Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Друго за виното » Солта подобрява вкуса на виното

Солта подобрява вкуса на виното

Солта подобрява вкуса на виното

Почитатели на виното поставят сол в чашата, за да подобрят неговите вкусови качества, съобщи The Independent. Това е трик, с който експертите на вино мигновено могат да трансформират евтина бутилка вино в по-скъпо такова. Ако с отпиването на първата глътка присвием очи и моментално набръчкаме лице, най-вероятно сме попаднали на недоброкачествена разновидност на алкохола.

Как бихме реагирали, ако ни кажат, че има също толкова евтин начин на подобрим неговия вкус? Колкото и да не ни се вярва, щипка сол във виното осезаемо ще подобри небалансираните вкусови качества на питието. Това откри бившият главен технически мениджър на Microsoft - Нейтън Мирволд. Той твърди, че само няколко кристалчета от солената подправка успяват да подобрят вкуса на напитката в една чаша.

Мирволд за първи път изпробвал тази техника преди няколко години по време на вечерно парти. Тогава усетил как червеното вино, което пиел, станало по-вкусно и с не толкова натъртващ плодов привкус.

Превод и редакция: Зорница Йосифова
Източник: 24chasa.bgОценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Кои са лозаро-винарските райони в България?, Има два вида жени, Кино Гурме & Домейн Бойар предлагат неустоима комбинация от качествени филми и специално вино, Местните сортове – още един шанс за българските вина, Винария 2016, Как да сготвим миди с вино, Как да се избавим от излишните килограми, Bergule Розе Мелник 55 - 2013 Villa Melnik, Подземна спираловидна домашна изба, Младото вино отново на Дефиле в Пловдив, Отновo е време за DiVino.Taste!, Винобалканика 2015: резултатите, САЛОН НА СОМЕЛИЕРИТЕ 2018, Divino magazine - брой 2, Приятели и посланици на българското виното в Лондон, Стая и шампанско в Ню Йорк за 25 хил. долара, Виното помага и на бъбреците, Китай е на първо място в света по консумация на червено вино, Рекорден интерес към България като домакин на най-престижния независим винен конкурс в света, Concurs Mondial de Bruxelles, Изба Боровица, Lenea Muscat 2015 - Domain Marsh, Български тероари, Expressions Merlot & Syrah 2015 - Via Verde, Discover.Vino представя специалните вина!, Класически картини пресъздадени с вино, Contour Rose 2014 - Изба Карабунар, Продукти на Винарна "Малката звезда" серия: MZ и Света гора, Винарска изба Шато Бургозоне спечели наградата на exporter.bg „Златната изба на България“ за 2016 г., Няколко интересни и неочаквано добри комбинации с червено вино, Франция стана световен шампион на сляпа дегустация на вино, Как спретнали хитър номер на дегустатори на вино, Винарска изба Four Friends, Виното като любовник, Пазителят на вълшебните качества на бутилираното вино, Колекция шампанско Armand de Briganc Dynastie за $500 000

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове