Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » Винарския бранш на България се събирана форум в Обзор

Винарския бранш на България се събирана форум в Обзор

Снимка
Съюзът на енолозите в България организира за 7-ма поредна година Международния енологичен семинар Енофорум България 2016. Той се открива на 19 май, сутринта в хотелски комплекс Сол Луна Бей Ризорт в град Обзор и до 21 май ще събере близо 150 представители на винарския бранш.

Семинарът е презназначен за всички винопроизводители, енолози, сомелиери, агрономи, студенти, технолози на вина и винолюбители. Научни организации и доставчици във винопроизводство ще представят и покажат последните достижения в енологията, науката за виното. На семинара ще има и изложбена площ, на която ще се презентират уреди за ферментация, измерване и дестилиране. Сред акцентите на Енофорума са теми за производство на вино без сулфити, новите средства за контрол на ферментацията, изследване на ДНК във виното и други. Освен научна част, по време на Енофорум ще се състоят и дегустации на отличени във винени конкурси вина.

На тазгодишния Енофорум България 2016 френският експерт Жан-Рош Муре, който е член на Френския национален институт за агрономически изследвания, ще презентира последните теоретични аспекти и новите приложения в практиката по темата "Алкохолна ферментация: актуални открития и переспекиви". За пръв път тази година на събитието ще бъде организиран модул от презентации, свързани с развитието и новостите в областта на лозарството. Акцент в семинара е да се развие връзката между гроздо- и винопроизводството, както и да се представят и обсъдят новости и тенденции от водещи компании в тази област.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
СЪБИТИЯ НА СЪЮЗА НА ЕНОЛОЗИТЕ В БЪЛГАРИЯ

Винен тур в Северна Гърция – първата седмица на м. юли 2016
Съюзът на енолозите в България организира винени турове, предназначени за енолози и за любители на виното с цел да се популяризират добри практики във винопроизводството и обмяна на опит. Посетителите на винения тур ще имат възможност да посетят и да опитат вината на 3 изби в Северна Гърция. Винения тур включва 2 нощувки в Гърция и транспорт от Пловдив и София до избите и обратно.

Втора Национална среща на Съюза на енолозите във Варна – 5 -7 август 2016 г.
Съюзът на енолозите в България организира национални срещи на членовете с цел обмяна на контакти, опит и добри практики. Националните срещи включват дискусии на проблеми и предложения, както и посещение на изби и винарни от региона.

Винен конкурс ВИНО БАЛКАНИКА 2016 – м. Ноември 2016 г.
Виненият конкурс Вино Балканика 2016 г се организира от Съюза на енолозите в България. Целта на винения конкурс е да се съберат проби от най-добрите вина от Балканския регион и да се популяризира виненото производство в региона. Отличават се най-добрите вина в различни категории и се връчват награди и плакети.

Коледен бал на енолозите и награди за най-добър енолог на годината – 9 декември 2016 г.
Коледния бал на енолозите се организира в края на годината като по време на събитието се връчват и наградите за най-добър енолог на годината. Събитието се отличава с тържественост и церемониалност, като на него участват енолози и винолюбители от цялата страна и представители на всички винарнски изби.

Актуална и интересна информация за дейността на Съюза на енолозите в България можете да намерите на страницата на съюза във Фейсбук. Присъединете се към нас и общността на енолозите и винолюбителите- ТУК

За контакти и за повече информация, моля позвънете на тел. 0885400531, Радослава Мечкюрева, PR & Събития.
За регистрация и присъствие на семинара - enoforum@wineforum-bg.net

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Blanc Cuvee 2012 Villa Yustina / Вила Юстина, Любими български рецепти - нова книга от издателство Гурме, Изба Румелия спечели Гранд Трофея на BIWC 2017, Десертни бели сортове, Как да си изберем Розе! Наръчник за стиловете розово вино., България може да бъде известна не само с ракия и вино, Вино и стил - еп.4, Дефиле на младото вино 2016, AplauZ Chardonnay Sur Lie 2015 - Villa Melnik, Тероар - еп.3, Domaine Boyar Quantum Pinot Noir & Merlot 2010, Enigma Syrah 2014 - Malkata Zvezda, Жените които пият две чаши вино на ден имат по-добър секс отколкото тези които не пият, Обстановката променя вкуса на виното, Slow Food гостува на DiVino.Taste, НОВА КАТЕГОРИЯ ЗА СТАРИ ВИНА ЗА ПЪРВИ ПЪТ НА CОNCOURS MONDIAL DE BRUXELLES В ПЛОВДИВ, Aureos merlot 2009 reserve Винарна Свищов, Участници - Бургаски Винен Фестивал 2016, 15 любопитни факта за виното, Излезе брой 10 на DiVino Magazine!, Тракия Cabernet Sauvignon Reserve 2012 Винарска изба "Манастира", Колекционерите на вино се насочват към портото, Rose 2014 - Santa Maria, Виното - характеристика и особености, New Bloom Winery - Rose 2016, Уникалният формат на Града на виното впечатли световните енолози, Version - Plaisir Divin Cabernet Franc 2012 Винпром Асеновград, Rose Wine Expo 2015 през погледа на Анна Дундакова, Шести Балкански винен фестивал 3-4 юни 2017 Гранд Хотел София, Лятно предложение: две български вина от мискет!, Shiroka Melnik Reserve 2013 - Villa Melnik, ІІІ Бургаски фестивал на виното стартира на 28 юли, Китай е на първо място в света по консумация на червено вино, Участници - Бургаски Винен Фестивал 2016, Радослав Радев, председател на НЛВК: Винопроизводители настояват за достъп до финансиране

BGtop.net BulgarianTOP.com Sait1.com БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове