Реклама

Йерархия на статиите

Статии » за Хората и Виното » Енолог на годината е Тихомир Трифонов от Винарска изба Варна!

Енолог на годината е Тихомир Трифонов от Винарска изба Варна!

Снимка Снимка Бакхус

На ежегодния бал на енологичната общност за Енолог на годината беше избран Тихомир Трифонов технолог на Винарска изба Варна.

Близо 200 представители на винарския бранш дадоха своя глас за най-добрия енолог през изминалата 2016 година, като избираха сред 7-те номинирани експерти по вината. На тържествената церемония в Пловдив, председателят на Съюза на енолозите в България Станимир Стоянов връчи Дионисиевия венец, който се предава от най-добрия енолог от предходната година и се носи от избрания до следващата.

Тихомир Трифонов се занимава с винопроизводство от 18 години и споделя, че обича да създава бели вина, а да пие червени. За първи път тази година беше връчена и награда Млад енолог на годината. Носител е Мария Стоева от изба Братанови. Ани Велчева беше отличена с традиционната награда на името на Христо Дерменджиев, която се присъжда на магистъра с най-висок успех от Университета по хранителни технологии от катедра Вино и пиво.

Източник: divino.bg

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Обстановката променя вкуса на виното, Изпращаме мостри за „Световното по вино“ през 2017г., Време за бъчви!, Дойде време за седмото издание на DiVino.Taste!, Най-популярните червени вина, Стартира Международно винарско изложение „BLUE & WINE EXPO“ 2016, Предлагат на търг уникална колекция с вина на Domaine de la Romanee-Conti, Излезе брой 11 на DiVino Magazine, Wine Folly нова книга от издатеслство Гурме, Потребителите ги превръщаме в свои фенове, коментират победителите във „Винария 2017“, Бял коняк и екзотични напитки сред изненадите на Международната изложба „Винария 2018“, Приключи Балкански винен фестивал 2015, какво дегустирахме и какво научихме., Радослав Радев, председател на НЛВК: Винопроизводители настояват за достъп до финансиране, Новите вина на Spiritus Sanctus за 2017, Местните български сортове трябва да бъдат презентирани по света е мнението на чуждестранни енолози на ВИНАРИЯ 2017, Над 200 претенденти се борят за наградите на изложбата „Винария“, Christie's продава колекция от вина на Джоел Малин, Тероар - еп.3, DiVino.Taste 2013 Програма, ROSE WINE EXPO KAZANLAK 2015 ПРОГРАМА, Технология за производство на бяло вино, Мегафорумът за агробизнес, вино и храни в Пловдив става по-мащабен, НАД 15 ХИЛЯДИ ПОСЕТИХА ГРАДЪТ НА ВИНОТО В ПЪРВИТЕ ДВА ДНИ НА ВИНАРИЯ 2015, Продукти на Spiritus Sanctus - Мускат Джиало, Вионие, Розе, Акценти Винзавод Асеновград, Чаши за вино, Как да бутилираме виното?, Виното не вреди на бременността, Пет грешни мита за българското вино, Топ сомелиер на Белгия представи българското вино в Брюксел, Българските независими лозаро-винари с достойно представяне в Лондон, Cattleya Sauvignon Blanc & Chardonnay 2015 - Angelus Estate, Syrah 2014 - Villa Bassarea, Среща с Георги Николов Сомелиер номер 1 за 2015 г., Как чашата помага на виното

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове