Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » Тракийски съдове и рисуване с вино са сред атракциите на Международната изложба „Винария 2016“

Тракийски съдове и рисуване с вино са сред атракциите на Международната изложба „Винария 2016“

Снимка
На снимката: В Града на виното посетителите на „Винария 2016“ ще се забавляват с различни атракции, докато опитват нови напитки и храни.

Тракийски съдове ще напомнят за култа към виното по време на Международната изложба „Винария 2016“, която ще се проведе от 24 до 28 февруари в Международен панаир Пловдив. Експозицията е част от съпътстващата програма, в която са включени и други атракции.
Холографски копия на находките, открити през 1931 г. в гробница край село Мезек, ще покажат предмети от бита на древните траки. В триизмерни изображения може да се видят изящно украсени котел за разнасяне на вино, ситули за разреждане и кани за сервиране в естествените размери и цвят на оригиналите, които са от ІV-ІІІ в. преди новата ера.
Идеята и нейната реализация са дело на проф. Симеон Съйнов от БАН. Използвана са нанотехнология и наноматериали, разработени от наши учени.

Холографската експозиция свързва богатото наследство на миналото с иновациите на сегашната технологична епоха. Това съчетание е отличителна черта и на Международната изложба за лозарство и винарство.
Сред участниците във „Винария 2016“ са около 40 винарски изби, водещи производители и дистрибутори на технологии, техника, оборудване и материали за двата сектора. На изложението се завръщат известни винарски изби, а чуждестранното присъствие е по-голямо в сравнение с миналата година. Очакват се над 30 000 посетители от страната и чужбина.
Освен холографската експозиция на тракийски съдове, те ще видят и картини на известни български художници, обединени от темата „Вино и натюрморт“. Изобразителното изкуство гостува за първи път в Града на виното, където съвместно се презентират колекции от напитки и храни.

Новост е и рисуването с вино. Посетителите ще се убедят на живо как от смесването на розе, бяло и червено вино се получават необичайни цветове и се създават оригинални картини. Художничката Даниела Русева ще демонстрира своите умения на 26 и 27 февруари от 15 до 16 часа. Артистичното събитие се организира съвместно с „Винополис“.

То е част от идеята да се популяризира виненият туризъм в рамките на на най-престижното изложение за лозарство и винарство в Югоизточна Европа. За това ще допринесат и фолклорните концерти, запознаващи с културата и обичаите на българите. Всеки ден ансамбъл „Луди млади“ ще радва посетителите със своите спектакли от 11.30 и 16 часа. Така очарованието на танца ще се слее с магията на виното, с която изложбата „Винария“ покорява своите гости.Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Няма оценки

Тагове

Вино и стил - еп.4, Машина превръща водата във вино за три дни, Cor Caroli Rose 2015 Afuzov Winery, Винен уикенд 2013, DiVino Guide Българските вина 2016 е в помощ на всеки любител на виното, Вино и стил - еп.3, Виното намалява шансовете за забременяване, Шато Копса, Пловдив ще бъде домакин на 8 то издание на DWCC 2015 през октомври 2015!, La Bella 2015 - Rose Katarzyna Estate, Alexandra Estate - Merlot & Cabernet Sauvignon & Petit Verdot 2014, Новите вина на Spiritus Sanctus за 2017, Посетители превзеха Винария 2017, Как да си гледате на… вино?, Дебютантите от „Винария 2016“ ще участват в Concоurs Mondial de Bruxelles, Сира в бутилката, 10 смешни наименования на марки вино, Пийте вино Вестерос, като любимите си герои от "Game Of Thrones", Грозде за вино или десертно грозде – каква е разликата?, 37 отличени вина от България на Concours Mondial de Bruxelles, Рекорд - по 8500 посетители дневно идват на мегафорума за агробизнес, вино и храни в Пловдив, Вионие Ейнджъл - Анжелус Естейт 2014 / Angel Viognier - Angelus Estate 2014, Излезе брой 7 на DiVino Magazine!, Вили Гълабова - за българското вино, културата на виното и домакинството на Пловдив през 2016 на CMB., Винената бутилка, Брой 13 на DiVino Magazine е вече на пазара!, За тялото на едно вино – леко, средно леко или тежко, Наградите на Августиада`2013, DiVino.Taste представя: какво ни очаква през новия европейски програмен период, MOTIF merlot 2014 - Via Verde, Операция на Европол срещу мрежа за фалшиви вина от Romanee-Conti, Грузинци правят вино в глинени съдове, заровени в земята, 12 от най-впечатляващите винарни по света, Експериментът - майка на виненото разнообразие, Как да избираме вино по празниците

BGtop.net BulgarianTOP.com Sait1.com БГ чарт BGtop100 Best BG Site BgTop100.net Линкове