Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » Подарете си един незабравим уикенд на Августиада 2016

Подарете си един незабравим уикенд на Августиада 2016

Снимка winebg.info

Г-жо Нифору, интереса към виното на българския потребител осезаемо нараства с всяка година, в тази връзка са и следващите въпроси относно петото издание на Августиада.

Ще вземат ли участие нови изби и кои са те ?
Всяка година има нови изби, които се присъединяват към голямото семейство на Августиада. Тази година това са “Санта Мариа “ , винарска изба “Афузов” , ВИ ‘Рупел”, ВИ “Меди Вали”, ВИ “Румелия” и ВИ ‘Манастира”.

Миналата година участваха над 35 български винопроизводители, които представиха близо 400 вида вина. Какво да очакваме на петото издание ?
Августиада не цели да се разраства и да става грандиозен фестивал. Нашата цел е друга. Искаме всички участници – посетители, изложители, медии, бизнес да се почувстват като у дома си на прекрасната Антична улица в Регионалния исторически музей. Не случайно фестивалът Августиада го представят като уютния винен фестивал в България.

Какви са акцентите тази година, майсторски класове и др.?
Международният акцент тази година е Македония – земя с древни традиции във винопроизводството. Ще има и два майсторски класа с румънски и македонски вина. В последния момент може да се включи и топ мастър шеф от Турция.

Гурме зоната е важна част от фестивала, какви изненади сте ни подготвили ?
И тази година имаме удоволствието да си партнирме с Метро Академия София и шеф Юри Велев, кафе Дъбов ще ободрява посетителите на Августиада с най-прекрасното кафе, фирма Аякс, кулинарни продукти от Гърция, сирена с трюфели и тн. ще са част от гурме удоволствията, които всички могат да опитат.

Снимка winebg.info

Конкурс Царица на Августиада, едно ново предизвикателство, което обхваща друг вид публика ! Защо решихте да направите този конкурс и каква е връзката с Августиада ?
Това е наша идея, която замисляме от няколко години и ето , че на петото юбилейно издание се случва. Цaрицата на Августиада .
Красотата на старозагорката е непреходна и украсява и вдъхновява града ни 8000 години. Във времето много старозагорки са печелили престижни конкурси за красота. Днес те работят за просперитета на своя град, на своята страна. Някога покорявали корони, сега покоряват своите житейски върхове – тихо, негласно, ежедневно. Короните им вече са просто спомен, но усмивките, мечтите, вярата в себе си, вдъхновението и желанието да побеждават са запазени! Те знаят, че короната „най- карасивата“ е тежка, тя е щастие, но и отговорност и за да не падне трябва да държиш главата си винаги изправена.

Няколко изречения към хората които биха желали да посетят петото юбилейно издание на Августиада 2016 Ст. Загора !
Подарете си един незабравим уикенд – бъдете с нас в събота и неделя, за да се насладите на прекрасните вина, гурме продуктите и неповторимата атмосфера на Августиада! Очакваме ви!

Повече информация на : avgustiada.com

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Видеоурок: цветовете на виното, Между по-кисело и по-сладичко вино, Американска рок легенда – фен на българското вино, Рапърът Джей Зи си купи елитна марка шампанско, Брой 15 на Divino Magazine е вече на пазара!, Тероар - еп.1, Местните български сортове трябва да бъдат презентирани по света е мнението на чуждестранни енолози на ВИНАРИЯ 2017, На път ли е Българското виното да влезе в червената книга със застрашени видове., Разпознавате ли хубавото вино, ROSE WINE EXPO KAZANLAK 2015 ПРОГРАМА, Как да си направим сангрия, 11 романтични идеи за винен туризъм в България, Домейн Менада, Учени препоръчаха червено вино за диабетици, Българските местни сортове, Ethno Chardonnay 2010, AplauZ - Merlot & Syrah Reserve 2011 Villa Melnik, Розе Свети Илия 2009, Как да съхраним своето вино?, За пръв път на български език световният бестселър „Може и без хайвер“ на Йоханес Марио Зимел от издателство Gourmet Publishing, Препоръки за здраве с грозде и вино, Cattleya Sauvignon Blanc & Chardonnay 2015 - Angelus Estate, България ще избира своя Сомелиер на 2015 година, Винария 2016, Две винарски изби си поделиха голямата награда – Златен Трофей на Балканския международен винен конкурс 2015, Какво е Малолактичната ферментация ?, Bergule Melnik 55 реколта 2011, 40-ти Световен конгрес по лозарство и винарство в България, Cabernet Sauvignon 2003 - Rousse Winery, Sensus 2009 Spiritus Sanctus, Стартира конкурсът за наградата на сайта exporter.bg “ЗЛАТНАТА ИЗБА”, Какво е тероар ?, Rose Wine Expo 2014 - 7-8 Юни, Класирането на Фестивала на виното и културното наследство Августиада 2014, Пловдив ще бъде домакин на 8 то издание на DWCC 2015 през октомври 2015!

BGtop.net BulgarianTOP.com Sait1.com БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове