Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » Вино и красота на Августиада 2016

Вино и красота на Августиада 2016

Снимка winebg.info

Търговско-промишлена палата - Стара Загора и компания OINORAMA wineconsulting & businesssolutions, в партньорство с Община Стара Загора, Ви канят да станете част от уникалния Фестивал на виното и културното наследство Августиада. Той ще се проведе за пети пореден път в Стара Загора от 14 до 16 октомври 2016 г., в сградата на Регионален исторически музей - Стара Загора.

И тази година над 30 български и чуждестранни изби ще представят своите вина в регион, известен от древността с традициите си във винопроизводството. И на тазгодишното издание ще бъде избрано вино на публиката, като са подготвени Златна, Сребърна и Бронзова Августиада.

Конференция Августиада 2016 ще се проведе на 14 октомври от 14 до 18 ч. в зала 33 на Регионален исторически музей. Входът е безплатен, но е необходимо предварително да заявите участие по e-mail на организаторите.

Снимка winebg.info

За първи път в рамките на фестивала ще се проведе избор на Царица на Августиада 2016. Събитието е на 14 октомври от 19 часа, в Държавна опера Стара Загора.Вход свободен.
На претендентките за титлата им предстои усилена подготовка за конкурса. Те ще трябва да се запознаят с културно-историческото наследство на града, с технологията за отглеждане на грозде и производство на вино. Всичко това ще бъде запечатано на филм, който ще се прожектира по време на финалния етап на конкурса. Режисьор на спектакъла е Огнян Драганов, директор на Държавна опера Стара Загора.

Входът за Изложението на вино и кулинарни продукти в Регионален исторически музей Ст. Загора, е на 15 октомври от 12 до 18 ч. и на 16 октомври от 11 до 16.30 ч., е с билет за един ден на стойност 7 лв., а за двата дни – 10 лв. За по-добра организация на достъпа до изложението е добре предварително да закупите входни билети, което е особено препоръчително за групови посещения. Билети ще могат да се закупуват по време на изложението на входа на Регионален исторически музей Стара Загора.

Галавечер Августиада 2016, е на 15 октомври от 19.30 ч. в Държавна опера Стара Загора. Ще се състоят концерт и гала вечеря срещу куверт на стойност 60 лв., който трябва да бъде предварително закупен до 10 октомври.

На тазгодишното издание на Августиада са предвидени два майсторски класа, това са „Непознатите винени съкровища на Македония“, 15 октомври от 15,30 ч., в зала 33 на Регионален исторически музей, срещу куверт на стойност 30 лв., който трябва да бъде предварително закупен до 10 октомври. И „Румъния – винен чар и елегантност на север от България“, 16 октомври от 13 ч., в зала 33 на Регионален исторически музей, срещу куверт на стойност 30 лв., който трябва да бъде предварително закупен също до 10 октомври.

За облекчение на комплексните посетители на събитията на Августиада 2016 е оформен ВИП куверт, включващ: пропуск за двата дни на изложението, участие в двата майсторски класа, присъствие на Гала вечерта, с право на влизане на първия ден един час преди официалното откриване. ВИП кувертът за едно лице е на стойност 100 лв. и трябва предварително да се закупи до 10 октомври.

Входни билети и куверти се заявяват и получават в офиса на Търговско-промишлена палата Стара Загора, ул. „Г. С. Раковски“ 66.
За допълнителна информация, заявки за участие, билети и куверти, можете да се обръщате на тел. 042/636033, 042 626297, 0888 303103, и на имейл info@chambersz.com.

Повече информация за програмата може да намерите тук
И на страницата им в Facebook


Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Защо виното се съхранява в бъчви?, Divino magazine - брой 1, Ура за сира!, 10 яки вица за виното, с които винаги може да кажете НАЗДРАВЕ!, СЛЕДВАЩОТО ПОКОЛЕНИЕ С ПОГЛЕД КЪМ БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ ВИНЕН ПАЗАР, Alexandra Estate - Merlot & Cabernet Sauvignon & Petit Verdot 2014, За пръв път в България бе представен Маутай, китайската национална напитка, Пет грешни мита за българското вино, Рекорден брой български винарни в Белгия, Холандия и Люксембург, Мидалидаре Естейт, И бялото вино е полезно за сърцето?, 10 интересни факта за виното, които трябва да знаете, Продукти Винарска изба Манастира, Две винарски изби си поделиха голямата награда – Златен Трофей на Балканския международен винен конкурс 2015, Как изглеждат българските вина шест години по-късно?, И бялото вино е полезно за сърцето?, Mystery Debut - Cabernet Sauvignon 2015 Afuzov Winery, Време за бъчви!, Бутикова винарска изба Spiritus Sanctus, Как се дегустира пенливо вино? Няколко от най-добрите пенливи предложения на пазара, Розе - Малката Звезда 2012, Уникален софтуер, гарантиращ ръст на продажбите за първи път на ВИНАРИЯ 2018, ARTISTIQUE 2013 - Домейн Менада, БАТА АГРО 2017 - Стара Загора, AplauZ - Merlot & Syrah Reserve 2011 Villa Melnik, Готвачката на Химлер, Винарска изба "Ямантиев", Коя ще бъде напитката на 2017 година ?, Villa Santa Maria, Иво Върбанов: Малките, занаятчийски изби, са част от организма “Българско Вино”, Тероар - еп.2, Защо чашата има значение, Защо французите получават рядко инфаркт?, Брад Пит показа лозята си във Франция, Угощението на Бабет и други анекдоти на съдбата от издателство Гурме

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове