Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Храна и Вино » Готвим бъдещето с GastronomiX 2016 9-11 ноември, София, Интер Експо Център, СИХРЕ

Готвим бъдещето с GastronomiX 2016 9-11 ноември, София, Интер Експо Център, СИХРЕ

Снимка

Талантливите и амбициозни готвачи и ресторантьори в България години наред използват всеки възможен случай, за да пътуват и да се учат от онези свои колеги в Западна Европа, Скандинавия, Щатите и Азия, които създават и определят тенденциите във висшата кухня. Всеки значим кулинарен форум, където може на живо да се вдъхновят от най-добрите, е огромен тласък напред за родната висша кулинария и ресторантьорство.

За готвачите и ресторантьорите у нас обаче е важно без да пътуват надалеч, без да отсъстват за дълго и без да влагат сериозни средства, да видят и попият на живо постиженията и идеите на свои колеги, българи и чужденци, чиито имена са символ на креативност, солиден опит и градивна кулинарна философия.

Точно такава е идеята на GastronomiX – новия професионален кулинарен форум, в който утвърдени български и световни авторитети в професионалната кухня и ресторантьорството предават своите знания и опит на свои колеги. Основната цел на форума е да даде възможност на изграждащите се готвачи да получат нови умения, идеи и вдъхновение, за да овладеят по-горни нива в професията, а това да допринесе за цялостно издигане на бранша на още по-високо стъпало.
Същевременно GastronomiX се стреми и да популяризира българската висша кухня, вече утвърдените български шеф-готвачи и водещите български ресторанти.

GastronomiX 2016 ще се проведе на 9, 10 и 11 ноември като съпътстващо събитие на Специализираното изложение за хотелско, ресторантско, кетъринг и СПА оборудване (СИХРЕ), провеждано всяка година в столичния Интер Експо Център.

GastronomiX 2016 включва конференция с лекции-презентации на световни и български шеф-готвачи и експерти в областта на кулинарията и ресторантьорството, а също и демонстрационно готвене с различни теми.

Началният час на демонстрациите и лекциите и през двата дни е 10:00.
Демонстрационното готвене е със свободен достъп за гостите на СИХРЕ 2016.
Достъпът до програмата от лекции и презентации на GastronomiX 2016 е с платен вход или покана.

Сред лекторите в GastronomiX 2016са утвърдени шеф-готвачи като Йонас Лундгрен от Швеция, Ян Сминк от Холандия и български топ-готвачи, сладкари и бариста експерти като Димо Димов, Милен Панев, Алекс Иванчев, Борислав Екзархов, Ради Стамболов, Елица Божинова, Йоана Петрова и Йордан Дъбов.

Освен за шеф-готвачи и ресторантьори GastronomiX 2016 е полезен и интересен за кетъринг фирми и хотелиери, за доставчици и дистрибутори на продукти за ресторантската индустрия, както и за агенции за събитиен мениджмънт и медии.

Организатор и идеолог на GastronomiX e Българската асоциация на професионалните готвачи (БАПГ), а генерален спонсор на събитието - МЕТРО България.

Заповядайте на GastronomiX 2016, за да надградите професионалните си знания и умения, да се запознаете с последните тенденции във висшата кулинария, да получите нови идеи и вдъхновение!

Очаквайте скоро и пълната програма на GastronomiX 2016...

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Розе за всеки джоб, Магнум бутилка с образа на Хитлер бе продадена на търг за 1500 лири, Защо чашата има значение, 10 яки вица за виното, с които винаги може да кажете НАЗДРАВЕ!, Vestibule Wine Ambassador, 13 енолози са номинирани в тазгодишния конкурс Енолог на годината, организиран от СЕБ, 50 повода да празнуваме българското вино, Розето и модата, Бял коняк и екзотични напитки сред изненадите на Международната изложба „Винария 2018“, Melnik 55 - 2016 - Orbelia Winery, Rose Angelica 2016 - Chateau Copsa, Bergule Melnik 2013 - Villa Melnik, К7 Каберне Совиньон 2013 - Балар / K7 Cabernet Sauvignon 2013 Balar, 5 магазинa за вино които ще ви изумят, Десертни червени сортове, DiVino.Taste 2017 представя прочути винарски региони, Винотерапия за красота, Нова книга от издателство Гурме - “По следите на зехтина”, Angel's Estate Rose 2016, Видеоурок: цветовете на виното, Гроздовите семки са извор на здраве, „50 постни рецепти“ - новата книга на Gourmet Publishing, Търсенето на свежи и плодови вина засяга пазара на бъчви, Как да сервираме и консумираме бяло вино?, Опознайте необятния свят на виното с DIscover.VINO World 2017!, Muscat Giallo 2013 - Spiritus Sanctus, Tendenz 2015 - Rupel Winery, Българските независими лозаро-винари с достойно представяне в Лондон, Cor Caroli Rose 2015 Afuzov Winery, Как виното научи Пирло на футбол, Бяло вино с месо? Естествено!, Операция на Европол срещу мрежа за фалшиви вина от Romanee-Conti, WiFo – да поговорим за вино и храна, ПРИ ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ИНТЕРЕС СТАРТИРА 23-ТО ИЗДАНИЕ НА CОNCOURS MONDIAL DE BRUXELLES В ПЛОВДИВ, БУРГАСКИ ФЕСТИВАЛ НА ВИНОТО 2015

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове