Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » Подарете си един незабравим уикенд на Августиада 2016

Подарете си един незабравим уикенд на Августиада 2016

Снимка winebg.info

Г-жо Нифору, интереса към виното на българския потребител осезаемо нараства с всяка година, в тази връзка са и следващите въпроси относно петото издание на Августиада.

Ще вземат ли участие нови изби и кои са те ?
Всяка година има нови изби, които се присъединяват към голямото семейство на Августиада. Тази година това са “Санта Мариа “ , винарска изба “Афузов” , ВИ ‘Рупел”, ВИ “Меди Вали”, ВИ “Румелия” и ВИ ‘Манастира”.

Миналата година участваха над 35 български винопроизводители, които представиха близо 400 вида вина. Какво да очакваме на петото издание ?
Августиада не цели да се разраства и да става грандиозен фестивал. Нашата цел е друга. Искаме всички участници – посетители, изложители, медии, бизнес да се почувстват като у дома си на прекрасната Антична улица в Регионалния исторически музей. Не случайно фестивалът Августиада го представят като уютния винен фестивал в България.

Какви са акцентите тази година, майсторски класове и др.?
Международният акцент тази година е Македония – земя с древни традиции във винопроизводството. Ще има и два майсторски класа с румънски и македонски вина. В последния момент може да се включи и топ мастър шеф от Турция.

Гурме зоната е важна част от фестивала, какви изненади сте ни подготвили ?
И тази година имаме удоволствието да си партнирме с Метро Академия София и шеф Юри Велев, кафе Дъбов ще ободрява посетителите на Августиада с най-прекрасното кафе, фирма Аякс, кулинарни продукти от Гърция, сирена с трюфели и тн. ще са част от гурме удоволствията, които всички могат да опитат.

Снимка winebg.info

Конкурс Царица на Августиада, едно ново предизвикателство, което обхваща друг вид публика ! Защо решихте да направите този конкурс и каква е връзката с Августиада ?
Това е наша идея, която замисляме от няколко години и ето , че на петото юбилейно издание се случва. Цaрицата на Августиада .
Красотата на старозагорката е непреходна и украсява и вдъхновява града ни 8000 години. Във времето много старозагорки са печелили престижни конкурси за красота. Днес те работят за просперитета на своя град, на своята страна. Някога покорявали корони, сега покоряват своите житейски върхове – тихо, негласно, ежедневно. Короните им вече са просто спомен, но усмивките, мечтите, вярата в себе си, вдъхновението и желанието да побеждават са запазени! Те знаят, че короната „най- карасивата“ е тежка, тя е щастие, но и отговорност и за да не падне трябва да държиш главата си винаги изправена.

Няколко изречения към хората които биха желали да посетят петото юбилейно издание на Августиада 2016 Ст. Загора !
Подарете си един незабравим уикенд – бъдете с нас в събота и неделя, за да се насладите на прекрасните вина, гурме продуктите и неповторимата атмосфера на Августиада! Очакваме ви!

Повече информация на : avgustiada.com

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Rose - 2016 Orbelia Winery, "Платинум Брандс" стъпи на българския пазар с вина на 12 изби от цял свят, Merlot & Syrah Резерва 2013 Four Friends, Да отслабнем с вино!, Топ 5 на най-големите производители на вино в света, Legio I Sauvignon Blanc 2015 - Svishtov Winery, Излезе брой 7 на DiVino Magazine!, Alexandra Estate, Aplauz - Каберне Совиньон Резерва 2011 Вила мелник, A Good Year Cuvee 2014 - Medi Valley, Riverside Chardonnay 2015 -Manastira Winery, Виното сваля килограми и освобождава от стреса, Джейми Гууд: “Тук сме, за да разкажем историята”, Дефиле на младото вино 2016, Rose 2015 - Spiritus Sanctus, Футуристичен винен бутик, Riverside Мускат Отонел 2013 Винарска изба "Манастира", Винарска Изба Тера Тангра, Новите вина на Spiritus Sanctus за 2017, Вино и красота на Августиада 2016, Version - Plaisir Divin Cabernet Franc 2012 Винпром Асеновград, Yamantiev’s Viognier Single Vineyard 2012, С какво вино е подходящо да готвим, Базар на изкуствата "Изкуство, вино, любов и шоколад", Съчетаването на вино и храна е сред акцентите на DiVino.Taste 2013, WIFO или за виното и храната с вдъхновение, WiFo – да поговорим за вино и храна, Излезе брой 10 на DiVino Magazine!, WINEPROFILE 2017 - Фестивал на Виното, САЛОН НА ВИНОТО 2017, MH WINE SELECTION, 10 интересни факта за виното, които трябва да знаете, Етикет при поднасянето и консумация на червено вино, Contour Rose 2014 - Изба Карабунар, Лятото и виното

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове