Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » Световни дипломати и политици от Европейския парламент дегустират български вина в Брюксел

Световни дипломати и политици от Европейския парламент дегустират български вина в Брюксел

Снимка

Събитието е част от програма на Concours Mondial de Bruxelles,
на който България е домакин през 2016 г.


Брюксел - София, 4 април 2016 г.

Над 90 посланици, дипломати и политици от Европейския парламент дегустираха български вина в Брюксел. Инициативата е част от програмата на Concours Mondial de Bruxelles, който ще се проведе от 28 април до 1 май 2016 г. в Пловдив, за популяризиране на страната ни като винена дестинация. Организатори на събитието са официалният партньор на Конкурса за България „Пробежекс“ (Probegex), Института за стратегии и анализи, консултантите от ЕРРА и Андрей Новаков, член на Европейския парламент.

Снимка

Над 40 вида вина от 20 различни държави бяха включени в дегустацията. Всички те са получили награди в предишни издания на Concours Mondial de Bruxelles.
Официални гости на събитието бяха членове от Кабинета на Кристалина Георгиева, зам.-председател на Европейската комисия, посланикът на България към ЕС, Посланикът на Белгия, Посланиците на Ирландия и Естония, представители на американската мисия към ЕС и НАТО, търговските и земеделски аташета на Швеция, Финландия, Швейцария, Малта, Люксембург и др.

Повече от 20 български винопроизводители вече са потвърдили участие в 23-тото издание на Concours Mondial de Bruxelles. Te ще се съревновават за медали с над 9000 вина от 55 държави. В конкурсната и следконкурсна програма ще се включат както големи изби като „Домейн Бойар“, така и бутикови производители като „Спиритус Санктус“. За участие в престижния конкурс вече са подадени над 200 мостри български вина.

Снимка

23-тото издание на Concours Mondial de Bruxelles в Пловдив се организира от Probegex в сътрудничество с община Пловдив, Министерство на туризма, Министерство на земеделието и храните и Националната лозаро-винарска камара. Concours Mondial de Bruxelles е най-престижният независим винен конкурс в света, единственият пътуващ конкурс в Европа и единственият международен конкурс, в който се прави допълнителна проверка на наградените вина, за да се гарантира последователност при качеството. Сред градовете-домакини на Concours Mondial досега са били Лисабон, Маастрихт, Валенсия, Палермо, Люксембург, Гимараеш, Братислава, Йезоло и др.

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

40 кукери и гайдари ще разтресат Пловдив на Дионисиевото шествие за „Винария“, Красотата на френското вино, Китайски винен тигър, Christie's продава колекция от вина на Джоел Малин, Търсенето на свежи и плодови вина засяга пазара на бъчви, Топ сомелиер на Белгия представи българското вино в Брюксел, Излезе брой 9 на DiVino Magazine!, На Трапезата на Wine & Food Society, Новият брой 19 на DiVino Magazine e посветен на винените конкурси, Розе за всеки джоб, 5 типа мъже, 5 сорта вино, на които те приличат, Zitara Rose Mourvedre & Grenache -Four Friends Winery, Топ сомелиер на Белгия представи българското вино в Брюксел, ПОТЕНЦИАЛЪТ НА БЪЛГАРСКИЯ ТУРИЗЪМ И ВИНОПРОИЗВОДСТВО Е ОГРОМЕН е мнението на чуждестранни и български дегустатори в Concours Mondial de Bruxelles 2016, Колекция шампанско Armand de Briganc Dynastie за $500 000, Младото вино отново на Дефиле в Пловдив, Легендите за чукането с чаши, Виното издава характера на човека, Изба Румелия спечели Гранд Трофея на BIWC 2017, Траминерите на България, ІІІ Бургаски фестивал на виното стартира на 28 юли, Telish- Chalet Merlot 2007, Създадоха първото в света вино, ароматизирано с кола, Енолог на годината 2015, Експертите са типичен пример за винената мода., Основни правила за етикет и протокол на масата, ARTISTIQUE 2013 - Домейн Менада, Бордо на опашка за наши бъчви, Красотата на френското вино, Храни за вино и вино за храната, Технология за производство на бяло вино, Най-популярните бели вина, Държавите, които пият най-много вино и къде е България?, Храни за вино и вино за храната, Tamianka - 2016 Rupel Winery

BGtop.net BulgarianTOP.com Sait1.com БГ чарт BGtop100 Best BG Site BgTop100.net Линкове