Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » Специални награди за вино от местен сорт за първи път на ВИНАРИЯ 2017

Специални награди за вино от местен сорт за първи път на ВИНАРИЯ 2017

Снимка
Архив 2016 - winebg.info

За първи път на международната специализирана изложба „Винария 2017“ ще има допълнително отличие за вино от местен сорт. От националната лозаро-винарска камара предвиждат във всяка категория от международния конкурс за вина да бъдат дадени призове за най-добрите родни Дионисиеви напитки. „По този начин се опитваме да популяризираме и стимулираме колегите, които работят с местни сортове“, коментира председателят на НЛВК Радослав Радев. Той уточни, че наградата „Препоръчано вино от местен сорт“ ще помогне да бъде изграден добър имидж на родните вина и те да бъдат наложени по-лесно на чуждестранните пазари.

За трета поредна година в Града на виното родните производители ще представят най-добрите свои напитки в 11-а палата на Международен панаир Пловдив от 22 до 26 февруари 2017 г. На 25-ото издание на международната специализирана изложба ще се представят вина от нови изби и от такива, които се завръщат в престижния форум.

Според Радослав Радев очевидно изложителите са се уверили, че този модел – „Град на виното“ работи добре. Атрактивната визия на „Винария“ с пресъздаване на атмосферата на Стария Пловдив впечатли посетителите на изложението през последните две години. Тя хармонично се съчета и с международната изложба за храни и напитки „Фудтех“, както и със зоната „Вкусове от Италия“. В 10-а палата посетителите могат да видят съвременни технологии и оборудване за лозаро-винарския сектор.

Радослав Радев прогнозира, че ВИНАРИЯ и тази година ще затвърди позицията си на най-добрия лозаро-винарски форум в България, който демонстрира не само родното винопроизводство, но и иновации в технологичния процес на този бранш. По повод 25-ата годишнина на международното специализирано изложение „Винария“ организаторите от Националната лозаро-винарска камара и от Международен панаир Пловдив са предвидили богата съпътстваща програма, която да е интересна както за професионалистите в бранша, така и за любителите на виното – гости на изложението.

За трета поредна година „Винария“, „Фудтех“ и „Вкусове от Италия“ са част от уникален по рода си форум за агробизнес, храни, вино и туризъм, който е единствен на Балканите. Той включва и още три изложби „Агра“, „Хорека Пловдив“ и „Апи България“, които представят развитието на хранително-вкусовата индустрия като цяло.

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Divino magazine - брой 2, Пазителят на вълшебните качества на бутилираното вино, 10 интересни факта за виното, които трябва да знаете, VIA VERDE, Alexandra Estate - Merlot & Cabernet Sauvignon & Petit Verdot 2014, България е на 7 място по брой спечелени медали на Concours Mondial de Bruxelles, Червено, бяло, розе, пенливо - кое вино е най-полезно, НАД 15 ХИЛЯДИ ПОСЕТИХА ГРАДЪТ НА ВИНОТО В ПЪРВИТЕ ДВА ДНИ НА ВИНАРИЯ 2015, Chardonnay barrigue Santa Maria 2013, Маратон за ценители на виното и храната в Международен панаир Пловдив, Дегустация на белгийски шоколад с български вина за първи път на ВИНАРИЯ 2017, Учени препоръчаха червено вино за диабетици, Каскада от събития представя България преди Световния винен конкурс 2016, Вкусът на българското вино преди и сега – какво се промени?, Rose - Bratya Daskalovi 2015, Кулинарни предизвикателства на фестивала „Вино и храна“, РЕЗУЛТАТИ ОТ БАЛКАНСКИЯ ВИНЕН КОНКУРС 2014, Винарски изби в частни домове, Започна обратното броене на българската винена класация DiVino Топ 50, Вкусът на българското вино преди и сега – какво се промени?, Три аржентински вина от малбек, Красотата на френското вино, Digi.Taste или къде се пресичат виното и виртуалната среда, Винената бутилка, Les Nuits Blanches Gris 2015 - Katarzyna Estate, 12 от най-впечатляващите винарни по света, Нова книга от издателство Гурме - “По следите на зехтина”, Винен аромат от Асеновград, Изба Румелия спечели Гранд Трофея на BIWC 2017, Вила Юстина – отличие в бутилка, Приятели и посланици на българското виното в Лондон, Между по-кисело и по-сладичко вино, Има два вида жени, Записването за участие в състезанието за титлата "Сомелиер на годината" приключи !, Debut Rose Cabernet Sauvignon 2014 - Via Verde

BGtop.net BulgarianTOP.com Sait1.com БГ чарт BGtop100 Best BG Site BgTop100.net Линкове