Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » Тракийски съдове и рисуване с вино са сред атракциите на Международната изложба „Винария 2016“

Тракийски съдове и рисуване с вино са сред атракциите на Международната изложба „Винария 2016“

Снимка
На снимката: В Града на виното посетителите на „Винария 2016“ ще се забавляват с различни атракции, докато опитват нови напитки и храни.

Тракийски съдове ще напомнят за култа към виното по време на Международната изложба „Винария 2016“, която ще се проведе от 24 до 28 февруари в Международен панаир Пловдив. Експозицията е част от съпътстващата програма, в която са включени и други атракции.
Холографски копия на находките, открити през 1931 г. в гробница край село Мезек, ще покажат предмети от бита на древните траки. В триизмерни изображения може да се видят изящно украсени котел за разнасяне на вино, ситули за разреждане и кани за сервиране в естествените размери и цвят на оригиналите, които са от ІV-ІІІ в. преди новата ера.
Идеята и нейната реализация са дело на проф. Симеон Съйнов от БАН. Използвана са нанотехнология и наноматериали, разработени от наши учени.

Холографската експозиция свързва богатото наследство на миналото с иновациите на сегашната технологична епоха. Това съчетание е отличителна черта и на Международната изложба за лозарство и винарство.
Сред участниците във „Винария 2016“ са около 40 винарски изби, водещи производители и дистрибутори на технологии, техника, оборудване и материали за двата сектора. На изложението се завръщат известни винарски изби, а чуждестранното присъствие е по-голямо в сравнение с миналата година. Очакват се над 30 000 посетители от страната и чужбина.
Освен холографската експозиция на тракийски съдове, те ще видят и картини на известни български художници, обединени от темата „Вино и натюрморт“. Изобразителното изкуство гостува за първи път в Града на виното, където съвместно се презентират колекции от напитки и храни.

Новост е и рисуването с вино. Посетителите ще се убедят на живо как от смесването на розе, бяло и червено вино се получават необичайни цветове и се създават оригинални картини. Художничката Даниела Русева ще демонстрира своите умения на 26 и 27 февруари от 15 до 16 часа. Артистичното събитие се организира съвместно с „Винополис“.

То е част от идеята да се популяризира виненият туризъм в рамките на на най-престижното изложение за лозарство и винарство в Югоизточна Европа. За това ще допринесат и фолклорните концерти, запознаващи с културата и обичаите на българите. Всеки ден ансамбъл „Луди млади“ ще радва посетителите със своите спектакли от 11.30 и 16 часа. Така очарованието на танца ще се слее с магията на виното, с която изложбата „Винария“ покорява своите гости.Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Няма оценки

Тагове

Chardonnay AplauZ Villa Melnik - 2013, Craft Spirits Taste – ЧИСТ ЗРЯЛ МАЛЦ, “Да готвиш за Пикасо” от Камий Обре Новата книга на Издателство Гурме, Cattleya Sauvignon Blanc & Chardonnay 2015 - Angelus Estate, AplauZ - Merlot & Syrah Reserve 2011 Villa Melnik, Седми рожден ден на БАСВ в стил Roaring Twenties, "Аромати от сърцето на дома" на Йоана, „Винени маршрути“ 2015 вече на пазара, Класирането на Фестивала на виното и културното наследство Августиада 2014, Кино и вино – Международен София филм фест 2015, Приключения по пътя на виното, Кърмит Линч, Всички френски вина съдържат пестициди, Виното помага и на бъбреците, ВИЖТЕ СПЕЧЕЛИЛИТЕ И НАГРАДЕНИ ВИНА ОТ КОНКУРСИТЕ НА WINE FEST BURGAS 2015, Debut Red 2014 - Via Verde, 16 класически шардонета от Шабли, AplauZ - Merlot & Syrah Reserve 2011 Villa Melnik, Българското вино – дар от тракийските богове, 15 любопитни факта за виното, 3 причини да охладите червените вина през лятото и след това....., Франсис Форд Копола ни кани във винения парк, Бургаски Винен Фестивал 2016 Карта / Wine Fest Burgas 2016 map, Илиян Петракиев - Сомелиер на 2016 годината, Version - Plaisir Divin Cabernet Franc 2012 Винпром Асеновград, Syrah 2013 - Bratanov, Валядолид става световна столица на виното за 3 дни, Среща с Георги Николов Сомелиер номер 1 за 2015 г., Melnik 55 - Logodaj Winery 2015, Bergule Melnik 2013 - Villa Melnik, Етикет при поднасянето и консумация на бяло вино, Мъж доживя до 107 години, променяйки едно-единствено нещо в менюто си!, Шестия Балкански винен конкурс и фестивал 2017 стартира с много силна програма, 5 основни етапа за начинаещи винолюбители ПРЕДИ дегустация, Angel's Estate Rose 2016, Топ 10 на най – скъпите вина в света

BGtop.net BulgarianTOP.com Sait1.com БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове