Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » Специални награди за вино от местен сорт за първи път на ВИНАРИЯ 2017

Специални награди за вино от местен сорт за първи път на ВИНАРИЯ 2017

Снимка
Архив 2016 - winebg.info

За първи път на международната специализирана изложба „Винария 2017“ ще има допълнително отличие за вино от местен сорт. От националната лозаро-винарска камара предвиждат във всяка категория от международния конкурс за вина да бъдат дадени призове за най-добрите родни Дионисиеви напитки. „По този начин се опитваме да популяризираме и стимулираме колегите, които работят с местни сортове“, коментира председателят на НЛВК Радослав Радев. Той уточни, че наградата „Препоръчано вино от местен сорт“ ще помогне да бъде изграден добър имидж на родните вина и те да бъдат наложени по-лесно на чуждестранните пазари.

За трета поредна година в Града на виното родните производители ще представят най-добрите свои напитки в 11-а палата на Международен панаир Пловдив от 22 до 26 февруари 2017 г. На 25-ото издание на международната специализирана изложба ще се представят вина от нови изби и от такива, които се завръщат в престижния форум.

Според Радослав Радев очевидно изложителите са се уверили, че този модел – „Град на виното“ работи добре. Атрактивната визия на „Винария“ с пресъздаване на атмосферата на Стария Пловдив впечатли посетителите на изложението през последните две години. Тя хармонично се съчета и с международната изложба за храни и напитки „Фудтех“, както и със зоната „Вкусове от Италия“. В 10-а палата посетителите могат да видят съвременни технологии и оборудване за лозаро-винарския сектор.

Радослав Радев прогнозира, че ВИНАРИЯ и тази година ще затвърди позицията си на най-добрия лозаро-винарски форум в България, който демонстрира не само родното винопроизводство, но и иновации в технологичния процес на този бранш. По повод 25-ата годишнина на международното специализирано изложение „Винария“ организаторите от Националната лозаро-винарска камара и от Международен панаир Пловдив са предвидили богата съпътстваща програма, която да е интересна както за професионалистите в бранша, така и за любителите на виното – гости на изложението.

За трета поредна година „Винария“, „Фудтех“ и „Вкусове от Италия“ са част от уникален по рода си форум за агробизнес, храни, вино и туризъм, който е единствен на Балканите. Той включва и още три изложби „Агра“, „Хорека Пловдив“ и „Апи България“, които представят развитието на хранително-вкусовата индустрия като цяло.

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Илая - мавруд Резерва 2012 Винарска изба "Манастира", Машина превръща водата във вино за три дни, Sensus 2009 Spiritus Sanctus, Известни марки и бутикови изби идват на изложбата „Винария 2017“ в Пловдив, Discover.Vino Южна Америка – 08 октомври 2015, 24 уникални подаръка за любителите на вино, Продукти на Spiritus Sanctus - Мускат Джиало, Вионие, Розе, Discover.Vino - Другата Европа, Божоле нуво - 2016, ВИНАРИЯ 2018 с повече изложители и продукти, Най-нелепите въпроси за виното, Живко Енчев - Виното рано или късно се превръща в начин на живот..., За сиренето и виното, DiVino.Taste 2016 показва, че виното е за всички !, Стартира Международно винарско изложение „BLUE & WINE EXPO“ 2016, Better Half - Single Vineyard Zmeevo 2013, Розе от България и от Прованс, Направете си сангрия, Новите вина на Spiritus Sanctus за 2017, БУРГАСКИЯТ ФЕСТИВАЛ НА ВИНОТО 2015 СТАРТИРА НА 30 ЮЛИ, Изпращаме мостри за „Световното по вино“ през 2017г., Местно време, БНТ2 Благоевград - 10 юли 2013, Продукти на ЛВК "Винарска изба Брестовица" серии, Version - Plaisir Divin Cabernet Franc 2012 Винпром Асеновград, Бордо на опашка за наши бъчви, Серия SPANCHA 2016 - Rupel Winery, „Последният пир“ възпява вкуса на манията, Речник на дегустационните термини, Кога отлежалото вино е по-хубаво?, GastronomiX 2016, DiVino Guide Българските вина 2016 е в помощ на всеки любител на виното, Merlot & Syrah Резерва 2013 Four Friends, Микро дегустация на мега Пиемонте, Цените на виното по света, Розе от България и от Прованс

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове