Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Друго за виното » Солта подобрява вкуса на виното

Солта подобрява вкуса на виното

Солта подобрява вкуса на виното

Почитатели на виното поставят сол в чашата, за да подобрят неговите вкусови качества, съобщи The Independent. Това е трик, с който експертите на вино мигновено могат да трансформират евтина бутилка вино в по-скъпо такова. Ако с отпиването на първата глътка присвием очи и моментално набръчкаме лице, най-вероятно сме попаднали на недоброкачествена разновидност на алкохола.

Как бихме реагирали, ако ни кажат, че има също толкова евтин начин на подобрим неговия вкус? Колкото и да не ни се вярва, щипка сол във виното осезаемо ще подобри небалансираните вкусови качества на питието. Това откри бившият главен технически мениджър на Microsoft - Нейтън Мирволд. Той твърди, че само няколко кристалчета от солената подправка успяват да подобрят вкуса на напитката в една чаша.

Мирволд за първи път изпробвал тази техника преди няколко години по време на вечерно парти. Тогава усетил как червеното вино, което пиел, станало по-вкусно и с не толкова натъртващ плодов привкус.

Превод и редакция: Зорница Йосифова
Източник: 24chasa.bgОценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Българин в Топ 20 на винарите в Калифорния, AplauZ Syrah 2010 - Villa Melnik, 24 уникални подаръка за любителите на вино, Музиката променя аромата и плътността на виното, Chardonnay barrigue Santa Maria 2013, За пети път София ще се превърне в Балканска столица на виното V юбилейно издание на БАЛКАНСКИЯ ВИНЕН КОНКУРС И ФЕСТИВАЛ 2016, Terra Tangra Cuvee 2006, Въпрос с повишена трудност !, Зеленчуци на скара - с бяло или червено вино?, Какво ще опитате на WiFo, Изпращаме мостри на ракия за известен световен конкурс, Тера Тангра - Black Label, Потребителите ги превръщаме в свои фенове, коментират победителите във „Винария 2017“, Debut Red 2014 - Via Verde, Повече от 5000 души посетиха четвъртото издание на DiVino.Taste, Розовите вина на България имат своето място и то се нарича Rose Wine Expo Kazanlak, Какво издава виното за характера на човека ?, Винената бутилка, Дом на виното в София, Винената бутилка, Изпращаме мостри за „Световното по вино“ през 2017г., Илая - мавруд Резерва 2012 Винарска изба "Манастира", Светът е по-вкусен с домашен хляб и хубаво вино, Футуристичен винен бутик, Продукти на Вила Мелник: „Bergulе”, Световни дипломати и политици от Европейския парламент дегустират български вина в Брюксел, Shiroka Melnik Reserve 2013 - Villa Melnik, Красотата на френското вино, Филип Харманджиев: биодинамичното земеделие е свобода и селянин, това звучи гордо!, Всичко, което трябва да знаете за розето, Маратон за ценители на виното и храната в Международен панаир Пловдив, A Good Year Cuvee 2014 - Medi Valley, Топ 10 на кулинарния туризъм в Европа, Sensus 2009 Spiritus Sanctus, Джейми Гууд: “Тук сме, за да разкажем историята”

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове