Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » Световни дипломати и политици от Европейския парламент дегустират български вина в Брюксел

Световни дипломати и политици от Европейския парламент дегустират български вина в Брюксел

Снимка

Събитието е част от програма на Concours Mondial de Bruxelles,
на който България е домакин през 2016 г.


Брюксел - София, 4 април 2016 г.

Над 90 посланици, дипломати и политици от Европейския парламент дегустираха български вина в Брюксел. Инициативата е част от програмата на Concours Mondial de Bruxelles, който ще се проведе от 28 април до 1 май 2016 г. в Пловдив, за популяризиране на страната ни като винена дестинация. Организатори на събитието са официалният партньор на Конкурса за България „Пробежекс“ (Probegex), Института за стратегии и анализи, консултантите от ЕРРА и Андрей Новаков, член на Европейския парламент.

Снимка

Над 40 вида вина от 20 различни държави бяха включени в дегустацията. Всички те са получили награди в предишни издания на Concours Mondial de Bruxelles.
Официални гости на събитието бяха членове от Кабинета на Кристалина Георгиева, зам.-председател на Европейската комисия, посланикът на България към ЕС, Посланикът на Белгия, Посланиците на Ирландия и Естония, представители на американската мисия към ЕС и НАТО, търговските и земеделски аташета на Швеция, Финландия, Швейцария, Малта, Люксембург и др.

Повече от 20 български винопроизводители вече са потвърдили участие в 23-тото издание на Concours Mondial de Bruxelles. Te ще се съревновават за медали с над 9000 вина от 55 държави. В конкурсната и следконкурсна програма ще се включат както големи изби като „Домейн Бойар“, така и бутикови производители като „Спиритус Санктус“. За участие в престижния конкурс вече са подадени над 200 мостри български вина.

Снимка

23-тото издание на Concours Mondial de Bruxelles в Пловдив се организира от Probegex в сътрудничество с община Пловдив, Министерство на туризма, Министерство на земеделието и храните и Националната лозаро-винарска камара. Concours Mondial de Bruxelles е най-престижният независим винен конкурс в света, единственият пътуващ конкурс в Европа и единственият международен конкурс, в който се прави допълнителна проверка на наградените вина, за да се гарантира последователност при качеството. Сред градовете-домакини на Concours Mondial досега са били Лисабон, Маастрихт, Валенсия, Палермо, Люксембург, Гимараеш, Братислава, Йезоло и др.

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

България ще бъде домакин на Световния конгрес по лозарство и винарство, Изба Боровица, Melnik 55 - Logodaj Winery 2015, Tragata Rose Cabernet Sauvignon 2014 - Винарска изба Сопот, Издателство ГУРМЕ Ви кани на премиера на готварската книга „Така би сготвила баба ти“ на Петър Стоянович, Най-добрите български вина на Бургаския фестивал на виното, Лятно предложение: две български вина от димят и тамянка, AplauZ - Merlot & Syrah Reserve 2011 Villa Melnik, Над 600 вина от 60 изби ще бъдат предствени по време на Балканския международен винен фестивал, Бяло вино и риба?, САЛОН НА ВИНОТО 2017, Le Rose 2015 - Katarzyna Estate, Как да убием 10 милиона болестотворни бактерии за половин час!, Виното сваля килограми и освобождава от стреса, Вкусът на българското вино преди и сега – какво се промени?, Zitara Mavrud 2015 - Four Friends, Syrah 2013 - Bratanov, Посетители на Августиада 2013 получиха награди, Лятно предложение: две български вина от мискет!, Gorchivka Rose Gabernet & Merlot 2013, TCHERGA 10* Red 2013 - Домейн Менада, Бордо на опашка за наши бъчви, Вино от България очарова посетителите на „Мегавино“ - най-голямото изложение в Белгия, Холандия и Люксембург, Етикет при поднасянето и консумация на бяло вино, Бургаски Винен Фестивал 2016 Карта / Wine Fest Burgas 2016 map, Хайде на училище…по бира!, Любка и Никола Зикатанови за Вила Мелник, 24 експоната са шампионите на „Агра“, Фудтех“ и „Винария“, Участници - Сомелиер на годината 2017, Вино и стил - еп.6, Съпътстващата програма - WINE FEST BURGAS 2015 изложбен център "Флора", Виното като ритуал и религия, ПРЕТЕНДЕНТИТЕ ЗА ТИТЛАТА “СОМЕЛИЕР НА ГОДИНАТА 2018", Debut Rose Cabernet Sauvignon 2014 - Via Verde, Съпътстващата програма - WINE FEST BURGAS 2015 изложбен център "Флора"

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове