Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » Винарския бранш на България се събирана форум в Обзор

Винарския бранш на България се събирана форум в Обзор

Снимка
Съюзът на енолозите в България организира за 7-ма поредна година Международния енологичен семинар Енофорум България 2016. Той се открива на 19 май, сутринта в хотелски комплекс Сол Луна Бей Ризорт в град Обзор и до 21 май ще събере близо 150 представители на винарския бранш.

Семинарът е презназначен за всички винопроизводители, енолози, сомелиери, агрономи, студенти, технолози на вина и винолюбители. Научни организации и доставчици във винопроизводство ще представят и покажат последните достижения в енологията, науката за виното. На семинара ще има и изложбена площ, на която ще се презентират уреди за ферментация, измерване и дестилиране. Сред акцентите на Енофорума са теми за производство на вино без сулфити, новите средства за контрол на ферментацията, изследване на ДНК във виното и други. Освен научна част, по време на Енофорум ще се състоят и дегустации на отличени във винени конкурси вина.

На тазгодишния Енофорум България 2016 френският експерт Жан-Рош Муре, който е член на Френския национален институт за агрономически изследвания, ще презентира последните теоретични аспекти и новите приложения в практиката по темата "Алкохолна ферментация: актуални открития и переспекиви". За пръв път тази година на събитието ще бъде организиран модул от презентации, свързани с развитието и новостите в областта на лозарството. Акцент в семинара е да се развие връзката между гроздо- и винопроизводството, както и да се представят и обсъдят новости и тенденции от водещи компании в тази област.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
СЪБИТИЯ НА СЪЮЗА НА ЕНОЛОЗИТЕ В БЪЛГАРИЯ

Винен тур в Северна Гърция – първата седмица на м. юли 2016
Съюзът на енолозите в България организира винени турове, предназначени за енолози и за любители на виното с цел да се популяризират добри практики във винопроизводството и обмяна на опит. Посетителите на винения тур ще имат възможност да посетят и да опитат вината на 3 изби в Северна Гърция. Винения тур включва 2 нощувки в Гърция и транспорт от Пловдив и София до избите и обратно.

Втора Национална среща на Съюза на енолозите във Варна – 5 -7 август 2016 г.
Съюзът на енолозите в България организира национални срещи на членовете с цел обмяна на контакти, опит и добри практики. Националните срещи включват дискусии на проблеми и предложения, както и посещение на изби и винарни от региона.

Винен конкурс ВИНО БАЛКАНИКА 2016 – м. Ноември 2016 г.
Виненият конкурс Вино Балканика 2016 г се организира от Съюза на енолозите в България. Целта на винения конкурс е да се съберат проби от най-добрите вина от Балканския регион и да се популяризира виненото производство в региона. Отличават се най-добрите вина в различни категории и се връчват награди и плакети.

Коледен бал на енолозите и награди за най-добър енолог на годината – 9 декември 2016 г.
Коледния бал на енолозите се организира в края на годината като по време на събитието се връчват и наградите за най-добър енолог на годината. Събитието се отличава с тържественост и церемониалност, като на него участват енолози и винолюбители от цялата страна и представители на всички винарнски изби.

Актуална и интересна информация за дейността на Съюза на енолозите в България можете да намерите на страницата на съюза във Фейсбук. Присъединете се към нас и общността на енолозите и винолюбителите- ТУК

За контакти и за повече информация, моля позвънете на тел. 0885400531, Радослава Мечкюрева, PR & Събития.
За регистрация и присъствие на семинара - enoforum@wineforum-bg.net

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Expressions Misket & Muscat 2015 - Via Verde, Опознайте необятния свят на виното с DIscover.VINO World 2017!, В Северна или Южна България се отглеждат по-добри червени вина?, Новото лице на испанското вино, „Последният пир“ възпява вкуса на манията, 12 от най-впечатляващите винарни по света, 11 романтични идеи за винен туризъм в България, Наградите на Августиада`2013, Вълшебното вино Малбек, Най-добрият сомелиер на България за 2013 е Пламен Димитров, Как да сготвим миди с вино, Чаша вино на ден предпазва костите от изтъняване, Винен салон - Rose Wine Expo 2017, Пловдив стана първия град с винен тур в България, Пет български вина получиха „Златен ритон“ на ВИНАРИЯ 2016, Виното като ритуал и религия, Новите вина на Вила Мелник за 2016, Правят град на виното, AplauZ - Merlot 2012 Villa Melnik, Divino magazine - брой 5, „Ожених се за веганка“ от Фаусто Брици, новата книга на издателство Gourmet Publishing, Колекционерите на вино се насочват към портото, Кой ще сади лозя с евросубсидии, DiVino.Taste 2014 за четвърти път представи най-доброто от българското вино, Виното – без вода, захар и с ограничено количество серен диоксид, Австрия в бяло, Rose - Cabernet Sauvignon 2015 - TOHUN Winery, Чуждестранни лектори за тайните на местните винени сортове на ВИНАРИЯ 2017, На път ли е Българското виното да влезе в червената книга със застрашени видове., Балканският международен винен конкурс и фестивал се превръща в мегафорум, София се превръща отново в столица на българското вино!, Втори фестивал "Хляб и Вино" 2015 - Стара Загора, Дом на виното в София, Кои са най-големите митове и истини за виното?, Yamantiev’s Viognier Single Vineyard 2012

BGtop.net BulgarianTOP.com Sait1.com БГ чарт BGtop100 Best BG Site BgTop100.net Линкове