Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Храна и Вино » “Да готвиш за Пикасо” от Камий Обре Новата книга на Издателство Гурме

“Да готвиш за Пикасо” от Камий Обре Новата книга на Издателство Гурме

winebg.info

Едва два месеца след световната премиера на романа “Да готвиш за Пикасо”, състояла се на 9 август 2016, Издателство Гурме предлага на българските читатели дългоочакваната творба на Камий Обре.

Вълнуващ, динамичен и омагьосващ, “Да готвиш за Пикасо” е роман, който предлага жив портрет на френския юг. Интриги, изкуство, храна и грижливо пазени тайни са вплетени заедно в една история за любов и измами около живота и наследството на Пикасо. Затрогващо и истинско, това добре изградено повествование ме накара да изпитам носталгия по петела с вино на майка ми и слънцето на Жуан ле Пен. ---Жак Пепен, шеф-готвач, кулинарен автор и ТВ звезда

През 1936 Ондин Беланж е красиво и жизнено 16-годишно момиче, което живее на френския Лазурен бряг, където родителите й притежават вкусно и посещавано заведение в крайбрежното градче Жуан ле Пен. Като тяхна дъщеря и самороден талант в кухнята, Ондин е натоварена с мисията да готви за тайнствен мъж, наемател на вила наблизо. Оказва се, че темпераментният 54-годишен мъж е Пабло Пикасо, известен със своите бурни любовни афери и драматичен семеен живот.
Общуването с артистичния гений променя завинаги живота на Ондин, особено след като започва да позира на прочутия художник.

В съвременната епоха Селин, внучката на Ондин, която живее в Щатите, пристига във Франция и под предлог, че участва в скъп кулинарен курс, се заема да издирва картината, която, според твърденията на майка й, Пикасо е подарил на нейната баба. Прочутият шеф-готвач Гил Халиуел й помага в търсенето на картината, която, по нейно убеждение, е ключ не само към миналото, но и към бъдещето й...

Романът прескача от едната епоха в другата - от срещите на Ондин с Пикасо към последствията от този кратък романс 80 години по-късно; от средиземноморската артистично-кулинарна история към гастрономическите и романтични авантюри на Селин. И двете сюжетни линии са изтъкани от страсти, артистизъм и драматизъм - както във вкусните описания на храната, така и в любовните афери. А истинската плът на романа се изгражда от детайлите, особено тези от живота на Пабло Пикасо - както действителни, така и плод на художественото въображение на авторката Камий Обре.

Феновете на Питър Мейл безусловно ще харесат “Да готвиш за Пикасо”. Камий Обре ни предлага един литературен вариант на буябес - гореща и пикантна смес от изкуство, интригуваща семейна сега, вкусна френска храна и любовен романс, “сготвена” в обления от слънце Прованс.” ---Ерика Бауърмайстър, автор на “Училище за вкусове и аромати”

Авторката Камий Обре е носител на наградата на фондация “Едуард Олби” и финалист за престижната награда “Пушкарт”. Работила е като сценарист на успешни ТВ драми, била е преподавател в Нюйоркския университет, а също журналист и продуцент за ABC News, PBS и A&E. Разделя времето си между Кънектикът и Южна Франция.
Ето какво казва писателката за механизма на създаването на романа:
Всичко започва с късче от действителната история... Чувствах, че трябва да се потопя в света на Пикасо и да тръгна по неговите стъпки. Така че прекарах много време не само в Жуан ле Пен, а и в град Мужен, където Пикасо е живял и по-късно умрял. Мужен е важен гастрономически център и заобиколена от всички тези кафенета, фермерски и рибарски пазари и мишленови ресторанти на ривиерата, беше невъзможно да не се замисля с какво се е хранил Пикасо — и кой му е готвил.
Романа “Да готвиш за Пикасо” може да закупите по време на панаира на книгата в НДК, на щанда на издателство Гурме - ниво Б1, десен полуетаж.

Също в книжарниците или онлайн на: http://www.vintageclub.bg/product/gotvish-pikaso-kamiy-obre-1561

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте за да можете да давате оценки.

Няма оценки

Тагове

DiVino.Taste 2014 за четвърти път представи най-доброто от българското вино, Wines of The Ages 2017 - Пловдив, Топ 10 на най – скъпите вина в света, Винарска изба Брестовица, Местните български сортове трябва да бъдат презентирани по света е мнението на чуждестранни енолози на ВИНАРИЯ 2017, Със силно международно участие започна конкурсът за Винария 2014, Храни за вино и вино за храната, Музиката променя аромата и плътността на виното, „ФУДТЕХ 2017“: МЕСТНИТЕ ХРАНИ СА НОВОТО ГУРМЕ, Тероар - еп.1, Седемте най-често допускани грешки при избора на вино, Изследвайте планетата на виното с DISCOVER.VINO WORLD 2018, Белите блендове на България - игра на въображението, Наградиха победителите от два световни конкурса: Concours Mondial и Spirits Selection 2017, УСПЕХ ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ВИНА НА ПРОВАЙН 2016 И ДОБРА ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕТО ИМ В CОNCOURS MONDIAL DE BRUXELLES, V БАЛКАНСКИ ФЕСТИВАЛ НА РАКИЯТА И СПИРТНИТЕ НАПИТКИ, И бялото вино е полезно за сърцето?, 15 начина да държим чаша за вино. Кой е правилният?, Подарете си един незабравим уикенд на Августиада 2016, Натюрморт за начинаещи дегустатори, Lenea Muscat 2015 - Domain Marsh, Етикет при поднасянето и консумация на червено вино, Пет рецепти с червено вино, Винен уикенд 2013, Riverside Chardonnay 2015 -Manastira Winery, Вино, узряло с музика, и арт бутилки дебютират на „Винария 2018“, Мавруд 2008 "Винарска изба Брестовица", Cabernet Sauvignon 2015 - Spiritus Sanctus, Живко Енчев - Виното рано или късно се превръща в начин на живот..., ВИП зона за ексклузивни вина за първи път на ВИНАРИЯ 2018, Chardonnay 2015 - Spiritus Sanctus, Melnik 55 - Rupel Winery 2015, Angel's Share Syrah 2016 - Midalidare Estate, България със 7 медала от 17-ия Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles; близо 40 % от изпратените мостри са с награда, ІІІ Бургаски фестивал на виното стартира на 28 юли

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове