Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » УСПЕХ ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ВИНА НА ПРОВАЙН 2016 И ДОБРА ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕТО ИМ В CОNCOURS MONDIAL DE BRUXELLES

УСПЕХ ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ВИНА НА ПРОВАЙН 2016 И ДОБРА ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕТО ИМ В CОNCOURS MONDIAL DE BRUXELLES

Снимка winebg.info

С напълно обновена визия на националния щанд и богата съпътстваща програма премина българското участие на най-голямото международно изложение за вина и спиртни напитки Провайн 2016. То беше повече от успешно и дава добра заявка за участието на тези шампиони на Concours Mondial de Bruxelles.

Националната лозаро-винарска камара обедини на Провайн 2016 единадесет винопроизводители на общ щанд - "Анжелус естейт", "Винекс-Славянци", "Домейн Бояр", "Винарна Свищов", ВИ "Логодаж", "Домейн Менада", "Българска винена компания", "Вила Ямбол", "Винзавод Асеновград", "Братя Минкови" и ВИ "Съединение". Инвестицията от над 200 000 евро, която направиха изброените фирми, си заслужаваше, тъй като резултатите надминаха очакванията. ИАНМСП подпомогна 9 от тях, като заплати площта на стойност около 33 500 евро.

Публикация в престижното специализирано списание "Meininger's – Wine Business International" на 4 страници за България и фирмите, участници в изложението, предшестваше събитието. На сайта на Провайн 2016 тема на месеца беше България, а предстоящите събития на българския щанд можеше да бъдат видени на банер на заглавната страница.

Снимка winebg.info

На 3 майсторски класа с надслов "Скрити съкровища от Балканите" сомелиер № 1 на Германия за 2013 година Маркус Берлингоф заедно с Томас Брандъл, ПР агенция Xenox, и Станимир Стоянов – председател на Съюза на енолозите в България, представиха 44 вина от българските производители, участници на щанда. Събитията бяха изключително добре посетени от търговци, сомелиери, еножурналисти и винени експерти от цял свят, в резултат на което последваха и реални договори за износ на български вина. ПроВайн 2016 се проведе от 13 до 15 март.

Снимка winebg.info

Специалното меню от традиционни български храни беше съчетано с 11 български вина, представени от самите производители, участници на националния щанд, по време на българската вечер. Тя се състоя на 13 март и беше предшествана от коктейл-шоу на известния френски специалист Филипо Балдан, който изненада аудиторията с коктейл "Българска пролет", приготвен с 2 български ракии – Пещерска мускатова на "Винпром Пещера" и Ракия от избата на "СИС Индустрийс".

Всяка година страната, която предстои да бъде домакин на Concours Mondial de Bruxelles, се представя по време на международното изложение ПроВайн със специален коктейл от традиционна напитка. Тази година най-престижният независим винен конкурс в света Concours Mondial de Bruxelles ще се проведе от 28 април до 1 май 2016 г. в Международен панаир - Пловдив и България ще посрещне енолози, сомелиери, винени журналисти и търговци на вино от над 50 държави.

Успех пожънаха и българските вина, представени на конкурса MUNDUS vini, предшестващ изложението. Те спечелиха 11 златни и 18 сребърни медала:

ЗЛАТНИ МЕДАЛИ

2013 Minkov Brothers Cabernet Sauvignon, SIS Industries, Sofia (Bulgaria)
2015 Elements WIND Sauvignon Blanc, Domaine Boyar EAD, Sofia (Bulgaria)
2015 Rue Romance Sauvignon Blanc, Domaine Boyar EAD, Sofia (Bulgaria)
2014 Zitara Syrah Single Vineyard Four Friends Winery, Four Frends OOD, Gorno Botevo (Bulgaria)
2013 Zitara Mourvedre Single Vineyard Four Friends Winery, Four Frends OOD, Gorno Botevo (Bulgaria)
2011 Soli Invicto PGI, Edoardo Miroglio EOOD, Sofia (Bulgaria)
2012 Erelia PGI, Kovex - 2 OOD, Panagyurishte (Bulgaria)
2014 Boutique Sauvignon Blanc & Chardonnay, Domaine Boyar EAD, Sofia (Bulgaria) (best of show Bulgaria white)
2012 Encore Malbec, Katarzyna Estate Ltd, Sofia (Bulgaria)
2012 Chopin Concerto Cabernet Sauvignon & Syrah PGI, Katarzyna Estate Ltd, Sofia (Bulgaria) (best of show Bulgaria red)
2013 Aplauz Cabernet Sauvignon, Wine Cellar Villa Melnik, Levunovo, Blagoevgrad Region (Bulgaria)

СРЕБЪРНИ МЕДАЛИ

2015 Rue Romance Rose Marselan, Domaine Boyar EAD, Sofia (Bulgaria)
2013 Platinum Merlot, Domaine Boyar EAD, Sofia (Bulgaria)
2013 Korten Wines Syrah, Domaine Boyar EAD, Sofia (Bulgaria)
2013 Alexandra Reserve, Alexandra Estate, Stara Zagora (Bulgaria)
2011 Rigid Elm Barrel Reserve, Wine Union JSC., Nisovo (Bulgaria)
2015 Verano Azur Rose, Vinprom Peshtera SA, Plovdiv (Bulgaria)
2013 Pixels Cabernet Sauvignon, Vinprom Peshtera SA, Plovdiv (Bulgaria)
2014 Face to Face Dornfelder, Vinprom Peshtera SA, Plovdiv (Bulgaria)
2014 Face to Face Cabernet Sauvignon Syrah Regent, Vinprom Peshtera SA, Plovdiv (Bulgaria)
2013 Villa Ponte Cabernet Sauvignon & Merlot, Black Sea Gold Pomorie, Pomorie (Bulgaria)
2012 Question Mark Cabernet Sauvignon & Merlot PGI, Katarzyna Estate Ltd, Sofia (Bulgaria)
2012 Reserve Cabernet Sauvignon & Merlot PGI, Katarzyna Estate Ltd, Sofia (Bulgaria)
2013 Ornament Syrah Reserve, Vinzavod AD Assenovgrad, Assenovgrad (Bulgaria)
2013 Ornament Cabernet Sauvignon Reserve, Vinzavod AD Assenovgrad, Assenovgrad (Bulgaria)
2013 Deneb Cabernet Sauvignon, Angelus Estate S.A., Stara Zagora (Bulgaria)
2012 Stallion, Angelus Estate S.A., Stara Zagora (Bulgaria)
2012 Stallion Classic, Angelus Estate S.A., Stara Zagora (Bulgaria)
2013 Villa Yambol Merlot Reserve, Vinprom Peshtera SA, Plovdiv (Bulgaria)

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте за да можете да давате оценки.

Няма оценки

Тагове

Приключения по пътя на виното, Кърмит Линч, Как да се насладим на истинското вино, Какви са ползите от пиенето на вино?, Празничното настроение идва с Craft Beer Taste!, Изба Боровица, Колко и как да пием вино, Живко Енчев е победителя в Сомелиер на годината 2017, Световни топ експерти ще оценяват вината по време на Балканския винен конкурс и фестивал, 25 начина за повторно използване на старите бъчви, Рекорден брой изложители във ВИНАРИЯ 2015, Как да разчетеш етикета на шампанското, Над 47 000 посетители разгледаха мегафорума за агробизнес, вино и храни в Пловдив, Как да съхраним своето вино?, ПОСЕТЕТЕ V-ТО ЮБИЛЕЙНО ИЗДАНИЕ НА ROSE WINE EXPO KAZANLAK 2015, Как да се ориентираме на винения пазар, Брой 17 на Divino Magazine е вече на пазара!, AplauZ Chardonnay 2013 - Villa Melnik, Хайде на училище…по бира!, Discover.Vino - Другата Европа, София се превръща отново в столица на българското вино!, Angel - Syrah & Merlot 2014 - Angel's Estate, Продукти на Винарна "Малката звезда" серия: MZ и Света гора, Merlot 2014 - Gulbanis Wine, Община Асеновград ще отваря пак Музей на виното, Вино и стил - еп.8, Enigma Experience 2010 - Malkata Zvezda, Наградиха победителите от „Световното по вино“, Concours Mondial de Bruxelles, Музиката променя аромата и плътността на виното, Вино, узряло с музика, и арт бутилки дебютират на „Винария 2018“, Syrah 2013 - Bratanov, Анна Дундакова: Българското вино е част от националното богатство на страната, Enigma Syrah 2014 - Malkata Zvezda, Топ 10 винени барове в Париж !, Rose - Cabernet Sauvignon 2015 - TOHUN Winery, Винени червени сортове

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове