Реклама

Йерархия на статиите

Статии » за Хората и Виното » Енолог на годината е Тихомир Трифонов от Винарска изба Варна!

Енолог на годината е Тихомир Трифонов от Винарска изба Варна!

Снимка Снимка Бакхус

На ежегодния бал на енологичната общност за Енолог на годината беше избран Тихомир Трифонов технолог на Винарска изба Варна.

Близо 200 представители на винарския бранш дадоха своя глас за най-добрия енолог през изминалата 2016 година, като избираха сред 7-те номинирани експерти по вината. На тържествената церемония в Пловдив, председателят на Съюза на енолозите в България Станимир Стоянов връчи Дионисиевия венец, който се предава от най-добрия енолог от предходната година и се носи от избрания до следващата.

Тихомир Трифонов се занимава с винопроизводство от 18 години и споделя, че обича да създава бели вина, а да пие червени. За първи път тази година беше връчена и награда Млад енолог на годината. Носител е Мария Стоева от изба Братанови. Ани Велчева беше отличена с традиционната награда на името на Христо Дерменджиев, която се присъжда на магистъра с най-висок успех от Университета по хранителни технологии от катедра Вино и пиво.

Източник: divino.bg

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Звукът на виното, Петото юбилейно издание на Балканския Международен Винен Конкурс и Фестивал 2016 стартира със силна съпътстваща програма, Riverside Мускат Отонел 2013 Винарска изба "Манастира", Препоръки за здраве с грозде и вино, Приключения по пътя на божолето, 100 милиона литра повече ново вино през тази година, NEW WINES OF ANCIENT THRACE ще покаже своите еликсири на изложенията ПроВайн Шанхай от 7 до 9 ноември и Hong Kong International Wine & Spirits Fair от 10 до 12 ноември 2016, Особености на консумацията на алкохол по света, Cor Caroli Rose 2015 Afuzov Winery, Кино и вино на "София филм фест", Как да се лекуваме с вино, Машина превръща водата във вино за три дни, Катаржина Естейт и Вила Юстина са първите носители на наградата „Златната изба на България“ за 2015 г., Дефиле „Вино и гурме“ - Пловдив 2017, Вино, секс и още нещо ..., Вино и стил - еп.1, 71 процента от участвалите в „Световното по вино“ български винопроизводители взеха медали, Roze Wine Expo 2016 новото старо лице на българското вино, Шести Балкански винен фестивал 3-4 юни 2017 Гранд Хотел София, 55 са отличените български вина на DWWA 2016, Японски учени доказаха: бяло вино се сервира само с риба, Лятото продължава: две розета от широка мелнишка лоза, Виното "Кианти" е прочуто от 300 години, първото контролирано наименование, Как старее виното, България ще избира своя Сомелиер на 2015 година, Чушки със сирене - с какво вино да ги комбинираме?, Футуристичен винен бутик, 10 смешни наименования на марки вино, Фестивала на виното розе / Rose Wine Expo 2015 приключи, Как изглеждат българските вина шест години по-късно?, 5 начина да подобрим вкуса на виното, Дефиле "Вино и Гурме" 2016 / Wine and Gourmet Parade 2016, “Yes Chef“ - „Една от великите кулинарни истории на нашето време.“, Rose 2014 - Santa Maria, 15 начина да държим чаша за вино. Кой е правилният?

BGtop.net BulgarianTOP.com Sait1.com БГ чарт BGtop100 Best BG Site BgTop100.net Линкове