Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Храна и Вино » “Да готвиш за Пикасо” от Камий Обре Новата книга на Издателство Гурме

“Да готвиш за Пикасо” от Камий Обре Новата книга на Издателство Гурме

winebg.info

Едва два месеца след световната премиера на романа “Да готвиш за Пикасо”, състояла се на 9 август 2016, Издателство Гурме предлага на българските читатели дългоочакваната творба на Камий Обре.

Вълнуващ, динамичен и омагьосващ, “Да готвиш за Пикасо” е роман, който предлага жив портрет на френския юг. Интриги, изкуство, храна и грижливо пазени тайни са вплетени заедно в една история за любов и измами около живота и наследството на Пикасо. Затрогващо и истинско, това добре изградено повествование ме накара да изпитам носталгия по петела с вино на майка ми и слънцето на Жуан ле Пен. ---Жак Пепен, шеф-готвач, кулинарен автор и ТВ звезда

През 1936 Ондин Беланж е красиво и жизнено 16-годишно момиче, което живее на френския Лазурен бряг, където родителите й притежават вкусно и посещавано заведение в крайбрежното градче Жуан ле Пен. Като тяхна дъщеря и самороден талант в кухнята, Ондин е натоварена с мисията да готви за тайнствен мъж, наемател на вила наблизо. Оказва се, че темпераментният 54-годишен мъж е Пабло Пикасо, известен със своите бурни любовни афери и драматичен семеен живот.
Общуването с артистичния гений променя завинаги живота на Ондин, особено след като започва да позира на прочутия художник.

В съвременната епоха Селин, внучката на Ондин, която живее в Щатите, пристига във Франция и под предлог, че участва в скъп кулинарен курс, се заема да издирва картината, която, според твърденията на майка й, Пикасо е подарил на нейната баба. Прочутият шеф-готвач Гил Халиуел й помага в търсенето на картината, която, по нейно убеждение, е ключ не само към миналото, но и към бъдещето й...

Романът прескача от едната епоха в другата - от срещите на Ондин с Пикасо към последствията от този кратък романс 80 години по-късно; от средиземноморската артистично-кулинарна история към гастрономическите и романтични авантюри на Селин. И двете сюжетни линии са изтъкани от страсти, артистизъм и драматизъм - както във вкусните описания на храната, така и в любовните афери. А истинската плът на романа се изгражда от детайлите, особено тези от живота на Пабло Пикасо - както действителни, така и плод на художественото въображение на авторката Камий Обре.

Феновете на Питър Мейл безусловно ще харесат “Да готвиш за Пикасо”. Камий Обре ни предлага един литературен вариант на буябес - гореща и пикантна смес от изкуство, интригуваща семейна сега, вкусна френска храна и любовен романс, “сготвена” в обления от слънце Прованс.” ---Ерика Бауърмайстър, автор на “Училище за вкусове и аромати”

Авторката Камий Обре е носител на наградата на фондация “Едуард Олби” и финалист за престижната награда “Пушкарт”. Работила е като сценарист на успешни ТВ драми, била е преподавател в Нюйоркския университет, а също журналист и продуцент за ABC News, PBS и A&E. Разделя времето си между Кънектикът и Южна Франция.
Ето какво казва писателката за механизма на създаването на романа:
Всичко започва с късче от действителната история... Чувствах, че трябва да се потопя в света на Пикасо и да тръгна по неговите стъпки. Така че прекарах много време не само в Жуан ле Пен, а и в град Мужен, където Пикасо е живял и по-късно умрял. Мужен е важен гастрономически център и заобиколена от всички тези кафенета, фермерски и рибарски пазари и мишленови ресторанти на ривиерата, беше невъзможно да не се замисля с какво се е хранил Пикасо — и кой му е готвил.
Романа “Да готвиш за Пикасо” може да закупите по време на панаира на книгата в НДК, на щанда на издателство Гурме - ниво Б1, десен полуетаж.

Също в книжарниците или онлайн на: http://www.vintageclub.bg/product/gotvish-pikaso-kamiy-obre-1561

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Няма оценки

Тагове

Рекорден брой български винарни в Белгия, Холандия и Люксембург, DiVino.Taste представя: какво ни очаква през новия европейски програмен период, Готвачката на Химлер, Най-добрите български вина на Бургаския фестивал на виното, Виното - характеристика и особености, Пекин става световна столица на виното през 2018 г., Four Friends Reserve Cabernet Sauvignon & Cabernet Franc 2013, Как виното научи Пирло на футбол, С какви храни и ястия да поднесем Розе, Rose 2013 - Dives Winery, Етикет при поднасянето и консумация на червено вино, Винзавод Асеновград, Enigma "Experience" 2009 - ВИ Малката Звезда, Етикет при поднасянето и консумация на червено вино, Zitara Sauvignon Blanc "Four Friends" 2014, WINE FEST BURGAS 2015 - Участници и билети, Обстановката променя вкуса на виното, Етикет при поднасянето и консумация на червено вино, Продукти на Винарна "Малката звезда" серия: MZ и Света гора, Десертни бели сортове, Технология за производство на бяло вино, Машина превръща водата във вино за три дни, Излезе брой 11 на DiVino Magazine, Участници - Сомелиер на годината 2017, Колекция шампанско Armand de Briganc Dynastie за $500 000, Угощението на Бабет и други анекдоти на съдбата от издателство Гурме, Най-популярните бели вина, Lenea Rose 2016 - Domain Marash, Divino.Taste 2015 отива далеч отвъд винената тема, Три съвета за успешен винен тур!, Разрешено ли е виното по време на пости ?, Етикет при поднасянето и консумация на червено вино, 3 стила шардоне и как да ги откриете, Стандартната бутилка за вино, Остават броени дни до откриването на Балкански фестивал на ракията в София

BGtop.net BulgarianTOP.com Sait1.com БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове