Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Храна и Вино » Готвим бъдещето с GastronomiX 2016 9-11 ноември, София, Интер Експо Център, СИХРЕ

Готвим бъдещето с GastronomiX 2016 9-11 ноември, София, Интер Експо Център, СИХРЕ

Снимка

Талантливите и амбициозни готвачи и ресторантьори в България години наред използват всеки възможен случай, за да пътуват и да се учат от онези свои колеги в Западна Европа, Скандинавия, Щатите и Азия, които създават и определят тенденциите във висшата кухня. Всеки значим кулинарен форум, където може на живо да се вдъхновят от най-добрите, е огромен тласък напред за родната висша кулинария и ресторантьорство.

За готвачите и ресторантьорите у нас обаче е важно без да пътуват надалеч, без да отсъстват за дълго и без да влагат сериозни средства, да видят и попият на живо постиженията и идеите на свои колеги, българи и чужденци, чиито имена са символ на креативност, солиден опит и градивна кулинарна философия.

Точно такава е идеята на GastronomiX – новия професионален кулинарен форум, в който утвърдени български и световни авторитети в професионалната кухня и ресторантьорството предават своите знания и опит на свои колеги. Основната цел на форума е да даде възможност на изграждащите се готвачи да получат нови умения, идеи и вдъхновение, за да овладеят по-горни нива в професията, а това да допринесе за цялостно издигане на бранша на още по-високо стъпало.
Същевременно GastronomiX се стреми и да популяризира българската висша кухня, вече утвърдените български шеф-готвачи и водещите български ресторанти.

GastronomiX 2016 ще се проведе на 9, 10 и 11 ноември като съпътстващо събитие на Специализираното изложение за хотелско, ресторантско, кетъринг и СПА оборудване (СИХРЕ), провеждано всяка година в столичния Интер Експо Център.

GastronomiX 2016 включва конференция с лекции-презентации на световни и български шеф-готвачи и експерти в областта на кулинарията и ресторантьорството, а също и демонстрационно готвене с различни теми.

Началният час на демонстрациите и лекциите и през двата дни е 10:00.
Демонстрационното готвене е със свободен достъп за гостите на СИХРЕ 2016.
Достъпът до програмата от лекции и презентации на GastronomiX 2016 е с платен вход или покана.

Сред лекторите в GastronomiX 2016са утвърдени шеф-готвачи като Йонас Лундгрен от Швеция, Ян Сминк от Холандия и български топ-готвачи, сладкари и бариста експерти като Димо Димов, Милен Панев, Алекс Иванчев, Борислав Екзархов, Ради Стамболов, Елица Божинова, Йоана Петрова и Йордан Дъбов.

Освен за шеф-готвачи и ресторантьори GastronomiX 2016 е полезен и интересен за кетъринг фирми и хотелиери, за доставчици и дистрибутори на продукти за ресторантската индустрия, както и за агенции за събитиен мениджмънт и медии.

Организатор и идеолог на GastronomiX e Българската асоциация на професионалните готвачи (БАПГ), а генерален спонсор на събитието - МЕТРО България.

Заповядайте на GastronomiX 2016, за да надградите професионалните си знания и умения, да се запознаете с последните тенденции във висшата кулинария, да получите нови идеи и вдъхновение!

Очаквайте скоро и пълната програма на GastronomiX 2016...

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Winebox Portfolio Tasting – майсторски класове и лекции, Бутилките от вино в двора и градината, Българската Санта Сара вече си има своя винарна, Винарска изба Шато Бургозоне спечели наградата на exporter.bg „Златната изба на България“ за 2016 г., Rose - 2016 Orbelia Winery, Дефиле на младото вино 2016, Сомелиер на годината 2016 стана младият Илиян Петракиев, Chardonnay 2015 - Spiritus Sanctus, Вино според характера, Пловдив става световна столица на спиртните напитки през 2018, Глювайн - вино срещу грип и простуда, Защо точно шардоне?, Виното като любовник, Чаша вино на ден предпазва костите от изтъняване, Продукти на Вила Мелник: „Aplauz”, Пловдив става световна столица на спиртните напитки през 2018, Ранна мелнишка лоза, Български тероари, Подарете си един незабравим уикенд на Августиада 2016, Terra Tangra Cuvee 2006, Колибри Розе 2012 - ВИ Манастира, Как да си направим сангрия, Viognier 2014 - Spiritus Sanctus, LEGIO I Sauvignon Blanc 2014 - Винарна Свищов, Кой ще сади лозя с евросубсидии, С дъх на рубин под Трихълмието, Ethno Chardonnay 2010, Тероар - еп.3, Divino magazine - брой 1, Спиро Стоянов - без всякакви компромиси, Разрешено ли е виното по време на пости ?, 7-ото издание на DiVino.Taste приключи, вече имаме първите седем!, Фондю и вино, Местно време, БНТ2 Благоевград - 10 юли 2013, Winebox Portfolio Tasting – майсторски класове и лекции

BGtop.net Sait1.com БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове