Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » Известни марки и бутикови изби идват на изложбата „Винария 2017“ в Пловдив

Известни марки и бутикови изби идват на изложбата „Винария 2017“ в Пловдив

СнимкаГолеми производители и бутикови изби ще покажат новите си колекции в атрактивния Град на виното и деликатесите, който ще отвори врати на 22 февруари в Международен панаир Пловдив.

Големи български производители и бутикови изби ще покажат колекциите си на Международната изложба за лозарство и винарство „Винария 2017“. Те ще се конкурират с елитни вина от Франция, Италия, Португалия и други държави. Експерти прогнозират, че изложението ще бъде уникална панорама на виното заради разнообразния профил на участниците и техните продукти. Те ще бъдат демонстрирани от 22 до 26 февруари в Международен панаир Пловдив. Проявата се организира съвместно с Националната лозаро-винарска камара и под егидата на Министерството на земеделието и храните.

Винпромите в Русе, Свищов, Карнобат и Асеновград, „Вила Ямбол, „Черноморско злато“, „Пълдин“, „Логодаж“ са само част от известните производители, които представят любими на българите марки и нови предложения. Други винарни залагат на чара на оригинални продукти в малки серии. На автентични сортове и биопроизводство акцентират осем бутикови изби от Асоциацията на независимите лозаро-винари. Фирми, които отсъстваха почти десет години, се завръщат на деловия форум, дебютират нови компании.

Заради големия интерес е разширен Градът на виното и деликатесите, където съвместно се презентират вина, спиртни напитки и храни, предлагани от участници в изложбите „Винария“, „Фудтех“ и „Вкусове от Италия“. Той пресъздава архитектурния стил на възрожденските селища. В него има зони за експозиции, за гурме демонстрации, за презентации и майсторски класове, бутик за вина и пресцентър. Атрактивният Град на виното и деликатесите посрещна близо 40 000 гости от България и Европа миналата година. 78% от българските изложители заявиха, че са имали чуждестранни посетители.

Очаква се тази година публиката да е по-голяма, тъй като се предлагат повече изкушения и новости за ценителите на виното. „Винария 2017“ привлича вниманието на енолози от Румъния, Сърбия, Грузия и други държави, които ще пристигнат в Пловдив, за да разгледат щандовете и да намерят търговски партньори. Фирма за износ и разпространение на български вина в САЩ ще помогне на наши производители да стъпят на пазара там.

СнимкаПовече компании, предлагащи иновативни технологии и оборудване за лозарството и винарството, ще участват в изложбата „Винария 2017“.

Изложението включва също компании, предлагащи технологии, техника и оборудване за лозарството и винопроизводството. Техният брой се увеличава през последните две години и се показват разработки, ориентирани към бъдещето на двата сектора, заяви д-р Иван Соколов, председател на Съвета на директорите на Международен панаир Пловдив. Към тази впечатляваща картина се добавят иновациите за хранителната индустрия на участници във „Фудтех“, допълни той.

„Винария“, „Фудтех“ и „Вкусове от Италия“ са част от третото издание на мегафорума за агробизнес, храни, вино и туризъм, който е единствен на Балканите. Той се организира от Международен панаир Пловдив и включва шест изложби, обхващащи цялата верига от нивата до трапезата. Най-голяма е Международната селскостопанска изложба „Агра“, в чиито рамки се организира и специализираното изложение „БиоАгра“. „Хорека Пловдив“ предлага обзавеждане за хотели, заведения и търговски обекти. Всичко за пчеларството може да се види на „Апи България“.

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Alexandra Estate Rose Mourvedre & Grenache 2015, Тероар - еп.5, Класирането на Фестивала на виното и културното наследство Августиада 2014, Фестивал на виното Бургас 26 до 28 юли – Експозиционен център Флора, DIVINO TOP 50 - Най-добрите български вина за 2016, Хит в Дубай: Безалкохолно вино с 24-каратово злато, 15 начина да държим чаша за вино. Кой е правилният?, Alexandra Estate, Discover.Vino World: целият винен свят в една чаша, DiVino.Taste отново събира българското вино под един покрив !, Близо 45 000 посетители събра мегафорумът за агробизнес, вино и храни в Пловдив, Тера Тангра - Black Label, Divino magazine - брой 3, Най-добрите български вина на Бургаския фестивал на виното, Отново е време за празника DiVino.Taste !, Tragata 2013 - Cabernet Sauvignon - Sopot Winery, WiFo е първият форум за вино и храна, Ползата от червеното вино била преувеличена, „Ожених се за веганка“ от Фаусто Брици, новата книга на издателство Gourmet Publishing, Synergy 2011 Charonnay & Viognier - Midalidare Estate, New Bloom Winery - Rose 2016, Събират мостри на български ракии за престижен световен конкурс, Участници - Бургаски Винен Фестивал 2016, Класирането на Фестивала на виното и културното наследство Августиада 2014, Винарска изба „Едоардо Миролио“ спечели приза „Изба на годината“ на ВИНАРИЯ 2015, Изследвайте планетата на виното с DISCOVER.VINO WORLD 2018, Вино - цени и рекорди, Виното и България, Легендите за чукането с чаши, Истинското вино - ловец на свободни радикали!, Розе Свети Илия 2009, Голямата пролетна дегустация - SPRING WINE TASTING, Соаве - Виното на Данте, Chardonnay Gorchivka 2013, Речник на дегустационните термини

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове