Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » Подарете си един незабравим уикенд на Августиада 2016

Подарете си един незабравим уикенд на Августиада 2016

Снимка winebg.info

Г-жо Нифору, интереса към виното на българския потребител осезаемо нараства с всяка година, в тази връзка са и следващите въпроси относно петото издание на Августиада.

Ще вземат ли участие нови изби и кои са те ?
Всяка година има нови изби, които се присъединяват към голямото семейство на Августиада. Тази година това са “Санта Мариа “ , винарска изба “Афузов” , ВИ ‘Рупел”, ВИ “Меди Вали”, ВИ “Румелия” и ВИ ‘Манастира”.

Миналата година участваха над 35 български винопроизводители, които представиха близо 400 вида вина. Какво да очакваме на петото издание ?
Августиада не цели да се разраства и да става грандиозен фестивал. Нашата цел е друга. Искаме всички участници – посетители, изложители, медии, бизнес да се почувстват като у дома си на прекрасната Антична улица в Регионалния исторически музей. Не случайно фестивалът Августиада го представят като уютния винен фестивал в България.

Какви са акцентите тази година, майсторски класове и др.?
Международният акцент тази година е Македония – земя с древни традиции във винопроизводството. Ще има и два майсторски класа с румънски и македонски вина. В последния момент може да се включи и топ мастър шеф от Турция.

Гурме зоната е важна част от фестивала, какви изненади сте ни подготвили ?
И тази година имаме удоволствието да си партнирме с Метро Академия София и шеф Юри Велев, кафе Дъбов ще ободрява посетителите на Августиада с най-прекрасното кафе, фирма Аякс, кулинарни продукти от Гърция, сирена с трюфели и тн. ще са част от гурме удоволствията, които всички могат да опитат.

Снимка winebg.info

Конкурс Царица на Августиада, едно ново предизвикателство, което обхваща друг вид публика ! Защо решихте да направите този конкурс и каква е връзката с Августиада ?
Това е наша идея, която замисляме от няколко години и ето , че на петото юбилейно издание се случва. Цaрицата на Августиада .
Красотата на старозагорката е непреходна и украсява и вдъхновява града ни 8000 години. Във времето много старозагорки са печелили престижни конкурси за красота. Днес те работят за просперитета на своя град, на своята страна. Някога покорявали корони, сега покоряват своите житейски върхове – тихо, негласно, ежедневно. Короните им вече са просто спомен, но усмивките, мечтите, вярата в себе си, вдъхновението и желанието да побеждават са запазени! Те знаят, че короната „най- карасивата“ е тежка, тя е щастие, но и отговорност и за да не падне трябва да държиш главата си винаги изправена.

Няколко изречения към хората които биха желали да посетят петото юбилейно издание на Августиада 2016 Ст. Загора !
Подарете си един незабравим уикенд – бъдете с нас в събота и неделя, за да се насладите на прекрасните вина, гурме продуктите и неповторимата атмосфера на Августиада! Очакваме ви!

Повече информация на : avgustiada.com

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Pentagram Pinot Noir 2010 Черноморско Злато, Gorchivka Rose Gabernet & Merlot 2013, Насладете се на живота с новата книга на Gourmet Publishing, Вино с марката Шалкенбош, Община Асеновград ще отваря пак Музей на виното, Cabernet Franc 2013 - Gulbanis Wine, Discover.Vino World: целият винен свят в една чаша, Български тероари, ХХV МЕЖДУНАРОДНА ИЗЛОЖБА ЗА ЛОЗАРСТВО И ВИНАРСТВО „ВИНАРИЯ”, България може да бъде известна не само с ракия и вино, Villa Melnik - Family Tradition Cabernet & Merlot 2011, Търговци изкупиха всички бутилки от вината със „Златен ритон“, Българското вино – дар от тракийските богове, Kera Tamara Sauvignon Blanc 2013 - Maryan Winery, Наградиха победителите от „Световното по вино“, Concours Mondial de Bruxelles, 55 са отличените български вина на DWWA 2016, “Дефиле на младото вино” 2017, Американците пият повече италианско вино от самите италианци, Младото вино отново на Дефиле в Пловдив, Rose 2015 - Spiritus Sanctus, Expressions Misket & Muscat 2015 - Via Verde, 24 уникални подаръка за любителите на вино, Най-добрите вина от 10 години са представени на „Винария 2016“ според топ медалистите, Виното се оказва опасно за зъбния емайл, Rose Wine Expo 2014 - 7-8 Юни, Речник на дегустационните термини, Дегустация: златното шардоне на България, Балканският международен винен конкурс издаде каталог с отличените изби, 4 Season winter 2013 Villa Yustina, Бяло вино с месо? Естествено!, За пръв път от години има баланс между търсене и предлагане на вино, България е на 7 място по брой спечелени медали на Concours Mondial de Bruxelles, 5 основни етапа за начинаещи винолюбители ПРЕДИ дегустация, Alexandra Estate - Merlot & Cabernet Sauvignon & Petit Verdot 2014, Midalidare ROCK in the wine valley

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове