Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » ІІІ БУРГАСКИ ФЕСТИВАЛ НА ВИНОТО

ІІІ БУРГАСКИ ФЕСТИВАЛ НА ВИНОТО

Снимка winebg.info

28 до 31 юли 2016

Експоцентър "Флора" в Бургас - Морската градина

Всеки ден от 14 до 22 часа


Над 300 марки качествени вина очакват посетителите на ІІІ Бургаски фестивал на виното. Освен българските, тази година бургаската публика ще има възможността да дегустира и продукти от Италия, Испания, Германия, Чили и Аржентина. От 28 да 31 юли Експоцентър "Флора" в Бургас отново ще събере професионалисти, ценители и любители на най-значимото за региона международно винарско събитие. Носителите на престижни награди от световни конкурси ще представят пред жителите и гостите на града отбрани продукти, които ще могат да се дегустират и закупят на цени на производителите.

Тема на тазгодишния Бургаски фестивал на виното е сорт Шардоне. За обявяване на носителя на наградата "Шардоне на Бургаския фестивал на виното 2016" Националната лозаро-винарска камара организира конкурс с професионално жури. Участващите в конкурса вина ще бъдат представени и на конкурса "Изборът на потребителите", който ще направи своя класация.

Майсторски класове и дегустации ще водят български и чуждестранни експерти по темите: "Вината на Мелнишкия регион", "Винарската анимация - в избата и в ресторанта", "Българска премиера на интернет платформата Wine & Food Society, "Wine Education Trust в България", "Златните вина на България - дегустация на български вина, медалисти от световни конкурси", "Грузинските вина", "Оранжевите вина" и др.

Снимка winebg.info

В хранителната зона ще се представят производителите на традиционни местни и млечни продукти и деликатеси. Сдружение „Традиционни сурово-сушени месни продукти” с председател Димитър Маджаров отново ще зарадва почитателите си с оригинални произведения по стари български рецепти. Най-верният спътник на виното - хлябът, ще бъде представен от производителите на традиционен български хляб от лимец.
В гурме зоната ще се предлагат различни тапаси според вината, които ще се дегустират. Ще има мини блек ангъс бъргъри, португалски рибни тапаси, прошуто, френски сирена и много други кулинарни предизвикателства. Шеф Машков ще предложи и уникални телешки ребра и сьомга, приготвени по Sous Vide технология. Шеф Радичев ще представи много разнообразни хапки с трюфели и манатарки!

За първи път в Бургас ще се предложат за дегустация и така нашумелите оранжеви вина!
Вече неразделна част от събитието е организираният години наред от Националната лозаро-винарска камара и асоциация "Активни потребители" конкурс "Продукт на потребителя", който ще даде възможност посетителите да определят най-доброто според тях бяло, розе и червено вино на ІІІ Бургаски фестивал на виното.
Блиц-курсът "Магията на дегустацията", воден от италианския сомелиер "Маурицио Ферери", тази година е на тема "Чашите за дегустация на вино".
Още много и разнообразни събития и винени предизвикателства ще очакват посетителите и тази година от 28 до 31 юли август в изложбен център "Флора" в Бургас.
ІІІ Бургаски фестивал на виното се организира от Националната лозаро-винарска камара, "ЕКСПО ТИМ" ООД с подкрепата на община Бургас.
За повече информация - https://www.facebook.com/wine.fest.burgas

Билети за Wine Fest Burgas 2016

От 28 до 31 юли от 14,00 до 22,00 часа в Експо Център Флора - Морска градина.

Еднодневен билет - включващ посещение и дегустация по щандовете - 7лв.
http://www.ticketpro.bg/jnp/exhibitions/1907607-wine-fest-2016.html

Комбиниран билет
https://grabo.bg/burgas/wine-fest-049w5d

СЪПЪТСТВАЩА ПРОГРАМА

27. 07.2016

16.00 Конкурс "Шардоне на 2016" - хотел "Милано", Бургас
(дегустация на професионално жури)

28. 07.2016

14.00 - 20.00 - Конкурс "Изборът на потребителите - Шардоне"

15.00 - 16.00 Вината на Грузия. Презентация с дегустация
Лектор:
Николета Дикова - енолог

17.00 - 17.30 - Официално откриване

17.30 - 18.00 - Връчване на отличията от конкурса "Шардоне на Бургаския фестивал на виното 2016"

18.00 - 19.00 - Вината на Мелнишкият регион. Презентация с дегустация.
Лектор:
Инж. Стойчо Стоев - енолог, международен дегустатор, управител на ВИ "Меди валей" - Изба на годината 2016
19.00 - 20.00 - Златните вина на България
Лектор: Дегустация с Вихрен Велков - сомелиер № 1 на България за 2012 г.

29. 07. 2016

14.00 - 14.20 - Връчване на наградите от конкурса "Изборът на потребителите 2016 - Шардоне"

15.00 - 20.00 - Конкурс "Изборът на потребителите - бели, розе и червени вина"


15.00 - 16.00 - Винарската анимация - в избата и в ресторанта
Лектор:
Инж. техн. д-р Светлана Станева, специалност "Алтернативен туризъм" в ЛТУ - София

16.00 - 17.00 - Виненото образование в България - реалност или химера
Лектори:
Александър Скорчев WSAB мениджър, номиниран лектор, съучредител на Българската Академия за вино и Спиртни напитки. Винен експерт с 11 години опит във винената индустрия като главен сомелиер и байер, притежаващ WSET Advanced сертификат и настоящ WSET Diploma студент.
Едуард Куриян, WSAB лектор, съучредител, ръководи собствена малка винарска изба. С непрестанен интерес и посвещение преминава Advanced Level в WSET Лондон, учи WSET Diploma Level в момента и е част от съдийския екип в реномирания International Wine Challenge London.
Димитър Николов, WSAB лектор, съучредител. Винен експерт с 12 годишен опит. Получава образование в ISG Chicago и Advanced Level в WSET London.
От хоби виното се превръща в кариера в корпоративния свят с длъжност байер за голяма международна верига в две държави. Постоянен член на журито и съдийския екип на Decanter WWA, London и Mindus Vini в Германия.

18.00 - 19.00 - Българска премиера на интернет платформата Wine & Food Society
Лектор:
Георги Ганчев – Основател на Wine & Food Society

19.00 - 20.00 Оранжевото вино - ефект или дефект.
Презентация с дегустация на 5 вина
Лектор:
Едуард Куриян, WSAB лектор, съучредител, ръководи собствена малка винарска изба. С непрестанен интерес и посвещение преминава Advanced Level в WSET Лондон, учи WSET Diploma Level в момента и е част от съдийския екип в реномирания International Wine Challenge London.

30. 07. 2016

17.00 - 18.00 - Чашите за дегустация
Лектор:
Маурицио Ферери - Председател на асоциацията на италианските сомелиери в България

Снимка winebg.info

Забележка: Организаторите си запазват правото на промени в програмата.

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Terra Tangra Winery, Канадец прави вино от домати, Merlot 2013 - Dives Winery, Над 4000 души посетиха третото издание на форума за българско вино DiVino.Taste!, Колекционирането на вино като инвестиция, WINE FEST BURGAS 2015 - Участници и билети, „ФУДТЕХ 2017“: МЕСТНИТЕ ХРАНИ СА НОВОТО ГУРМЕ, Четвърти фестивал „Хляб и Вино“ в Парк-хотел „Стара Загора“, Храни и напитки за туризма и съпътстваща индустрия - лято 2018, За трети път „Августиада” в Стара Загора, Произходът има значение, Розето и модата, Лошата реколта вдига продажбите на бутилирано вино, Rubin 2013 - Santa Maria, С рекорд по иновации стартира мегафорумът за агробизнес, вино и храни, Фурор на био продуктите на „Вкусове от Италия 2018“, Вкусът на българското вино преди и сега – какво се промени?, Дебютантите от „Винария 2017“ с престижни отличия и бутикови вина, Със силно международно участие започна конкурсът за Винария 2014, “Да готвиш за Пикасо” от Камий Обре Новата книга на Издателство Гурме, Магнум бутилка с образа на Хитлер бе продадена на търг за 1500 лири, Маратон за ценители на виното и храната в Международен панаир Пловдив, Mundus Vini даде 14 медала на български вина на лятната дегустационна сесия, Какво всъщност е "натурално вино"?, Как се съчетават постни ястия с червено вино?, Фалира доставчик на вино за милиардери, Винарска изба Брестовица, Как да убием 10 милиона болестотворни бактерии за половин час!, WIFO или за виното и храната с вдъхновение, Перу на вкус: кухнята като социално оръжие, Divino.Taste 2015 отива далеч отвъд винената тема, Хайде на училище…по бира!, Бургаски Винен Фестивал 2016 Карта / Wine Fest Burgas 2016 map, Alexandra Estate - Merlot & Cabernet Sauvignon & Petit Verdot 2014, Червено, бяло, розе, пенливо - кое вино е най-полезно

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове