Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » Винарския бранш на България се събирана форум в Обзор

Винарския бранш на България се събирана форум в Обзор

Снимка
Съюзът на енолозите в България организира за 7-ма поредна година Международния енологичен семинар Енофорум България 2016. Той се открива на 19 май, сутринта в хотелски комплекс Сол Луна Бей Ризорт в град Обзор и до 21 май ще събере близо 150 представители на винарския бранш.

Семинарът е презназначен за всички винопроизводители, енолози, сомелиери, агрономи, студенти, технолози на вина и винолюбители. Научни организации и доставчици във винопроизводство ще представят и покажат последните достижения в енологията, науката за виното. На семинара ще има и изложбена площ, на която ще се презентират уреди за ферментация, измерване и дестилиране. Сред акцентите на Енофорума са теми за производство на вино без сулфити, новите средства за контрол на ферментацията, изследване на ДНК във виното и други. Освен научна част, по време на Енофорум ще се състоят и дегустации на отличени във винени конкурси вина.

На тазгодишния Енофорум България 2016 френският експерт Жан-Рош Муре, който е член на Френския национален институт за агрономически изследвания, ще презентира последните теоретични аспекти и новите приложения в практиката по темата "Алкохолна ферментация: актуални открития и переспекиви". За пръв път тази година на събитието ще бъде организиран модул от презентации, свързани с развитието и новостите в областта на лозарството. Акцент в семинара е да се развие връзката между гроздо- и винопроизводството, както и да се представят и обсъдят новости и тенденции от водещи компании в тази област.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
СЪБИТИЯ НА СЪЮЗА НА ЕНОЛОЗИТЕ В БЪЛГАРИЯ

Винен тур в Северна Гърция – първата седмица на м. юли 2016
Съюзът на енолозите в България организира винени турове, предназначени за енолози и за любители на виното с цел да се популяризират добри практики във винопроизводството и обмяна на опит. Посетителите на винения тур ще имат възможност да посетят и да опитат вината на 3 изби в Северна Гърция. Винения тур включва 2 нощувки в Гърция и транспорт от Пловдив и София до избите и обратно.

Втора Национална среща на Съюза на енолозите във Варна – 5 -7 август 2016 г.
Съюзът на енолозите в България организира национални срещи на членовете с цел обмяна на контакти, опит и добри практики. Националните срещи включват дискусии на проблеми и предложения, както и посещение на изби и винарни от региона.

Винен конкурс ВИНО БАЛКАНИКА 2016 – м. Ноември 2016 г.
Виненият конкурс Вино Балканика 2016 г се организира от Съюза на енолозите в България. Целта на винения конкурс е да се съберат проби от най-добрите вина от Балканския регион и да се популяризира виненото производство в региона. Отличават се най-добрите вина в различни категории и се връчват награди и плакети.

Коледен бал на енолозите и награди за най-добър енолог на годината – 9 декември 2016 г.
Коледния бал на енолозите се организира в края на годината като по време на събитието се връчват и наградите за най-добър енолог на годината. Събитието се отличава с тържественост и церемониалност, като на него участват енолози и винолюбители от цялата страна и представители на всички винарнски изби.

Актуална и интересна информация за дейността на Съюза на енолозите в България можете да намерите на страницата на съюза във Фейсбук. Присъединете се към нас и общността на енолозите и винолюбителите- ТУК

За контакти и за повече информация, моля позвънете на тел. 0885400531, Радослава Мечкюрева, PR & Събития.
За регистрация и присъствие на семинара - enoforum@wineforum-bg.net

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

СЛЕДВАЩОТО ПОКОЛЕНИЕ С ПОГЛЕД КЪМ БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ ВИНЕН ПАЗАР, Вино и стил - еп.9, Стартира Международно винарско изложение „BLUE & WINE EXPO“ 2016, Шест български вина получиха „Златен ритон“ на ВИНАРИЯ 2017, Винените курсове на Midalidare Rock in the wine valley, Кратък урок за ароматите във виното, Рекорден интерес към България като домакин на най-престижния независим винен конкурс в света, Concurs Mondial de Bruxelles, ПРОГРАМА НА 7-ИЯ МЕЖДУНАРОДЕН ЕНОЛОГИЧЕН СЕМИНАР ЕНОФОРУМ БЪЛГАРИЯ 2016, Бутикова винарска изба Spiritus Sanctus, Виното намалява шансовете за забременяване, Пловдив ще бъде домакин на 8 то издание на DWCC 2015 през октомври 2015!, 5 типа мъже, 5 сорта вино, на които те приличат, Теодосий Спасов открива "Дефиле на младото вино - 2016", Китайски винен тигър, Villa Santa Maria, Изба Боровица, Въпрос с повишена трудност !, Предлагат на търг уникална колекция с вина на Domaine de la Romanee-Conti, 4 Season winter 2013 Villa Yustina, Legio I Sauvignon Blanc 2015 - Svishtov Winery, Колибри Розе 2012 - ВИ Манастира, Angel - Syrah & Merlot 2014 - Angel's Estate, Вила Юстина, Enigma Experience Merlot & Cabernet Sauvignon 2007, България не си пада особено по виното, показва изследване, Enigma Experience Merlot & Cabernet Sauvignon 2007, Какво издава виното за характера на човека ?, DiVino.Taste 2013, La Bella 2015 - Rose Katarzyna Estate, Нова книга от издателство Гурме - Сладка теорема, Изба Румелия спечели Гранд Трофея на BIWC 2017, Живко Енчев е победителя в Сомелиер на годината 2017, Sensus 2009 Spiritus Sanctus, Rose - Bratya Daskalovi 2015, Участници - Бургаски Винен Фестивал 2016

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове