Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » Wine & Food Festival - Варна 22 - 24 април 2016

Wine & Food Festival - Варна 22 - 24 април 2016

Снимка


За четвърта поредна година Българската асоциaция на сомелиерите и виноценители и Българската асоциация за кулинарна култура в партньорство с Община Варна, организират Международното изложение „Фестивал вино и храна” - Варна 2016г. , което ще се проведе в гр. Варна от 22 до 24 април 2016 г. в Център "Чайка" /ул."Н.Й.Вапцаров" 5/.

На изложението винарски изби и производители на хранителни продукти от цялата страна ще покажат своето производство от вина, меса, сирена, колбаси и хлебни изделия. Фестивалът се провежда с изключителната подкрепа на всички национални и регионални туристически браншови организации на хотелиерите и туроператорите. Разработени са специални пакети за посещение на туристи от курортните комплекси „Златни пясъци“ и „Св.св. Константин и Елена“.

Гурме-зона „Ресторантът” организирана от шеф готвач Петър Йоргов и екипът му и тази година ще бъде съпътстващ Гурме фестивал "Варна 2016". Освен гурме меню на посетителите ще се предлага и show cooking, семинари със световно известни готвачи и сомелиери.Международното изложение „ФЕСТИВАЛ ВИНО И ХРАНА” – Варна 2016 г. продължава традициите за дегустация на вина и храни от 30-те години на миналия век в града.

Дати: 22-ри до 24-ти април 2016 г.
Място: Център „Чайка“
град Варна, ул.“Н.Й.Вапцаров“ 5

Какво ще откриете:

1. Можете да дегустирате и закупите вина от над 40 винарски изби, както и био храни от регионални производители, препоръчани от Българската асоциация на сомелиерите и виноценителите.

2. Да се насладите на 3-степенно гурме меню, приготвено от най-добрите готвачи на Българската асоциация за кулинарна култура.

3. Акцент тази година е Street food зоната, в която се предлага барбекю show-cooking, приготвено в The Big Green Egg.

РАБОТНО ВРЕМЕ НА ИЗЛОЖЕНИЕТО:

22 април 2016 /петък/:

Отворено за ХОРЕКА (вход с покани) 14:00 – 16:00 ч.
Отворено за граждани: 16:00 – 20.00 ч.
Официално откриване: 16:00 ч.

23 април 2016 /събота/:

Отворено: 12:00 – 19.00 ч.
Семинар с дегустации (вход 20 лв) 21:00 ч.
„Основи на здравословното хранене и как виното подпомага нашето здраве“ - лектор Калоян Стоянов
„Виното на Североизтока“ - лектори Яна Петкова и Марин Атанасов - Място: Sea Terrace Bar /Централен плаж - Варна/

24 април 2016 /неделя/:

Отворено: 11:00 – 17.00 ч.
Вход за изложението - 5 лв.
включва достъп до изложението с безплатна дегустация на всички щандове
Куверт гурме-зона „РесторантЪ“ - 25 лв.
включва тристепенно гурме меню
Куверт стрийт фуд зона - 10 лв.
включва гурме-бъргър и крафт-бира или вода S.Pellegrino или Acqua Panna

Лектори:
ЯНА ПЕТКОВА, ЙОРДАН ДЪБОВ, КАЛОЯН СТОЯНОВ, МАРИН АТАНАСОВ.

Гост готвачи
ПЕТЪР ЙОРГОВ, ФИЛИП СПАСОВ, Анна Павлова, Ваня Найденова, ПЕТЪР БУРАКОВ, Тони Иванов, Елеонора Дамянова, Юлия Николова, Ивайло Игнатов, Институт за Кулинарни Изкуства, Любомир Стефанов, Милена Стефанова, Николай Радулов.


Снимка
Снимка
Снимка
Снимка
Снимка
Снимка

КОНТАКТИ:
гр.Варна 9002
ул. „Никола Й. Вапцаров“ 5
e-mail: info@winefoodfestival.eu
www.winefoodfestival.eu

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Легендите за чукането с чаши, Вино, секс и още нещо ..., Започна събирането на мостри за „световното по вино“, Concours Mondial de Bruxelles, Пино ноар и деликатеси, С ГРАНДИОЗЕН УСПЕХ ПРИКЛЮЧИ 23-ОТО ИЗДАНИЕ НА CONCOURS MONDIAL В ПЛОВДИВ, Най-скъпо продаденото бяло вино, Как да се лекуваме с вино, Levent Riesling 2015 - Rousse Winery, Три аржентински вина от малбек, Американска рок легенда – фен на българското вино, Международен панаир Пловдив ще е център на Световния винен конкурс, 6-ото издание на DiVino.Taste приключи, но приятните спомени остават задълго, Най-популярните червени вина, Коя ще бъде напитката на 2017 година ?, USB Wine - изтеглете вино направо от лозята!, Продукти на Винарска изба Марян, Riverside Мускат Отонел 2013 Винарска изба "Манастира", Как да се ориентираме на винения пазар, 13 енолози са номинирани в тазгодишния конкурс Енолог на годината, организиран от СЕБ, Вино и стил - еп.7, Aplauz - Мерло Резерва 2010 Вила Мелник, Истинското вино - ловец на свободни радикали!, Празничното настроение идва с Craft Beer Taste!, Хит в Дубай: Безалкохолно вино с 24-каратово злато, Melnik 55 - Rupel Winery 2015, Винарска изба “Манастира”, Pagane Rose Syrah 2014 - Villa Lyubimets, Продукти на Винарска изба "Ямантиев" - Серии, „ФУДТЕХ 2017“: МЕСТНИТЕ ХРАНИ СА НОВОТО ГУРМЕ, Blanc Cuvee на Вила Юстина със злато от Канада, Държавите, които пият най-много вино и къде е България?, БАТА АГРО - най-атрактивното събитие за агробизнес у нас, Препоръки за здраве с грозде и вино, Между по-кисело и по-сладичко вино, Крилце или кълка ( L'aile ou la cuisse 1976 )

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове