Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » Вино и красота на Августиада 2016

Вино и красота на Августиада 2016

Снимка winebg.info

Търговско-промишлена палата - Стара Загора и компания OINORAMA wineconsulting & businesssolutions, в партньорство с Община Стара Загора, Ви канят да станете част от уникалния Фестивал на виното и културното наследство Августиада. Той ще се проведе за пети пореден път в Стара Загора от 14 до 16 октомври 2016 г., в сградата на Регионален исторически музей - Стара Загора.

И тази година над 30 български и чуждестранни изби ще представят своите вина в регион, известен от древността с традициите си във винопроизводството. И на тазгодишното издание ще бъде избрано вино на публиката, като са подготвени Златна, Сребърна и Бронзова Августиада.

Конференция Августиада 2016 ще се проведе на 14 октомври от 14 до 18 ч. в зала 33 на Регионален исторически музей. Входът е безплатен, но е необходимо предварително да заявите участие по e-mail на организаторите.

Снимка winebg.info

За първи път в рамките на фестивала ще се проведе избор на Царица на Августиада 2016. Събитието е на 14 октомври от 19 часа, в Държавна опера Стара Загора.Вход свободен.
На претендентките за титлата им предстои усилена подготовка за конкурса. Те ще трябва да се запознаят с културно-историческото наследство на града, с технологията за отглеждане на грозде и производство на вино. Всичко това ще бъде запечатано на филм, който ще се прожектира по време на финалния етап на конкурса. Режисьор на спектакъла е Огнян Драганов, директор на Държавна опера Стара Загора.

Входът за Изложението на вино и кулинарни продукти в Регионален исторически музей Ст. Загора, е на 15 октомври от 12 до 18 ч. и на 16 октомври от 11 до 16.30 ч., е с билет за един ден на стойност 7 лв., а за двата дни – 10 лв. За по-добра организация на достъпа до изложението е добре предварително да закупите входни билети, което е особено препоръчително за групови посещения. Билети ще могат да се закупуват по време на изложението на входа на Регионален исторически музей Стара Загора.

Галавечер Августиада 2016, е на 15 октомври от 19.30 ч. в Държавна опера Стара Загора. Ще се състоят концерт и гала вечеря срещу куверт на стойност 60 лв., който трябва да бъде предварително закупен до 10 октомври.

На тазгодишното издание на Августиада са предвидени два майсторски класа, това са „Непознатите винени съкровища на Македония“, 15 октомври от 15,30 ч., в зала 33 на Регионален исторически музей, срещу куверт на стойност 30 лв., който трябва да бъде предварително закупен до 10 октомври. И „Румъния – винен чар и елегантност на север от България“, 16 октомври от 13 ч., в зала 33 на Регионален исторически музей, срещу куверт на стойност 30 лв., който трябва да бъде предварително закупен също до 10 октомври.

За облекчение на комплексните посетители на събитията на Августиада 2016 е оформен ВИП куверт, включващ: пропуск за двата дни на изложението, участие в двата майсторски класа, присъствие на Гала вечерта, с право на влизане на първия ден един час преди официалното откриване. ВИП кувертът за едно лице е на стойност 100 лв. и трябва предварително да се закупи до 10 октомври.

Входни билети и куверти се заявяват и получават в офиса на Търговско-промишлена палата Стара Загора, ул. „Г. С. Раковски“ 66.
За допълнителна информация, заявки за участие, билети и куверти, можете да се обръщате на тел. 042/636033, 042 626297, 0888 303103, и на имейл info@chambersz.com.

Повече информация за програмата може да намерите тук
И на страницата им в Facebook


Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

За виното – с любов ...и още нещо, Les Nuits Blanches Gris 2015 - Katarzyna Estate, Поставки Вино - "Винарни" - VLASOS, Craft Spirits Taste – ЧИСТ ЗРЯЛ МАЛЦ, Вино за вегетарианци…Хмм!?, И замириса на..., Каскада от събития представя България преди Световния винен конкурс 2016, Уникалният формат на Града на виното впечатли световните енолози, Как да се избавим от излишните килограми, БЪЛГАРИЯ Е В ТОП 10 НА ВИНЕНИТЕ ДЕСТИНАЦИИ В СВЕТА, Gorchivka Rose Gabernet & Merlot 2013, Откриха „Световното по вино“ в Пловдив 10 пъти повече български винопроизводители ще борят вина от цял свят, Тероар - еп.1, За Дефилето на младото вино и някои мисли за реколта 2014, Какво всъщност е "натурално вино"?, България не си пада особено по виното, показва изследване, Продукти на Вила Мелник: „Bergulе”, На път ли е Българското виното да влезе в червената книга със застрашени видове., Катаржина Естейт и Вила Юстина са първите носители на наградата „Златната изба на България“ за 2015 г., Muscat Giallo 2013 - Spiritus Sanctus, Как ние възприемаме виното?, Колекционирането на вино като инвестиция, Пловдив стана първия град с винен тур в България, Новият бр. 76 на сп. Меню е вече на пазара, Four Friends Reserve Cabernet Sauvignon & Cabernet Franc 2013, Виното сваля килограми и освобождава от стреса, Шести Балкански винен фестивал 3-4 юни 2017 Гранд Хотел София, Депардийо пиел по 14 бутилки вино на ден, С какви храни и ястия да поднесем Розе, Кои са лозаро-винарските райони в България?, Мерло барик 2012 е единственото българско вино със златен медал Decanter, A Good Year Cuvee 2014 - Medi Valley, Бъчвата като мебел и аксесоар, Големите чаши предизвикват обемна измама и водят до напиване, Rose Angelica 2016 - Chateau Copsa

BGtop.net BulgarianTOP.com Sait1.com БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове