Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » NEW WINES OF ANCIENT THRACE ще покаже своите еликсири на изложенията ПроВайн Шанхай от 7 до 9 ноември и Hong Kong International Wine & Spirits Fair от 10 до 12 ноември 2016

NEW WINES OF ANCIENT THRACE ще покаже своите еликсири на изложенията ПроВайн Шанхай от 7 до 9 ноември и Hong Kong International Wine & Spirits Fair от 10 до 12 ноември 2016

Снимка


New Wines of Ancient Thrace е промоционална кампания на Българската асоциация на износителите на вино (БАИВ).Асоциацията вече започна преговори с доста фирми, които ще посетят изложенията в Шанхай и Хонк Конг и се надява на голям успех в най-важния пазар в Азия.

Най-успешното винено изложение в Хонк Конг безпорно е Hong Kong International Wine & Spirits Fair, което тази година ще се проведе между 10 и 12 ноеври. Изложението е привлякло 20 000 търговци от 75 страни през 2015 година и повече от 1060 изложители от 32 страни.

За търговци на вино и спиртни напитки, Хонг Конг осигурява перфектната платформа за търговия като безмитна зона като представлява логистичен център, от който могат да се ползват всички фирми, кито имат интерес не само в Китай, но и в цяла Азия.
Ролят на Хонконг като винен център, който е изключително важен за търговията на вино в Азия и това може да сте види от следните цифри за 2015 година: общият внос на вино се увеличава с 20.9% в количествено измерение и 27,6% като стойност.

Едно от най-успешните винени изложения в Китай безпорно е ПроВайн Шанхай. ProWein Düsseldorf се провежда всяка година през месец март и е оценявано като номер едно винено изложение в света. Като директно продължение на това значимо събитие е изложението в Шанхай, което събира всяка година над 10 000 търговци от целия свят и най-вече от Азия. Изложението през 2015 e привлякло 25% повече посетители от 2014, като успех за това имат усилията на организаторите и промоцията на изложението във всички градове на Китай.

Снимка

"Ние истински вярваме в успеха си", сподели Галина Нифору, председател на БАИВ, дни преди старта на кампанията. "Качеството на нашите вина, никога не е била толкова високо; имаме всички необходими дадености, за да бъдем конкурентноспособни на тези пазари - отлично качество, добро съотношение цена/качество, интересни нови за консуматорите местни сортове, отлична модерна визия и най-вече силно мотивирани винопроизводители, които се стремят да произвеждат все по-добри вина година след година. Аз съм сигурна , че всички винарски изби, които участват в този проект ще намерят правилния дистрибутор и ще започне да продава своите вина на пазара в Китай.

Кампанията New Wines of Ancient Thrace гордо подчертава факта, че виното е родено по тези земи още преди 6 хиляди години. Култът към бога на Виното Дионис всъщност произхожда от Древна Тракия.
За траките, виното е свещен елемент от религиозните практики. Най-известните златни и сребърни съдове, които изобразяват ритуали на винопиене с бог Дионис, са намерени именно в земите на Древна Тракия.
Всъщност точно в Древна Тракия се е зародило винопроизводството, пренесено в различни части на Европа и света след това. Регионът се намира на една и съща географска ширина с придобилите световна известност региони като Бордо, Южна Франция и Централна Италия.

Древните тракийски традиции, съчетани с модерните технологии в днешно време, дават блестящи резултати. Вината от местните сортове Мавруд, Мелник, Рубин, Гъмза, Димят, Червен мискет и др. нямат конкуренция.

За повече информация относно промоционалната кампания New Wines of Ancient Thrace:
инж. Галина Нифору, Wine MBA – председател на БАИВ
мейл: niforou@oinorama.com, www.winesofthrace.bg

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Продукти на Spiritus Sanctus - Мускат Джиало, Вионие, Розе, Продукти на Вила Мелник: „Aplauz”, VIA VERDE, WINE FEST BURGAS 2015 - Участници и билети, Вино и стил - еп.8, 10 интересни факта за виното, които трябва да знаете, Шести Балкански винен фестивал 3-4 юни 2017 Гранд Хотел София, Пийте вино Вестерос, като любимите си герои от "Game Of Thrones", Розовите вина на България имат своето място и то се нарича Rose Wine Expo Kazanlak, Стая и шампанско в Ню Йорк за 25 хил. долара, За втора поредна година конкурс за наградата на exporter.bg - “ЗЛАТНАТА ИЗБА”, Балканският международен винен конкурс и фестивал се превръща в мегафорум, Sauvignon Blanc Barrel Fermented 2015 - Maryan Winery, Фестивал вино и храна - Варна 2015 г., „50 постни рецепти“ - новата книга на Gourmet Publishing, “Да готвиш за Пикасо” от Камий Обре Новата книга на Издателство Гурме, 7-те грешки, които любителите на виното правят най-често, Кои са най-големите митове и истини за виното?, Речник на дегустационните термини, Брад Пит показа лозята си във Франция, Трифон Зарезан – празник на лозята и виното, Вино и стил - еп.6, Monogram Cabernet Sauvignon 2009 Villa Yustina, Балканският международен винен конкурс издаде каталог с отличените изби, Започна обратното броене до DiVino.Taste 2016, Тера Тангра - Black Label, Debut Rose Cabernet Sauvignon 2014 - Via Verde, Енолог на годината е Тихомир Трифонов от Винарска изба Варна!, Винарска изба Шато Бургозоне спечели наградата на exporter.bg „Златната изба на България“ за 2016 г., Как да разберем “Натуралните вина”, Как старее виното, 3 причини да охладите червените вина през лятото и след това....., ДЕФИЛЕ „ВИНО И ГУРМЕ“ 6 - 7 май 2017, Звукът на виното, Yamantiev’s Viognier Single Vineyard 2012

BGtop.net Sait1.com БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове