Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » Световни дипломати и политици от Европейския парламент дегустират български вина в Брюксел

Световни дипломати и политици от Европейския парламент дегустират български вина в Брюксел

Снимка

Събитието е част от програма на Concours Mondial de Bruxelles,
на който България е домакин през 2016 г.


Брюксел - София, 4 април 2016 г.

Над 90 посланици, дипломати и политици от Европейския парламент дегустираха български вина в Брюксел. Инициативата е част от програмата на Concours Mondial de Bruxelles, който ще се проведе от 28 април до 1 май 2016 г. в Пловдив, за популяризиране на страната ни като винена дестинация. Организатори на събитието са официалният партньор на Конкурса за България „Пробежекс“ (Probegex), Института за стратегии и анализи, консултантите от ЕРРА и Андрей Новаков, член на Европейския парламент.

Снимка

Над 40 вида вина от 20 различни държави бяха включени в дегустацията. Всички те са получили награди в предишни издания на Concours Mondial de Bruxelles.
Официални гости на събитието бяха членове от Кабинета на Кристалина Георгиева, зам.-председател на Европейската комисия, посланикът на България към ЕС, Посланикът на Белгия, Посланиците на Ирландия и Естония, представители на американската мисия към ЕС и НАТО, търговските и земеделски аташета на Швеция, Финландия, Швейцария, Малта, Люксембург и др.

Повече от 20 български винопроизводители вече са потвърдили участие в 23-тото издание на Concours Mondial de Bruxelles. Te ще се съревновават за медали с над 9000 вина от 55 държави. В конкурсната и следконкурсна програма ще се включат както големи изби като „Домейн Бойар“, така и бутикови производители като „Спиритус Санктус“. За участие в престижния конкурс вече са подадени над 200 мостри български вина.

Снимка

23-тото издание на Concours Mondial de Bruxelles в Пловдив се организира от Probegex в сътрудничество с община Пловдив, Министерство на туризма, Министерство на земеделието и храните и Националната лозаро-винарска камара. Concours Mondial de Bruxelles е най-престижният независим винен конкурс в света, единственият пътуващ конкурс в Европа и единственият международен конкурс, в който се прави допълнителна проверка на наградените вина, за да се гарантира последователност при качеството. Сред градовете-домакини на Concours Mondial досега са били Лисабон, Маастрихт, Валенсия, Палермо, Люксембург, Гимараеш, Братислава, Йезоло и др.

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

ВИЖТЕ СПЕЧЕЛИЛИТЕ И НАГРАДЕНИ ВИНА ОТ КОНКУРСИТЕ НА WINE FEST BURGAS 2015, За пръв път от години има баланс между търсене и предлагане на вино, Better Half - Single Vineyard Zmeevo 2013, Продукти на VIA VERDE, Уникалният формат на Града на виното впечатли световните енолози, Enigma Mavrud 2013 - Malkata Zvezda, Rubin 2013 - Santa Maria, DiVino обяви 50-те най-добри вина на България за 2017, ПРЕТЕНДЕНТИТЕ ЗА ТИТЛАТА “СОМЕЛИЕР НА ГОДИНАТА 2018", Най-популярните червени вина, Midalidare ROCK in the wine valley, Пет рецепти с червено вино, Винарска изба Вила Мелник представя новите си вина на Трифон Зарезан!, Blanc Cuvee на Вила Юстина със злато от Канада, Как да се справим с безсънието, Черга Розе 2012 Домейн Менада, Young § Crazy 2014 - Вила Мелник, Castellum - Cabernet Sauvignon 2013 - Carabunar Winery, Виното намалява шансовете за забременяване, 3 вина бяха отличени с престижния приз „Златен ритон“ в тазгодишния конкурс на „Винария“, 40-ти Световен конгрес по лозарство и винарство в България, Divino magazine - брой 6, Expressions Misket & Muscat 2015 - Via Verde, Chardonnay AplauZ Villa Melnik - 2013, Витализирани вина дебютираха на „Винария“ и грабнаха медали, Кратък урок за ароматите във виното, Gorchivka Rose Gabernet & Merlot 2013, Как да разберем “Натуралните вина”, Четвърто издание на Фестивал на виното Бургас е от 28 до 30 юли, Ръст на изложители и държави на ВИНАРИЯ 2017, Как да се ориентираме на винения пазар, Участници - Бургаски Винен Фестивал 2016, Telish- Chalet Merlot 2007, Дегустация на шоколад с различни български вина ще е сред акцентите в съпътстващата програма на ВИНАРИЯ 2017, 55 са отличените български вина на DWWA 2016

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове