Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Храна и Вино » “Да готвиш за Пикасо” от Камий Обре Новата книга на Издателство Гурме

“Да готвиш за Пикасо” от Камий Обре Новата книга на Издателство Гурме

winebg.info

Едва два месеца след световната премиера на романа “Да готвиш за Пикасо”, състояла се на 9 август 2016, Издателство Гурме предлага на българските читатели дългоочакваната творба на Камий Обре.

Вълнуващ, динамичен и омагьосващ, “Да готвиш за Пикасо” е роман, който предлага жив портрет на френския юг. Интриги, изкуство, храна и грижливо пазени тайни са вплетени заедно в една история за любов и измами около живота и наследството на Пикасо. Затрогващо и истинско, това добре изградено повествование ме накара да изпитам носталгия по петела с вино на майка ми и слънцето на Жуан ле Пен. ---Жак Пепен, шеф-готвач, кулинарен автор и ТВ звезда

През 1936 Ондин Беланж е красиво и жизнено 16-годишно момиче, което живее на френския Лазурен бряг, където родителите й притежават вкусно и посещавано заведение в крайбрежното градче Жуан ле Пен. Като тяхна дъщеря и самороден талант в кухнята, Ондин е натоварена с мисията да готви за тайнствен мъж, наемател на вила наблизо. Оказва се, че темпераментният 54-годишен мъж е Пабло Пикасо, известен със своите бурни любовни афери и драматичен семеен живот.
Общуването с артистичния гений променя завинаги живота на Ондин, особено след като започва да позира на прочутия художник.

В съвременната епоха Селин, внучката на Ондин, която живее в Щатите, пристига във Франция и под предлог, че участва в скъп кулинарен курс, се заема да издирва картината, която, според твърденията на майка й, Пикасо е подарил на нейната баба. Прочутият шеф-готвач Гил Халиуел й помага в търсенето на картината, която, по нейно убеждение, е ключ не само към миналото, но и към бъдещето й...

Романът прескача от едната епоха в другата - от срещите на Ондин с Пикасо към последствията от този кратък романс 80 години по-късно; от средиземноморската артистично-кулинарна история към гастрономическите и романтични авантюри на Селин. И двете сюжетни линии са изтъкани от страсти, артистизъм и драматизъм - както във вкусните описания на храната, така и в любовните афери. А истинската плът на романа се изгражда от детайлите, особено тези от живота на Пабло Пикасо - както действителни, така и плод на художественото въображение на авторката Камий Обре.

Феновете на Питър Мейл безусловно ще харесат “Да готвиш за Пикасо”. Камий Обре ни предлага един литературен вариант на буябес - гореща и пикантна смес от изкуство, интригуваща семейна сега, вкусна френска храна и любовен романс, “сготвена” в обления от слънце Прованс.” ---Ерика Бауърмайстър, автор на “Училище за вкусове и аромати”

Авторката Камий Обре е носител на наградата на фондация “Едуард Олби” и финалист за престижната награда “Пушкарт”. Работила е като сценарист на успешни ТВ драми, била е преподавател в Нюйоркския университет, а също журналист и продуцент за ABC News, PBS и A&E. Разделя времето си между Кънектикът и Южна Франция.
Ето какво казва писателката за механизма на създаването на романа:
Всичко започва с късче от действителната история... Чувствах, че трябва да се потопя в света на Пикасо и да тръгна по неговите стъпки. Така че прекарах много време не само в Жуан ле Пен, а и в град Мужен, където Пикасо е живял и по-късно умрял. Мужен е важен гастрономически център и заобиколена от всички тези кафенета, фермерски и рибарски пазари и мишленови ресторанти на ривиерата, беше невъзможно да не се замисля с какво се е хранил Пикасо — и кой му е готвил.
Романа “Да готвиш за Пикасо” може да закупите по време на панаира на книгата в НДК, на щанда на издателство Гурме - ниво Б1, десен полуетаж.

Също в книжарниците или онлайн на: http://www.vintageclub.bg/product/gotvish-pikaso-kamiy-obre-1561

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Няма оценки

Тагове

Telish- Chalet Merlot 2007, Пандизчии правят бяло вино, Още едно вино създадено от музиканти, Rose - 2016 Orbelia Winery, Община Асеновград ще отваря пак Музей на виното, Slow Food гостува на DiVino.Taste, Соаве - Виното на Данте, Вкусът на българското вино преди и сега – какво се промени?, Edoardo Miroglio Sant’ Ilia Pinot Noir 2008, Как да съчетаваме пица и вино, Дефиле на младото вино 2014 - Програма и участници, Villa Santa Maria, Alexandra Estate Rose Mourvedre & Grenache 2015, Sensus 2009 Spiritus Sanctus, Craft Beer Taste събира микропивовари и вносители на крафт бири!, Alexandra Estate, С коктейл от ракия представят България като домакин на Concours Mondial de Bruxelles, Готвим бъдещето с GastronomiX 2017, САЛОН НА ВИНОТО 2017, Бургаски Винен Фестивал 2016 Карта / Wine Fest Burgas 2016 map, WiFo е първият форум за вино и храна, Червено Вино - общ преглед, Японски учени доказаха: бяло вино се сервира само с риба, BIWC 2015 участници, По-малко от ден остава до началото на DiVino.Taste 2013, Времената, в които България се гордееше със своето вино, Винени бели сортове, Divino magazine - брой 1, Отново е време за празника DiVino.Taste !, Продукти на ЛВК "Винарска изба Брестовица" серии, Търсете брой 18 на DiVino Magazine!, WIFO или за виното и храната с вдъхновение, Варна е на второ място по консумация на вино след София, Electo Selection Cabernet Sauvignon 2012 Вила Любимец, St-Rose La Grande Belezza 2016 - Alexandra Estate

BGtop.net Sait1.com БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове