, се прави „коледа” на 120-килограмово прасе, гледано при свободни условия и хранено по подходящия начин, с придружаващите подобно събитие ритуали.

Wine & Food Society

Подходящите части от месото ще бъдат консервирани в буркани по домашна рецепта и ще „зреят” в продължение на една седмица, след което ще бъдат превърнати в кулинари шедьоври от топ готвачите на нашите домакини заедно с другите части от прасето. Вечерта ще се изпълни с вкусовите аромати на домашно опечен хляб, специално приготвени по домашни рецепти туршии, колбаси и сирена.

Wine & Food Society

Удоволствието ще бъде пълно, тъй като гостите на това пиршество на възприятията ще си сипват от храната сами от КАКВОТО и КОЛКОТО поискат. Изненадите за небцето ще продължат, защото сред типично българските ястия ще има и такива, приготвени с придобилата световна известност със своите вкусови и здравословни качества японска гъба „шийтаке”, но отгледана в Карловския балкан. Другата чисто българска изненада, която е на път да превземе световната кулинарна сцена и ще присъства на „ON THE TABLE with Wine & Food Society”, е българското сирене с трюфели, от което се произвеждат само 1000 кг годишно. Разбира се всичко това е обилно полято с ракия /греяна и студена/, както и вина от Селекцията на Wine & Food Society.

Wine & Food Society

На другия ден освен крем от сирене с манатарки и трюфели върху топъл хляб, домашни сладка, любителите на супите, за отстраняване на сутрешното главоболие, ще бъдат изненадани с „Куркуда” – традиционна чорба от северна България, която е част от ритуала при колене на прасе. Еликсира, който, за тези които са го опитвали, превъзхожда шкембе чорбата в пъти, се случва от зелев сок и малки парченца шарено свинско месо.... Спазвайки традицията, гостите ще си сипват от КАКВОТО и КОЛКОТО поискат.

Wine & Food Society

Сътрапезниците от „ON THE TABLE with Wine & Food Society” ще имат и възможността да закупят веднага или да им бъдат доставени продуктите и напитките, придружавали ги в това приключение.
Цената за вечерното „от КАКВОТО и КОЛКОТО поискат” е 50 лева. Напитките са отделно, според нуждите на всеки.
Цената за обедното „от КАКВОТО и КОЛКОТО поискат” е 30 лева. Напитките са отделно, според нуждите на всеки.
Можем до приемем само 30 сътрапезници.
Плащането е предварително по банков път.
За повече информация : ON THE TABLE with Wine & Food Society
За пояснения:
Може да се свържете с нас на: 0898 571 069, office@winefoodsociety.com
На лични съобщение в страницата на Wine & Food Society

Wine & Food Society

На събитието, което ще се проведе в град Банско на 18-ти и 19-ти февруари в. Това дава възможност да влезете във Селекцията на Wine & Food Society и да бъдете презентирани на българския и европейския пазар, като вино създадено специално за тази селекция. Wine & Food Society е наследник на Българско Винено Общество, което е създадено през 2006 година.

Wine & Food Society

Тема:
Представяне на домашната кулинария, чрез продукти на участниците в : месни и зеленчукови, колбаси и сирена от които се приготвят разнообразни кулинарни формати.
1. За достигане на максимални вкусови качества и уникалност на събитието се заколва едно прасе с придружаващите ритуали: греяна ракия, печене на скара и т.н.
А / Месото се приготвя в тави със съответните подправки и се затваря в буркани.
Б/ Месото със съответните подправки се затваря в буркани и се вари до готовност.
Месото от бурканите се приготвят в кухнята на ресторанта с: домашно кисело зеле, царски боб, домашни консерви от зелен боб, както и ястия от главата, краката и субпродуктите. Сервира се на блок-маса и всеки си сипва, колкото иска.
Менюто включва още: домашни колбаси, туршии, люти чушки, прясно направен хляб - „домашен”, сирене, десерти с домашни сладка, мед,

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Discover.Vino Северна Италия, Рекорден брой изложители във ВИНАРИЯ 2015, Дефиле "Вино и Гурме" 2016 / Wine and Gourmet Parade 2016, Уникална винарска изба, Terra Tangra Winery, Изследвайте планетата на виното с DISCOVER.VINO WORLD 2018, ХХV МЕЖДУНАРОДНА ИЗЛОЖБА ЗА ЛОЗАРСТВО И ВИНАРСТВО „ВИНАРИЯ”, Дъб и вино – неповторима комбинация, Debut Red 2014 - Via Verde, Рекорден брой български винарни в Белгия, Холандия и Люксембург, Нова марка вина LEGIO I - Винарна Свищов, В Израел ще пресъздадат виното на Исус, Змийско вино спира косопада, вдига самолета, Брюксел, Хага и Рим дегустират българските вина с медали от „Световното по вино” 2016, Винарски изби се превръщат в туристически атракции, По-сухо? По-леко? Как да избера вино по мой вкус?, Тероар - еп.2, 25 начина за повторно използване на старите бъчви, Експертите са типичен пример за винената мода., Rose - Bratya Daskalovi 2015, Вионие Ейнджъл - Анжелус Естейт 2014 / Angel Viognier - Angelus Estate 2014, Shiroka Melnik Reserve 2013 - Villa Melnik, Най-нелепите въпроси за виното, Защо да изберем българското вино ?, Rose 2015 - Spiritus Sanctus, Посетители на Августиада 2013 получиха награди, За виното – с любов ...и още нещо, Червено вино и бели зъби... Възможно ли е?!, Тракийски съдове и рисуване с вино са сред атракциите на Международната изложба „Винария 2016“, Вино и стил - еп.8, Levent Riesling 2015 - Rousse Winery, За седми път София ще е столица на Балканското вино, Bergule - Syrah & Viognier 2013 Вила Мелник, Blanc Cuvee 2012 Villa Yustina / Вила Юстина, Sees Rose 2016 - Midalidare Estate

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове