Реклама

Йерархия на статиите

Статии » за Хората и Виното » Енолог на годината е Тихомир Трифонов от Винарска изба Варна!

Енолог на годината е Тихомир Трифонов от Винарска изба Варна!

Снимка Снимка Бакхус

На ежегодния бал на енологичната общност за Енолог на годината беше избран Тихомир Трифонов технолог на Винарска изба Варна.

Близо 200 представители на винарския бранш дадоха своя глас за най-добрия енолог през изминалата 2016 година, като избираха сред 7-те номинирани експерти по вината. На тържествената церемония в Пловдив, председателят на Съюза на енолозите в България Станимир Стоянов връчи Дионисиевия венец, който се предава от най-добрия енолог от предходната година и се носи от избрания до следващата.

Тихомир Трифонов се занимава с винопроизводство от 18 години и споделя, че обича да създава бели вина, а да пие червени. За първи път тази година беше връчена и награда Млад енолог на годината. Носител е Мария Стоева от изба Братанови. Ани Велчева беше отличена с традиционната награда на името на Христо Дерменджиев, която се присъжда на магистъра с най-висок успех от Университета по хранителни технологии от катедра Вино и пиво.

Източник: divino.bg

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Местните български сортове трябва да бъдат презентирани по света е мнението на чуждестранни енолози на ВИНАРИЯ 2017, Машина превръща водата във вино за три дни, Поляци търсят наши изби за създаване на нови брандове, VIA VERDE, Шести Балкански винен фестивал 3-4 юни 2017 Гранд Хотел София, Mundus Vini даде 14 медала на български вина на лятната дегустационна сесия, Джулайфест 2017 в Бургас - представя български вина и интересни винени маршрути, A Good Year 2013 Cabernet Sauvignon & Merlot & Syrah & Mavrud - Medi Valley, В Северна или Южна България се отглеждат по-добри червени вина?, Levent Riesling 2015 - Rousse Winery, Muscat Giallo 2013 - Spiritus Sanctus, Китай е на първо място в света по консумация на червено вино, Кой ще спечели “ЗЛАТНАТА ИЗБА 2016" на exporter.bg, Queen Elena Cuvee 2012 Maryan Winery, Червено, бяло, розе, пенливо - кое вино е най-полезно, Правят град на виното, За втора поредна година конкурс за наградата на exporter.bg - “ЗЛАТНАТА ИЗБА”, Дегустация на шоколад с различни български вина ще е сред акцентите в съпътстващата програма на ВИНАРИЯ 2017, Пловдив ще бъде домакин на 8 то издание на DWCC 2015 през октомври 2015!, Легендите за чукането с чаши, 40 кукери и гайдари ще разтресат Пловдив на Дионисиевото шествие за „Винария“, Голямата пролетна дегустация - SPRING WINE TASTING, Угощението на Бабет и други анекдоти на съдбата от издателство Гурме, Digi.Taste или къде се пресичат виното и виртуалната среда, Варна е на второ място по консумация на вино след София, За бъчвите и виното, Rose Wine Expo 2016 - истинските ценители на съвършенството, Отличниците на „Винария 2016“ представят България на световен конкурс, Събират мостри на български ракии за престижен световен конкурс, Пето издание на Винобалканика 16 - 18 април, 2015 г. Велико Търново, Топ сомелиер на Белгия представи българското вино в Брюксел, VIA VERDE, Базар на изкуствата "Изкуство, вино, любов и шоколад", Рекорден брой изложители във ВИНАРИЯ 2015, Още за “FACES”- официалното вино на световното по футбол в Бразилия

BGtop.net BulgarianTOP.com Sait1.com БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове