Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » Най-добрите вина от 10 години са представени на „Винария 2016“ според топ медалистите

Най-добрите вина от 10 години са представени на „Винария 2016“ според топ медалистите

Снимка winebg.info
Председателят на Националната лозаро-винарска камара Радослав Радев връчва Златен ритон на изпълнителния директор на „Вила Ямбол“ инж. Красимир Аврамов.

Рекорден брой медали спечели „Вила Ямбол“ от „Винария 2016“ - Златен ритон, пет златни медала за вина и един сребърен за Стралджалска мускатова ракия. Винен „Оскар“ спечели младото вино от реколта 2015 „Villa Yambol Merlot”. Пробата му е оценена от международното жури на „Винария 2016“ с над 90 точки по 100-балната система.

През последните 5 години марката печели 4 златни ритона от „Винария”, пробата от миналогодишната гроздоберна кампания също донесе на екипа на „Вила Ямбол“ най-престижното отличие. 12 проби на червени вина, едно бяло и едно розе, както и на 3 ракии представи компанията тази година на Конкурса, предшестващ „Винария“. „60% от червените ни вина, представени за дегустация, са отличени от международното жури със златен медал“, каза изпълнителният директор на „Вила Ямбол“ инж. Красимир Аврамов и уточни, че три от червените вина от стари реколти са останали за предегустация за Златен ритон. Според него това е огромен успех за целия екип на компанията.

„Толкова хубави вина на „Винария“ не е имало от 10 години“, коментира технологът и изпълнителен директор на „Вила Ямбол“ инж. Красимир Аврамов. Той повече от 15 години е член на журито, което оценява пробите на вина, ракии и винено бренди в конкурса за „Винария“. „Тази година определено Градът на виното привлича лозаро-винарския бранш и имиджът му се харесва от гилдията“, посочи енологът.

С пет златни и два сребърни медала за вина, както и с един сребърен за Перлова ракия бе отличен на „Винария 2016“ и още един от големите производители в България – „Винпром Карнобат“. „Ние сме най-големият производител в страната, позициониран на едно място. Разполагаме с 18 хиляди декара собствени лозя и имаме 30 милиона литра капацитет. При нас работят над 1500 души. Тази година сме изключително доволни от представянето си на „Винария“, коментира технологът на винарската изба инж. Стоян Стоянов, член на журито от 15 години. Той уточни, че на конкурса са представили 11 проби на вина (четири бели, пет червени и две розета), както и на три ракии, като повече от половината са получили златни и сребърни отличия.

„Тази година съм приятно изненадан от изложението. Интелигентни хора, запознати с бранша, се появяват на щандовете и стават интересни коментари за напитките, които произвеждаме. Като най-голям производител на вино, смятаме да участваме по-активно в изложението и в дегустациите “, заяви инж. Стоян Стоянов. Той споделя мнението на инж. Красимир Аврамов, че най-добрите вина са представени на „Винария“, особено за червените вина това е изключително успешна година.

Снимка winebg.info
Технологът на „Винпром Карнобат“ инж. Стоян Стоянов представя отличените вина в Града на виното.

„През последните 4-5 години бяхме заложили на международни участия и не присъствахме на „Винария“, но смятаме, че е време да се завърнем на най-мащабния форум в България“, коментира инж. Стоян Стоянов. Той посочи, че „Винпром Карнобат“ е имал изключителен успех на изложението CWSA в Китай, където „Шато Карнобат Розе, 2015“ и „Le Photographe Ризлинг, 2011“ са били фаворити сред златните медалисти, а „Шато Карнобат Мерло, 2015“ е спечелило сребърен медал. А на конкурса „Мундоюс Вини“ другият бранд на компанията - „Братя Минкови“ спечели златен медал за Каберне Совиньон, реколта 2013.

Всички медалисти от „Винария 2016“ имат рекорден брой продажби в бутика в Града на виното. Изложението продължава до 28 февруари в Международен панаир – Пловдив.

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

4 признака, че сме алергични към вино, Tamianka - 2016 Rupel Winery, Радослав Радев, председател на НЛВК: Винопроизводители настояват за достъп до финансиране, Вино и кафе на Андреа Бочели за първи път на „Вкусове от Италия 2018“, Aureos Rose Cabernet Sauvignon & Cabernet Franc 2013, Винената Дипломация – Балканите на фокус на четвъртия Балкански винен конкурс и фестивал, За първи път на DiVino.Taste: вината на изложителите ще могат да се купуват, Държавите, които пият най-много вино и къде е България?, В предаването "За виното и хората" на 02.06.2013, Vestibule Wine Ambassador, Винотерапия за красота, Вино и стил - еп.4, Класирането на Фестивала на виното и културното наследство Августиада 2014, AplauZ Chardonnay 2013 - Villa Melnik, Вино и кафе на Андреа Бочели за първи път на „Вкусове от Италия 2018“, Започна обратното броене до DiVino.Taste 2016, Колко и как да пием вино, Продукти на Вила Мелник: „Villa Melnik”, Aplauz - Мелник 55 Резерва 2011 Вила Мелник, 100 литра мерло ще се лее на Дионисиевото шествие за „Винария“, Discover.Vino World: целият винен свят в една чаша, България – „почетен гост“ на най-голямото винено изложение в Белгия, Холандия и Люксембург, Marselan 2015 - Rupel Winery, Натюрморт за начинаещи дегустатори, VINOAR - Organic Aronia, Bergule Розе Мелник 55 - 2013 Villa Melnik, Пуснаха на пазара най-скъпата бутилка вино, Най-популярните бели вина, VVV Карта на винените маршрути в Мелнишкия регион, Брой 13 на DiVino Magazine е вече на пазара!, Пловдив ще бъде домакин на 8 то издание на DWCC 2015 през октомври 2015!, Най-добрите вина от 10 години са представени на „Винария 2016“ според топ медалистите, Енолог на годината 2015, Етикет при поднасянето и консумация на червено вино, Революционно: ще отваряме коркова тапа без тирбушон!

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове