Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » Тракийски съдове и рисуване с вино са сред атракциите на Международната изложба „Винария 2016“

Тракийски съдове и рисуване с вино са сред атракциите на Международната изложба „Винария 2016“

Снимка
На снимката: В Града на виното посетителите на „Винария 2016“ ще се забавляват с различни атракции, докато опитват нови напитки и храни.

Тракийски съдове ще напомнят за култа към виното по време на Международната изложба „Винария 2016“, която ще се проведе от 24 до 28 февруари в Международен панаир Пловдив. Експозицията е част от съпътстващата програма, в която са включени и други атракции.
Холографски копия на находките, открити през 1931 г. в гробница край село Мезек, ще покажат предмети от бита на древните траки. В триизмерни изображения може да се видят изящно украсени котел за разнасяне на вино, ситули за разреждане и кани за сервиране в естествените размери и цвят на оригиналите, които са от ІV-ІІІ в. преди новата ера.
Идеята и нейната реализация са дело на проф. Симеон Съйнов от БАН. Използвана са нанотехнология и наноматериали, разработени от наши учени.

Холографската експозиция свързва богатото наследство на миналото с иновациите на сегашната технологична епоха. Това съчетание е отличителна черта и на Международната изложба за лозарство и винарство.
Сред участниците във „Винария 2016“ са около 40 винарски изби, водещи производители и дистрибутори на технологии, техника, оборудване и материали за двата сектора. На изложението се завръщат известни винарски изби, а чуждестранното присъствие е по-голямо в сравнение с миналата година. Очакват се над 30 000 посетители от страната и чужбина.
Освен холографската експозиция на тракийски съдове, те ще видят и картини на известни български художници, обединени от темата „Вино и натюрморт“. Изобразителното изкуство гостува за първи път в Града на виното, където съвместно се презентират колекции от напитки и храни.

Новост е и рисуването с вино. Посетителите ще се убедят на живо как от смесването на розе, бяло и червено вино се получават необичайни цветове и се създават оригинални картини. Художничката Даниела Русева ще демонстрира своите умения на 26 и 27 февруари от 15 до 16 часа. Артистичното събитие се организира съвместно с „Винополис“.

То е част от идеята да се популяризира виненият туризъм в рамките на на най-престижното изложение за лозарство и винарство в Югоизточна Европа. За това ще допринесат и фолклорните концерти, запознаващи с културата и обичаите на българите. Всеки ден ансамбъл „Луди млади“ ще радва посетителите със своите спектакли от 11.30 и 16 часа. Така очарованието на танца ще се слее с магията на виното, с която изложбата „Винария“ покорява своите гости.Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Няма оценки

Тагове

Summer.Taste ПРОСЕКО И ЗЕХТИН – лятно, ароматно и вдъхновяващо, ROSE WINE EXPO KAZANLAK 2015 ПРОГРАМА, Лошата реколта вдига продажбите на бутилирано вино, Три аржентински вина от малбек, “Да готвиш за Пикасо” от Камий Обре Новата книга на Издателство Гурме, Мерло барик 2012 е единственото българско вино със златен медал Decanter, Светът е по-вкусен с домашен хляб и хубаво вино, Тероар - еп.4, Riverside Chardonnay 2015 -Manastira Winery, На път ли е Българското виното да влезе в червената книга със застрашени видове., Рекорден брой български винарни в Белгия, Холандия и Люксембург, Какви са ползите от пиенето на вино?, Виното вече има свой дом в Бургас, Наградиха победителите от „Световното по вино“, Concours Mondial de Bruxelles, ДЕГУСТАЦИОНЕН КОНКУРС ЗА НАЙ - ДОБРО МЛАДО ВИНО НА 2015, Стартира конкурсът за наградата на сайта exporter.bg “ЗЛАТНАТА ИЗБА”, Коркът остава във виното, Bergule Melnik 55 реколта 2011, Enigma Syrah 2014 - Malkata Zvezda, Blanc Cuvee 2012 Villa Yustina / Вила Юстина, Над 7500 посетители дневно идват на мегафорума в Международен панаир Пловдив, Фестивал „Дефиле на младото вино” - предистория, Cattleya Sauvignon Blanc & Chardonnay 2015 - Angelus Estate, 5 магазинa за вино които ще ви изумят, Винария 2016, Zitara Rose Mourvedre & Grenache -Four Friends Winery, “Да готвиш за Пикасо” от Камий Обре Новата книга на Издателство Гурме, Queen Elena Cuvee 2012 Maryan Winery, Продукти на Винарска изба Марян, Виното - характеристика и особености, Rose Wine Expo 2016 - Информация в аванс !, Marselan 2015 - Rupel Winery, Фондю и вино, Японски учени доказаха: бяло вино се сервира само с риба, Roze Wine Expo 2016 новото старо лице на българското вино

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове