Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино и здраве » Мъж доживя до 107 години, променяйки едно-единствено нещо в менюто си!

Мъж доживя до 107 години, променяйки едно-единствено нещо в менюто си!

Снимка
Каква е тайната на испанския столетник?
Столетник с необичайна диета шашна света! През февруари тази година в Испания почина Антонио Докампо Гарсия, който се отказал преди много години от водата и утолявал жаждата си само с червено вино собствено производство. С такава странна диета човекът доживява до 107 години.

Въпреки факта, че чистата вода се определя като основен източник на живота, оказва се, може да се живее и без нея. Учените смятат, че алтернатива на чистата вода за организма не съществува, но Антонио Гарсия с личния си пример доказва противното. Този старец напълно заменил водата с вино и дневно можел да изпива до литър и половина от напитката.

В интерес на истината Гарсия никога не е опитвал друг алкохол, а виното си е произвеждал сам, без никакви консерванти. С лозарство и винопроизводство започва да се занимава веднага след Гражданската война през 1939 г. и посветил целия си живот на това.

Любовта му към виното е безгранична. И странно – тя му помогнала да остане млад и здрав, пише „Доктор“. До 103-ата си година той дори не знаел какво са това антибиотици.

А преди две години синовете му го прибират да живее при тях, за да се грижат за него и да прекарат с баща си последните му мигове.

„Когато бяхме заедно в дома ми, можехме да изпием до 200 литра вино на месец. Всяка година той обикновено произвеждаше по 60 хиляди литра годишно, а за себе си оставяше по 3000 литра вино“, разказва синът на столетника, Мануел Докампо.

Преди време испанецът се разболял от пневмония и не успял да се справи с последиците от болестта и да се възстанови. След себе си Антонио Гарсия оставя четири деца, седем внуци, десет правнуци и един праправнук.

Учените са на мнение, че червеното вино е полезно за здравето, стига да е качествено и да не се прекалява с количеството. Гарсия обаче е изключение, тъй като обичал да си попийва малко повече от нормалното.

Източник: lekuvai.bg

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Chardonnay Gorchivka 2013, Съчетаването на вино и храна е сред акцентите на DiVino.Taste 2013, 5 начина да подобрим вкуса на виното, Как се съчетават постни ястия с червено вино?, Тероар - еп.3, Бяло вино и риба?, Вила Мелник, Фестивала на виното розе / Rose Wine Expo 2015 приключи, С дъх на рубин под Трихълмието, Тера Тангра - Black Label, Галина Нифору ден преди Августиада 2015, Инж. Божидар Донков спечели приза „Енолог на Винария 2015“, Колекция шампанско Armand de Briganc Dynastie за $500 000, Craft Spirits Taste – ЧИСТ ЗРЯЛ МАЛЦ, Продукти на Вила Мелник: „Villa Melnik”, Международен панаир Пловдив ще е център на Световния винен конкурс, Kera Tamara Chardonnay 2013 Maryan Winery, Rose - 2016 Orbelia Winery, Теодосий Спасов открива "Дефиле на младото вино - 2016", Sauvignon Blanc Barrel Fermented 2015 - Maryan Winery, Витализирани вина дебютираха на „Винария“ и грабнаха медали, Pentagram Pinot Noir 2010 Черноморско Злато, Търсете най-новото издание на DiVino Guide Българските вина!, DiVino.Taste 2016 показва, че виното е за всички !, 24-членно жури ще оценява най-добрите вина на ВИНАРИЯ 2017, Rose Angelica 2016 - Chateau Copsa, Пловдив става световна столица на спиртните напитки през 2018, Видеоурок: цветовете на виното, Вино и стил - еп.2, Castellum - Cabernet Sauvignon 2013 - Carabunar Winery, 15 начина да държим чаша за вино. Кой е правилният?, Броени часове до „Фестивал вино и храна” - Варна 2018 г, Sense of Tears Rose 2013 Maryan Winery, Глювайн - вино срещу грип и простуда, Discover.Vino - Другата Европа

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове