Реклама

Йерархия на статиите

Статии » за Хората и Виното » Енолог на годината е Тихомир Трифонов от Винарска изба Варна!

Енолог на годината е Тихомир Трифонов от Винарска изба Варна!

Снимка Снимка Бакхус

На ежегодния бал на енологичната общност за Енолог на годината беше избран Тихомир Трифонов технолог на Винарска изба Варна.

Близо 200 представители на винарския бранш дадоха своя глас за най-добрия енолог през изминалата 2016 година, като избираха сред 7-те номинирани експерти по вината. На тържествената церемония в Пловдив, председателят на Съюза на енолозите в България Станимир Стоянов връчи Дионисиевия венец, който се предава от най-добрия енолог от предходната година и се носи от избрания до следващата.

Тихомир Трифонов се занимава с винопроизводство от 18 години и споделя, че обича да създава бели вина, а да пие червени. За първи път тази година беше връчена и награда Млад енолог на годината. Носител е Мария Стоева от изба Братанови. Ани Велчева беше отличена с традиционната награда на името на Христо Дерменджиев, която се присъжда на магистъра с най-висок успех от Университета по хранителни технологии от катедра Вино и пиво.

Източник: divino.bg

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Храни за вино и вино за храната, Debut Red 2014 - Via Verde, Операция на Европол срещу мрежа за фалшиви вина от Romanee-Conti, Близо 45 000 посетители събра мегафорумът за агробизнес, вино и храни в Пловдив, Най-скъпо продадените вина в света, Оранжево вино - същност, производство и консумация, Lenea Muscat 2015 - Domain Marsh, Фестивал утвърждава Варна като гурме дестинация, Община Асеновград ще отваря пак Музей на виното, Merlot - Rupel Winery 2015, 15 италиански вина с призове от „Винария 2015“, Как да се справим с безсънието, Винената Дипломация – Балканите на фокус на четвъртия Балкански винен конкурс и фестивал, Наградиха победителите от „Световното по вино“, Concours Mondial de Bruxelles, Има нещо странно в това вино, Един ден в Града на Виното, Rose 2014 - Santa Maria, Divino magazine - брой 3, По-малко от ден остава до началото на DiVino.Taste 2013, NEW WINES OF ANCIENT THRACE ще покаже своите еликсири на изложенията ПроВайн Шанхай от 7 до 9 ноември и Hong Kong International Wine & Spirits Fair от 10 до 12 ноември 2016, Rose - Cabernet Sauvignon 2015 - TOHUN Winery, Как да си направим сангрия, Бяло вино и риба?, Български вкусотии обраха наградите в конкурса „Изборът на потребителя“, Продукти на "Вила Юстина", Alexandra Estate - Merlot & Cabernet Sauvignon & Petit Verdot 2014, Катаржина Естейт и Вила Юстина са първите носители на наградата „Златната изба на България“ за 2015 г., За пръв път на български език световният бестселър „Може и без хайвер“ на Йоханес Марио Зимел от издателство Gourmet Publishing, Вино и стил - еп.8, ВИНАРИЯ 2018 с повече изложители и продукти, Между по-кисело и по-сладичко вино, Виното като любовник, Spancha Melnik 55 Rupel Winery 2016, Продукти на VIA VERDE, Винобалканика 2015: резултатите

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове