Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » Подарете си един незабравим уикенд на Августиада 2016

Подарете си един незабравим уикенд на Августиада 2016

Снимка winebg.info

Г-жо Нифору, интереса към виното на българския потребител осезаемо нараства с всяка година, в тази връзка са и следващите въпроси относно петото издание на Августиада.

Ще вземат ли участие нови изби и кои са те ?
Всяка година има нови изби, които се присъединяват към голямото семейство на Августиада. Тази година това са “Санта Мариа “ , винарска изба “Афузов” , ВИ ‘Рупел”, ВИ “Меди Вали”, ВИ “Румелия” и ВИ ‘Манастира”.

Миналата година участваха над 35 български винопроизводители, които представиха близо 400 вида вина. Какво да очакваме на петото издание ?
Августиада не цели да се разраства и да става грандиозен фестивал. Нашата цел е друга. Искаме всички участници – посетители, изложители, медии, бизнес да се почувстват като у дома си на прекрасната Антична улица в Регионалния исторически музей. Не случайно фестивалът Августиада го представят като уютния винен фестивал в България.

Какви са акцентите тази година, майсторски класове и др.?
Международният акцент тази година е Македония – земя с древни традиции във винопроизводството. Ще има и два майсторски класа с румънски и македонски вина. В последния момент може да се включи и топ мастър шеф от Турция.

Гурме зоната е важна част от фестивала, какви изненади сте ни подготвили ?
И тази година имаме удоволствието да си партнирме с Метро Академия София и шеф Юри Велев, кафе Дъбов ще ободрява посетителите на Августиада с най-прекрасното кафе, фирма Аякс, кулинарни продукти от Гърция, сирена с трюфели и тн. ще са част от гурме удоволствията, които всички могат да опитат.

Снимка winebg.info

Конкурс Царица на Августиада, едно ново предизвикателство, което обхваща друг вид публика ! Защо решихте да направите този конкурс и каква е връзката с Августиада ?
Това е наша идея, която замисляме от няколко години и ето , че на петото юбилейно издание се случва. Цaрицата на Августиада .
Красотата на старозагорката е непреходна и украсява и вдъхновява града ни 8000 години. Във времето много старозагорки са печелили престижни конкурси за красота. Днес те работят за просперитета на своя град, на своята страна. Някога покорявали корони, сега покоряват своите житейски върхове – тихо, негласно, ежедневно. Короните им вече са просто спомен, но усмивките, мечтите, вярата в себе си, вдъхновението и желанието да побеждават са запазени! Те знаят, че короната „най- карасивата“ е тежка, тя е щастие, но и отговорност и за да не падне трябва да държиш главата си винаги изправена.

Няколко изречения към хората които биха желали да посетят петото юбилейно издание на Августиада 2016 Ст. Загора !
Подарете си един незабравим уикенд – бъдете с нас в събота и неделя, за да се насладите на прекрасните вина, гурме продуктите и неповторимата атмосфера на Августиада! Очакваме ви!

Повече информация на : avgustiada.com

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Roze Wine Expo 2016 новото старо лице на българското вино, Как чашата помага на виното, DiVino определи най-добрите вина за 2014, Дегустация на белгийски шоколад с български вина за първи път на ВИНАРИЯ 2017, Тероар - еп.3, Живко Енчев е победителя в Сомелиер на годината 2017, Открийте вкуса на Бургундия, Елзас и Лоара!, В предаването "За виното и хората" на 02.06.2013, София се превръща отново в столица на българското вино!, Теодосий Спасов открива "Дефиле на младото вино - 2016", Gulbanis Wine - Syrah 2011, Riverside - Mavrud & Cabernet Sauvignon 2013 - Manastira Winery, Още за “FACES”- официалното вино на световното по футбол в Бразилия, ПРОГРАМА НА 7-ИЯ МЕЖДУНАРОДЕН ЕНОЛОГИЧЕН СЕМИНАР ЕНОФОРУМ БЪЛГАРИЯ 2016, Приключения по пътя на виното, Кърмит Линч, Фестивал „Дефиле на младото вино” - предистория, Как да сервираме и консумираме бяло вино?, Перу на вкус: кухнята като социално оръжие, 25 начина за повторно използване на старите бъчви, Виното и звездите, Чуждестранни лектори за тайните на местните винени сортове на ВИНАРИЯ 2017, Фестивал вино и храна - Варна 2015 г., ВИНАРНА СВИЩОВ – КУПАЖЪТ ОТ КЛАСИКА И СЪВРЕМЕННОСТ, Аншоа, розмарин и вино – тайната на вечния живот?, Готови ли сте за БАЛКАНСКА ВИНЕНА ФИЕСТА ?, Syrah 2013 - Gulbanis Wine, Продукти на Spiritus Sanctus - Мускат Джиало, Вионие, Розе, Chardonnay 2015 - Spiritus Sanctus, Как да сготвим миди с вино, Държавите, които пият най-много вино и къде е България?, Aureos Rose Cabernet Sauvignon & Cabernet Franc 2013, Bergule Chardonnay & Viognier 2013 Вила Мелник, С какви храни и ястия да поднесем Розе, Summer.Taste Просеко & Зехтин - празнувайте лятото!, За пръв път на български език световният бестселър „Може и без хайвер“ на Йоханес Марио Зимел от издателство Gourmet Publishing

BGtop.net BulgarianTOP.com Sait1.com БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове