Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » Най-добрите вина от 10 години са представени на „Винария 2016“ според топ медалистите

Най-добрите вина от 10 години са представени на „Винария 2016“ според топ медалистите

Снимка winebg.info
Председателят на Националната лозаро-винарска камара Радослав Радев връчва Златен ритон на изпълнителния директор на „Вила Ямбол“ инж. Красимир Аврамов.

Рекорден брой медали спечели „Вила Ямбол“ от „Винария 2016“ - Златен ритон, пет златни медала за вина и един сребърен за Стралджалска мускатова ракия. Винен „Оскар“ спечели младото вино от реколта 2015 „Villa Yambol Merlot”. Пробата му е оценена от международното жури на „Винария 2016“ с над 90 точки по 100-балната система.

През последните 5 години марката печели 4 златни ритона от „Винария”, пробата от миналогодишната гроздоберна кампания също донесе на екипа на „Вила Ямбол“ най-престижното отличие. 12 проби на червени вина, едно бяло и едно розе, както и на 3 ракии представи компанията тази година на Конкурса, предшестващ „Винария“. „60% от червените ни вина, представени за дегустация, са отличени от международното жури със златен медал“, каза изпълнителният директор на „Вила Ямбол“ инж. Красимир Аврамов и уточни, че три от червените вина от стари реколти са останали за предегустация за Златен ритон. Според него това е огромен успех за целия екип на компанията.

„Толкова хубави вина на „Винария“ не е имало от 10 години“, коментира технологът и изпълнителен директор на „Вила Ямбол“ инж. Красимир Аврамов. Той повече от 15 години е член на журито, което оценява пробите на вина, ракии и винено бренди в конкурса за „Винария“. „Тази година определено Градът на виното привлича лозаро-винарския бранш и имиджът му се харесва от гилдията“, посочи енологът.

С пет златни и два сребърни медала за вина, както и с един сребърен за Перлова ракия бе отличен на „Винария 2016“ и още един от големите производители в България – „Винпром Карнобат“. „Ние сме най-големият производител в страната, позициониран на едно място. Разполагаме с 18 хиляди декара собствени лозя и имаме 30 милиона литра капацитет. При нас работят над 1500 души. Тази година сме изключително доволни от представянето си на „Винария“, коментира технологът на винарската изба инж. Стоян Стоянов, член на журито от 15 години. Той уточни, че на конкурса са представили 11 проби на вина (четири бели, пет червени и две розета), както и на три ракии, като повече от половината са получили златни и сребърни отличия.

„Тази година съм приятно изненадан от изложението. Интелигентни хора, запознати с бранша, се появяват на щандовете и стават интересни коментари за напитките, които произвеждаме. Като най-голям производител на вино, смятаме да участваме по-активно в изложението и в дегустациите “, заяви инж. Стоян Стоянов. Той споделя мнението на инж. Красимир Аврамов, че най-добрите вина са представени на „Винария“, особено за червените вина това е изключително успешна година.

Снимка winebg.info
Технологът на „Винпром Карнобат“ инж. Стоян Стоянов представя отличените вина в Града на виното.

„През последните 4-5 години бяхме заложили на международни участия и не присъствахме на „Винария“, но смятаме, че е време да се завърнем на най-мащабния форум в България“, коментира инж. Стоян Стоянов. Той посочи, че „Винпром Карнобат“ е имал изключителен успех на изложението CWSA в Китай, където „Шато Карнобат Розе, 2015“ и „Le Photographe Ризлинг, 2011“ са били фаворити сред златните медалисти, а „Шато Карнобат Мерло, 2015“ е спечелило сребърен медал. А на конкурса „Мундоюс Вини“ другият бранд на компанията - „Братя Минкови“ спечели златен медал за Каберне Совиньон, реколта 2013.

Всички медалисти от „Винария 2016“ имат рекорден брой продажби в бутика в Града на виното. Изложението продължава до 28 февруари в Международен панаир – Пловдив.

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

България ще избира своя Сомелиер на 2015 година, По-малко от ден остава до началото на DiVino.Taste 2013, Как да се избавим от излишните килограми, AplauZ - Merlot & Syrah Reserve 2011 Villa Melnik, Chardonnay 2015 - Spiritus Sanctus, 5 типа мъже, 5 сорта вино, на които те приличат, Пловдив ще бъде домакин на 8 то издание на DWCC 2015 през октомври 2015!, Discover.Vino представя специалните вина!, Кой ще сади лозя с евросубсидии, Sense of Tears Dimyat 2013 - Maryan Winery, Cheval de Katarzyna - 2016, Zitara Sauvignon Blanc "Four Friends" 2014, 10 интригуващи предания и легенди за виното, Виното сваля килограми и освобождава от стреса, Да отслабнем с вино!, Защо да изберем българското вино ?, Четвърти фестивал „Хляб и Вино“ в Парк-хотел „Стара Загора“, Cor Caroli Rose 2015 Afuzov Winery, Най-добрият сомелиер на България за 2013 е Пламен Димитров, Революционно: ще отваряме коркова тапа без тирбушон!, Големите вина от пино ноар, От домашно вино може да пропееш, но и да ти прилошее, Продукти на Винарна "Малката звезда" серия: MZ и Света гора, ДЕГУСТАЦИОНЕН КОНКУРС ЗА НАЙ - ДОБРО МЛАДО ВИНО НА 2015, Chardonnay AplauZ Villa Melnik - 2013, За седми път София ще е столица на Балканското вино, По-сухо? По-леко? Как да избера вино по мой вкус?, 10 интересни факта за виното, които трябва да знаете, Известни марки и бутикови изби идват на изложбата „Винария 2017“ в Пловдив, Как да изберем изгодно чаши за вино в четири лесни стъпки, Акценти Винзавод Асеновград, Rose Wine Expo 2015 през погледа на Анна Дундакова, Отново е време за празника DiVino.Taste !, Франция стана световен шампион на сляпа дегустация на вино, Американците пият повече италианско вино от самите италианци

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове