Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино и здраве » Колко добре действа на тялото ви греяното вино

Колко добре действа на тялото ви греяното вино

Снимка

Консумацията на греяно вино се оказа доста полезна за здравето. Списък на ползите за хората направи stylist.co.uk.

1. Засилва паметта и се бори с Алцхаймера. Ресвератролът е естествено съединение, което се намира в храни като червено грозде, червено вино, малини и тъмен шоколад - то действа благоприятно върху паметта. Изследователите от Georgetown University Medical Centre са установили, че ресвератролът намалява негативното влияние на вредните молекули, проникващи в мозъчната тъкан и така предотвратяват опасността от заболяване от Алцхаймер.

2. Намалява холестерола. Едно проучване от Universidad Complutense в Мадрид, Испания показва, че Темпранийо - сорт червено грозде, от който се правят някои червени вина, (например Риоха) всъщност може да има значителен ефект върху нивата на холестерола. Изследователите са открили, че здравите участници в изследването, които го консумират смъкват нивата на "лошия" холестерол с 9%. Участниците с висок холестерол претърпяват спад от 12%.

3. Предпазва сърцето. Антиоксидантите полифеноли, открити в червеното вино, помагат да се поддържа доброто състояние на кръвоносните съдове и да се намали риска от нежелано съсирване на кръвта. Професор Джон Фолц, който се специализира в сърдечно-съдовата медицина в Университета на Уисконсин-Медисън, съобщава: "Те са почти толкова ефективни, колкото хапчетата за сърце." Д-р Наталия Рост, доц. по неврология в Harvard Medical School, заявява: "Проучванията показват, че ако пиете по една чаша вино на ден, рискът от инфаркт може да бъде по-нисък." Въпреки това тя предупреждава: "Ако започнете да пиете повече от две питиета на ден, рискът се увеличава много рязко."

4. Предпазва от настинки. Една чаша греяно вино на седмица може да предпази от пробиви в имунната система и развитие на настинка или вирус. Антиоксидантите във виното се борят с инфекциите и предпазват клетките от въздействието на свободните радикали. Проучване от 2010 г., публикувано в американски вестник по епидемиология, проведено сред 4000 преподаватели в пет испански университети, показва, че участниците пиещи повече от 14 чаши вино седмично за една година са били с 40% по-малко предразположени към развитие на настинка.

5. Действа противовъзпалително. При консумацията на греяно вино се възстановява нормалната функция на тъканите и се успокояват леки артритни болки.

6. Полезно е за костите. Доклад в американското списание по епидемиология през април 2000 г., показва, че жените, които пият от една до три чаши вино - са имали по-голяма костна минерална плътност, измерена в тазобедрената област, отколкото въздържателите или пиещите повече.

7. Помага за детоксикация на тялото ви, особено на черния дроб и бъбреците. Индийското орехче помага за прочистване на черния дроб и бъбреците от всички токсини, които могат да се съхраняват там, от алкохол, наркотици, замърсяване, храна, или природни органични токсини.

8. Карамфилът в греяното вино се използва при запек. Активните съставки в карамфила могат да увеличат подвижността на червата, както и подобряване на храносмилането чрез увеличаване на стомашно-чревните ензими.

9. Намалява риска от диабет. Проучване в Канада от 2009 г. показва, че всички вина могат да намалят риска от заразяване с болестта с до 13%.

10. Действа като бустер за красота. Аншул Жайбхарат диетолог от Делхи, обяснява: "Греяното вино е наистина добро за кожата и в действителност предотвратява стареенето на кожата. "Червеното вино е пълно с антиоксиданти като флавоноид, ресвератрол и танин, които помагат в борбата със стареенето на кожата." Освен да се пие, може да се използва като маска за кожата. Втрива се в кожата, оставя се да престои 10 минути, и след това се измива.

Източник: burgasinfo.com

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Няма оценки

Тагове

Има нещо странно в това вино, Enigma Mavrud 2013 - Malkata Zvezda, Discover.Vino Южна Америка – 08 октомври 2015, Натюрморт за начинаещи дегустатори, Оранжево вино - същност, производство и консумация, Какво е тероар ?, Cheval de Katarzyna - 2016, Rose Wine Expo 2014 - 7-8 Юни, ДИРЕКТОРЪТ НА CONCOURS MONDIAL DE BRUXELLES ТОМА КОСТЕНОБЪЛ ЩЕ ВРЪЧИ ЛИЧНО НАГРАДИТЕ НА 18 БЪЛГАРСКИ ВИНОПРОИЗВОДИТЕЛИ, Вино и стил - еп.1, Етикети за вино / Wine labels, За бъчвите и виното, Варна е на второ място по консумация на вино след София, Бутикова винарска изба Spiritus Sanctus, Перу на вкус: кухнята като социално оръжие, 40-ти Световен конгрес по лозарство и винарство в България, Как да убием 10 милиона болестотворни бактерии за половин час!, Как да съхраним своето вино?, 4 признака, че сме алергични към вино, GastronomiX 2016, Държавите, които пият най-много вино и къде е България?, Version - Plaisir Divin Cabernet Franc 2012 Винпром Асеновград, Enigma "Experience" 2009 - ВИ Малката Звезда, Продукти Винарска изба Манастира, Валядолид става световна столица на виното за 3 дни, Готвачката на Химлер, Merlot - Rupel Winery 2015, Крилце или кълка ( L'aile ou la cuisse 1976 ), Le Rose 2015 - Katarzyna Estate, Стартира Международно винарско изложение „BLUE & WINE EXPO“ 2016, Августиада 2017, Угощението на Бабет и други анекдоти на съдбата от издателство Гурме, Яна Петкова: Един живот не стига за хубавото вино, ПРИ ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ИНТЕРЕС СТАРТИРА 23-ТО ИЗДАНИЕ НА CОNCOURS MONDIAL DE BRUXELLES В ПЛОВДИВ, 10 яки вица за виното, с които винаги може да кажете НАЗДРАВЕ!

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове