Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » Вино и красота на Августиада 2016

Вино и красота на Августиада 2016

Снимка winebg.info

Търговско-промишлена палата - Стара Загора и компания OINORAMA wineconsulting & businesssolutions, в партньорство с Община Стара Загора, Ви канят да станете част от уникалния Фестивал на виното и културното наследство Августиада. Той ще се проведе за пети пореден път в Стара Загора от 14 до 16 октомври 2016 г., в сградата на Регионален исторически музей - Стара Загора.

И тази година над 30 български и чуждестранни изби ще представят своите вина в регион, известен от древността с традициите си във винопроизводството. И на тазгодишното издание ще бъде избрано вино на публиката, като са подготвени Златна, Сребърна и Бронзова Августиада.

Конференция Августиада 2016 ще се проведе на 14 октомври от 14 до 18 ч. в зала 33 на Регионален исторически музей. Входът е безплатен, но е необходимо предварително да заявите участие по e-mail на организаторите.

Снимка winebg.info

За първи път в рамките на фестивала ще се проведе избор на Царица на Августиада 2016. Събитието е на 14 октомври от 19 часа, в Държавна опера Стара Загора.Вход свободен.
На претендентките за титлата им предстои усилена подготовка за конкурса. Те ще трябва да се запознаят с културно-историческото наследство на града, с технологията за отглеждане на грозде и производство на вино. Всичко това ще бъде запечатано на филм, който ще се прожектира по време на финалния етап на конкурса. Режисьор на спектакъла е Огнян Драганов, директор на Държавна опера Стара Загора.

Входът за Изложението на вино и кулинарни продукти в Регионален исторически музей Ст. Загора, е на 15 октомври от 12 до 18 ч. и на 16 октомври от 11 до 16.30 ч., е с билет за един ден на стойност 7 лв., а за двата дни – 10 лв. За по-добра организация на достъпа до изложението е добре предварително да закупите входни билети, което е особено препоръчително за групови посещения. Билети ще могат да се закупуват по време на изложението на входа на Регионален исторически музей Стара Загора.

Галавечер Августиада 2016, е на 15 октомври от 19.30 ч. в Държавна опера Стара Загора. Ще се състоят концерт и гала вечеря срещу куверт на стойност 60 лв., който трябва да бъде предварително закупен до 10 октомври.

На тазгодишното издание на Августиада са предвидени два майсторски класа, това са „Непознатите винени съкровища на Македония“, 15 октомври от 15,30 ч., в зала 33 на Регионален исторически музей, срещу куверт на стойност 30 лв., който трябва да бъде предварително закупен до 10 октомври. И „Румъния – винен чар и елегантност на север от България“, 16 октомври от 13 ч., в зала 33 на Регионален исторически музей, срещу куверт на стойност 30 лв., който трябва да бъде предварително закупен също до 10 октомври.

За облекчение на комплексните посетители на събитията на Августиада 2016 е оформен ВИП куверт, включващ: пропуск за двата дни на изложението, участие в двата майсторски класа, присъствие на Гала вечерта, с право на влизане на първия ден един час преди официалното откриване. ВИП кувертът за едно лице е на стойност 100 лв. и трябва предварително да се закупи до 10 октомври.

Входни билети и куверти се заявяват и получават в офиса на Търговско-промишлена палата Стара Загора, ул. „Г. С. Раковски“ 66.
За допълнителна информация, заявки за участие, билети и куверти, можете да се обръщате на тел. 042/636033, 042 626297, 0888 303103, и на имейл info@chambersz.com.

Повече информация за програмата може да намерите тук
И на страницата им в Facebook


Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

DiVino.Taste 2013, Cabernet Franc 2013 - Spiritus Sanctus, Отновo е време за DiVino.Taste!, Българските независими лозаро-винари с достойно представяне в Лондон, Дефиле на младото вино 2016, Пътят към по-добро здраве – чаша червено вино, Вино и стил - еп.6, Угощението на Бабет и други анекдоти на съдбата от издателство Гурме, Rose 2013 - Dives Winery, Записването за участие в състезанието за титлата "Сомелиер на годината" приключи !, Bergule – Chardonney & Viognier 2012, Броени дни остават до откриването на IV Фестивал на виното Бургас, Опознайте необятния свят на виното с DIscover.VINO World 2017!, Един ден в Града на Виното, Цветелина Николова – българката с най-високо отличие по винен мениджмънт, Катаржина пуска ново бяло вино - Соната от Шопен, Bergule Розе Мелник 55 - 2013 Villa Melnik, Хиляди литри вино се изляха за традиционната „битка на виното” в Испания, Големите чаши предизвикват обемна измама и водят до напиване, Най-добрите български вина на Бургаския фестивал на виното, Разберете как се лекува с вино! Всичко за енотерапията на едно място !, Sensus 2009 Spiritus Sanctus, Най-добрите български вина на Бургаския фестивал на виното, Предлагат на търг уникална колекция с вина на Domaine de la Romanee-Conti, Чаши за вино, Synergy 2011 Charonnay & Viognier - Midalidare Estate, Откриха „Световното по вино“ в Пловдив 10 пъти повече български винопроизводители ще борят вина от цял свят, Продукти на "Вила Юстина", Продукти Spirits Sanctus - Каберне Совиньон, Каберне Фран, Мерло, Сира,, AplauZ Viognier Sur Lie 2015 - Villa Melnik, БАТА АГРО 2017 - Стара Загора, Enigma Syrah 2014 - Malkata Zvezda, Вино и стил - еп.7, Магнум бутилка с образа на Хитлер бе продадена на търг за 1500 лири, Златния киликс при Черноморско Злато - Rose Wine Expo 2017

BGtop.net BulgarianTOP.com Sait1.com БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове