Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » Вино и красота на Августиада 2016

Вино и красота на Августиада 2016

Снимка winebg.info

Търговско-промишлена палата - Стара Загора и компания OINORAMA wineconsulting & businesssolutions, в партньорство с Община Стара Загора, Ви канят да станете част от уникалния Фестивал на виното и културното наследство Августиада. Той ще се проведе за пети пореден път в Стара Загора от 14 до 16 октомври 2016 г., в сградата на Регионален исторически музей - Стара Загора.

И тази година над 30 български и чуждестранни изби ще представят своите вина в регион, известен от древността с традициите си във винопроизводството. И на тазгодишното издание ще бъде избрано вино на публиката, като са подготвени Златна, Сребърна и Бронзова Августиада.

Конференция Августиада 2016 ще се проведе на 14 октомври от 14 до 18 ч. в зала 33 на Регионален исторически музей. Входът е безплатен, но е необходимо предварително да заявите участие по e-mail на организаторите.

Снимка winebg.info

За първи път в рамките на фестивала ще се проведе избор на Царица на Августиада 2016. Събитието е на 14 октомври от 19 часа, в Държавна опера Стара Загора.Вход свободен.
На претендентките за титлата им предстои усилена подготовка за конкурса. Те ще трябва да се запознаят с културно-историческото наследство на града, с технологията за отглеждане на грозде и производство на вино. Всичко това ще бъде запечатано на филм, който ще се прожектира по време на финалния етап на конкурса. Режисьор на спектакъла е Огнян Драганов, директор на Държавна опера Стара Загора.

Входът за Изложението на вино и кулинарни продукти в Регионален исторически музей Ст. Загора, е на 15 октомври от 12 до 18 ч. и на 16 октомври от 11 до 16.30 ч., е с билет за един ден на стойност 7 лв., а за двата дни – 10 лв. За по-добра организация на достъпа до изложението е добре предварително да закупите входни билети, което е особено препоръчително за групови посещения. Билети ще могат да се закупуват по време на изложението на входа на Регионален исторически музей Стара Загора.

Галавечер Августиада 2016, е на 15 октомври от 19.30 ч. в Държавна опера Стара Загора. Ще се състоят концерт и гала вечеря срещу куверт на стойност 60 лв., който трябва да бъде предварително закупен до 10 октомври.

На тазгодишното издание на Августиада са предвидени два майсторски класа, това са „Непознатите винени съкровища на Македония“, 15 октомври от 15,30 ч., в зала 33 на Регионален исторически музей, срещу куверт на стойност 30 лв., който трябва да бъде предварително закупен до 10 октомври. И „Румъния – винен чар и елегантност на север от България“, 16 октомври от 13 ч., в зала 33 на Регионален исторически музей, срещу куверт на стойност 30 лв., който трябва да бъде предварително закупен също до 10 октомври.

За облекчение на комплексните посетители на събитията на Августиада 2016 е оформен ВИП куверт, включващ: пропуск за двата дни на изложението, участие в двата майсторски класа, присъствие на Гала вечерта, с право на влизане на първия ден един час преди официалното откриване. ВИП кувертът за едно лице е на стойност 100 лв. и трябва предварително да се закупи до 10 октомври.

Входни билети и куверти се заявяват и получават в офиса на Търговско-промишлена палата Стара Загора, ул. „Г. С. Раковски“ 66.
За допълнителна информация, заявки за участие, билети и куверти, можете да се обръщате на тел. 042/636033, 042 626297, 0888 303103, и на имейл info@chambersz.com.

Повече информация за програмата може да намерите тук
И на страницата им в Facebook


Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

10x - Въпрос на нос, 55 са отличените български вина на DWWA 2016, Сира в бутилката, Ethno Chardonnay 2010, Розовите вина на България имат своето място и то се нарича Rose Wine Expo Kazanlak, Традицията да се празнува новото БОЖОЛЕ стана на 63 години, Enigma Experience 2010 Винарска изба Малката звезда, Поставки Вино - "Винарни" - VLASOS, БЪЛГАРИЯ Е В ТОП 10 НА ВИНЕНИТЕ ДЕСТИНАЦИИ В СВЕТА, Най-скъпо продаденото бяло вино, Кой ще спечели “ЗЛАТНАТА ИЗБА 2016" на exporter.bg, ФЕСТИВАЛ ВИНО И ХРАНА гр. Варна 2015, Колко добре действа на тялото ви греяното вино, Вино и майсторлъшки мезета превземат Мелник, Топ 10 за 2015 на Wine Spectator, Как да сервираме и консумираме бяло вино?, В Северна или Южна България се отглеждат по-добри червени вина?, IMAGE Reserva Red 2014 - Villa Bassarea, Стандартната бутилка за вино, С дъх на рубин под Трихълмието, За пръв път от години има баланс между търсене и предлагане на вино, Защо виното се съхранява в бъчви?, 5 типа мъже, 5 сорта вино, на които те приличат, ДЕФИЛЕ „ВИНО И ГУРМЕ“ 6 - 7 май 2017, Domaine Bessa Valley с нова визуална идентичност, вдъхновена от Панагюрското съкровище, Фестивала на виното розе / Rose Wine Expo 2015 приключи, Expressions Misket & Muscat 2015 - Via Verde, Приключения по пътя на виното, Кърмит Линч, Rigid Elm Rose 2015 - Nisovo, Участници - Бургаски Винен Фестивал 2016, „Анжелус Естейт“ (Angel’s estate) гони признание за перла на българското винарство, Каскада от събития представя България преди Световния винен конкурс 2016, WINE FEST BURGAS 2015 - Участници и билети, Пловдив става вино столица през ноември, Над 4000 души посетиха третото издание на форума за българско вино DiVino.Taste!

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове