Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » Световни дипломати и политици от Европейския парламент дегустират български вина в Брюксел

Световни дипломати и политици от Европейския парламент дегустират български вина в Брюксел

Снимка

Събитието е част от програма на Concours Mondial de Bruxelles,
на който България е домакин през 2016 г.


Брюксел - София, 4 април 2016 г.

Над 90 посланици, дипломати и политици от Европейския парламент дегустираха български вина в Брюксел. Инициативата е част от програмата на Concours Mondial de Bruxelles, който ще се проведе от 28 април до 1 май 2016 г. в Пловдив, за популяризиране на страната ни като винена дестинация. Организатори на събитието са официалният партньор на Конкурса за България „Пробежекс“ (Probegex), Института за стратегии и анализи, консултантите от ЕРРА и Андрей Новаков, член на Европейския парламент.

Снимка

Над 40 вида вина от 20 различни държави бяха включени в дегустацията. Всички те са получили награди в предишни издания на Concours Mondial de Bruxelles.
Официални гости на събитието бяха членове от Кабинета на Кристалина Георгиева, зам.-председател на Европейската комисия, посланикът на България към ЕС, Посланикът на Белгия, Посланиците на Ирландия и Естония, представители на американската мисия към ЕС и НАТО, търговските и земеделски аташета на Швеция, Финландия, Швейцария, Малта, Люксембург и др.

Повече от 20 български винопроизводители вече са потвърдили участие в 23-тото издание на Concours Mondial de Bruxelles. Te ще се съревновават за медали с над 9000 вина от 55 държави. В конкурсната и следконкурсна програма ще се включат както големи изби като „Домейн Бойар“, така и бутикови производители като „Спиритус Санктус“. За участие в престижния конкурс вече са подадени над 200 мостри български вина.

Снимка

23-тото издание на Concours Mondial de Bruxelles в Пловдив се организира от Probegex в сътрудничество с община Пловдив, Министерство на туризма, Министерство на земеделието и храните и Националната лозаро-винарска камара. Concours Mondial de Bruxelles е най-престижният независим винен конкурс в света, единственият пътуващ конкурс в Европа и единственият международен конкурс, в който се прави допълнителна проверка на наградените вина, за да се гарантира последователност при качеството. Сред градовете-домакини на Concours Mondial досега са били Лисабон, Маастрихт, Валенсия, Палермо, Люксембург, Гимараеш, Братислава, Йезоло и др.

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Ден на отворените врати Gourmet Publishing, Участници - Бургаски Винен Фестивал 2016, Насладете се на живота с новата книга на Gourmet Publishing, Продукти на Винарска изба "Ямантиев" - Селекция, Тероар - еп.3, Gulbanis Wine - Syrah 2011, Пловдив става вино столица през ноември, Галина Нифору ден преди Августиада 2015, В предаването "За виното и хората" на 02.06.2013, Black Label Cabernet Sauvignon 2015 - Terra Tangra, Продадоха имението на Робин Уилямс за 18.1 млн. долара, Майсторски клас с Алекс Гийсен, Giesen Wines, Как виното научи Пирло на футбол, Какво ще опитате на WiFo, Първи фестивал на вина от местни сортове в Казанлък, Новият бр. 76 на сп. Меню е вече на пазара, Поставки Вино - "Винарни" - VLASOS, Как да убием 10 милиона болестотворни бактерии за половин час!, Виното не вреди на бременността, Дегустация на белгийски шоколад с български вина за първи път на ВИНАРИЯ 2017, ПОСЕТЕТЕ V-ТО ЮБИЛЕЙНО ИЗДАНИЕ НА ROSE WINE EXPO KAZANLAK 2015, Обстановката променя вкуса на виното, Посетители превзеха Винария 2017, От вълшебно грозде до чудотворно вино, Divino magazine - Брой 4, Костадинка Рахова-Димитрова стана Енолог на България за 2017, Винарска изба "Ямантиев", Участници - Бургаски Винен Фестивал 2016, Divino.Taste 2015 отива далеч отвъд винената тема, Време за бъчви!, Виното като любовник, DiVino.Taste отново събира българското вино под един покрив !, Джейми Гууд: “Тук сме, за да разкажем историята”, DiVino.Taste отново представя най-доброто от българското вино!, Коркът остава във виното

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове