Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » Специални награди за вино от местен сорт за първи път на ВИНАРИЯ 2017

Специални награди за вино от местен сорт за първи път на ВИНАРИЯ 2017

Снимка
Архив 2016 - winebg.info

За първи път на международната специализирана изложба „Винария 2017“ ще има допълнително отличие за вино от местен сорт. От националната лозаро-винарска камара предвиждат във всяка категория от международния конкурс за вина да бъдат дадени призове за най-добрите родни Дионисиеви напитки. „По този начин се опитваме да популяризираме и стимулираме колегите, които работят с местни сортове“, коментира председателят на НЛВК Радослав Радев. Той уточни, че наградата „Препоръчано вино от местен сорт“ ще помогне да бъде изграден добър имидж на родните вина и те да бъдат наложени по-лесно на чуждестранните пазари.

За трета поредна година в Града на виното родните производители ще представят най-добрите свои напитки в 11-а палата на Международен панаир Пловдив от 22 до 26 февруари 2017 г. На 25-ото издание на международната специализирана изложба ще се представят вина от нови изби и от такива, които се завръщат в престижния форум.

Според Радослав Радев очевидно изложителите са се уверили, че този модел – „Град на виното“ работи добре. Атрактивната визия на „Винария“ с пресъздаване на атмосферата на Стария Пловдив впечатли посетителите на изложението през последните две години. Тя хармонично се съчета и с международната изложба за храни и напитки „Фудтех“, както и със зоната „Вкусове от Италия“. В 10-а палата посетителите могат да видят съвременни технологии и оборудване за лозаро-винарския сектор.

Радослав Радев прогнозира, че ВИНАРИЯ и тази година ще затвърди позицията си на най-добрия лозаро-винарски форум в България, който демонстрира не само родното винопроизводство, но и иновации в технологичния процес на този бранш. По повод 25-ата годишнина на международното специализирано изложение „Винария“ организаторите от Националната лозаро-винарска камара и от Международен панаир Пловдив са предвидили богата съпътстваща програма, която да е интересна както за професионалистите в бранша, така и за любителите на виното – гости на изложението.

За трета поредна година „Винария“, „Фудтех“ и „Вкусове от Италия“ са част от уникален по рода си форум за агробизнес, храни, вино и туризъм, който е единствен на Балканите. Той включва и още три изложби „Агра“, „Хорека Пловдив“ и „Апи България“, които представят развитието на хранително-вкусовата индустрия като цяло.

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Илиян Петракиев - Сомелиер на 2016 годината, AplauZ Chardonnay Sur Lie 2015 - Villa Melnik, AplauZ Viognier Sur Lie 2015 - Villa Melnik, Винарска изба Four Friends, Акценти Винзавод Асеновград, Рекорден брой български винарни в Белгия, Холандия и Люксембург, Как да се лекуваме с вино, Gulbanis Wine - Syrah 2011, НОВА КАТЕГОРИЯ ЗА СТАРИ ВИНА ЗА ПЪРВИ ПЪТ НА CОNCOURS MONDIAL DE BRUXELLES В ПЛОВДИВ, Продукти Винарска изба Манастира, Изповедта на Мишел Ролан, Добра година за винопроизводителите, Les Nuits Blanches Gris 2015 - Katarzyna Estate, Discover.Vino World: целият винен свят в една чаша, Красотата на френското вино, Bergule - Розе Мелник 55 2012 Вила Мелник, Как да разберем “Натуралните вина”, Blanc Cuvee 2012 Villa Yustina / Вила Юстина, Вили Гълъбова - интервю за winebg.info, Каскада от събития представя България преди Световния винен конкурс 2016, Футуристичен винен бутик, Учени препоръчаха червено вино за диабетици, Катаржина пуска ново бяло вино - Соната от Шопен, Meandra 2012 - Domain Marash, Най-скъпите видове шампанско в света, Какво да направим с неизпитото вино?, Приключения по пътя на божолето, Мегафорумът за агробизнес, вино и храни стартира с рекорд, DiVino.Taste отправя поглед към вината от Балканите, Shiroka Melnik Reserve 2013 - Villa Melnik, Тероар - еп.3, Варна е на второ място по консумация на вино след София, Enigma Experience 2010 Винарска изба Малката звезда, Грузинци правят вино в глинени съдове, заровени в земята, 37 отличени вина от България на Concours Mondial de Bruxelles

BGtop.net BulgarianTOP.com Sait1.com БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове