Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » Световни дипломати и политици от Европейския парламент дегустират български вина в Брюксел

Световни дипломати и политици от Европейския парламент дегустират български вина в Брюксел

Снимка

Събитието е част от програма на Concours Mondial de Bruxelles,
на който България е домакин през 2016 г.


Брюксел - София, 4 април 2016 г.

Над 90 посланици, дипломати и политици от Европейския парламент дегустираха български вина в Брюксел. Инициативата е част от програмата на Concours Mondial de Bruxelles, който ще се проведе от 28 април до 1 май 2016 г. в Пловдив, за популяризиране на страната ни като винена дестинация. Организатори на събитието са официалният партньор на Конкурса за България „Пробежекс“ (Probegex), Института за стратегии и анализи, консултантите от ЕРРА и Андрей Новаков, член на Европейския парламент.

Снимка

Над 40 вида вина от 20 различни държави бяха включени в дегустацията. Всички те са получили награди в предишни издания на Concours Mondial de Bruxelles.
Официални гости на събитието бяха членове от Кабинета на Кристалина Георгиева, зам.-председател на Европейската комисия, посланикът на България към ЕС, Посланикът на Белгия, Посланиците на Ирландия и Естония, представители на американската мисия към ЕС и НАТО, търговските и земеделски аташета на Швеция, Финландия, Швейцария, Малта, Люксембург и др.

Повече от 20 български винопроизводители вече са потвърдили участие в 23-тото издание на Concours Mondial de Bruxelles. Te ще се съревновават за медали с над 9000 вина от 55 държави. В конкурсната и следконкурсна програма ще се включат както големи изби като „Домейн Бойар“, така и бутикови производители като „Спиритус Санктус“. За участие в престижния конкурс вече са подадени над 200 мостри български вина.

Снимка

23-тото издание на Concours Mondial de Bruxelles в Пловдив се организира от Probegex в сътрудничество с община Пловдив, Министерство на туризма, Министерство на земеделието и храните и Националната лозаро-винарска камара. Concours Mondial de Bruxelles е най-престижният независим винен конкурс в света, единственият пътуващ конкурс в Европа и единственият международен конкурс, в който се прави допълнителна проверка на наградените вина, за да се гарантира последователност при качеството. Сред градовете-домакини на Concours Mondial досега са били Лисабон, Маастрихт, Валенсия, Палермо, Люксембург, Гимараеш, Братислава, Йезоло и др.

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Три аржентински вина от малбек, DiVino.Taste 2015 - време е за нови срещи с българското вино, Виното като любовник, Видеоурок: цветовете на виното, Как да избираме вино по празниците, 50 винарски изби в надпревара за приза „Златен ритон“, Световни топ експерти ще оценяват вината по време на Балканския винен конкурс и фестивал, Wine & Food Festival - Варна 22 - 24 април 2016, Какво вино за кое сирене е подходящо, С ГРАНДИОЗЕН УСПЕХ ПРИКЛЮЧИ 23-ОТО ИЗДАНИЕ НА CONCOURS MONDIAL В ПЛОВДИВ, Фестивал вино и храна - Варна 2015 г., Bergule Melnik 2013 - Villa Melnik, Маратон за ценители на виното и храната в Международен панаир Пловдив, Създадоха първото в света вино, ароматизирано с кола, 10 смешни наименования на марки вино, Змийско вино спира косопада, вдига самолета, Coravin- иновативна джаджа, РЕЗУЛТАТИ ОТ БАЛКАНСКИЯ ВИНЕН КОНКУРС 2014, Продукти на Винарна "Малката звезда" серия: Енигма, Каква чаша да изберем ?, Посетители превзеха Винария 2017, „Винени маршрути“ 2015 вече на пазара, Отличниците на „Винария 2016“ представят България на световен конкурс, Топ 10 на джаджите за любители на вино, Най-добрите вина от 10 години са представени на „Винария 2016“ според топ медалистите, Фестивал „Дефиле на младото вино” - предистория, Акценти Винзавод Асеновград, VINOAR - Organic Aronia, Ден на виното и любовта 14 февруари, Zitara Syrah 2014 - Four Friends, Дебютантите от „Винария 2016“ ще участват в Concоurs Mondial de Bruxelles, Младото вино отново на Дефиле в Пловдив, Нова книга от издателство Гурме - “По следите на зехтина”, Rubin 2013 - Santa Maria, Време за бъчви!

BGtop.net BulgarianTOP.com Sait1.com БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове