Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино и здраве » Колко добре действа на тялото ви греяното вино

Колко добре действа на тялото ви греяното вино

Снимка

Консумацията на греяно вино се оказа доста полезна за здравето. Списък на ползите за хората направи stylist.co.uk.

1. Засилва паметта и се бори с Алцхаймера. Ресвератролът е естествено съединение, което се намира в храни като червено грозде, червено вино, малини и тъмен шоколад - то действа благоприятно върху паметта. Изследователите от Georgetown University Medical Centre са установили, че ресвератролът намалява негативното влияние на вредните молекули, проникващи в мозъчната тъкан и така предотвратяват опасността от заболяване от Алцхаймер.

2. Намалява холестерола. Едно проучване от Universidad Complutense в Мадрид, Испания показва, че Темпранийо - сорт червено грозде, от който се правят някои червени вина, (например Риоха) всъщност може да има значителен ефект върху нивата на холестерола. Изследователите са открили, че здравите участници в изследването, които го консумират смъкват нивата на "лошия" холестерол с 9%. Участниците с висок холестерол претърпяват спад от 12%.

3. Предпазва сърцето. Антиоксидантите полифеноли, открити в червеното вино, помагат да се поддържа доброто състояние на кръвоносните съдове и да се намали риска от нежелано съсирване на кръвта. Професор Джон Фолц, който се специализира в сърдечно-съдовата медицина в Университета на Уисконсин-Медисън, съобщава: "Те са почти толкова ефективни, колкото хапчетата за сърце." Д-р Наталия Рост, доц. по неврология в Harvard Medical School, заявява: "Проучванията показват, че ако пиете по една чаша вино на ден, рискът от инфаркт може да бъде по-нисък." Въпреки това тя предупреждава: "Ако започнете да пиете повече от две питиета на ден, рискът се увеличава много рязко."

4. Предпазва от настинки. Една чаша греяно вино на седмица може да предпази от пробиви в имунната система и развитие на настинка или вирус. Антиоксидантите във виното се борят с инфекциите и предпазват клетките от въздействието на свободните радикали. Проучване от 2010 г., публикувано в американски вестник по епидемиология, проведено сред 4000 преподаватели в пет испански университети, показва, че участниците пиещи повече от 14 чаши вино седмично за една година са били с 40% по-малко предразположени към развитие на настинка.

5. Действа противовъзпалително. При консумацията на греяно вино се възстановява нормалната функция на тъканите и се успокояват леки артритни болки.

6. Полезно е за костите. Доклад в американското списание по епидемиология през април 2000 г., показва, че жените, които пият от една до три чаши вино - са имали по-голяма костна минерална плътност, измерена в тазобедрената област, отколкото въздържателите или пиещите повече.

7. Помага за детоксикация на тялото ви, особено на черния дроб и бъбреците. Индийското орехче помага за прочистване на черния дроб и бъбреците от всички токсини, които могат да се съхраняват там, от алкохол, наркотици, замърсяване, храна, или природни органични токсини.

8. Карамфилът в греяното вино се използва при запек. Активните съставки в карамфила могат да увеличат подвижността на червата, както и подобряване на храносмилането чрез увеличаване на стомашно-чревните ензими.

9. Намалява риска от диабет. Проучване в Канада от 2009 г. показва, че всички вина могат да намалят риска от заразяване с болестта с до 13%.

10. Действа като бустер за красота. Аншул Жайбхарат диетолог от Делхи, обяснява: "Греяното вино е наистина добро за кожата и в действителност предотвратява стареенето на кожата. "Червеното вино е пълно с антиоксиданти като флавоноид, ресвератрол и танин, които помагат в борбата със стареенето на кожата." Освен да се пие, може да се използва като маска за кожата. Втрива се в кожата, оставя се да престои 10 минути, и след това се измива.

Източник: burgasinfo.com

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте за да можете да давате оценки.

Няма оценки

Тагове

RUSALIi новата серия вина на Rupel Winery, Жените които пият две чаши вино на ден имат по-добър секс отколкото тези които не пият, Tendenz 2015 - Rupel Winery, 15 чуждестранни експерти в журито на "Винария 2015", България със 7 медала от 17-ия Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles; близо 40 % от изпратените мостри са с награда, Живко Енчев - Виното рано или късно се превръща в начин на живот..., Вино и стил - еп.5, Kera Tamara Chardonnay 2015 - Maryan Winery, Големите вина от пино ноар, България със 7 медала от 17-ия Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles; близо 40 % от изпратените мостри са с награда, Spancha Melnik 55 Rupel Winery 2016, Традицията да се празнува новото БОЖОЛЕ стана на 63 години, Пресконференция - шести Балкански винен фестивал 2017, ROSE WINE EXPO KAZANLAK 2015 ПРОГРАМА, Какво ще опитате на WiFo, Излезе брой 9 на DiVino Magazine!, Lenea Rose 2016 - Domain Marash, Виното и България, 7-те грешки, които любителите на виното правят най-често, AplauZ Viognier 2013 - Villa Melnik, Cabernet Franc & Cebernet Sauvignon - Angel 2013 - Angelus Estate, Кой ще спечели “ЗЛАТНАТА ИЗБА 2016" на exporter.bg, Тероар - еп.4, Новият бр. 76 на сп. Меню е вече на пазара, Българската Санта Сара вече си има своя винарна, Rose 2014 - Santa Maria, Вино и стил - еп.2, Винария 2012, Мавруд 2008 "Винарска изба Брестовица", 3 причини да охладите червените вина през лятото и след това....., Какво ще опитате на WiFo, Изповедта на Мишел Ролан, Как да се лекуваме с вино, Три аржентински вина от малбек, Шестия Балкански винен конкурс и фестивал 2017 стартира с много силна програма

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове