Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Видео Вино » Любими български рецепти - нова книга от издателство Гурме

Любими български рецепти - нова книга от издателство Гурме

Снимка winebg.info

Всеки има любими рецепти. Някои ни връщат към спомените и ароматите от детството, други приготвяме за децата и семейството вкъщи. В едно сме сигурни – храната, която обичаме, е заредена с чувства и настроения и винаги носи емоции.
Тя е изначално свързана с родното място, със страната, в която живеем и която е възпитала вкуса ни.

България е държава с неподозирано разнообразна кухня, която на основата на тракийското и славянското кулинарно наследство съчетава велики традиции като османската, персийската и гръцката и ги пречупва през родната природа и бита и душевността на народа. От това невероятно разнообразие Ивелина Иванова с подкрепата на богатия ѝ опит в традиционното и съвременното кулинарно изкуство избра и приготви 100 ястия, които в най-голяма степен отразяват българския вкус. Нейната успешна кариера като шеф-готвач на медийния бранд МЕНЮ, създател и основен преподавател на Кулинарно училище МЕНЮ и автор на множество кулинарни книги, ѝ позволява с лекота и вдъхновение да пресъздаде автентичните вкусове чрез модерните готварски техники и съвременните концепции на здравословното хранене.

Снимка winebg.info

Всички апетитни ястия в книгата „Любими български рецепти“ са приготвени в кухнята на издателство „Гурме“, която е оборудвана не по-различно от всяка домашна кухня – гаранция, че всяка от рецептите може да бъде възпроизведена без проблеми, стига подборът на продуктите и указанията да се спазват с внимание.

„Любими български рецепти“ е ценен подарък за всеки, който обича да готви и цени родното кулинарно изкуство. Английското издание на изчерпателната кулинарна книга със заглавие 100 Bulgarian Dishes пък е възможно най-добрият начин да запознаем чуждестранните почитатели на страната с невероятната българска кухня.

Книгата на български или английски език може да закупите от 7 юли в книжарниците, както и с предварителна онлайн продажба тук: http://www.vintageclub.bg/

Заповядайте на 07 юли, в 18.00ч. на ул. „Лъчезар Станчев“ 5, Sopharma Buisnes Towers, eт 2 на гости на най-вкусното издателство Гурме. Авторът на „Любими български рецепти“ - шеф Ивелина Иванова ще сподели с вас какво я е вдъхновило да създаде тази книга и заедно с Юлия Костадинова, редактор на винения сайт www.divino.bg , ще ви дадат полезни идеи за съчетаването на вино и храна.

Между 16.00ч и 20.00ч. в пространството пред офиса на Gourmet Publishing и магазин Vintageclub ще можете да дегустирате вината на няколко български изби.
Вратите на Кулинарно училище Меню, също ще бъдат отворени за всички желаещи да надникнат в кухнята, където Ивелина Иванова твори, създава, готви и снима всички рецепти за кулинарния сайт www.menumag.bg. Тук са сготвени и заснети и всички „Любими български рецепти“.
Очакваме Ви!
От екипа на издателство Гурме.

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Terra Tangra Cuvee 2006, Най-скъпо продадените вина в света, 100 литра мерло ще се лее на Дионисиевото шествие за „Винария“, ПОСЕТЕТЕ V-ТО ЮБИЛЕЙНО ИЗДАНИЕ НА ROSE WINE EXPO KAZANLAK 2015, ВИЖТЕ СПЕЧЕЛИЛИТЕ И НАГРАДЕНИ ВИНА ОТ КОНКУРСИТЕ НА WINE FEST BURGAS 2015, AplauZ Chardonnay 2013 - Villa Melnik, Divino magazine - брой 2, Българското вино – дар от тракийските богове, Петият юбилеен Балкански винен конкурс и фестивал 2016 стартира с много силна програма, La Bella 2015 - Rose Katarzyna Estate, Класически картини пресъздадени с вино, Винарска изба „Едоардо Миролио“ спечели приза „Изба на годината“ на ВИНАРИЯ 2015, Черга Розе 2012 Домейн Менада, Джулайфест 2017 в Бургас - представя български вина и интересни винени маршрути, Празничното настроение идва с Craft Beer Taste!, Mavrud Reserve 2012 - Villa Melnik, Как да убием 10 милиона болестотворни бактерии за половин час!, Cabernet Sauvignon 2003 - Rousse Winery, Държавите, които пият най-много вино и къде е България?, Иво Върбанов: Малките, занаятчийски изби, са част от организма “Българско Вино”, Продукти на Spiritus Sanctus - Мускат Джиало, Вионие, Розе, Поставки Вино - "Винарни" - VLASOS, 35 оригинални етикети за вино, Bergule Melnik 55 реколта 2011, Вино и кафе на Андреа Бочели за първи път на „Вкусове от Италия 2018“, Electo Selection Cabernet Sauvignon 2012 Вила Любимец, Традиционните храни и гурме деликатеси на Международната изложба „Фудтех 2018“, Сотерн – Меката на френските десертни вина, Най-добрите български вина на Бургаския фестивал на виното, Над 4000 души посетиха третото издание на форума за българско вино DiVino.Taste!, Domaine Boyar Quantum Pinot Noir & Merlot 2010, Топ 10 на кулинарния туризъм в Европа, 11 романтични идеи за винен туризъм в България, Вино от България очарова посетителите на „Мегавино“ - най-голямото изложение в Белгия, Холандия и Люксембург, Най-нелепите въпроси за виното

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове