Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Храна и Вино » Нова книга от издателство Гурме - “По следите на зехтина”

Нова книга от издателство Гурме - “По следите на зехтина”

Снимка winebg.info
“По следите на зехтина” е увлекателна книга за едно вкусно средиземноморско пътешествие.

Ако ви вълнуват научнопопулярните книги за пътешествия, „По следите на зехтина“ на Джули Ангъс е точно за вас - забавна, полезна и вдъхновяваща.

Ако обичате зехтин и маслини и се интересувате от тяхната история, произход и качество, ще изгълтате тази история на един дъх.

А в случай че Средиземноморието е сред любимите ви райони за пътешествия, тази книга ще ви въодушеви да поемете към своята одисея час по-скоро. И защо не? Родните места на маслиновото дърво съвсем не са далече от нас.

Кой не би тръгнал на средиземноморско плаване по пътя на древните финикийци и по следите на зехтина и маслиновото дърво? Испания, Франция, Корсика, Сардиния, Италия, Гърция, Израел... Когато е написан леко, увлекателно и компетентно като По следите на зехтина добрият пътепис ни внушава усещането, че и ние пътуваме с автора.

Книгата обаче далеч надхвърля жанра – канадката Джули Ангъс освен пътешественик е и молекулярен биолог и заедно с разказа за плаването с нейния съпруг и десетмесечния им син тя представя изследванията си върху произхода, култивирането и разпространението на маслината, като предлага безценни знания за качествения зехтин и ефекта му върху човешкото здраве. Разказва за направата на зехтина, за истинския екстра върджин и как да го разпознаем, за готвенето със зехтин и за кулинарните традиции по средиземноморските брегове.

По следите на зехтина ще намерите в книжарници из цялата страна и онлайн на http://www.vintageclub.bg/product/sledite-zehtina-dzhuli-angas-1393 .

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Enigma Mavrud 2013 - Malkata Zvezda, Няколко интересни и неочаквано добри комбинации с червено вино, Тероар - еп.4, Rose Angelica 2016 - Chateau Copsa, Пресконференция - шести Балкански винен фестивал 2017, Cor Caroli Rose 2015 Afuzov Winery, DiVino.Taste 2015 обзор !, Cabernet Sauvignon 2003 - Rousse Winery, Продукти на VIA VERDE, 10 интересни факта за виното, които трябва да знаете, СЕДМО ИЗДАНИЕ THE BALKANS INTERNATIONAL WINE COMPETITION & FESTIVAL (BIWC 2018), Най-нелепите въпроси за виното, Оригинални мебели от винени бутилки, Международен панаир Пловдив ще е център на Световния винен конкурс, Колко добре действа на тялото ви греяното вино, Експертите са типичен пример за винената мода., Технология за производство на червено вино, Коркът остава във виното, Змийско вино спира косопада, вдига самолета, DiVino.Taste 2016 предлага много повече от дегустация на най-добрите български вина, AplauZ Viognier 2013 - Villa Melnik, Discover.Vino представя вината на Бордо и Долината на Рона !, Levent Riesling 2015 - Rousse Winery, Bergule Melnik 2013 - Villa Melnik, Бутилките от вино в двора и градината, Villa Melnik - Family Tradition Cabernet & Merlot 2011, Rose 2015 - Spiritus Sanctus, White Cuvee Barel Fermented 2015 - Maryan Winery, Как да разчетеш етикета на шампанското, Защо да хапваме грозде, Виното намалява шансовете за забременяване, Защо виното се съхранява в бъчви?, Търсенето на свежи и плодови вина засяга пазара на бъчви, DiVino.Taste 2016 предлага много повече от дегустация на най-добрите български вина, Цветелина Николова – българката с най-високо отличие по винен мениджмънт

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове