Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » NEW WINES OF ANCIENT THRACE ще покаже своите еликсири на изложенията ПроВайн Шанхай от 7 до 9 ноември и Hong Kong International Wine & Spirits Fair от 10 до 12 ноември 2016

NEW WINES OF ANCIENT THRACE ще покаже своите еликсири на изложенията ПроВайн Шанхай от 7 до 9 ноември и Hong Kong International Wine & Spirits Fair от 10 до 12 ноември 2016

Снимка


New Wines of Ancient Thrace е промоционална кампания на Българската асоциация на износителите на вино (БАИВ).Асоциацията вече започна преговори с доста фирми, които ще посетят изложенията в Шанхай и Хонк Конг и се надява на голям успех в най-важния пазар в Азия.

Най-успешното винено изложение в Хонк Конг безпорно е Hong Kong International Wine & Spirits Fair, което тази година ще се проведе между 10 и 12 ноеври. Изложението е привлякло 20 000 търговци от 75 страни през 2015 година и повече от 1060 изложители от 32 страни.

За търговци на вино и спиртни напитки, Хонг Конг осигурява перфектната платформа за търговия като безмитна зона като представлява логистичен център, от който могат да се ползват всички фирми, кито имат интерес не само в Китай, но и в цяла Азия.
Ролят на Хонконг като винен център, който е изключително важен за търговията на вино в Азия и това може да сте види от следните цифри за 2015 година: общият внос на вино се увеличава с 20.9% в количествено измерение и 27,6% като стойност.

Едно от най-успешните винени изложения в Китай безпорно е ПроВайн Шанхай. ProWein Düsseldorf се провежда всяка година през месец март и е оценявано като номер едно винено изложение в света. Като директно продължение на това значимо събитие е изложението в Шанхай, което събира всяка година над 10 000 търговци от целия свят и най-вече от Азия. Изложението през 2015 e привлякло 25% повече посетители от 2014, като успех за това имат усилията на организаторите и промоцията на изложението във всички градове на Китай.

Снимка

"Ние истински вярваме в успеха си", сподели Галина Нифору, председател на БАИВ, дни преди старта на кампанията. "Качеството на нашите вина, никога не е била толкова високо; имаме всички необходими дадености, за да бъдем конкурентноспособни на тези пазари - отлично качество, добро съотношение цена/качество, интересни нови за консуматорите местни сортове, отлична модерна визия и най-вече силно мотивирани винопроизводители, които се стремят да произвеждат все по-добри вина година след година. Аз съм сигурна , че всички винарски изби, които участват в този проект ще намерят правилния дистрибутор и ще започне да продава своите вина на пазара в Китай.

Кампанията New Wines of Ancient Thrace гордо подчертава факта, че виното е родено по тези земи още преди 6 хиляди години. Култът към бога на Виното Дионис всъщност произхожда от Древна Тракия.
За траките, виното е свещен елемент от религиозните практики. Най-известните златни и сребърни съдове, които изобразяват ритуали на винопиене с бог Дионис, са намерени именно в земите на Древна Тракия.
Всъщност точно в Древна Тракия се е зародило винопроизводството, пренесено в различни части на Европа и света след това. Регионът се намира на една и съща географска ширина с придобилите световна известност региони като Бордо, Южна Франция и Централна Италия.

Древните тракийски традиции, съчетани с модерните технологии в днешно време, дават блестящи резултати. Вината от местните сортове Мавруд, Мелник, Рубин, Гъмза, Димят, Червен мискет и др. нямат конкуренция.

За повече информация относно промоционалната кампания New Wines of Ancient Thrace:
инж. Галина Нифору, Wine MBA – председател на БАИВ
мейл: niforou@oinorama.com, www.winesofthrace.bg

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Telish- Chalet Merlot 2007, БАТА АГРО 2017 - Стара Загора, Всичко, което трябва да знаете за розето, Приятели и посланици на българското виното в Лондон, Как да избираме вино по празниците, Виното – без вода, захар и с ограничено количество серен диоксид, Riverside Chardonnay 2015 -Manastira Winery, 25 произведения от коркови тапи, С какво вино е подходящо да готвим, Кулинарни предизвикателства на фестивала „Вино и храна“, Кой ще сади лозя с евросубсидии, 5 типа мъже, 5 сорта вино, на които те приличат, Каква чаша да изберем ?, Музиката променя аромата и плътността на виното, Рапърът Джей Зи си купи елитна марка шампанско, Най-добрите дестинации за винен туризъм в света за 2014, Craft Spirits Taste – ЧИСТ ЗРЯЛ МАЛЦ, Шест български вина получиха „Златен ритон“ на ВИНАРИЯ 2017, Electo Selection Cabernet Sauvignon 2012 Вила Любимец, Как изглеждат българските вина шест години по-късно?, Легендите за чукането с чаши, Известни марки и бутикови изби идват на изложбата „Винария 2017“ в Пловдив, Галина Нифору ден преди Августиада 2015, 100 милиона литра повече ново вино през тази година, България ще избира своя Сомелиер на 2015 година, 6-ото издание на DiVino.Taste приключи, но приятните спомени остават задълго, УСПЕХ ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ВИНА НА ПРОВАЙН 2016 И ДОБРА ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕТО ИМ В CОNCOURS MONDIAL DE BRUXELLES, Глювайн - вино срещу грип и простуда, Музеят на виното, Merlot 2013 - Dives Winery, Коркът остава във виното, Българските сортове и регионалният характер на вината по време на DiVino.Taste 2017, КАК ДА ОХЛАДИТЕ ВИНО ЗА 20 МИНУТИ, Компоненти на дегустацията II: Носът, V БАЛКАНСКИ ФЕСТИВАЛ НА РАКИЯТА И СПИРТНИТЕ НАПИТКИ

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове