Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино и здраве » Мъж доживя до 107 години, променяйки едно-единствено нещо в менюто си!

Мъж доживя до 107 години, променяйки едно-единствено нещо в менюто си!

Снимка
Каква е тайната на испанския столетник?
Столетник с необичайна диета шашна света! През февруари тази година в Испания почина Антонио Докампо Гарсия, който се отказал преди много години от водата и утолявал жаждата си само с червено вино собствено производство. С такава странна диета човекът доживява до 107 години.

Въпреки факта, че чистата вода се определя като основен източник на живота, оказва се, може да се живее и без нея. Учените смятат, че алтернатива на чистата вода за организма не съществува, но Антонио Гарсия с личния си пример доказва противното. Този старец напълно заменил водата с вино и дневно можел да изпива до литър и половина от напитката.

В интерес на истината Гарсия никога не е опитвал друг алкохол, а виното си е произвеждал сам, без никакви консерванти. С лозарство и винопроизводство започва да се занимава веднага след Гражданската война през 1939 г. и посветил целия си живот на това.

Любовта му към виното е безгранична. И странно – тя му помогнала да остане млад и здрав, пише „Доктор“. До 103-ата си година той дори не знаел какво са това антибиотици.

А преди две години синовете му го прибират да живее при тях, за да се грижат за него и да прекарат с баща си последните му мигове.

„Когато бяхме заедно в дома ми, можехме да изпием до 200 литра вино на месец. Всяка година той обикновено произвеждаше по 60 хиляди литра годишно, а за себе си оставяше по 3000 литра вино“, разказва синът на столетника, Мануел Докампо.

Преди време испанецът се разболял от пневмония и не успял да се справи с последиците от болестта и да се възстанови. След себе си Антонио Гарсия оставя четири деца, седем внуци, десет правнуци и един праправнук.

Учените са на мнение, че червеното вино е полезно за здравето, стига да е качествено и да не се прекалява с количеството. Гарсия обаче е изключение, тъй като обичал да си попийва малко повече от нормалното.

Източник: lekuvai.bg

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Пет български вина получиха „Златен ритон“ на ВИНАРИЯ 2016, Чаша вино на ден предпазва костите от изтъняване, Винен уикенд 2013, Enigma "Experience" 2009 - ВИ Малката Звезда, Брой 17 на Divino Magazine е вече на пазара!, България може да бъде известна не само с ракия и вино, Enigma Experience 2010 - Malkata Zvezda, Bergule – Chardonney & Viognier 2012, New Bloom Winery - Rose 2016, Как да се насладим на истинското вино, Компоненти на дегустацията III: Вкусът, Red Cuvee 2013 - Villa Yustina, Кой ще спечели “ЗЛАТНАТА ИЗБА 2016" на exporter.bg, Лятно предложение: две български розета от мавруд!, Стая и шампанско в Ню Йорк за 25 хил. долара, Дефиле "Вино и Гурме" 2016 / Wine and Gourmet Parade 2016, 24-членно жури ще оценява най-добрите вина на ВИНАРИЯ 2017, „50 постни рецепти“ - новата книга на Gourmet Publishing, Мавруд 2008 "Винарска изба Брестовица", DiVino Топ 50 за 2015, НОВА КАТЕГОРИЯ ЗА СТАРИ ВИНА ЗА ПЪРВИ ПЪТ НА CОNCOURS MONDIAL DE BRUXELLES В ПЛОВДИВ, Заповядайте на ROSE WINE EXPO KAZANLAK 2014, Световни дипломати и политици от Европейския парламент дегустират български вина в Брюксел, Канадец прави вино от домати, Бутикова винарска изба Spiritus Sanctus, Вионие Ейнджъл - Анжелус Естейт 2014 / Angel Viognier - Angelus Estate 2014, България може да бъде известна не само с ракия и вино, 10x - Въпрос на нос, По-сухо? По-леко? Как да избера вино по мой вкус?, България не си пада особено по виното, показва изследване, Четвърто издание на Фестивал на виното Бургас е от 28 до 30 юли, Виното като ритуал и религия, Над 600 вина от 60 изби ще бъдат предствени по време на Балканския международен винен фестивал, Ден на виното на река Дунав, Фестивал „Дефиле на младото вино” - предистория

BGtop.net BulgarianTOP.com Sait1.com БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове