Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино и здраве » Мъж доживя до 107 години, променяйки едно-единствено нещо в менюто си!

Мъж доживя до 107 години, променяйки едно-единствено нещо в менюто си!

Снимка
Каква е тайната на испанския столетник?
Столетник с необичайна диета шашна света! През февруари тази година в Испания почина Антонио Докампо Гарсия, който се отказал преди много години от водата и утолявал жаждата си само с червено вино собствено производство. С такава странна диета човекът доживява до 107 години.

Въпреки факта, че чистата вода се определя като основен източник на живота, оказва се, може да се живее и без нея. Учените смятат, че алтернатива на чистата вода за организма не съществува, но Антонио Гарсия с личния си пример доказва противното. Този старец напълно заменил водата с вино и дневно можел да изпива до литър и половина от напитката.

В интерес на истината Гарсия никога не е опитвал друг алкохол, а виното си е произвеждал сам, без никакви консерванти. С лозарство и винопроизводство започва да се занимава веднага след Гражданската война през 1939 г. и посветил целия си живот на това.

Любовта му към виното е безгранична. И странно – тя му помогнала да остане млад и здрав, пише „Доктор“. До 103-ата си година той дори не знаел какво са това антибиотици.

А преди две години синовете му го прибират да живее при тях, за да се грижат за него и да прекарат с баща си последните му мигове.

„Когато бяхме заедно в дома ми, можехме да изпием до 200 литра вино на месец. Всяка година той обикновено произвеждаше по 60 хиляди литра годишно, а за себе си оставяше по 3000 литра вино“, разказва синът на столетника, Мануел Докампо.

Преди време испанецът се разболял от пневмония и не успял да се справи с последиците от болестта и да се възстанови. След себе си Антонио Гарсия оставя четири деца, седем внуци, десет правнуци и един праправнук.

Учените са на мнение, че червеното вино е полезно за здравето, стига да е качествено и да не се прекалява с количеството. Гарсия обаче е изключение, тъй като обичал да си попийва малко повече от нормалното.

Източник: lekuvai.bg

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Винотерапия за красота, Розе за всеки джоб, Десертни бели сортове, Lenea Rose 2016 - Domain Marash, Дегустация на шоколад с различни български вина ще е сред акцентите в съпътстващата програма на ВИНАРИЯ 2017, Aplauz - Каберне Совиньон Резерва 2012 Вила Mелник, 37 отличени вина от България на Concours Mondial de Bruxelles, Винзавод Асеновград, БАТА АГРО - най-атрактивното събитие за агробизнес у нас, Rose - 2016 Orbelia Winery, Тероар - еп.2, Розе от България и от Прованс, Гръцката изба Сигалас от остров Санторини грабна Гранд Трофея на петото юбилейно издание на Балканския международен винен конкурс ( BIWC ) 2016, За пръв път от години има баланс между търсене и предлагане на вино, Джулайфест 2017 в Бургас - представя български вина и интересни винени маршрути, Базар на изкуствата "Изкуство, вино, любов и шоколад", Rose Wine Expo 2016 - истинските ценители на съвършенството, Summer.Taste Просеко & Зехтин - празнувайте лятото!, Виното помага и на бъбреците, Как да сготвим миди с вино, Winebox Portfolio Tasting – майсторски класове и лекции, Ръст на изложители и държави на ВИНАРИЯ 2017, Пловдив ще бъде домакин на 8 то издание на DWCC 2015 през октомври 2015!, Истинското вино - ловец на свободни радикали!, Продукти на Винарска изба "Ямантиев" - Серии, Варна е на второ място по консумация на вино след София, Илая - мавруд Резерва 2012 Винарска изба "Манастира", Енолог на годината е Тихомир Трифонов от Винарска изба Варна!, Винените курсове на Midalidare Rock in the wine valley, Bononia Estate - Rose Ooh La La 2015, Винената бутилка, Новите вина на Вила Мелник за 2016, Тероар - еп.3, Meandra 2012 - Domain Marash, Балканският международен винен конкурс издаде каталог с отличените изби

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове