Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино и здраве » Мъж доживя до 107 години, променяйки едно-единствено нещо в менюто си!

Мъж доживя до 107 години, променяйки едно-единствено нещо в менюто си!

Снимка
Каква е тайната на испанския столетник?
Столетник с необичайна диета шашна света! През февруари тази година в Испания почина Антонио Докампо Гарсия, който се отказал преди много години от водата и утолявал жаждата си само с червено вино собствено производство. С такава странна диета човекът доживява до 107 години.

Въпреки факта, че чистата вода се определя като основен източник на живота, оказва се, може да се живее и без нея. Учените смятат, че алтернатива на чистата вода за организма не съществува, но Антонио Гарсия с личния си пример доказва противното. Този старец напълно заменил водата с вино и дневно можел да изпива до литър и половина от напитката.

В интерес на истината Гарсия никога не е опитвал друг алкохол, а виното си е произвеждал сам, без никакви консерванти. С лозарство и винопроизводство започва да се занимава веднага след Гражданската война през 1939 г. и посветил целия си живот на това.

Любовта му към виното е безгранична. И странно – тя му помогнала да остане млад и здрав, пише „Доктор“. До 103-ата си година той дори не знаел какво са това антибиотици.

А преди две години синовете му го прибират да живее при тях, за да се грижат за него и да прекарат с баща си последните му мигове.

„Когато бяхме заедно в дома ми, можехме да изпием до 200 литра вино на месец. Всяка година той обикновено произвеждаше по 60 хиляди литра годишно, а за себе си оставяше по 3000 литра вино“, разказва синът на столетника, Мануел Докампо.

Преди време испанецът се разболял от пневмония и не успял да се справи с последиците от болестта и да се възстанови. След себе си Антонио Гарсия оставя четири деца, седем внуци, десет правнуци и един праправнук.

Учените са на мнение, че червеното вино е полезно за здравето, стига да е качествено и да не се прекалява с количеството. Гарсия обаче е изключение, тъй като обичал да си попийва малко повече от нормалното.

Източник: lekuvai.bg

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Топ 10 на джаджите за любители на вино, Насладете се на живота с новата книга на Gourmet Publishing, DiVino.Taste 2016 показва, че виното е за всички !, Изба Румелия спечели Гранд Трофея на BIWC 2017, Експертите са типичен пример за винената мода., IMAGE Reserva Red 2014 - Villa Bassarea, Alexandra Estate, Syrah 2013 - Bratanov, По-малко от ден остава до началото на DiVino.Taste 2013, Как старее виното, Технология за производство на червено вино, DiVino.Taste 2016 предлага много повече от дегустация на най-добрите български вина, Звукът на виното, Музеят на виното, Cabernet Franc & Cebernet Sauvignon - Angel 2013 - Angelus Estate, 25 начина за повторно използване на старите бъчви, Спиро Стоянов - без всякакви компромиси, Новата тенденция вина с нискоалкохолно съдържание, Коя ще бъде напитката на 2017 година ?, Спиро Стоянов - без всякакви компромиси, Discover.Vino Южна Америка – 08 октомври 2015, Angel's Estate Rose 2016, New Bloom Winery - Rose 2016, България не си пада особено по виното, показва изследване, С ГРАНДИОЗЕН УСПЕХ ПРИКЛЮЧИ 23-ОТО ИЗДАНИЕ НА CONCOURS MONDIAL В ПЛОВДИВ, Как да си изберем Розе! Наръчник за стиловете розово вино., Яна Петкова: Един живот не стига за хубавото вино, ARTISTIQUE 2013 - Домейн Менада, Розето и модата, Пресконференция - шести Балкански винен фестивал 2017, Храни за вино и вино за храната, Акценти Винзавод Асеновград, Защо чашата има значение, Крилце или кълка ( L'aile ou la cuisse 1976 ), Ванилена сол - нов роман от издателство Гурме

BGtop.net Sait1.com БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове