Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » РЕКОРДЕН БРОЙ ПРОБИ ВИНА В 23-ГОДИШНАТА ИСТОРИЯ НА CОNCOURS MONDIAL DE BRUXELLES СЕ ПРЕДСТАВЯТ В ПЛОВДИВ

РЕКОРДЕН БРОЙ ПРОБИ ВИНА В 23-ГОДИШНАТА ИСТОРИЯ НА CОNCOURS MONDIAL DE BRUXELLES СЕ ПРЕДСТАВЯТ В ПЛОВДИВ

Снимка

Близо 9 000 проби на вина от 55 държави се представят в Concours Mondial de Bruxelles 2016, който за първи път ще се проведе в България от 29 април до 1 май. Съревнованието на такъв брой вина от цял свят е прецедент в 23-годишната история на престижния международен конкурс, коментират организаторите.

Рекорден е и броят на българските вина, които се включват в конкурса. Над 260 проби на родни производители ще бъдат дегустирани от международното жури на Concours Mondial de Bruxelles 2016. През миналата година техният брой е бил 80, като 42 % от тях спечелиха златни и сребърни отличия и регистрираха своеобразен рекорд за българския винен бранш.
Снимка
Снимка архив от 2014

В дегустационните комисии на престижния конкурс ще се включат 320 водещи еножурналисти, сомелиери, търговци на вино и енолози от 52 държави. 40 от тях са българските дегустатори, като половината от родните представители в международното жури са едни от най-добрите енолози у нас. В подготовката на мострите за конкурса участват 36 изключителни професионалисти – български енолози. Събитието ще се обслужва от сомелиери от Университета по хранителни технологии, водени лично от заместник-ректора на УХТ – Пловдив проф. д-р инж. Йорданка Алексиева.

„България се представя на Concours Mondial de Bruxelles 2016 както с най-добрите си вина, така и с изключителни професионалисти, които са членове на международното жури“, коментират от Националната лозаро-винарска камара.
Конкурсът не помни такъв интерес от страна на участници и на членове на журито, които имат желание да посетят български винарски изби. Над 30 винопроизводители ще посрещнат представители на международната дегустационна комисия. Родните винарски изби ще бъдат посетени както по време на винения фест, така и в постконкурсни турове.

Concours Mondial de Bruxelles ще се проведе от 29 април до 1 май 2016 г. в Международен панаир – Пловдив и България ще посрещне енолози, сомелиери, винени журналисти и търговци на вино от 52 държави. 23-ото издание на най-престижния независим винен конкурс в света се организира от Probegex в сътрудничество с община Пловдив, Министерството на туризма, Министерството на земеделието и храните и Националната лозаро-винарска камара. Престижният конкурс ще се състои по време на най-светлия християнски празник – Възкресение Христово. Организаторите приемат този факт като знак България да възкръсне на световната винена карта, а българското винарство да възкреси имиджа си на световната сцена.

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Bergule - Розе Мелник 55 2012 Вила Мелник, Три съвета за успешен винен тур!, Препоръки за здраве с грозде и вино, Базар на изкуствата "Изкуство, вино, любов и шоколад", „Анжелус Естейт“ (Angel’s estate) гони признание за перла на българското винарство, Каталог Августиада 2015, Откриха „Световното по вино“ в Пловдив 10 пъти повече български винопроизводители ще борят вина от цял свят, Експертите са типичен пример за винената мода., Как да се справим с безсънието, Беса Валей, Viognier 2014 - Spiritus Sanctus, Contour Rose 2014 - Изба Карабунар, Bergule Viognier 2012 - Villa Melnik, BIWC 2015 участници, Шато Копса, Cheval de Katarzyna - 2016, „50 постни рецепти“ - новата книга на Gourmet Publishing, Alexandra Estate - Merlot 2013, “Да готвиш за Пикасо” от Камий Обре Новата книга на Издателство Гурме, Винени червени сортове, DiVino обяви 50-те най-добри вина на България за 2017, Бакхус организира първия уличен гурме фестивал в България - “StrEAT Fest”, Domaine Bessa Valley отбелязва празника на виното Трифон Зарезан, Сомелиер на годината 2018, Creative wine arts - част 1, Компоненти на дегустацията I: Окото, Хиляди литри вино се изляха за традиционната „битка на виното” в Испания, Новото лице на испанското вино, WINE FEST BURGAS 2015 - Участници и билети, Вълшебното вино Малбек, Филип Харманджиев: биодинамичното земеделие е свобода и селянин, това звучи гордо!, Zitara Rose Mourvedre & Grenache -Four Friends Winery, Серия SPANCHA 2016 - Rupel Winery, Wine Folly нова книга от издатеслство Гурме, Angel - Syrah & Merlot 2014 - Angel's Estate

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове