Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » NEW WINES OF ANCIENT THRACE ще покаже своите еликсири на изложенията ПроВайн Шанхай от 7 до 9 ноември и Hong Kong International Wine & Spirits Fair от 10 до 12 ноември 2016

NEW WINES OF ANCIENT THRACE ще покаже своите еликсири на изложенията ПроВайн Шанхай от 7 до 9 ноември и Hong Kong International Wine & Spirits Fair от 10 до 12 ноември 2016

Снимка


New Wines of Ancient Thrace е промоционална кампания на Българската асоциация на износителите на вино (БАИВ).Асоциацията вече започна преговори с доста фирми, които ще посетят изложенията в Шанхай и Хонк Конг и се надява на голям успех в най-важния пазар в Азия.

Най-успешното винено изложение в Хонк Конг безпорно е Hong Kong International Wine & Spirits Fair, което тази година ще се проведе между 10 и 12 ноеври. Изложението е привлякло 20 000 търговци от 75 страни през 2015 година и повече от 1060 изложители от 32 страни.

За търговци на вино и спиртни напитки, Хонг Конг осигурява перфектната платформа за търговия като безмитна зона като представлява логистичен център, от който могат да се ползват всички фирми, кито имат интерес не само в Китай, но и в цяла Азия.
Ролят на Хонконг като винен център, който е изключително важен за търговията на вино в Азия и това може да сте види от следните цифри за 2015 година: общият внос на вино се увеличава с 20.9% в количествено измерение и 27,6% като стойност.

Едно от най-успешните винени изложения в Китай безпорно е ПроВайн Шанхай. ProWein Düsseldorf се провежда всяка година през месец март и е оценявано като номер едно винено изложение в света. Като директно продължение на това значимо събитие е изложението в Шанхай, което събира всяка година над 10 000 търговци от целия свят и най-вече от Азия. Изложението през 2015 e привлякло 25% повече посетители от 2014, като успех за това имат усилията на организаторите и промоцията на изложението във всички градове на Китай.

Снимка

"Ние истински вярваме в успеха си", сподели Галина Нифору, председател на БАИВ, дни преди старта на кампанията. "Качеството на нашите вина, никога не е била толкова високо; имаме всички необходими дадености, за да бъдем конкурентноспособни на тези пазари - отлично качество, добро съотношение цена/качество, интересни нови за консуматорите местни сортове, отлична модерна визия и най-вече силно мотивирани винопроизводители, които се стремят да произвеждат все по-добри вина година след година. Аз съм сигурна , че всички винарски изби, които участват в този проект ще намерят правилния дистрибутор и ще започне да продава своите вина на пазара в Китай.

Кампанията New Wines of Ancient Thrace гордо подчертава факта, че виното е родено по тези земи още преди 6 хиляди години. Култът към бога на Виното Дионис всъщност произхожда от Древна Тракия.
За траките, виното е свещен елемент от религиозните практики. Най-известните златни и сребърни съдове, които изобразяват ритуали на винопиене с бог Дионис, са намерени именно в земите на Древна Тракия.
Всъщност точно в Древна Тракия се е зародило винопроизводството, пренесено в различни части на Европа и света след това. Регионът се намира на една и съща географска ширина с придобилите световна известност региони като Бордо, Южна Франция и Централна Италия.

Древните тракийски традиции, съчетани с модерните технологии в днешно време, дават блестящи резултати. Вината от местните сортове Мавруд, Мелник, Рубин, Гъмза, Димят, Червен мискет и др. нямат конкуренция.

За повече информация относно промоционалната кампания New Wines of Ancient Thrace:
инж. Галина Нифору, Wine MBA – председател на БАИВ
мейл: niforou@oinorama.com, www.winesofthrace.bg

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

ЧЕТВЪРТИ БАЛКАНСКИ ФЕСТИВАЛ НА РАКИЯТА И СПИРТНИТЕ НАПИТКИ, Chardonnay 2015 - Spiritus Sanctus, Aplauz - Мерло Резерва 2010 Вила Мелник, Защо точно шардоне?, Изповедта на Мишел Ролан, Открийте вкуса на Бургундия, Елзас и Лоара!, Кое вино подхожда най-много на зодията ви, 10 причини да станете любител на виното, Хайде на училище…по бира!, Нова книга от издателство Гурме - Сладка теорема, ВИНАРИЯ 2018 с повече изложители и продукти, Mystery Debut - Cabernet Sauvignon 2015 Afuzov Winery, Солта подобрява вкуса на виното, Castellum - Cabernet Sauvignon 2013 - Carabunar Winery, Американците пият повече италианско вино от самите италианци, Виното "Кианти" е прочуто от 300 години, първото контролирано наименование, Международни дегустации „Наградени вина и високоалкохолни напитки“ Винария 2015, Tamianka - 2016 Rupel Winery, Храни и напитки за туризма и съпътстваща индустрия - лято 2018, Катаржина пуска ново бяло вино - Соната от Шопен, Lenea Muscat 2015 - Domain Marsh, Десертни червени сортове, Тракия Cabernet Sauvignon Reserve 2012 Винарска изба "Манастира", Фондю и вино, Ден на виното и любовта 14 февруари, Как да се насладим на истинското вино, Tamianka - 2016 Rupel Winery, Новият бр. 76 на сп. Меню е вече на пазара, RUSALIi Rose Anita 2017 - Rupel Winery, Бял коняк и екзотични напитки сред изненадите на Международната изложба „Винария 2018“, Craft Spirits Taste – ЧИСТ ЗРЯЛ МАЛЦ, Брой 13 на DiVino Magazine е вече на пазара!, Young § Crazy 2014 - Вила Мелник, Divino magazine - брой 3, ПРЕТЕНДЕНТИТЕ ЗА ТИТЛАТА “СОМЕЛИЕР НА ГОДИНАТА 2018"

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове