Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » Специални награди за вино от местен сорт за първи път на ВИНАРИЯ 2017

Специални награди за вино от местен сорт за първи път на ВИНАРИЯ 2017

Снимка
Архив 2016 - winebg.info

За първи път на международната специализирана изложба „Винария 2017“ ще има допълнително отличие за вино от местен сорт. От националната лозаро-винарска камара предвиждат във всяка категория от международния конкурс за вина да бъдат дадени призове за най-добрите родни Дионисиеви напитки. „По този начин се опитваме да популяризираме и стимулираме колегите, които работят с местни сортове“, коментира председателят на НЛВК Радослав Радев. Той уточни, че наградата „Препоръчано вино от местен сорт“ ще помогне да бъде изграден добър имидж на родните вина и те да бъдат наложени по-лесно на чуждестранните пазари.

За трета поредна година в Града на виното родните производители ще представят най-добрите свои напитки в 11-а палата на Международен панаир Пловдив от 22 до 26 февруари 2017 г. На 25-ото издание на международната специализирана изложба ще се представят вина от нови изби и от такива, които се завръщат в престижния форум.

Според Радослав Радев очевидно изложителите са се уверили, че този модел – „Град на виното“ работи добре. Атрактивната визия на „Винария“ с пресъздаване на атмосферата на Стария Пловдив впечатли посетителите на изложението през последните две години. Тя хармонично се съчета и с международната изложба за храни и напитки „Фудтех“, както и със зоната „Вкусове от Италия“. В 10-а палата посетителите могат да видят съвременни технологии и оборудване за лозаро-винарския сектор.

Радослав Радев прогнозира, че ВИНАРИЯ и тази година ще затвърди позицията си на най-добрия лозаро-винарски форум в България, който демонстрира не само родното винопроизводство, но и иновации в технологичния процес на този бранш. По повод 25-ата годишнина на международното специализирано изложение „Винария“ организаторите от Националната лозаро-винарска камара и от Международен панаир Пловдив са предвидили богата съпътстваща програма, която да е интересна както за професионалистите в бранша, така и за любителите на виното – гости на изложението.

За трета поредна година „Винария“, „Фудтех“ и „Вкусове от Италия“ са част от уникален по рода си форум за агробизнес, храни, вино и туризъм, който е единствен на Балканите. Той включва и още три изложби „Агра“, „Хорека Пловдив“ и „Апи България“, които представят развитието на хранително-вкусовата индустрия като цяло.

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Майсторски клас с Алекс Гийсен, Giesen Wines, ВИП зона за ексклузивни вина за първи път на ВИНАРИЯ 2018, Виното намалява шансовете за забременяване, AplauZ Viognier 2013 - Villa Melnik, Български совиньон блан, реколта 2012, Legio I Sauvignon Blanc 2015 - Svishtov Winery, Бутилиране на вино в домашни условия, 4 Season winter 2013 Villa Yustina, Перу на вкус: кухнята като социално оръжие, Angel - Syrah & Merlot 2014 - Angel's Estate, Учени препоръчаха червено вино за диабетици, Яна Петкова: Един живот не стига за хубавото вино, Riverside 2015 - Manastira Winery, Топ 10 дестинации за винен туризъм, White Cuvee Barel Fermented 2015 - Maryan Winery, Виното сваля килограми и освобождава от стреса, Melnik 55 - 2016 - Orbelia Winery, 10 причини да станете любител на виното, Представят България като домакин на световен винен конкурс в САЩ, VVV Карта на винените маршрути в Мелнишкия регион, 1 милион евро за колекция редки вина, Десертни червени сортове, ВИЖТЕ СПЕЧЕЛИЛИТЕ И НАГРАДЕНИ ВИНА ОТ КОНКУРСИТЕ НА WINE FEST BURGAS 2015, Произходът има значение, Нова книга от издателство Гурме - “По следите на зехтина”, Тера Тангра - Black Label, Варна е на второ място по консумация на вино след София, БАТА АГРО 2017 - Стара Загора, Рапърът Джей Зи си купи елитна марка шампанско, С какво вино е подходящо да готвим, Винобалканика 2014 събира вина от Черноморието и Балканите, Микро дегустация на мега Пиемонте, Лятото продължава: две розета от широка мелнишка лоза, Чаши за вино, 5 начина да подобрим вкуса на виното

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове