Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » Топ сомелиер на Белгия представи българското вино в Брюксел

Топ сомелиер на Белгия представи българското вино в Брюксел

СнимкаЕрик Бошман представя типичните за България сортове по време на своя мастър клас
Снимка

Брюксел-София, 24 октомври 2016 г.
Вчера следобед най-добрият белгийски сомелиер Ерик Бошман представи български вина по време на най-голямoтo професионалнo винeно изложение за Бенелюкс (Белгия, Холандия, Люксембург) – „Мегавино”. Събитието, което се провежда от 21 – 24 октомври 2016 в Брюксел, събра близо 30 000 посетители.
Снимка
Ерик Бошман, професионален дегустатор и журналист, носител на десетки престижни награди, сред които признанието за „Най-добър сомелиер на Белгия”, проведе мастър клас с всички български вина, които участваха на българския щанд, организиран от Probegex („Пробежекс“). Той представи типичните за България сортове и българския тероар. В мастър класа се включиха сомелиери, енолози, представители на ресторанти и хотели, търговци на вино и любители.

„Подготвихме това специално събитие, за да дадем една допълнителна възможност на българските винопроизводители да бъдат забелязани от възможно най-много специалисти и търговци”, коментират Меглена Михова и Кристоф Сепулведа от „Пробежекс“, организаторите на нашето участие. „Бенелюкс е един от най-важните външни пазари за вино и участието в изложението отваря много врати пред родните изби. Тази година интересът към България е още по-голям, тъй като Пловдив беше домакин на най-престижния независим винен конкурс в света Concours Mondial de Bruxelles тази пролет”, допълват от там.

На 18-тото издание на „Мегавино” бяха представени над 1000 вина от 35 страни, сред които над 100 вина от България. Родните изби бяха на централно разположен щанд от 72 кв.м в непосредствена близост до щанда на партньорите на събитието - Concours Mondial de Bruxelles. Българският щанд беше отново най-големият от всички над 400 щанда на „Мегавино“.
Винарските изби, които представят България на българския щанд на „Мегавино” тази година, са: „Братя Минкови“, „Винзавод Асеновград”, „Винекс Славянци”, „Домейн Бойар“, „Домейн Беса Валей“, „Едоардо Миролио“, „Логодаж”, „Нерагора”. Над 80% от винарните, които участват, имат наградени вина от тазгодишния Concours Mondial de Bruxelles.

Ерик Бошман посети България през април тази година като член на журито на Concours Mondial de Bruxelles в Пловдив.
Той е дългогодишен член на журито на Конкурса. Автор е на 8 книги и справочници за виното и кухнята в света. Създател и водещ на предаването Wine Man Show. Работи като винен консултант за големи международни компании, включително в Абу Даби. Като експерт по виното организира събития по цял свят, редовно води рубрики в списания и вестници, участва в радио и телевизионни предавания. Основава своя собствена Академия по хранене и вино (Food and Wine Academy).

„Пробежекс“ (Probegex) е официалният партньор на Concours Mondial de Bruxelles за България и организатор на българския щанд на „Мегавино”.

„Мегавино” е най-голямoтo професионалнo винeно изложение за Бенелюкс (Белгия, Холандия, Люксембург). За последните 5 години изложителите на събитието са се увеличили с 30%, а посетителите с над 20%.

Снимка

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Няма оценки

Тагове

Version - Plaisir Divin Cabernet Franc 2012 Винпром Асеновград, DiVino Guide Българските вина 2016 е в помощ на всеки любител на виното, Трифон Зарезан – празник на лозята и виното, Три съвета за успешен винен тур!, NEW WINES OF ANCIENT THRACE ще покаже своите еликсири на изложенията ПроВайн Шанхай от 7 до 9 ноември и Hong Kong International Wine & Spirits Fair от 10 до 12 ноември 2016, DiVino.Taste представя: какво ни очаква през новия европейски програмен период, Варна е на второ място по консумация на вино след София, Защо да хапваме грозде, Магнум бутилка с образа на Хитлер бе продадена на търг за 1500 лири, Тракия Cabernet Sauvignon Reserve 2012 Винарска изба "Манастира", Bergule Chardonnay & Viognier 2013 Вила Мелник, 10 причини да станете любител на виното, Вино и стил - еп.10, Divino magazine - брой 1, За трети път „Августиада” в Стара Загора, Цените на виното по света, Рекорден брой изложители във ВИНАРИЯ 2015, Да поговорим за вино и храна, Винен аромат от Асеновград, AplauZ Syrah 2010 - Villa Melnik, Конкурсът за наградата на сайта exporter.bg “Златната изба” на финалната права, Blanc Cuvee на Вила Юстина със злато от Канада, Топ 10 на най – скъпите вина в света, BIWC 2015 участници, Виното - характеристика и особености, Има нещо странно в това вино, Дефиле „Вино и гурме“ - Пловдив 2017, Червено, бяло, розе, пенливо - кое вино е най-полезно, VINOAR - Organic Aronia, WIFO или за виното и храната с вдъхновение, Топ 10 на джаджите за любители на вино, Беса Валей, Cabernet Franc 2013 - Spiritus Sanctus, Въведение в сомелиерството с Йордан Кирилчев и Благой Кузмански, WiFo е първият форум за вино и храна

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове