Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » 6-ото издание на DiVino.Taste приключи, но приятните спомени остават задълго

6-ото издание на DiVino.Taste приключи, но приятните спомени остават задълго

Снимка winebg.info

Шестото издание на най-големия форум на българското вино DiVino.Taste вече е история! Приятните мигове с най-доброто българско вино обаче ще останат задълго в спомените ни. Производители от 73 винарски изби се събраха в зала 3 на НДК, в София, за да представят повече от 500 вина!

За поредна година се убедихме, че заедно с разнообразието расте и качеството на съвременното българско вино. Постоянно се увеличават и хората, които не само обичат да пият вино, но и се интересуват какво вино пият и каква идея стои зад него. През трите дни на DiVino.Taste 2016, от 18 до 20 ноември повече от 6 хиляди души дойдоха, за да се запознаят отблизо с производителите на модерното българско вино.

Някои от избите представиха премиерно новите си вина по време на изложението.

За изминалите шест години от първото си издание, DiVino.Taste извървя дълъг път и се превърна в най-големия форум на българското вино. Шест години са и много, и малко. Много, защото през това време много неща се променяха във винарския сектор. От друга страна шест години са малко, защото виното на България тепърва поема по един нов и дълъг път и едва сега започва да разкрива истинския си потенциал.

Седмото издание на DiVino.Taste ще се проведе от 17 до 19 ноември 2017 г.

Снимка winebg.info
Снимка winebg.info
Снимка winebg.info
Снимка winebg.info

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Няма оценки

Тагове

България със 7 медала от 17-ия Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles; близо 40 % от изпратените мостри са с награда, Евкалипт или боровинка; шоколад или ванилия?, Галина Нифору ден преди Августиада 2015, Продукти на Вила Мелник: „Aplauz”, Тера Тангра Органик 2013 / Terra Tangra Organic 2013, Три аржентински вина от малбек, Какво е Малолактичната ферментация ?, Шестото издание на Балканския международен винен конкурс и фестивал BIWC 2017 - с кауза против рака на гърдата, Франция стана световен шампион на сляпа дегустация на вино, Оцетът на милиардера от Бенджамин Уолъс, Фестивал утвърждава Варна като гурме дестинация, WiFo – да поговорим за вино и храна, Виното като любовник, 10 причини да станете любител на виното, Държавите, които пият най-много вино и къде е България?, Българин в Топ 20 на винарите в Калифорния, Нова книга от издателство Гурме - “По следите на зехтина”, С какви храни и ястия да поднесем Совиньон блан, NEW WINES OF ANCIENT THRACE ще покаже своите еликсири на изложенията ПроВайн Шанхай от 7 до 9 ноември и Hong Kong International Wine & Spirits Fair от 10 до 12 ноември 2016, Община Асеновград ще отваря пак Музей на виното, Red Cuvee 2015 - Four Friends, Брад Пит показа лозята си във Франция, Брой 14 на Divino Magazine е вече на пазара!, Филип Харманджиев: биодинамичното земеделие е свобода и селянин, това звучи гордо!, Four Friends Chardonnay 2013, Седем български вина с медали от China Wine & Spirits Awards, Aureos merlot 2009 reserve Винарна Свищов, Хайде на училище…по бира!, Дегустация: златното шардоне на България, Винарски изби в частни домове, Mundus Vini даде 14 медала на български вина на лятната дегустационна сесия, Младото вино отново на Дефиле в Пловдив, Потребителите ги превръщаме в свои фенове, коментират победителите във „Винария 2017“, DiVino.Taste 2014 за четвърти път представи най-доброто от българското вино, Винария 2012

BGtop.net Sait1.com БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове