Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » Най-добрите вина от 10 години са представени на „Винария 2016“ според топ медалистите

Най-добрите вина от 10 години са представени на „Винария 2016“ според топ медалистите

Снимка winebg.info
Председателят на Националната лозаро-винарска камара Радослав Радев връчва Златен ритон на изпълнителния директор на „Вила Ямбол“ инж. Красимир Аврамов.

Рекорден брой медали спечели „Вила Ямбол“ от „Винария 2016“ - Златен ритон, пет златни медала за вина и един сребърен за Стралджалска мускатова ракия. Винен „Оскар“ спечели младото вино от реколта 2015 „Villa Yambol Merlot”. Пробата му е оценена от международното жури на „Винария 2016“ с над 90 точки по 100-балната система.

През последните 5 години марката печели 4 златни ритона от „Винария”, пробата от миналогодишната гроздоберна кампания също донесе на екипа на „Вила Ямбол“ най-престижното отличие. 12 проби на червени вина, едно бяло и едно розе, както и на 3 ракии представи компанията тази година на Конкурса, предшестващ „Винария“. „60% от червените ни вина, представени за дегустация, са отличени от международното жури със златен медал“, каза изпълнителният директор на „Вила Ямбол“ инж. Красимир Аврамов и уточни, че три от червените вина от стари реколти са останали за предегустация за Златен ритон. Според него това е огромен успех за целия екип на компанията.

„Толкова хубави вина на „Винария“ не е имало от 10 години“, коментира технологът и изпълнителен директор на „Вила Ямбол“ инж. Красимир Аврамов. Той повече от 15 години е член на журито, което оценява пробите на вина, ракии и винено бренди в конкурса за „Винария“. „Тази година определено Градът на виното привлича лозаро-винарския бранш и имиджът му се харесва от гилдията“, посочи енологът.

С пет златни и два сребърни медала за вина, както и с един сребърен за Перлова ракия бе отличен на „Винария 2016“ и още един от големите производители в България – „Винпром Карнобат“. „Ние сме най-големият производител в страната, позициониран на едно място. Разполагаме с 18 хиляди декара собствени лозя и имаме 30 милиона литра капацитет. При нас работят над 1500 души. Тази година сме изключително доволни от представянето си на „Винария“, коментира технологът на винарската изба инж. Стоян Стоянов, член на журито от 15 години. Той уточни, че на конкурса са представили 11 проби на вина (четири бели, пет червени и две розета), както и на три ракии, като повече от половината са получили златни и сребърни отличия.

„Тази година съм приятно изненадан от изложението. Интелигентни хора, запознати с бранша, се появяват на щандовете и стават интересни коментари за напитките, които произвеждаме. Като най-голям производител на вино, смятаме да участваме по-активно в изложението и в дегустациите “, заяви инж. Стоян Стоянов. Той споделя мнението на инж. Красимир Аврамов, че най-добрите вина са представени на „Винария“, особено за червените вина това е изключително успешна година.

Снимка winebg.info
Технологът на „Винпром Карнобат“ инж. Стоян Стоянов представя отличените вина в Града на виното.

„През последните 4-5 години бяхме заложили на международни участия и не присъствахме на „Винария“, но смятаме, че е време да се завърнем на най-мащабния форум в България“, коментира инж. Стоян Стоянов. Той посочи, че „Винпром Карнобат“ е имал изключителен успех на изложението CWSA в Китай, където „Шато Карнобат Розе, 2015“ и „Le Photographe Ризлинг, 2011“ са били фаворити сред златните медалисти, а „Шато Карнобат Мерло, 2015“ е спечелило сребърен медал. А на конкурса „Мундоюс Вини“ другият бранд на компанията - „Братя Минкови“ спечели златен медал за Каберне Совиньон, реколта 2013.

Всички медалисти от „Винария 2016“ имат рекорден брой продажби в бутика в Града на виното. Изложението продължава до 28 февруари в Международен панаир – Пловдив.

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Пет български вина получиха „Златен ритон“ на ВИНАРИЯ 2016, Защо виното се съхранява в бъчви?, Villa Bassarea Chardonnay 2015, Винарска изба Рупел, Бъчвата като мебел и аксесоар, Топ 10 на джаджите за любители на вино, Чаша вино на ден предпазва костите от изтъняване, Пуснаха на пазара най-скъпата бутилка вино, Как да се справим с безсънието, Discover.Vino Северна Италия, Vestibule Wine Ambassador, VINOAR - Organic Aronia, Le Rose 2015 - Katarzyna Estate, Alexandra Estate - Merlot 2013, Светът е по-вкусен с домашен хляб и хубаво вино, Дегустационни комисии на V национален конкурс за розе "ЗЛАТЕН КИЛИКС" - Казанлък 05 юни 2015, Винарна "Малката звезда", Винобалканика 2014 събира вина от Черноморието и Балканите, Кое вино подхожда най-много на зодията ви, Дебютантите от „Винария 2017“ с престижни отличия и бутикови вина, Продукти на ЛВК "Винарска изба Брестовица" марки, На Трапезата на Wine & Food Society, Бутилките от вино в двора и градината, На път ли е Българското виното да влезе в червената книга със застрашени видове., Как да сготвим миди с вино, 24 уникални подаръка за любителите на вино, Експертите са типичен пример за винената мода., Насладете се на живота с новата книга на Gourmet Publishing, Ползата от червеното вино била преувеличена, Енолог на годината е Стоян Стоянов, Карнобат, Rose 2015 - Spiritus Sanctus, Чаши за вино, ІІІ Бургаски фестивал на виното стартира на 28 юли, VINOAR - Organic Aronia, Cabernet Sauvignon 2003 - Rousse Winery

BGtop.net Sait1.com БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове