Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » Специални награди за вино от местен сорт за първи път на ВИНАРИЯ 2017

Специални награди за вино от местен сорт за първи път на ВИНАРИЯ 2017

Снимка
Архив 2016 - winebg.info

За първи път на международната специализирана изложба „Винария 2017“ ще има допълнително отличие за вино от местен сорт. От националната лозаро-винарска камара предвиждат във всяка категория от международния конкурс за вина да бъдат дадени призове за най-добрите родни Дионисиеви напитки. „По този начин се опитваме да популяризираме и стимулираме колегите, които работят с местни сортове“, коментира председателят на НЛВК Радослав Радев. Той уточни, че наградата „Препоръчано вино от местен сорт“ ще помогне да бъде изграден добър имидж на родните вина и те да бъдат наложени по-лесно на чуждестранните пазари.

За трета поредна година в Града на виното родните производители ще представят най-добрите свои напитки в 11-а палата на Международен панаир Пловдив от 22 до 26 февруари 2017 г. На 25-ото издание на международната специализирана изложба ще се представят вина от нови изби и от такива, които се завръщат в престижния форум.

Според Радослав Радев очевидно изложителите са се уверили, че този модел – „Град на виното“ работи добре. Атрактивната визия на „Винария“ с пресъздаване на атмосферата на Стария Пловдив впечатли посетителите на изложението през последните две години. Тя хармонично се съчета и с международната изложба за храни и напитки „Фудтех“, както и със зоната „Вкусове от Италия“. В 10-а палата посетителите могат да видят съвременни технологии и оборудване за лозаро-винарския сектор.

Радослав Радев прогнозира, че ВИНАРИЯ и тази година ще затвърди позицията си на най-добрия лозаро-винарски форум в България, който демонстрира не само родното винопроизводство, но и иновации в технологичния процес на този бранш. По повод 25-ата годишнина на международното специализирано изложение „Винария“ организаторите от Националната лозаро-винарска камара и от Международен панаир Пловдив са предвидили богата съпътстваща програма, която да е интересна както за професионалистите в бранша, така и за любителите на виното – гости на изложението.

За трета поредна година „Винария“, „Фудтех“ и „Вкусове от Италия“ са част от уникален по рода си форум за агробизнес, храни, вино и туризъм, който е единствен на Балканите. Той включва и още три изложби „Агра“, „Хорека Пловдив“ и „Апи България“, които представят развитието на хранително-вкусовата индустрия като цяло.

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Технология за производство на червено вино, Какво да направим с неизпитото вино?, Със силно международно участие започна конкурсът за Винария 2014, Най-скъпо продадените вина в света, Направете си сангрия, Levent Riesling 2015 - Rousse Winery, Каскада от събития представя България преди Световния винен конкурс 2016, Опознайте необятния свят на виното с DIscover.VINO World 2017!, За бъчвите и виното, Насладете се на живота с новата книга на Gourmet Publishing, „Ожених се за веганка“ от Фаусто Брици, новата книга на издателство Gourmet Publishing, Bergule Melnik 55 реколта 2011, Bergule – Chardonney & Viognier 2012, Cabernet Franc 2013 - Gulbanis Wine, Община Асеновград ще отваря пак Музей на виното, DiVino.Taste отправя поглед към вината от Балканите, Розе за всеки джоб, Етикет при поднасянето и консумация на бяло вино, Two Rivers Chardonnay Barrique 2014 - Gulbanis Wine, Как да изберем изгодно чаши за вино в четири лесни стъпки, Пет дни бизнес, атракции и дегустации в Международен панаир Пловдив, Кое вино подхожда най-много на зодията ви, Готвим бъдещето с GastronomiX 2016 9-11 ноември, София, Интер Експо Център, СИХРЕ, Сомелиер на годината 2016 стана младият Илиян Петракиев, Топ 10 винени барове в Париж !, Топ сомелиер на Белгия представи българското вино в Брюксел, La Bella 2015 - Rose Katarzyna Estate, Кулинарни предизвикателства на фестивала „Вино и храна“, Bergule Melnik 55 реколта 2011, Telish- Chalet Merlot 2007, Alexandra Estate Reserve Vintage 2011, Хайде на училище…по бира!, Шестия Балкански винен конкурс и фестивал 2017 стартира с много силна програма, Още за “FACES”- официалното вино на световното по футбол в Бразилия, Chardonnay Gorchivka 2013

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове