Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » Вино и красота на Августиада 2016

Вино и красота на Августиада 2016

Снимка winebg.info

Търговско-промишлена палата - Стара Загора и компания OINORAMA wineconsulting & businesssolutions, в партньорство с Община Стара Загора, Ви канят да станете част от уникалния Фестивал на виното и културното наследство Августиада. Той ще се проведе за пети пореден път в Стара Загора от 14 до 16 октомври 2016 г., в сградата на Регионален исторически музей - Стара Загора.

И тази година над 30 български и чуждестранни изби ще представят своите вина в регион, известен от древността с традициите си във винопроизводството. И на тазгодишното издание ще бъде избрано вино на публиката, като са подготвени Златна, Сребърна и Бронзова Августиада.

Конференция Августиада 2016 ще се проведе на 14 октомври от 14 до 18 ч. в зала 33 на Регионален исторически музей. Входът е безплатен, но е необходимо предварително да заявите участие по e-mail на организаторите.

Снимка winebg.info

За първи път в рамките на фестивала ще се проведе избор на Царица на Августиада 2016. Събитието е на 14 октомври от 19 часа, в Държавна опера Стара Загора.Вход свободен.
На претендентките за титлата им предстои усилена подготовка за конкурса. Те ще трябва да се запознаят с културно-историческото наследство на града, с технологията за отглеждане на грозде и производство на вино. Всичко това ще бъде запечатано на филм, който ще се прожектира по време на финалния етап на конкурса. Режисьор на спектакъла е Огнян Драганов, директор на Държавна опера Стара Загора.

Входът за Изложението на вино и кулинарни продукти в Регионален исторически музей Ст. Загора, е на 15 октомври от 12 до 18 ч. и на 16 октомври от 11 до 16.30 ч., е с билет за един ден на стойност 7 лв., а за двата дни – 10 лв. За по-добра организация на достъпа до изложението е добре предварително да закупите входни билети, което е особено препоръчително за групови посещения. Билети ще могат да се закупуват по време на изложението на входа на Регионален исторически музей Стара Загора.

Галавечер Августиада 2016, е на 15 октомври от 19.30 ч. в Държавна опера Стара Загора. Ще се състоят концерт и гала вечеря срещу куверт на стойност 60 лв., който трябва да бъде предварително закупен до 10 октомври.

На тазгодишното издание на Августиада са предвидени два майсторски класа, това са „Непознатите винени съкровища на Македония“, 15 октомври от 15,30 ч., в зала 33 на Регионален исторически музей, срещу куверт на стойност 30 лв., който трябва да бъде предварително закупен до 10 октомври. И „Румъния – винен чар и елегантност на север от България“, 16 октомври от 13 ч., в зала 33 на Регионален исторически музей, срещу куверт на стойност 30 лв., който трябва да бъде предварително закупен също до 10 октомври.

За облекчение на комплексните посетители на събитията на Августиада 2016 е оформен ВИП куверт, включващ: пропуск за двата дни на изложението, участие в двата майсторски класа, присъствие на Гала вечерта, с право на влизане на първия ден един час преди официалното откриване. ВИП кувертът за едно лице е на стойност 100 лв. и трябва предварително да се закупи до 10 октомври.

Входни билети и куверти се заявяват и получават в офиса на Търговско-промишлена палата Стара Загора, ул. „Г. С. Раковски“ 66.
За допълнителна информация, заявки за участие, билети и куверти, можете да се обръщате на тел. 042/636033, 042 626297, 0888 303103, и на имейл info@chambersz.com.

Повече информация за програмата може да намерите тук
И на страницата им в Facebook


Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Продукти на ЛВК "Винарска изба Брестовица" серии, Панорамни снимки на винарски изби от цял свят, Балканският международен винен конкурс и фестивал се превръща в мегафорум, Кога отлежалото вино е по-хубаво?, MH WINE SELECTION, Ден на виното на река Дунав, На Трапезата на Wine & Food Society, Merlot 2014 - Gulbanis Wine, Вино с образа на Хитлер смути норвежки туристи в Италия, Вино и стил - еп.2, Основни правила за етикет и протокол на масата, Rigid Elm Rose 2015 - Nisovo, 5 години Балкански винен форум, Better Half - Single Vineyard Zmeevo 2013, Пет рецепти с червено вино, Поляци търсят наши изби за създаване на нови брандове, Ако сънуваш вино, Нова марка вина LEGIO I - Винарна Свищов, Магнум бутилка с образа на Хитлер бе продадена на търг за 1500 лири, Десертни бели сортове, AplauZ Chardonnay Sur Lie 2015 - Villa Melnik, Най-добрите дестинации за винен туризъм в света за 2014, Как да се лекуваме с вино, Откриха „Световното по вино“ в Пловдив 10 пъти повече български винопроизводители ще борят вина от цял свят, Gorchivka Rose Gabernet & Merlot 2013, Видове винени сноби и как да се справяме с тях, New Bloom Winery - Rose 2016, Angel's Estate Rose 2016, Розовите вина на България имат своето място и то се нарича Rose Wine Expo Kazanlak, Записването за участие в състезанието за титлата "Сомелиер на годината" приключи !, Дегустация на испански вина от по-слабо познати области, Мегафорумът за агробизнес, вино и храни в Пловдив става по-мащабен, Виното се оказва опасно за зъбния емайл, Aplauz - Каберне Совиньон Резерва 2012 Вила Mелник, Винените курсове на Midalidare Rock in the wine valley

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове