Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Видео Вино » Любими български рецепти - нова книга от издателство Гурме

Любими български рецепти - нова книга от издателство Гурме

Снимка winebg.info

Всеки има любими рецепти. Някои ни връщат към спомените и ароматите от детството, други приготвяме за децата и семейството вкъщи. В едно сме сигурни – храната, която обичаме, е заредена с чувства и настроения и винаги носи емоции.
Тя е изначално свързана с родното място, със страната, в която живеем и която е възпитала вкуса ни.

България е държава с неподозирано разнообразна кухня, която на основата на тракийското и славянското кулинарно наследство съчетава велики традиции като османската, персийската и гръцката и ги пречупва през родната природа и бита и душевността на народа. От това невероятно разнообразие Ивелина Иванова с подкрепата на богатия ѝ опит в традиционното и съвременното кулинарно изкуство избра и приготви 100 ястия, които в най-голяма степен отразяват българския вкус. Нейната успешна кариера като шеф-готвач на медийния бранд МЕНЮ, създател и основен преподавател на Кулинарно училище МЕНЮ и автор на множество кулинарни книги, ѝ позволява с лекота и вдъхновение да пресъздаде автентичните вкусове чрез модерните готварски техники и съвременните концепции на здравословното хранене.

Снимка winebg.info

Всички апетитни ястия в книгата „Любими български рецепти“ са приготвени в кухнята на издателство „Гурме“, която е оборудвана не по-различно от всяка домашна кухня – гаранция, че всяка от рецептите може да бъде възпроизведена без проблеми, стига подборът на продуктите и указанията да се спазват с внимание.

„Любими български рецепти“ е ценен подарък за всеки, който обича да готви и цени родното кулинарно изкуство. Английското издание на изчерпателната кулинарна книга със заглавие 100 Bulgarian Dishes пък е възможно най-добрият начин да запознаем чуждестранните почитатели на страната с невероятната българска кухня.

Книгата на български или английски език може да закупите от 7 юли в книжарниците, както и с предварителна онлайн продажба тук: http://www.vintageclub.bg/

Заповядайте на 07 юли, в 18.00ч. на ул. „Лъчезар Станчев“ 5, Sopharma Buisnes Towers, eт 2 на гости на най-вкусното издателство Гурме. Авторът на „Любими български рецепти“ - шеф Ивелина Иванова ще сподели с вас какво я е вдъхновило да създаде тази книга и заедно с Юлия Костадинова, редактор на винения сайт www.divino.bg , ще ви дадат полезни идеи за съчетаването на вино и храна.

Между 16.00ч и 20.00ч. в пространството пред офиса на Gourmet Publishing и магазин Vintageclub ще можете да дегустирате вината на няколко български изби.
Вратите на Кулинарно училище Меню, също ще бъдат отворени за всички желаещи да надникнат в кухнята, където Ивелина Иванова твори, създава, готви и снима всички рецепти за кулинарния сайт www.menumag.bg. Тук са сготвени и заснети и всички „Любими български рецепти“.
Очакваме Ви!
От екипа на издателство Гурме.

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Агнешко: с розе или червено?, Микро дегустация на мега Пиемонте, Разрешено ли е виното по време на пости ?, Готвим бъдещето с GastronomiX 2017, Two Rivers Chardonnay Barrique 2014 - Gulbanis Wine, Rose 2013 - Dives Winery, Мерло барик 2012 е единственото българско вино със златен медал Decanter, Приключения по пътя на виното, Кърмит Линч, Шато Копса, Франсис Форд Копола ни кани във винения парк, Перу на вкус: кухнята като социално оръжие, Маратон за ценители на виното и храната в Международен панаир Пловдив, Вино и стил - еп.6, Розе Свети Илия 2009, Monogram Cabernet Sauvignon 2009 Villa Yustina, IMAGE Reserva Red 2014 - Villa Bassarea, Edoardo Miroglio Sant’ Ilia Pinot Noir 2008, Пийте вино Вестерос, като любимите си герои от "Game Of Thrones", Винарна "Малката звезда", Акценти Винзавод Асеновград, Винен уикенд 2013, Конкурсът за наградата на сайта exporter.bg “Златната изба” на финалната права, Българските сортове и регионалният характер на вината по време на DiVino.Taste 2017, Изба Боровица, Змийско вино спира косопада, вдига самолета, С коктейл от ракия представят България като домакин на Concours Mondial de Bruxelles, Приключи Балкански винен фестивал 2015, какво дегустирахме и какво научихме., Приключи Балкански винен фестивал 2015, какво дегустирахме и какво научихме., Кино и вино на "София филм фест", В предаването "За виното и хората" на 02.06.2013, Как да се лекуваме с вино, Mundus Vini даде 14 медала на български вина на лятната дегустационна сесия, Christie's продава колекция от вина на Джоел Малин, DiVino.Taste 2013 Програма, Българско сирене за българско вино !

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове