Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » Вино с марката Шалкенбош

Вино с марката Шалкенбош

Снимка winebg.info

Винарската изба Шалкенбош е една от най-старите изби на Южна Африка и ще бъде представена през ноември на Салон на виното

Лозята са разположени на надморска височина между 370 м и 500 м в склоновете на планината Витценберг с прекрасен изглед към живописната долина на Тулбах в Южна Африка. Почвата е сходна с тази в долината на река Рона във Франция, а влажните мъгли през повечето нощи, съчетани с високите дневни температури, създават идеални условия за направата на първокласни вина.

История в бутилка
Винарска изба Шалкенбош е създадена в средата на 18 век и е национален паметник на ЮАР. Избата е носител на награда Biodiversity and Wine Initiative (BWI) за устойчиво производство на вино. Сортовете, които се отглеждат, са - Шираз, Каберне Совиньон, Мерло, Мурведър, Малбек, Каберне Фран, Пети Вердо, Виониер, Совиньон Блан, Шардоне, Гренаж и Нювел.

Вината с етикет Шалкенбош са изработени от внимателно подбрани и подредени грозда, които се винифицират в основната сграда на избата. След това отлежават в бъчви, направени от най-добрия френски и американски дъб, което придава техния интензивен вкус и цвят.
Вината с етикет Еденхоф се произвеждат основно за европейските пазари. Те са направени в т.нар. „нов световен стил”, което ги прави подходящи за ранно пиене, макар че те ще се подобрят с подходящо съхранение и стареене. Еденхоф са вече признати от Paarl Young Wine Show, Swissair, Veritas, Wine Magazine Awards, Weinwelt-Германия.

Вината с етикет ISIS също се произвеждат за европейския пазар само в разфасовки 0,750 мл и 5л кутия. Това са вина за всеки ден и са само три вида - сухо червено, сухо бяло и Розе.

От 9 до 12 ноември вината с марка Шалкенбош ще бъдат представени на изложението Салон на виното в Интер Експо Център. Единственият представител в България на винарската изба Винимпорт БГ ще участва в събитието, за да разкаже за качествата на прекрасните вина на една от най-старите изби на Южна Африка.

Може да научите повече за Салон на виното
на официалната страница на събитието http://food-exhibitions.bg/bg/salon-de-vin

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Вино и стил - еп.10, Изповедта на Мишел Ролан, Етикет при поднасянето и консумация на червено вино, Тероар - еп.3, Време за бъчви!, Три съвета за успешен винен тур!, 10 причини да пием розе, Джейми Гууд: “Тук сме, за да разкажем историята”, Американците пият повече италианско вино от самите италианци, България – „почетен гост“ на най-голямото винено изложение в Белгия, Холандия и Люксембург, Балканския винен фестивал е празник за душата, за сетивата и емоцията..., Участници - Сомелиер на годината 2017, Aplauz - Мерло Резерва 2010 Вила Мелник, Вино и красота на Августиада 2016, MOTIF merlot 2014 - Via Verde, СЛЕДВАЩОТО ПОКОЛЕНИЕ С ПОГЛЕД КЪМ БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ ВИНЕН ПАЗАР, 12 от най-впечатляващите винарни по света, С рекорд по иновации стартира мегафорумът за агробизнес, вино и храни, Гроздовите семки са извор на здраве, Излезе брой 11 на DiVino Magazine, Винен оптимизъм на Балканите, Енолог на годината е Тихомир Трифонов от Винарска изба Варна!, Цветелина Николова – българката с най-високо отличие по винен мениджмънт, Шестото издание на Балканския международен винен конкурс и фестивал BIWC 2017 - с кауза против рака на гърдата, Музиката променя аромата и плътността на виното, Вкусът на българското вино преди и сега – какво се промени?, За седми път София ще е столица на Балканското вино, Rubin 2013 - Santa Maria, Бяло вино и риба?, Какво не знаем за червените вина, Експериментът - майка на виненото разнообразие, WiFo е първият форум за вино и храна, Глювайн - вино срещу грип и простуда, Най-добрите български вина на Бургаския фестивал на виното, Илая - мавруд Резерва 2012 Винарска изба "Манастира"

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове