Реклама

Йерархия на статиите

Статии » за Хората и Виното » Как виното научи Пирло на футбол

Как виното научи Пирло на футбол

Снимка

Италианецът има собствена винарна, произвежда 20 000 бутилки годишноАндреа Пирло няма нужда от представяне. Започва да играе футбол професионално на 16 години, но има повече трофеи от много от съперниците си. На терена има много прозвища - Архитектът, Моцарт, Професора и Метронома. Но както и да го наричат, той е истински маестро. Играе с ума си, а не с краката. Контролира топката като никой друг и може да вкара гол и със затворени очи. И като най-добрите вина с всяка изминала година става все по-добър.Феновете обичат Андреа не само заради футболния му талант. Доказа се на терените в Милано, Торино и в Ню Йорк. Играе с лекота и с удоволствие, по същия начин се справя и извън спорта.

Италианецът се наслаждава на живота повече от всеки друг. Много хора се възмутиха, когато изкара деня преди финала на световното през 2006 г. в сън и игра с Плейстейшън. Но след това се представи блестящо и прегърна трофея. От години неговото кредо е No Pirlo, no Party. Обича красивите жени, забавленията и виното. Това е начинът му на живот и без него нямаше да е същият и на терена.

- Спокоен съм – казва той. – Не ми пука от нищо. Следобеда на 9 юли 2006 г., преди финала на световното в Берлин, изкарах в сън и с играта Плейстейшън, която е най-значимото откритие в историята на човечеството след колелото. Вечерта спечелихме титлата.Андреа Пирло не говори за пари. Има достатъчно – от футболната си кариера и от семейния бизнес със стомана в Италия. Преди години баща муосновава няколко компании които произвеждат стабилизатори за кораби и специални тръби. Бизнесът се развива добре, а Пирло има дял във фирмите. Затова не е учудващо, че за него футболът винаги е бил забавление, а не работа. Но най-голямата му страст е виното. Обича да говори за него и не само.

През 2007 г. Андреа отвори собствена винарна, наречена Pratum Coller. Намира се в Ломбардия, Северна Италия. Разполага с 15 акра лозя на платото Монтенето. Идеята е на баща му Луиджи, който е движещата сила на проекта. Той контролира производството и държи да инвестира в земята на предците си. Но след като семейство Пирло купува лозята, Андреа преоткрива любовта си към виното. Поставя си за цел да възстанови баланса в природата и залага на органичното производство.

Днес Pratum Coller произвежда вина на цена между 15 и 30 евро - между 15 и 20 000 бутилки годишно. Има розе, бяло и два вида червено, базирани на стария винен сорт Санджовезе. За него се смята, че произлиза от времената, предхождащи Римската империя, и е един от най-качествените сортове в Италия. Има и бутилки със сладко вино, произведено от сушено грозде Пти Мансенг и малка добавка на Пино Ноар. Гроздето на Pratum Coller расте в спокойните покрайнини на Бреша – близо до родния му град Флеро. Тук малкият Андреа започва да рита заедно с по-големия си брат и се влюбва в сладостта на живота. А мнозина твърдят, че талантът му във футбола се дължи на любовта към виното, защото, ако знаеш как да се грижиш за чепките грозде, няма как да не се оправиш с топката.- Баба ми имаше тук лозя – разказва Андреа. – Като малък идвах с роднините, за да й помагам при беритбата. Винаги съм пил вино. Пиех от дете – майка ми слагаше малко във водата ми.

Снимка

Днес обичам да чета книги за вино, да знам всичко за него и да тествам вина от други региони и марки. Pratum Coller се намира на няколко хълма край Бреша. Правим четири вида вино – розе, бяло и два вида червено. Едното е стандартно червено, другото отлежава по-дълго и без съмнение е по-доброто. Полузащитникът още не мисли да се отказва от футбола, но преди три години заяви, че когато напусне терена, ще се отдаде на бизнеса с вино. Ще разшири лозята си, ще приема туристи, които и сега искат да разгледат избите му.- Досега не си правихме много реклама – казва Пирло. – Наскоро започнахме да продаваме в интернет и постепенно хората научават за нас. Разбира се, някои фенове са любопитни и искат да опитат. Но стъпка по стъпка ще се опитаме да направим виното си по-популярно. Ремонтирахме и фермата, която е част от имота ни.

Направихме ресторант и няколко стаи за нощувки, за да може туристите да идват, да почиват сред природата и да пият няколко чаши вино.Докато се посвети на винопроизводството, има още време. Преди това Архитектът ще продължи да рита по виртуозния си начин, да се наслаждава на живота и да е вдъхновение за милиони. И ще живее според максимата на Гьоте „Животът е твърде кратък, за да пием лошо вино“.

Материал на "7 дни спорт"

Източник: Link


Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Златния киликс при Черноморско Злато - Rose Wine Expo 2017, Розе Свети Илия 2009, Наградиха победителите от два световни конкурса: Concours Mondial и Spirits Selection 2017, Машина превръща водата във вино за три дни, Rose 2016 - Terra Tangra, Кога отлежалото вино е по-хубаво?, Кой пие най-много вино по света, Рекордно слаба реколта очакват в Европа, ПОТЕНЦИАЛЪТ НА БЪЛГАРСКИЯ ТУРИЗЪМ И ВИНОПРОИЗВОДСТВО Е ОГРОМЕН е мнението на чуждестранни и български дегустатори в Concours Mondial de Bruxelles 2016, Технология за производство на бяло вино, Тера Тангра Органик 2013 / Terra Tangra Organic 2013, За пръв път в България бе представен Маутай, китайската национална напитка, Джейми Гууд: “Тук сме, за да разкажем историята”, ІІІ БУРГАСКИ ФЕСТИВАЛ НА ВИНОТО, WIFO или за виното и храната с вдъхновение, Предлагат на търг уникална колекция с вина на Domaine de la Romanee-Conti, Bononia Estate - Rose Ooh La La 2015, Големите чаши предизвикват обемна измама и водят до напиване, Българските независими лозаро-винари с достойно представяне в Лондон, НАД 15 ХИЛЯДИ ПОСЕТИХА ГРАДЪТ НА ВИНОТО В ПЪРВИТЕ ДВА ДНИ НА ВИНАРИЯ 2015, Rose - Cabernet Sauvignon 2015 - TOHUN Winery, Класирането на Фестивала на виното и културното наследство Августиада 2014, DiVino Топ 50 за 2015, Августиада 2017, Пийте вино Вестерос, като любимите си герои от "Game Of Thrones", DiVino Топ 50 за 2015, Винотерапия за красота, Продукти на "Вила Юстина", Ivan Alexander Grand Cuvee Single Vineyard 2011 Maryan Winery, Енолог на годината е Стоян Стоянов, Карнобат, РЕЗУЛТАТИ ОТ БАЛКАНСКИЯ ВИНЕН КОНКУРС 2014, Riverside Chardonnay 2015 -Manastira Winery, Продукти на "Домейн Менада" серия Менада, Августиада 2016 награди, Пловдив става вино столица през ноември

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове