Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » DiVino.Taste 2016 поставя акцент върху регионалния характер на вината

DiVino.Taste 2016 поставя акцент върху регионалния характер на вината

Снимка

За 6-ото издание на DiVino.Taste 2016 организаторите са предвидили богата програма от майсторски класове. Както подобава за най-големия форум на българското вино акцент е поставен именно върху местните сортове и регионалното изражение на вината от България. Много е изговорено за най-типичните сортове, с които нашето винопроизводство се гордее. Обичани и отричани, местните ни сортове редовно пораждат дискусия сред българското винено общество. Как изглеждат обаче те през очите на един чужденец, който отдавна ги наблюдава и ги изучава? Това ще разберем по време на майсторския клас с дегустация, водена от винения консултант и автор на редица книги и издания, британеца Робърт Смит (CWW), който в момента живее в Токай.

Снимка

От първото си издание преди пет години досега DiVino.Taste винаги е обръщал заслужено внимание на регионалния, тероарен характер на българските вина. До скоро това представляваше екзотично понятие, но все повече производители започват пресъздават чрез вината си типичните характеристики на даденото място. Сакар е прелестен малък район, който се свързва с едни от най-качествените червени вина в страната. Този майсторски клас, воден от преподавателя на WSET у нас Димитър Николов, предлага една различна гледна точка, а именно към белите вина на региона и техния подчертан потенциал за отлежаване.

Най-големият форум на българското вино се провежда от 18 до 20 ноември 2016 г. в зала 3 на НДК, София.

Пълна програма на DiVino.Taste 2016

Билети за събитието и майсторските класове, може да закупите тук


Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Топ 10 винени барове в Париж !, Наградиха победителите от два световни конкурса: Concours Mondial и Spirits Selection 2017, 24-членно жури ще оценява най-добрите вина на ВИНАРИЯ 2017, Дебютантите от „Винария 2017“ с престижни отличия и бутикови вина, България с най-високото отличие от световен конкурс за високоалкохолни напитки, Направете си сангрия, Катаржина пуска ново бяло вино - Соната от Шопен, Международен панаир Пловдив ще е център на Световния винен конкурс, С какви храни и ястия да поднесем Совиньон блан, Посетители на Августиада 2013 получиха награди, Кои са най-големите митове и истини за виното?, Излезе брой 10 на DiVino Magazine!, Syrah 2014 - Villa Bassarea, Дом на виното в София, Серия SPANCHA 2016 - Rupel Winery, Катаржина Естейт и Вила Юстина са първите носители на наградата „Златната изба на България“ за 2015 г., Какво всъщност е "натурално вино"?, Презентации и майсторски класове на Discover.Vino World 2017, DiVino Guide Българските вина 2016 е в помощ на всеки любител на виното, Divino magazine - Брой 4, Костадинка Рахова-Димитрова стана Енолог на България за 2017, Брой 8 на DiVino Magazine е вече тук !, Le Rose 2015 - Katarzyna Estate, Продукти на Вила Мелник: „Bergulе”, Най-добрите дестинации за винен туризъм в света за 2014, Levent Riesling 2015 - Rousse Winery, Riverside - Mavrud & Cabernet Sauvignon 2013 - Manastira Winery, Sense of Tears Dimyat 2013 - Maryan Winery, Вкусът на българското вино преди и сега – какво се промени?, Стартира конкурсът за наградата на сайта exporter.bg “ЗЛАТНАТА ИЗБА”, Бутилките от вино в двора и градината, Дойде време за седмото издание на DiVino.Taste!, САЛОН НА ВИНОТО 2017, Slow Food гостува на DiVino.Taste, Над 4000 души посетиха третото издание на форума за българско вино DiVino.Taste!

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове