Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » ІІІ БУРГАСКИ ФЕСТИВАЛ НА ВИНОТО

ІІІ БУРГАСКИ ФЕСТИВАЛ НА ВИНОТО

Снимка winebg.info

28 до 31 юли 2016

Експоцентър "Флора" в Бургас - Морската градина

Всеки ден от 14 до 22 часа


Над 300 марки качествени вина очакват посетителите на ІІІ Бургаски фестивал на виното. Освен българските, тази година бургаската публика ще има възможността да дегустира и продукти от Италия, Испания, Германия, Чили и Аржентина. От 28 да 31 юли Експоцентър "Флора" в Бургас отново ще събере професионалисти, ценители и любители на най-значимото за региона международно винарско събитие. Носителите на престижни награди от световни конкурси ще представят пред жителите и гостите на града отбрани продукти, които ще могат да се дегустират и закупят на цени на производителите.

Тема на тазгодишния Бургаски фестивал на виното е сорт Шардоне. За обявяване на носителя на наградата "Шардоне на Бургаския фестивал на виното 2016" Националната лозаро-винарска камара организира конкурс с професионално жури. Участващите в конкурса вина ще бъдат представени и на конкурса "Изборът на потребителите", който ще направи своя класация.

Майсторски класове и дегустации ще водят български и чуждестранни експерти по темите: "Вината на Мелнишкия регион", "Винарската анимация - в избата и в ресторанта", "Българска премиера на интернет платформата Wine & Food Society, "Wine Education Trust в България", "Златните вина на България - дегустация на български вина, медалисти от световни конкурси", "Грузинските вина", "Оранжевите вина" и др.

Снимка winebg.info

В хранителната зона ще се представят производителите на традиционни местни и млечни продукти и деликатеси. Сдружение „Традиционни сурово-сушени месни продукти” с председател Димитър Маджаров отново ще зарадва почитателите си с оригинални произведения по стари български рецепти. Най-верният спътник на виното - хлябът, ще бъде представен от производителите на традиционен български хляб от лимец.
В гурме зоната ще се предлагат различни тапаси според вината, които ще се дегустират. Ще има мини блек ангъс бъргъри, португалски рибни тапаси, прошуто, френски сирена и много други кулинарни предизвикателства. Шеф Машков ще предложи и уникални телешки ребра и сьомга, приготвени по Sous Vide технология. Шеф Радичев ще представи много разнообразни хапки с трюфели и манатарки!

За първи път в Бургас ще се предложат за дегустация и така нашумелите оранжеви вина!
Вече неразделна част от събитието е организираният години наред от Националната лозаро-винарска камара и асоциация "Активни потребители" конкурс "Продукт на потребителя", който ще даде възможност посетителите да определят най-доброто според тях бяло, розе и червено вино на ІІІ Бургаски фестивал на виното.
Блиц-курсът "Магията на дегустацията", воден от италианския сомелиер "Маурицио Ферери", тази година е на тема "Чашите за дегустация на вино".
Още много и разнообразни събития и винени предизвикателства ще очакват посетителите и тази година от 28 до 31 юли август в изложбен център "Флора" в Бургас.
ІІІ Бургаски фестивал на виното се организира от Националната лозаро-винарска камара, "ЕКСПО ТИМ" ООД с подкрепата на община Бургас.
За повече информация - https://www.facebook.com/wine.fest.burgas

Билети за Wine Fest Burgas 2016

От 28 до 31 юли от 14,00 до 22,00 часа в Експо Център Флора - Морска градина.

Еднодневен билет - включващ посещение и дегустация по щандовете - 7лв.
http://www.ticketpro.bg/jnp/exhibitions/1907607-wine-fest-2016.html

Комбиниран билет
https://grabo.bg/burgas/wine-fest-049w5d

СЪПЪТСТВАЩА ПРОГРАМА

27. 07.2016

16.00 Конкурс "Шардоне на 2016" - хотел "Милано", Бургас
(дегустация на професионално жури)

28. 07.2016

14.00 - 20.00 - Конкурс "Изборът на потребителите - Шардоне"

15.00 - 16.00 Вината на Грузия. Презентация с дегустация
Лектор:
Николета Дикова - енолог

17.00 - 17.30 - Официално откриване

17.30 - 18.00 - Връчване на отличията от конкурса "Шардоне на Бургаския фестивал на виното 2016"

18.00 - 19.00 - Вината на Мелнишкият регион. Презентация с дегустация.
Лектор:
Инж. Стойчо Стоев - енолог, международен дегустатор, управител на ВИ "Меди валей" - Изба на годината 2016
19.00 - 20.00 - Златните вина на България
Лектор: Дегустация с Вихрен Велков - сомелиер № 1 на България за 2012 г.

29. 07. 2016

14.00 - 14.20 - Връчване на наградите от конкурса "Изборът на потребителите 2016 - Шардоне"

15.00 - 20.00 - Конкурс "Изборът на потребителите - бели, розе и червени вина"


15.00 - 16.00 - Винарската анимация - в избата и в ресторанта
Лектор:
Инж. техн. д-р Светлана Станева, специалност "Алтернативен туризъм" в ЛТУ - София

16.00 - 17.00 - Виненото образование в България - реалност или химера
Лектори:
Александър Скорчев WSAB мениджър, номиниран лектор, съучредител на Българската Академия за вино и Спиртни напитки. Винен експерт с 11 години опит във винената индустрия като главен сомелиер и байер, притежаващ WSET Advanced сертификат и настоящ WSET Diploma студент.
Едуард Куриян, WSAB лектор, съучредител, ръководи собствена малка винарска изба. С непрестанен интерес и посвещение преминава Advanced Level в WSET Лондон, учи WSET Diploma Level в момента и е част от съдийския екип в реномирания International Wine Challenge London.
Димитър Николов, WSAB лектор, съучредител. Винен експерт с 12 годишен опит. Получава образование в ISG Chicago и Advanced Level в WSET London.
От хоби виното се превръща в кариера в корпоративния свят с длъжност байер за голяма международна верига в две държави. Постоянен член на журито и съдийския екип на Decanter WWA, London и Mindus Vini в Германия.

18.00 - 19.00 - Българска премиера на интернет платформата Wine & Food Society
Лектор:
Георги Ганчев – Основател на Wine & Food Society

19.00 - 20.00 Оранжевото вино - ефект или дефект.
Презентация с дегустация на 5 вина
Лектор:
Едуард Куриян, WSAB лектор, съучредител, ръководи собствена малка винарска изба. С непрестанен интерес и посвещение преминава Advanced Level в WSET Лондон, учи WSET Diploma Level в момента и е част от съдийския екип в реномирания International Wine Challenge London.

30. 07. 2016

17.00 - 18.00 - Чашите за дегустация
Лектор:
Маурицио Ферери - Председател на асоциацията на италианските сомелиери в България

Снимка winebg.info

Забележка: Организаторите си запазват правото на промени в програмата.

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Вино и стил - еп.8, Най-добрите вина от 10 години са представени на „Винария 2016“ според топ медалистите, България не си пада особено по виното, показва изследване, Бордо на опашка за наши бъчви, Един ден в Града на Виното, Bergule Розе Мелник 55 - 2013 Villa Melnik, Каква чаша да изберем ?, Винарски изби в частни домове, IMAGE Reserva Red 2014 - Villa Bassarea, ІІІ Бургаски фестивал на виното стартира на 28 юли, Мегафорумът за агробизнес, вино и храни в Пловдив става по-мащабен, Изба Румелия спечели Гранд Трофея на BIWC 2017, Винарска изба Вила Мелник представя новите си вина на Трифон Зарезан!, Световни винени експерти идват в София за Балканския винен конкурс и фестивал, Седем български вина с медали от China Wine & Spirits Awards, Бутикова винарска изба Spiritus Sanctus, БУРГАСКИЯТ ФЕСТИВАЛ НА ВИНОТО 2015 СТАРТИРА НА 30 ЮЛИ, И бялото вино е полезно за сърцето?, Няколко интересни и неочаквано добри комбинации с червено вино, Ползата от червеното вино била преувеличена, Как да се справим с безсънието, За пръв път от години има баланс между търсене и предлагане на вино, ФЕСТИВАЛ ВИНО И ХРАНА – една история с вкус Варна, 21 – 23 април 2017, Как се дегустира пенливо вино? Няколко от най-добрите пенливи предложения на пазара, За втора поредна година конкурс за наградата на exporter.bg - “ЗЛАТНАТА ИЗБА”, 15 чуждестранни експерти в журито на "Винария 2015", Катаржина пуска ново бяло вино - Соната от Шопен, Divino magazine - брой 2, Alexandra Estate Reserve Vintage 2011, 4 признака, че сме алергични към вино, Беса Валей, DiVino Топ 50 за 2015, Каскада от събития представя България преди Световния винен конкурс 2016, Angel's Estate Rose 2016, Винарска изба Шато Бургозоне спечели наградата на exporter.bg „Златната изба на България“ за 2016 г.

BGtop.net Sait1.com БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове