Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » Тракийски съдове и рисуване с вино са сред атракциите на Международната изложба „Винария 2016“

Тракийски съдове и рисуване с вино са сред атракциите на Международната изложба „Винария 2016“

Снимка
На снимката: В Града на виното посетителите на „Винария 2016“ ще се забавляват с различни атракции, докато опитват нови напитки и храни.

Тракийски съдове ще напомнят за култа към виното по време на Международната изложба „Винария 2016“, която ще се проведе от 24 до 28 февруари в Международен панаир Пловдив. Експозицията е част от съпътстващата програма, в която са включени и други атракции.
Холографски копия на находките, открити през 1931 г. в гробница край село Мезек, ще покажат предмети от бита на древните траки. В триизмерни изображения може да се видят изящно украсени котел за разнасяне на вино, ситули за разреждане и кани за сервиране в естествените размери и цвят на оригиналите, които са от ІV-ІІІ в. преди новата ера.
Идеята и нейната реализация са дело на проф. Симеон Съйнов от БАН. Използвана са нанотехнология и наноматериали, разработени от наши учени.

Холографската експозиция свързва богатото наследство на миналото с иновациите на сегашната технологична епоха. Това съчетание е отличителна черта и на Международната изложба за лозарство и винарство.
Сред участниците във „Винария 2016“ са около 40 винарски изби, водещи производители и дистрибутори на технологии, техника, оборудване и материали за двата сектора. На изложението се завръщат известни винарски изби, а чуждестранното присъствие е по-голямо в сравнение с миналата година. Очакват се над 30 000 посетители от страната и чужбина.
Освен холографската експозиция на тракийски съдове, те ще видят и картини на известни български художници, обединени от темата „Вино и натюрморт“. Изобразителното изкуство гостува за първи път в Града на виното, където съвместно се презентират колекции от напитки и храни.

Новост е и рисуването с вино. Посетителите ще се убедят на живо как от смесването на розе, бяло и червено вино се получават необичайни цветове и се създават оригинални картини. Художничката Даниела Русева ще демонстрира своите умения на 26 и 27 февруари от 15 до 16 часа. Артистичното събитие се организира съвместно с „Винополис“.

То е част от идеята да се популяризира виненият туризъм в рамките на на най-престижното изложение за лозарство и винарство в Югоизточна Европа. За това ще допринесат и фолклорните концерти, запознаващи с културата и обичаите на българите. Всеки ден ансамбъл „Луди млади“ ще радва посетителите със своите спектакли от 11.30 и 16 часа. Така очарованието на танца ще се слее с магията на виното, с която изложбата „Винария“ покорява своите гости.Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Няма оценки

Тагове

Version - Plaisir Divin Cabernet Franc 2012 Винпром Асеновград, Италианският списък, Приятели и посланици на българското виното в Лондон, Vinoar - Пийте за здраве !, 16 класически шардонета от Шабли, Rose Wine Expo 2016 - Информация в аванс !, Сравнителна видео дегустация на рубин и пинотаж, Рекорден брой изложители във ВИНАРИЯ 2015, Червено Вино - общ преглед, Villa Melnik - Family Tradition Cabernet & Merlot 2011, Световни винени експерти идват в София за Балканския винен конкурс и фестивал, Мебели от бъчви - креативни хрумвания !, Villa Bassarea Chardonnay 2015, Франция стана световен шампион на сляпа дегустация на вино, Варна е на второ място по консумация на вино след София, Няколко интересни и неочаквано добри комбинации с червено вино, Edoardo Miroglio Sant’ Ilia Pinot Noir 2008, Tragata Rose Cabernet Sauvignon 2014 - Винарска изба Сопот, Балканският международен винен конкурс издаде каталог с отличените изби, Откриват „Световното по вино“ – Concours Mondial de Bruxelles, във Валядолид, WINEPROFILE 2017 - Фестивал на Виното, Тракия Cabernet Sauvignon Reserve 2012 Винарска изба "Манастира", Electo Selection Cabernet Sauvignon 2012 Вила Любимец, Угощението на Бабет и други анекдоти на съдбата от издателство Гурме, Технология за производство на бяло вино, Syrah 2014 - Villa Bassarea, WiFo е първият форум за вино и храна, Divino magazine - Брой 4, Един ден в Града на Виното, Живко Енчев - Виното рано или късно се превръща в начин на живот..., К7 Каберне Совиньон 2013 - Балар / K7 Cabernet Sauvignon 2013 Balar, ПРИ ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ИНТЕРЕС СТАРТИРА 23-ТО ИЗДАНИЕ НА CОNCOURS MONDIAL DE BRUXELLES В ПЛОВДИВ, Десерти и сладки вина - неустоима комбинация, Изповедта на Мишел Ролан, Divino magazine - брой 5

BGtop.net BulgarianTOP.com Sait1.com БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове