Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » Вино с марката Шалкенбош

Вино с марката Шалкенбош

Снимка winebg.info

Винарската изба Шалкенбош е една от най-старите изби на Южна Африка и ще бъде представена през ноември на Салон на виното

Лозята са разположени на надморска височина между 370 м и 500 м в склоновете на планината Витценберг с прекрасен изглед към живописната долина на Тулбах в Южна Африка. Почвата е сходна с тази в долината на река Рона във Франция, а влажните мъгли през повечето нощи, съчетани с високите дневни температури, създават идеални условия за направата на първокласни вина.

История в бутилка
Винарска изба Шалкенбош е създадена в средата на 18 век и е национален паметник на ЮАР. Избата е носител на награда Biodiversity and Wine Initiative (BWI) за устойчиво производство на вино. Сортовете, които се отглеждат, са - Шираз, Каберне Совиньон, Мерло, Мурведър, Малбек, Каберне Фран, Пети Вердо, Виониер, Совиньон Блан, Шардоне, Гренаж и Нювел.

Вината с етикет Шалкенбош са изработени от внимателно подбрани и подредени грозда, които се винифицират в основната сграда на избата. След това отлежават в бъчви, направени от най-добрия френски и американски дъб, което придава техния интензивен вкус и цвят.
Вината с етикет Еденхоф се произвеждат основно за европейските пазари. Те са направени в т.нар. „нов световен стил”, което ги прави подходящи за ранно пиене, макар че те ще се подобрят с подходящо съхранение и стареене. Еденхоф са вече признати от Paarl Young Wine Show, Swissair, Veritas, Wine Magazine Awards, Weinwelt-Германия.

Вината с етикет ISIS също се произвеждат за европейския пазар само в разфасовки 0,750 мл и 5л кутия. Това са вина за всеки ден и са само три вида - сухо червено, сухо бяло и Розе.

От 9 до 12 ноември вината с марка Шалкенбош ще бъдат представени на изложението Салон на виното в Интер Експо Център. Единственият представител в България на винарската изба Винимпорт БГ ще участва в събитието, за да разкаже за качествата на прекрасните вина на една от най-старите изби на Южна Африка.

Може да научите повече за Салон на виното
на официалната страница на събитието http://food-exhibitions.bg/bg/salon-de-vin

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Големите вина от пино ноар, Световни винени експерти идват в София за Балканския винен конкурс и фестивал, Как виното научи Пирло на футбол, Продукти на Винарска изба "Ямантиев" - Серии, Топ 10 дестинации за винен туризъм, Expressions Merlot & Syrah 2015 - Via Verde, Седми рожден ден на БАСВ в стил Roaring Twenties, Продукти Spirits Sanctus - Каберне Совиньон, Каберне Фран, Мерло, Сира,, Добра година за винопроизводителите, Spiritus Sanctus - Merlot 2015, Агнешко: с розе или червено?, Добра година за винопроизводителите, Винените курсове на Midalidare Rock in the wine valley, За втора поредна година конкурс за наградата на exporter.bg - “ЗЛАТНАТА ИЗБА”, Bergule - Syrah & Viognier 2013 Вила Мелник, Българската Санта Сара вече си има своя винарна, Discover.Vino Северна Италия, Приключения по пътя на божолето, Обзор на Августиада 2015, Подарете си един незабравим уикенд на Августиада 2016, WINEPROFILE 2017 - Фестивал на Виното, 10 интересни факта за виното, които трябва да знаете, Събират мостри на български ракии за престижен световен конкурс, Змийско вино спира косопада, вдига самолета, Разпознавате ли хубавото вино, Футуристичен винен бутик, Известни марки и бутикови изби идват на изложбата „Винария 2017“ в Пловдив, Българското вино – дар от тракийските богове, Инж. Божидар Донков спечели приза „Енолог на Винария 2015“, Бяло вино и риба?, Rose Wine Expo 2015 през погледа на Анна Дундакова, Канадец прави вино от домати, Седмото издание на „Дефиле на младото вино” 23 - 29 ноември 2015 Пловдив, Как ние възприемаме виното?, Светът е по-вкусен с домашен хляб и хубаво вино

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове