Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Храна и Вино » Готвим бъдещето с GastronomiX 2016 9-11 ноември, София, Интер Експо Център, СИХРЕ

Готвим бъдещето с GastronomiX 2016 9-11 ноември, София, Интер Експо Център, СИХРЕ

Снимка

Талантливите и амбициозни готвачи и ресторантьори в България години наред използват всеки възможен случай, за да пътуват и да се учат от онези свои колеги в Западна Европа, Скандинавия, Щатите и Азия, които създават и определят тенденциите във висшата кухня. Всеки значим кулинарен форум, където може на живо да се вдъхновят от най-добрите, е огромен тласък напред за родната висша кулинария и ресторантьорство.

За готвачите и ресторантьорите у нас обаче е важно без да пътуват надалеч, без да отсъстват за дълго и без да влагат сериозни средства, да видят и попият на живо постиженията и идеите на свои колеги, българи и чужденци, чиито имена са символ на креативност, солиден опит и градивна кулинарна философия.

Точно такава е идеята на GastronomiX – новия професионален кулинарен форум, в който утвърдени български и световни авторитети в професионалната кухня и ресторантьорството предават своите знания и опит на свои колеги. Основната цел на форума е да даде възможност на изграждащите се готвачи да получат нови умения, идеи и вдъхновение, за да овладеят по-горни нива в професията, а това да допринесе за цялостно издигане на бранша на още по-високо стъпало.
Същевременно GastronomiX се стреми и да популяризира българската висша кухня, вече утвърдените български шеф-готвачи и водещите български ресторанти.

GastronomiX 2016 ще се проведе на 9, 10 и 11 ноември като съпътстващо събитие на Специализираното изложение за хотелско, ресторантско, кетъринг и СПА оборудване (СИХРЕ), провеждано всяка година в столичния Интер Експо Център.

GastronomiX 2016 включва конференция с лекции-презентации на световни и български шеф-готвачи и експерти в областта на кулинарията и ресторантьорството, а също и демонстрационно готвене с различни теми.

Началният час на демонстрациите и лекциите и през двата дни е 10:00.
Демонстрационното готвене е със свободен достъп за гостите на СИХРЕ 2016.
Достъпът до програмата от лекции и презентации на GastronomiX 2016 е с платен вход или покана.

Сред лекторите в GastronomiX 2016са утвърдени шеф-готвачи като Йонас Лундгрен от Швеция, Ян Сминк от Холандия и български топ-готвачи, сладкари и бариста експерти като Димо Димов, Милен Панев, Алекс Иванчев, Борислав Екзархов, Ради Стамболов, Елица Божинова, Йоана Петрова и Йордан Дъбов.

Освен за шеф-готвачи и ресторантьори GastronomiX 2016 е полезен и интересен за кетъринг фирми и хотелиери, за доставчици и дистрибутори на продукти за ресторантската индустрия, както и за агенции за събитиен мениджмънт и медии.

Организатор и идеолог на GastronomiX e Българската асоциация на професионалните готвачи (БАПГ), а генерален спонсор на събитието - МЕТРО България.

Заповядайте на GastronomiX 2016, за да надградите професионалните си знания и умения, да се запознаете с последните тенденции във висшата кулинария, да получите нови идеи и вдъхновение!

Очаквайте скоро и пълната програма на GastronomiX 2016...

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Как да изберем изгодно чаши за вино в четири лесни стъпки, Wine & Food Festival - Варна 22 - 24 април 2016, Ден на виното на река Дунав, Александра Естейт Розе 2013 Мурведър и Гренаш, Domaine Bessa Valley отбелязва празника на виното Трифон Зарезан, Пийте вино Вестерос, като любимите си герои от "Game Of Thrones", Discover.Vino представя вината на Южна Франция, Discover.Vino представя вината на Южна Франция, Новите тенденции в света на храните и напитките показва Международен панаир Пловдив, 15 любопитни факта за виното, Discover.Vino представя вината на Южна Франция, Разрешено ли е виното по време на пости ?, Villa Yustina Rouge 2016, Как да се насладим на истинското вино, Rigid Elm Rose 2015 - Nisovo, Въведение в сомелиерството с Йордан Кирилчев и Благой Кузмански, Приключения по пътя на божолето, Bergule - Syrah & Viognier 2013 Вила Мелник, Новото лице на испанското вино, Coravin- иновативна джаджа, Кулинарни предизвикателства на фестивала „Вино и храна“, Discover.Vino Южна Америка – 08 октомври 2015, Инж. Божидар Донков спечели приза „Енолог на Винария 2015“, Виното вече има свой дом в Бургас, Нов върх за българското винопроизводство - 109 медала за български вина от Concours Mondial de Bruxelles, Discover.Vino World представя: вината от Италия и Франция на българския пазар, Винарска изба „Едоардо Миролио“ спечели приза „Изба на годината“ на ВИНАРИЯ 2015, BIWC 2015 участници, Дегустационни комисии на V национален конкурс за розе "ЗЛАТЕН КИЛИКС" - Казанлък 05 юни 2015, Въпрос с повишена трудност !, Вино и стил - еп.6, Време за бъчви!, 71 процента от участвалите в „Световното по вино“ български винопроизводители взеха медали, Лятото и виното, Bergule - Syrah & Viognier 2013 Вила Мелник

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове